2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar ya dün hafifti bugün daha fazla böbreklerimde ağrı oldu. Akşama doğru biraz ağrı hafifledi ama gün içerisinde ağrım oldu baya. Bir de sırtımda çok kötü kaşıntı var yara ettim artık kaşımaktan. Kaşıntı bugün başlamadı bir haftadır falan var ama ben cilt kuruluğundandır diye aldırış etmedim. Şimdi birde böbreklerim ağrımaya başlayınca korkmaya başladım hiç duydunuz mu böyle bişey. Gebelikte böbrek ağrısı ve kaşıntı birbiriyle mi alakalı acaba?

Sen gelin mi geldin Almanya‘ ya? Almanya biliyorsun cogu seyi sigorta karsiliyor. Sigorta hamilelik boyunca uc ultrasonu karsiliyor. NormAlde hamileligin basinda bir kagir veriyorlar orada sogortanin karsilamadigi bazi seyler var onlari secebiliyorSun. Mesela ben 3 tane daha ultrason istedim. Mesela 36. haftada falan streptokokken testo yapiyorlar bunu sen odemen ve istemen lazim. Yoksa yapmazlar. Ben mesela 100 euro odemistim ayriyeten bj 3 ultrasona.

34.-36. hafta arasi hastaneye gorusmeye gitmem gerek dogum planlamasi icin dogumdan 4 hafta oncede hastaneye dogumu bildireceksin. Simdiden karar hastaneye. Sorun olursa ozelden yazabklirsin

herkese merhaba,
çalışan anneler 32. haftada izine ayrılacakmısınız. Doğum tarihleriniz belli oldumu. izin konusunda kararınız nedir.
ben çok kararsıızım.
Doğum sonrası izne ayrılmak için ayrılmayı düşünmüyordum ama şimdi de okulları açacaklar gibi görünüyor. Bi de öğrenci kovid olsa bile okula devam edecek demiş bakanlık. Resmen bir sınıfta vaka sayısı artarsa ondan sonra tedbir alınacak diyor. Kafam iyice karıştı. Doğum sonrası en az 3 ay bari bebekle olurum diyordum ama bu durumda izne mi ayrılsam diye düşünmeye başladım. Çok kararsızım. İzne ayrılınca ek ders ücretimizi de kesecekler o zaman da kızımı gittiği özel kreşten almak zorunda kalıcam bütün gün evde durunca sıkıntıdan deliriyor napcam bilmiyorum

Biraz fazla almışsın kilo canım. Ben de 55 kilo hamile kaldım şimdi 63 kiloyum bana bile Doktorum çok kızdı. Ama son bir ayda 4,5 kilo almıştım o yüzden. İlk gebeliğimde toplam 16 kilo almıştım. Doktorlar toplamda 12-13 kilo alımının geçilmemesi gerektiğini söylüyorlar. Ama bebek için değil de daha çok annenin rahat bir gebelik geçirmesi için. Yani sana sıkıntı yapmıyorsa sorun değil. Benim boyum 1.54 falan o yüzden 16 kilo bana çok fazla gelmişti ilk gebeliğimde.

siz normal dogumu bu sekilde yasamis olabilirsiniz ama insanlari korkutmayin. ben normal dogum yaptim 17 saat sanci cekmeme ragmen normal bir adet agrisindan daha fazla degildi ve ara ara gelen bir sanciydi.Dayanilmayacak birsey kesinlikle degil. herkesin aci esigi bu sureci yasama sekli farkli olabilir. tecrubesizdim ve hic kotuyu dusunmedim ve sizin gibi anlatanda denk gelmedi Allahtan. Arkadaslar normal dogumdan korkmayin. eninde sonunda olup bitiyor. dayanilmayacak biraey kesinlikle degil. en fazla adet sancisinin 1 tik ustudur. Dogum sonunda kucaginiza aldiginiz o sicacik bebeginizin yuzunu gorunce zaten mutluluktan olecek gibi oluyorsunuz.

Kızlar böyle bir tarafı müslin bir tarafı pike olan battaniyeler kullanışlı olur mu?

Eklentiler

• Screenshot_20201004-045948_Instagram.webp
    37,1 KB · Görüntüleme: 37
Canım akıl vermek bana düşmez bende sağlık personeliyim önce 24 sonra 32 haftalık izne ayrıldım sağlık herseyde önce gelir şimdi 14 ocakta işbaşım var ama ben ücretsiz izne çıkıcam benim de kızım kreşe gidiyor belki eve giren para azalacak ama evdeki eşimi çocuklarımı riske atmak istemiyorum eşimde özel sektör onunda durumu çok parlak değil ama idare edicez

Ayni benim düşüncem. Ben de senin gibi düşünüyorum mecburen dogum sonrasi ücretsiz izme çıkacağım

Kızlar böyle bir tarafı müslin bir tarafı pike olan battaniyeler kullanışlı olur mu?
Eşimin yengesi dikmiş bunlardan bana çok memnun kalacaksın dedi ama henüz kullanmadım tabii bilemiyorum

Canım senin doğum ne zaman, 32 haftalık izne ayrıldım demişsin. Ben de 24te ayrıldım, yarın da 32 ayrılacağım inşallah.

Cok hos duruyorlar
4 tane torunu var kadının memnun olmasalar dikmezdi diye düşünüyorum torunlarına da Bi tane al bak yakından da çok kullanışlı duruyor içine sinerse bi tane daha alırsın çok amaçlı gibi duruyor doğunca anlayacağım bende

Tam da aynı sıkıntı bende var akşam özellikle sağ tarafım o kadar ağırdı ki yattım uyudum ara ara olmaya başladı bende henüz doktora gitmedim girince sorucam

Aynen denemekte fayda var

Kızlar aynı yerde aynı ritimde saydım 20den fazla hafif sertlikte atım oldu eşimde hissetti. Daha öncede olmuştu sayısı daha azdı. Bebeğin hıçkırmasımıydı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…