2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Benim de bebeği besleyen damarımda basınç çıkmıştı detaylı ultrasonda çok yüksek değildi ama takip edilsin demişti doktor ve sol tarafına yat sürekli dedi. Bebeğim hep 5-6 gün öndeydi ama geri düşer mi diye elimden geldiğince dikkat ettim. Her gün sıkılsam da 1 yumurta, ceviz ve çiğ fındık yiyorum peynirle pek aram yok ama son zamanlarda sade kefir tükettim. Kefir çok faydalıymış. Cumartesi kontrolüm vardı yine öndeydi bebiş. İçebiliyorsan sade kefir tüketebilirsin. Sıkma canını 1 hafta geride veya ileride olması çok büyük bir sorun değil

Farzedelim şeker çıksa bile sakın üzülme, ben de diyet yapıyorum. Beni beyaz ekmek etkiliyor onu kesfettim, beyaz ekmek yerine tam buğday kullan o bile farkediyor emin ol. Ayrıca bebeğinin kilosunu kafana takma, her bebegin bünyesi aynı değil. 1 hafta gibi bir fark da ciddi bir fark değil ayrıca. Sen üzülüp moralsi oldukça bu bebeğini de etkiler. Belki biliyorsundur ama kahvaltıda 2 yumurta tuketmeni tavsiye ederim, ayrıca kaşar peyniri, yoğurt, muz, süt de güzel kilo aldırıyor.

Genetik yakınlıktan da çıkmış olabilir, sadece beslenmeden çıkmıyo canım. Bizde genetikte yok ama bende cıktı tiroidle de alakalimi bilmiyorum. Benim de 1. Saat 207 çıkmıştı diyete devam ediyorum. Sıkı diyet yaparsan sorun yaşamazsın. Bir arkadaşımın 3 değeri de çok yüksek çıkmış ama insulin almadan sağlıkla doğurdu bebeğini. Dikkat etmemiz lazım. Geçmiş olsun.

Peki ikinci yüklemeyi yaptırdın mi canım ?
50 mg yüklemede yüksek çıktıysa, 100 mg yüklemede düşük çıkma ihtimali yok ki saçma geldi bana açana yaptırmadan diyet yapsam olmaz mı.

Kefiri okudum canım sizlerden yarın alıp başlayacağım içmeye doğal bulamam da marketten alıp tüketirim.

Rahim damarı konusu da olabilir yani ayrıntılıyı devlette yaptırdım hiç ayrıntılı bakmadı belki de öyledir. Yani inşallah toparlarız son aylarda.

Bidahaki kontrole soracağım doktora bu damar meselesini. Yarın gidip fındık kefir filan alicam inşallah yakalarız haftamizı.

Diyete ben de başlayacağım yani dikkat edeceğim yediklerime. Sende de şeker mi çıktı ?
Zaten dikkat ediyordum ekstra dikkat edeceğim yediklerime artık

2.dozu yaptırmadım ilkinde aşırı ağrım oldu buz koymama rağmen 3 gün kolumu kullanamadım. 31.haftamdayım hala bir şey yok ortada çantayla ilgili

Kilosu az değil bu (+-) 250 gr Olarak hesaplanır ultrasonda, şeker içinde tatlı ve hamur işine dikkat edin Allah’ın izniyle bir şey olmaz

2.dozu yaptırmadım ilkinde aşırı ağrım oldu buz koymama rağmen 3 gün kolumu kullanamadım. 31.haftamdayım hala bir şey yok ortada çantayla ilgili
30. hafta erken zaten bence ya 33-34. haftayi bekleyim diyorum canta icin

Artık ikinci testi yapmıyor devlet içimiz rahatlasın diye özelde yaptırıcaz biz.
Biz de öyle yaptık canım, eşim, çocuğum özelde yaptırdı. Ben ilkini özelde yaptirdim, 14 gün sonunda hamileyim ilaç kullanmadım, yapın bir test diye devlette yaptırdım.

