Canım 50 75 100 Luk yapiliyo değerler hep farklı referans aralığında ondan da kaynaklaniyo olabilir . Ama dediğin gibi doktordan doktora kesinlikle degisiyo.
Canım korkularını anlıyorum. Ben normal doğum yaptım. 5 cm açılmam vardı suni sancıyla 2 saatte 10 cm ulaştı ve doğum gerçekleşti. 4 dikişim oldu. Doğum acısız diyemem adet sancısı gibi bir ağrı, çıkış anında bir kere bağırmam oldu annemler duymuş anlamışlar doğurduğumu. Ama filmlerdeki gibi öyle sürekli bir bağırma hali falan olmuyor. O an şiddetli bir acı ve sonrası kafa çıktıktan sonra bir acı olmuyor. Hatta doktok dikiş için anestezi yapalım mı dedi ben istemedim ve sadece his vardı acı yoktu. Doğumda salgılanan hormonlar insanı gevşetiyor. İstersen epidural de yaptırabilirsin. Benim doktorum doğum hızlandı şimdiden sonra doğum yavaşlar dedi o nedenle yapmadık. Herşeyin hayırlısı olsun normal veya sezaryen fark etmezOlumlu doğum hikayeleri okuyabilirsin. Kötü doğum tecrübelerinden uzak durmanı tavsiye ederim
çok teşekkür ederim canım.
İçimi rahatlık çok güzel anlattın.
Benimde ilk Doğumum olacak bende merak ediyorum ama kendimi korkutmamak için hiç düşünmüyorum doğumu.
Kızlar benim bugün ciddi derecede reflu başladı.2dilim börek yemistim ama olmazdi normalde.sanirim son trimesterdaki reflu dönemine girdim ilk hamilelikte de olmuştu zaten.sizler ne durumdasınız başladı mı yanmalar? Benim boğazım yanıyor en çok
OGTT5 GR. DK. 79
OGTT5 GR0. DK. 163
OGTT5 GR20. DK. 160 bu 2 saat sonraki yüksek dedi, diğerleri iyi. Evde şeker ölçen cihazım var. Ölçüyorum her gün, sonuçlar iyi çıkıyor. İlk gebeliğimde şekerim vardı ama o zaman bütün değerler yüksekti. Diyetisyene gidiyordum, uyguluyordum yazdığı rejimi yeterliydi. Şimdi de yemeklere çok dikkat ediyorum baştan, doktorum diyetisyene göndermedi. Önemli olan açlık şeker, o normal gözüküyor bende.
Perinatoloğuma mesaj attım şeker yükleme sonuçlarımı hastanenin referans değerlerime takılmayın sonucunuz normal fazla kilo almamaya dikkat edin dedi. Çok şükür
sonuçların normal aslında
açlık 80 yukarı olmamalı
1 saat sonra 180
2 saat sonra 140
Seninkiler güzel gözüküyor. Akşam belki meyve yemişindir ondan açlık 5-6 oynuyor.
Merhabalar uzun zamandır yazmıyorum kendi derdimle uğraşıyorum serklaj rahim boyu kısalması derken 1 haftadır da tansiyon yüksekliği ve baş ağrısı ile uğraşıyorum pazartesi akşamı dayanamadım acibademe gittik tansiyonum 16 7 olmuş neyse serum felan takıldı sonra kendi dr uma haber verdim tekrar kendi hastanemize gitmemi istedi hemen idrar tahlili verdim protein kaçağı varmı diye bakıldı çok şükür birşey çıkmadı bugüne kadar hergun tansiyonumu ölçmeye devam ettim ve hergun yüksekti ama bugün en son 18 10 oldu dr um hemen gel yatıracağım seni hastaneye dedi kan ve idrar verdim çok şükür herşey yolunda bu gece hastanedeyim tansiyonum şuan stabil 12 8 ama yarın 12 ye kadar burdayım bakalım
Çok Geçmiş olsun kuzum bende ilk 5 6 ay yaşadım yüksek tansiyonu ama hiç 15 olmamıştı ona rağmen başağrısından ölüyordum anlayabiliyorum seni çok şimdi her şey yolunda günde 1 limonu portakal gibi yemen lazım tuz hamurişi vb kesmen lazım kesinlikle 1tutam bile tuz olmayacak hazır gıda kesinlikle yok Allah korusun çok tehlikeli tansiyon
İyi bari canım gözün aydın maşallah kuzuya da benim de hep 1 hafta 4 5 gün falan önde oluodu. Ama ben mesela 2 aydır nerdeyse aynı kilodayım. Makat duruşu olması canımı sıktı döner di mi hareket mi lazım onun için bilemedim ya da erken mi daha 27+1iz daha. Gerçi senin de ilk hamilelik sanırım seninkinin duruşu nasıldı?
donmesi için daha çok zaman var, daha erken. ben 31 girdim, 4-5 gün önce döndüğünü hissettim. Ben akşamları çok yürüyorum yaklaşık 5-6 km. Yürüyüş çok iyi geliyor.
sonuçların normal aslında
açlık 80 yukarı olmamalı
1 saat sonra 180
2 saat sonra 140
Seninkiler güzel gözüküyor. Akşam belki meyve yemişindir ondan açlık 5-6 oynuyor.
Hayatta yaptırmaz zaten bana da kızıyor senin yüzünden test yaptırdım bitmişti ne güzel karantina deyip duruo. Ben güvenedim ya hala pozitifse diye ve öyle de çıktı.
Çok Geçmiş olsun aman hastaneye gidip yatacağım felan demesin çok fazla ilaç veriyorlar sağlam kişileri de hasta ediyorlar kuzenim hemşire ordan biliyorum
Bugün bebeğime ilk defa alışveriş yaptık
Aldıklarım kalın kışlık ürünler kadife ve triko. Birkaç zıbın ve alt almak istiyorum. Ablasından da birkaç takım var. Kalanları internetten alırım sanırım. Hastane çıkışları mağazada çok pahalı geldi. Bunlar babymall da hepsi 225 tl tuttu
Kizlar kontrolden geldim. Minnosum 1 hafta önden gidiyor. 41 cm 1590 gram olmus 30+1 ile uyumlu boyu uzun olacakmis minnosun. Ben de 1kilo 200 gram almisim. Zaten 700 gramını bebek almis her sey uyi cok şükür
Ben bir kac düsükden sonra hamileyim ve dogumdan cok cok korkuyorum. Kafam almiyor. Rahim agizi dogum baslayinca 10cm oluyor ama yeni dogan bebegin kafa genisligi 10cm den büyük diye okudum. O bebek nasil cikcak. Biliyorum bir türlü cikiyor herkes dogum yapiyor ama korkularimi anlatamam size. Bebege sevinmem gerekirken ben sadece korku icinde yasiyorum.
Sanci nasil birsey? Dogum yaparken o agrilar nasil bir agri? bagiranlar da oluyor aglayanlarda benim hic bir tahminim yok. Gecen arkadasim dogum yapti. Hayatda birdaha normal dogum yapmam dedi.
Çok Geçmiş olsun kuzum bende ilk 5 6 ay yaşadım yüksek tansiyonu ama hiç 15 olmamıştı ona rağmen başağrısından ölüyordum anlayabiliyorum seni çok şimdi her şey yolunda günde 1 limonu portakal gibi yemen lazım tuz hamurişi vb kesmen lazım kesinlikle 1tutam bile tuz olmayacak hazır gıda kesinlikle yok Allah korusun çok tehlikeli tansiyon