Ya aslında devlette son gittigim doktor baya iyiydi bana güven verdi şimdi yine randevumu ondan aldım eger devlette olup o girerse doguma sorun olmaz bence
Valla canım devlette sezeryansa kesin yani ikinci vs gebelikse doktor gün verip kendi yapıyor ama normal doğumda nöbetçi hangi doktorsa doğumhane de o hatta doktor çok fazla bulunmuyor genelde ebeler yaptırıyor birde yeni mezun olmuş doktorlar oluyor
Kızlar şehir hastanelerinde bildiğim kadarıyla oda ücreti ve bıçak parası gibi bişeyin ücretini alıyorlar normal dewlette de verilmiyo özel oda istersen ek ücret talep ediliyo ama devlet ve şehir hastanelerinde normal doğum olarak giderseniz o anki doktor geliyo sezeryanda gün veriyorlar mecburen kendisi giriyo arkadaşım dewlette yapacaktı o araştırmıştı ama böyle olunca fiyatı uygun olan özel hastaneye geçti
İlk defa duydum canım şehir hastanelerinde para alındığını bence alınan hastane ve alan doktoru şikayet etmeli devlette doktor para alamaz tek kişilik oda istenirse düşük bir ücret ödeniyor bildiğim Bursa Şehir hastanesinde doğum yapan tanıdığım var hiç duymadım para alındı diye hatta özelden daha iyiydi dedi kim doğum yaptıysa. Bana baya uzak birde 3.doğum diye korkuyorum gidene kadar ya doğarsa diye özele de muayeneye gidiyorum çok da memnun değilim açıkcası iyi olan özeller de çok pahalı ve bana uzak gittiğim hastanenin doğum yorumlarını hiç beğenmedim bende ne yapıcam hiç bilmiyorum
Herkese iyi aksamlar. Allah kısmet ederse bende aralik annesi olacağım
4. Bebeğim olucak insAllah
Yazismalarinizi okuyorum yazmak simdi kismet oldu
Devlet hastaneleri para alıyor mu falan diye konuşulmuş, hic bir ücret alınmıyo.
3 doğumu da devletde yaptim Allah nasip ederse yine devletde yapicam
Yani bıçak parasi, oda parasi falan hic bi ücret vermedim
Özel hastanelere giden arkadaslar dogum fiyatlarını aldinizmi nekadar genel olarak bu hastaliklar artarsa ozelr gecebilirim bende ona gore butce ayarlasam iyi olur
Herkese merhaba nasılsınız hanımlar herşey yolundamı yine çok sayfa birikmiş okuyamadım umarım herkes iyidir detaylıya girdim minnakım 486 gr 25 cm olmuş herşey yolundaymış çok şükür 2 hafta sonra yada haftaya şeker yüklemesine çağırdılar yaptırmak istemiyodum ama tüp bebek doktoru önemli dedi yaptırcam o yüZden bizde durumlar böyle sizde ne War ne yok
bilmiyorum ki bmde anlamıyorum artık adam 1 gün iyise geriye kalan 3 gün ilgisiz umursamaz biri oluyo ya yastık degısme le kader değişmiyomuş allah bilirde ben buunla sonumu göremiyorum ya zaten büyük konuşmayımda bunuda bırakırsam evlenmem dahada
Aha benim gibi biri daha varmış benimde başımda aynısından Sagolsun adam bıktırıyor artık insanı insanın birşeye hevesi kalmıyor bıktım valla önümü göremiyorum Arkamdada kimse yok boşanamıyorum da
Ya eger ücret ödeniyorsa özelde dogum yapmak daha mantıklı 3 5 fazla verip rahat ederiz hiç degilse araştırmadım daha Bi araştırıyım bakalım özelde dogum yapana da devlette dogum yapana da sorarım tek tek hangisi daha iyi ona göre karar vericem
Ilk doğumumu devlette yaptım 5 sene önce. Doğumdan önce 2 gece kontrol altında kaldım eşim ve kv yanımdaydı. Doğumdan sonra da 1 gece kalınıyor zaten. Ben özel oda talep ettim. Boşluk olduğu için tek kişilik odada yattım. Yine eşim vardı annem de kaldı yanımda. Yani 3 gün kaldım hastanede. Tek kuruş ödemedim. Eşimin sigortası vardı.
Ameliyat oldum 2 sene önce yine tek kişilik odada kaldım 5 gece yattım yine tek kuruş ödemedim. Kendi sigortam var emekli sandığı.
Devlet hastanesinin mantığı bu zaten canım. Sigortan varsa ücret ödemezsin.
