Keşke dogum sadece o kafa çıkma hissinden ibaret olsa. O an öyle güzel bi his ki tarif edilemez. Ayrıca acı hissetmiyorsun kafası çıkarken. Bana açılma yapan bir kapsül koyarak başlatmışlardı sancımı. 2 cm açılmam vardı ama sancım hiç yoktu. 2 saat bişey hissetmedim. Sonra ufak ufak kasıkta başlamıştı. Adet ağrısına benziyor sancı. Benimki o şekildeydi yani. Hafiften şiddeti düzenli artarak devam etti. Açılmam da ilerledi. Öyle avaz avaz da bağırmadım sancı odasında. Sancı ara ara geliyordu ve geldiği anda derin nefes almaya çalışıyodum. ki ben acemiydim. Nefes tekniği vs bilmiyodum. Sen araştır bak sancı geldiği esnada uygulanan nefes teknikleri var. 2.5 saatin sonunda 10 cm ulaştı doğumhaneye aldılar artık. Burdan sonra ebe yapmam gerekeni nasıl ıkınacağımı anlattı. Iki ya da üçüncü ıkınmada başı çıkmıştı gerisi de balık gibi kayarak geldi çok kolaydı. Ve o ana kadar hiç düşünmediğim bişeydi sırf o anki hissi yaşamak için tekrar tekrar doğum yapmak istedim. Bi de 10 cmden sonra dogumhaneye girişimle çıkışım arasında yarım saat vardı. Doğum-dikiş hepsi okadar sürdü.
Hiç korkulacak bişey değil bence. Tabiki hiç acısız da değil sancın siddetlendiğinde bitsin artık diyosun isyan edesin geliyo. Ama bir can dünyaya getireceğiz allahın izniyle ve bu o kadar da kolay şıp diye olamaz zaten. Normal bir süreci var. Sonrasında da bitecek o ağrılar. Ömür boyu sürmeyecek.
Olumsuz hikayeler dinleyerek kendini korkutma. Pozitif doğum hikayeleri oku. Hatta bunun eğitimini alabilirsin. Afyondan sertifikalı şimdi emekli bir ebe var meşhur Gülten Gökkuş. devlet hastanesinde ebeydi. Pandemi sürecinde online egitim de veriyor. Instagram sayfasında nefes teknikleri ve kendi gebelerine ait pozitif doğum hikayeleriyle ilgili de paylaşımları var. Takip etmeni öneririm.