_Lila canım o damara ayrıntılı baktırman gerekiyo önemli çünkü oradaki damar buzusup senin tansiyonunu bile etkiliyomus kan akışı fazla gitmiyo o durumda benim 12. Haftada vardı çok şükür daha sonra geçti ama her gitmem de yinede bakiyo doktorum çünkü Allah korusun zehirlenmeye kadar gidiyomus. Bu haftalar çok önemli imkanın varsa bunu dile getirip gorul tekrardan 1 haftada cidden bişey yok ama için rahat eder en azından .

Canım 75 ve 100 mg kesin tabi koymak içinmiş 50 mg biraz test amaclı yazanlar var forumda. Bana 75 yapıldı. 100 yaptırsan daha yüksekte çıkabilir dediğin gibi. Diyetisyenle görüşüp diyete direk başlardım ben senin yerinde olsam 1 veya 2 hafta sıkı diyet yapıp bi endokrinde tekrar şeker olctururdum. Çünkü şuan benim yüksek cıktı ve bu yolu izliyoruz eski diyetime devam ediyorum ve endokrin doktoruma gidecem yeniden bakılacak.. 100 lük yaptırınca da direk insulin verecekleri belli değil. Tabi karar senin.

Canım 37 ne kadar erken? Neden en azından 38 ı geçsin. Bence bir problem yoksa 38+ sonrası olsun.ilkinde benim 38+4 te almıştı ona bile ben erken mi diye düşünmüştüm.bi hiç konuşmadık sağ doğumu doktorla

Kızlar 9 ekime bime anne bebek ürünleri geliyo netten bakın derim yakınınızda varsa kaçırılmayacak fırsatlar var sanırım a101 soka da gelir genelde öyle oluyo
gördüm ben mutlaka gidicem nevresimler güzel çıkıyor

Eklentiler

• B9A8621F-7676-4254-92AA-9B046E803AD6.webp
    58,3 KB · Görüntüleme: 68
Kızlar bende doktora gittim bugün tekrar idrar tahlili ve kültürü istedi manurol verdi çarsamba sonuç göstermeye gidicem diyabetten dolayı diyetisyen görsğn dedi ben pandemidrn dolayı çok hastaneye gitmek istemediğimden gitmemiştim insülin ve diyet yapanlar acaba sizin evdeki ölçümleriniz hep iyi mi çıkıyor benim bazen yüksek çıktığı oluyor
Kötü haber bebek doğum kanalına girmiş dedi toko bağladı onda birsey çıkmayınca eve gidebilirsin dedi
Birde sekretere doğum öncesi covit testi yapılıyor mu diye sordum yapılıyormuş dr a soramadım bebek kanala girdi diyince o aklımdan çıktı ama toko da bağlıyken diğer hamile bayanlarla konuştum eger pozitif olursan şehir hastanesi ne yönlendiriyormuş sizlerin hastanesi nasıl bu konuda
Uzun oldu biraz kusura bakmayın

Eğer o gün diyete tam uyarsam yani çoğunlukla ac hissedersem normal çıkıyor ama biraz doyarsam veya sevdiğim biseyi hafif kaçırırsam benimde yüksek çıkıyor. Kısacası zor hamilelik şekeri

Eğer o gün diyete tam uyarsam yani çoğunlukla ac hissedersem normal çıkıyor ama biraz doyarsam veya sevdiğim biseyi hafif kaçırırsam benimde yüksek çıkıyor. Kısacası zor hamilelik şekeri
Aynen bende öyleyim uyarsam sıkıntı yok sös birkaç sefer dışardan söyledik hiç halim yoktu yemek yapmaya birde herzaman evde diyete uygun bir şey olmuyor eşim hep gidiyor markete ben ufak kızımla evdeyim mesaiye kalınca evde ne varsa onu yiyorum ana nadir oluyor çok mu etkiler Arada kaçamak yapmak acaba bebeği vicdan azabı duyuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…