2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Bebek görmeye gelen Misafir hediyelik için bunu yaptırdım daha gelmedide sizce nasıl. ?
Bence rengi falan çok hoş. Guzel gorunuyor. Baska bir hediye daha verecek misin bunun yaninda. Biz de pek tespih kullanan olmaz diye ben düşünmedim. Benim evimde de yoktur.
Ben de magnet düşündüm. Biraz klasik olcak tabi ama

Eklentiler

• 20201003_232123.webp
    48,8 KB · Görüntüleme: 51
çok teşekkür ederim canım.
İçimi rahatlık çok güzel anlattın.
Benimde ilk Doğumum olacak bende merak ediyorum ama kendimi korkutmamak için hiç düşünmüyorum doğumu.
İlk olunca insan neyle karşılaşacağını bilmediği için normaldir canım. Bir nebze faydam olduysa ne mutlu

Bence çok güzel çok hoş olmuş

gogsunden sut gelen arkadaslar. ben bakiorm bakiorm bende bsey yok bu sutum olmucagi anlamina gelirmiiii
Benim ilk gebelikte 5 aylıkken gelmeye başkadı. Sütyenimde hep kuru süt olurdu. Şimdi tık yok. Ben doğumdan sonra süt olmaz anlamına geleceğini sanmıyorum. Doğumda salgılanan hormonlar sütün gelmesini sağlıyor

sonuçların normal aslında
açlık 80 yukarı olmamalı
1 saat sonra 180
2 saat sonra 140
Seninkiler güzel gözüküyor. Akşam belki meyve yemişindir ondan açlık 5-6 oynuyor.
Meyve değil de cevizli sucuk yemiştim sanırım

Ceviz sanmıyorum ama sucuk olabilir. Fakat arkadaşımız beni düzeltti açlık 90 kadar normal sayılıyor. Bence hiç kafana takma keyfine bak
Evet canım ben de öyle görmüştüm nette ama bi bildiğin vardır diye düzeltmedim:) ben yine de dikkat etmeye başladım zaten ediyordum da karantinada salmıştım stresten

Bunun pembe giibi bir rengi de var değil mi ?
İlk kızımda hediye geldi saklamıştım. Geçen hm internet sitesinde gördüm hala aynı model var çok güzel dışarısı için kullanmıştık biz
pembeside vardi sanirim yumusacik cok guzel gercekten. Ben de disarisi icin dusunerek aldim

gogsunden sut gelen arkadaslar. ben bakiorm bakiorm bende bsey yok bu sutum olmucagi anlamina gelirmiiii
Şuan gelen şey süt değil sıvı. Benim ilkinde 5 aydan sonra gelmeye başlamıştı. Düzenli de oluyodu ama öyle akma şeklinde değil çamaşırımda leke şeklinde görüyodum. Doğumhanede oğlum dogduktan sonra onu görünce aktı hissettim mesela. Ilk 3 gün de oğlum memeyi tuttu emdi ama gelen şey yine süt değil kolostrumdu. 3. Gün birden şişti göğüslerim taş gibi ozaman süt doldu. O 3 günde de gayet doyuyodu huzursuz değildi. Zaten mideleri küçücük oluyo günden güne beslendikçe büyüyo. emdikçe de süt üretimi günden güne artıyo.
Şimdikinde de 5 aylıkken gelmişti bir iki kere ondan sonra gelmedi hiç bi de dün duş aldıktan sonra atletimde farkettim tek memeden gelmiş lekesini gördüm.
Sen de kendine dert etme. Her bünye bir değil. Forumda da okuyorum herkeste gelmiyor hamileyken

Keşke dogum sadece o kafa çıkma hissinden ibaret olsa. O an öyle güzel bi his ki tarif edilemez. Ayrıca acı hissetmiyorsun kafası çıkarken. Bana açılma yapan bir kapsül koyarak başlatmışlardı sancımı. 2 cm açılmam vardı ama sancım hiç yoktu. 2 saat bişey hissetmedim. Sonra ufak ufak kasıkta başlamıştı. Adet ağrısına benziyor sancı. Benimki o şekildeydi yani. Hafiften şiddeti düzenli artarak devam etti. Açılmam da ilerledi. Öyle avaz avaz da bağırmadım sancı odasında. Sancı ara ara geliyordu ve geldiği anda derin nefes almaya çalışıyodum. ki ben acemiydim. Nefes tekniği vs bilmiyodum. Sen araştır bak sancı geldiği esnada uygulanan nefes teknikleri var. 2.5 saatin sonunda 10 cm ulaştı doğumhaneye aldılar artık. Burdan sonra ebe yapmam gerekeni nasıl ıkınacağımı anlattı. Iki ya da üçüncü ıkınmada başı çıkmıştı gerisi de balık gibi kayarak geldi çok kolaydı. Ve o ana kadar hiç düşünmediğim bişeydi sırf o anki hissi yaşamak için tekrar tekrar doğum yapmak istedim. Bi de 10 cmden sonra dogumhaneye girişimle çıkışım arasında yarım saat vardı. Doğum-dikiş hepsi okadar sürdü.
Hiç korkulacak bişey değil bence. Tabiki hiç acısız da değil sancın siddetlendiğinde bitsin artık diyosun isyan edesin geliyo. Ama bir can dünyaya getireceğiz allahın izniyle ve bu o kadar da kolay şıp diye olamaz zaten. Normal bir süreci var. Sonrasında da bitecek o ağrılar. Ömür boyu sürmeyecek.
Olumsuz hikayeler dinleyerek kendini korkutma. Pozitif doğum hikayeleri oku. Hatta bunun eğitimini alabilirsin. Afyondan sertifikalı şimdi emekli bir ebe var meşhur Gülten Gökkuş. devlet hastanesinde ebeydi. Pandemi sürecinde online egitim de veriyor. Instagram sayfasında nefes teknikleri ve kendi gebelerine ait pozitif doğum hikayeleriyle ilgili de paylaşımları var. Takip etmeni öneririm.

Canım ben koldan yapiyorum okadar da acimiyor.esim sıkıyor ben vuruyorum.ama birkaç kez evde kimse yoktu kolumu duvara dayadim bastirarak sikismis oldu.ve vurdum ıgneyi öyle de oldu
Ahh eşim tutsa yine razıyım canım . Tutmuyorda.
Benimde en az koldan acıyor zaten. Ama tutmak gerektiği için yapamıyordum. Duvara dayamak değişik geldi. Bi gözümde canlandırayım cesaretimi toplayabilirsem bende denerim

Aynı tedirginliği bende yaşadım canım .
Ebeye sordum. İlla gelecek diye birşey yok dedi. Biraz rahatladım ama gelse gelecek diye sevinirdim yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…