Diyete tam uyarsam eğer evdeki olcumlerim normal cikiyor ama biraz fazla yersem veya tatlı yersem yüksek çıkıyor . Doktor bana açlık 95, tokluk 130'un altında olsun demişti. Benim bazı durumlarda 140-150 çıktığı oluyor. 1 kere 180'i görmüştümKızlar bende doktora gittim bugün tekrar idrar tahlili ve kültürü istedi manurol verdi çarsamba sonuç göstermeye gidicem diyabetten dolayı diyetisyen görsğn dedi ben pandemidrn dolayı çok hastaneye gitmek istemediğimden gitmemiştim insülin ve diyet yapanlar acaba sizin evdeki ölçümleriniz hep iyi mi çıkıyor benim bazen yüksek çıktığı oluyor
Kötü haber bebek doğum kanalına girmiş dedi toko bağladı onda birsey çıkmayınca eve gidebilirsin dedi
Birde sekretere doğum öncesi covit testi yapılıyor mu diye sordum yapılıyormuş dr a soramadım bebek kanala girdi diyince o aklımdan çıktı ama toko da bağlıyken diğer hamile bayanlarla konuştum eger pozitif olursan şehir hastanesi ne yönlendiriyormuş sizlerin hastanesi nasıl bu konuda
Uzun oldu biraz kusura bakmayın
Aynen bende öyleyim uyarsam sıkıntı yok sös birkaç sefer dışardan söyledik hiç halim yoktu yemek yapmaya birde herzaman evde diyete uygun bir şey olmuyor eşim hep gidiyor markete ben ufak kızımla evdeyim mesaiye kalınca evde ne varsa onu yiyorum ana nadir oluyor çok mu etkiler Arada kaçamak yapmak acaba bebeği vicdan azabı duyuyorum
Aramıza hoşgeldinHayırlı akşamlar hanımlar. Nihayet şimdi forumu ilk günden son sayfaya kadar okuyabildim ☺ Keşke daha önce bu forumu bulmuş olsaydım. Beni rahatsız eden bütün sorularıncevapları buldum burda, biraz geç oldu
Kendimi tanıtıyım :) Ben 37 yaşımdayım, 2 gebeliğim, 10 yaşında kızım var. Azerbeycan uyrukluyum, yazılarda hata yapmış olabilirim kusuruma bakmayın. 30+3 haftadayım, erkek çocuğumuz olucak İn şa Allah
26 haftaya kadar Özel hastanede doktorum takip ediyordu, fakat son kontrolümde tesadüf öğrendim ki, normal Doğum geceye, hafta sonuna, növbetten sonraki güne denk gelirse doktorum olmayacak, başka bir doktor Doğuma girecek. Bu beni çok üzdü, çünkü doktorumdan çok memnundum. Eve yakın başka hastaneleri araştırdık ve bir tane daha bulduk, o da özel, doktor "başıma bir şey gelmezse doğurtacam seni " dedi. O da tatlı bir bayan, genç, fakat o hastanede covid19 hastalar da oluyor. Doğum bölümü ayrı katta, ama insan yine de tedirgin oluyor. Sizce aldığım karar doğru mu?
Aramıza hoşgeldin
Anladığım kadarıyla türkiye de yaşıyorsun. Bende ilk gebeliğimde doktora sorduğumda mesai saatleri dışında doğuma giremeyeceğini öğrendim 32 haftada doktor değiştirdim. Sonuçta doğuma o giremeyecekse beni bilen takip eden doktorum olmayacaksa neden her muayneye ücret ödüyorum ki devlet hastanesine giderdim daha iyi. Covid açısından bakarsak her hastane bu konuda riskli bence. En doğru kararı kendin verirsin tabii ki ama benim düşüncem bu yönde
Benim açlık 95 altı 1.saat 140 altı 2.saat 120 altı demiştiDiyete tam uyarsam eğer evdeki olcumlerim normal cikiyor ama biraz fazla yersem veya tatlı yersem yüksek çıkıyor . Doktor bana açlık 95, tokluk 130'un altında olsun demişti. Benim bazı durumlarda 140-150 çıktığı oluyor. 1 kere 180'i görmüştüm
Ben Perşembe günü kontrole gideceğim, covid testi veya doğum hakkında o gün birşeyler söyler sanırım doktorum.
Sağlık ocağındaki hemşire canın çok isterse az ye çünkü stres de şekeri yükseltir demişti bende az yiyorum arada kaçamakDiyette yazılanları birebir yiyemiyorum ben de malesef, bazen daha az bazen daha çok yiyorum diyettekinden.cyd86 Bende bikere 170 kusur gördüm malesef. Genelde dikkat ediyoruz inşallah bisey olmaz, ama canım bisey çekip yesem ve yüksek çıksa aynı vicdan azabını cekiyorum ya bebeğe bisey olursa diye. Az kaldı sabretmekten başka yapacak bisey yok.