Sadece polikliniğe muayeneye gittiğinde ilaç alırken muayene ücreti ödeniyor eczaneye birkaç muayenede bir o kadar. O da cüzi bi miktar.
Kızlar şehir hastanelerinde bildiğim kadarıyla oda ücreti ve bıçak parası gibi bişeyin ücretini alıyorlar normal dewlette de verilmiyo özel oda istersen ek ücret talep ediliyo ama devlet ve şehir hastanelerinde normal doğum olarak giderseniz o anki doktor geliyo sezeryanda gün veriyorlar mecburen kendisi giriyo arkadaşım dewlette yapacaktı o araştırmıştı ama böyle olunca fiyatı uygun olan özel hastaneye geçti
Oğlum şehir hastanesinde ameliyat oldu. Bıçak parası falan ödemedik. Hatta hiçbir ücret ödemedik. Eskidendi o bıçak parası falan. Sigortan varsa bi ücret ödenmiyor canım.
Kendim doğumda özel odada yattım ek ücret ödemedim devlet hastanesinde. Devlette özel odada kalmak için doğumdan önce talep ediyorsun sıraya koyuyorlar. Sadece bu kadar
Hatta bizim burda şehir hastanesinde tüm doğum sürecini odanda geçiriyorsun. Ebeler yardımcı oluyor hareket yaptırıyor sancılar esnasında. Özel hastane gibi tek kişilik bütün odaları doğum servisinde. Doğumdan sonra emzirmede vs eğitim veriliyor yardımcı oluyorlar. Ben bu kadar hizmeti ücretsiz alabiliyorken neden özele para vereyim ki. Tercih meselesi tabiki.
Ya burada sistemden randevu alıyorum ama o da 15 gün önceden almam gerekiyor bende doguma yakın zamanlar ne yapacağım onu düşünüyorum her hafta kontrol oluyormuş ya son zamanda o zaman randevuyu nasıl ayarlicam bilmiyorum doktor iyi herhalde onu seçicem
Oğlum şehir hastanesinde ameliyat oldu. Bıçak parası falan ödemedik. Hatta hiçbir ücret ödemedik. Eskidendi o bıçak parası falan. Sigortan varsa bi ücret ödenmiyor canım.
Kendim doğumda özel odada yattım ek ücret ödemedim devlet hastanesinde. Devlette özel odada kalmak için doğumdan önce talep ediyorsun sıraya koyuyorlar. Sadece bu kadar
Hatta bizim burda şehir hastanesinde tüm doğum sürecini odanda geçiriyorsun. Ebeler yardımcı oluyor hareket yaptırıyor sancılar esnasında. Özel hastane gibi tek kişilik bütün odaları doğum servisinde. Doğumdan sonra emzirmede vs eğitim veriliyor yardımcı oluyorlar. Ben bu kadar hizmeti ücretsiz alabiliyorken neden özele para vereyim ki. Tercih meselesi tabiki.
Aha benim gibi biri daha varmış benimde başımda aynısından Sagolsun adam bıktırıyor artık insanı insanın birşeye hevesi kalmıyor bıktım valla önümü göremiyorum Arkamdada kimse yok boşanamıyorum da
Shahla valızade adı biraz değişik azeri sanırım ama konuşması normal türkçe:) muayenesini tam bilmiyorum bnm özel sağlık sigortası karşılıyor 200 lira civarı olması lazım ama. İlgisi güzel ben çok seviyorum kibar ilgili bi kadın uzun uzun ultrasonda bakıyor tüm sorulara cevap veriyor sağolsun
ya o yeni şehir hastanesi hala tam oturmuş degil bence normal polikliniğine gitmedim ama 2 kere acile gittim çokçok yetersiz doktorları wardı kadın dpguma tek kişlik oda weriliyosa gitmek isterim de tam oturmadıgındam insan korkuyo
ya o yeni şehir hastanesi hala tam oturmuş degil bence normal polikliniğine gitmedim ama 2 kere acile gittim çokçok yetersiz doktorları wardı kadın dpguma tek kişlik oda weriliyosa gitmek isterim de tam oturmadıgındam insan korkuyo
Bizim burdaki sehir hastanesinin doğum servisinin facebook grubu var. Onları takip ediyorum. Ebeler doğum hikayesi paylaşıyorlar hep. Bi de şehrimizin facebook grubunda da doğum yapanlar bahsediyor tek kişilik olduğunu canım. Sen de o şekilde bi araştırabilirsin
Devlette herhangi bir ücret talep edilmiyor. Ama iste korona var birden yükselir ve declet hastaneleri yoğunlasirsa hic riske atmadan ozele gecmek gerekir yoksa ben doktorumdan hastaneden cok memnunum