İnşallah canımKilosu az değil bu (+-) 250 gr Olarak hesaplanır ultrasonda, şeker içinde tatlı ve hamur işine dikkat edin Allah’ın izniyle bir şey olmaz
Bunlar hep detayli ultrasonu iyi biyerde yaptırmamaktan kaynaklı şimdi çok pişmanım._Lila canım o damara ayrıntılı baktırman gerekiyo önemli çünkü oradaki damar buzusup senin tansiyonunu bile etkiliyomus kan akışı fazla gitmiyo o durumda benim 12. Haftada vardı çok şükür daha sonra geçti ama her gitmem de yinede bakiyo doktorum çünkü Allah korusun zehirlenmeye kadar gidiyomus. Bu haftalar çok önemli imkanın varsa bunu dile getirip gorul tekrardan 1 haftada cidden bişey yok ama için rahat eder en azından .
Canım 75 ve 100 mg kesin tabi koymak içinmiş 50 mg biraz test amaclı yazanlar var forumda. Bana 75 yapıldı. 100 yaptırsan daha yüksekte çıkabilir dediğin gibi. Diyetisyenle görüşüp diyete direk başlardım ben senin yerinde olsam 1 veya 2 hafta sıkı diyet yapıp bi endokrinde tekrar şeker olctururdum. Çünkü şuan benim yüksek cıktı ve bu yolu izliyoruz eski diyetime devam ediyorum ve endokrin doktoruma gidecem yeniden bakılacak.. 100 lük yaptırınca da direk insulin verecekleri belli değil. Tabi karar senin.
Kesinlikle her şey güzel cikiyo zaten hatta bazen kalan ürünlerde ekstra indirim yapiyolargördüm ben mutlaka gidicem nevresimler güzel çıkıyor
hosgeldin canim. benimde soyle bir durum var. bende izmirde bi ozel muaneaneye gidiyorum. dr um doguma ortagi bi dr ile grecegini ve dogumda daha cok diger ortaginin aktif olacgini calisma bicimlernin bu sekilde oldgnusoyledi. banada garip geldiHoş bulduk :)
Evet Türkiyedeyim. 12 sene İstanbul'da oturdum, son 1 yıl İzmirdeyiz :)
Ben çok strese girdim bu konudan dolayı, rüyalarıma bile giriyor. 9 ay takip edip ve doğumuma girmemek ne demek
Eşim de diyor ki, sezeryan yapılması için böyle yapıla bilir hastenede. Devlet hastanelerde de çok iyi bakıyorlar, ben amniyosentezi devlette yaptırtım çok da memnun kaldım. Fakat covid den dolayı eşim karşı çıkıyorhal bu ki bana kalsa giderdim devlet hastaneye. Evimize de çok yakın...
cevabınız için teşekkür ederim!
Ayy çağırsaydın bende gelirdim almayaBende cok fazla kiyafet almak istemedim hastane cikisi aldik battaniyesiyle 10 lu takim zaten.ayrica sapkali eldivenli alt ust bir takimla butun tulum gibi bi takim aldik ona bayildim oglumun sansina yari fiyatina indirimliydi hepsi.sadece hastane cikisi 110 tutuyordu biz 55 e aldik
Gebzedeysen devam ediyor hala:)))Ayy çağırsaydın bende gelirdim almaya
Aa bi 8,9 saat yolum var malesefGebzedeysen devam ediyor hala:)))
Ben çoğu kıyafetini hep 3-6 aylık aldım. 1-3 aylık olanları en fazla 1 buçuk ay kullaniyoruz dedi coğu kişi.Kizlar kiyafet olarak ben birkac birsey aldim fakat neyden ne kadar almam gerektigi konusunda kararsiz kaliyorum. Kış ayi olucak ya birde virusten dolayi acaba yaza kadarki tum kiyafetlerini alsam mi ki? Ay araligi olarak ben cunku 1 3 aylik aldim
1-3 ay neleeden kac tane aldin acaba? Yenidogan hariç. 1-3ayBen çoğu kıyafetini hep 3-6 aylık aldım. 1-3 aylık olanları en fazla 1 buçuk ay kullaniyoruz dedi coğu kişi.
*Yaklaşık 5-6 tane 0-3 ay, 7-8 tane de 3-6 ay çıtçıtlı body aldım.1-3 ay neleeden kac tane aldin acaba? Yenidogan hariç. 1-3ay
_Lila canım düşük cikmasi iyi yüksek çıkması çok tehlikeli kabul goruluyo o yüzden dikkat etmen lazım benimde gelende sersemligim oluyo olcuyorum 9 6 filan tuzlu biseyler atistiriyorum direk geciyo düşmesi de normal olarak kabul goruluyo . Ben holter bile takıldım bayildigimdan dolayı stres kaynaklı benim tansiyonum direk yukseliyo yakın zamanda babamı kaybettim ardından da hamilelik olunca hastaneye adım atmakta çok zorlanıyorum haliyle tavan yapiyo ama inan elimde değil çok şükür evde normal ilerliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?