2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Amin canım bir de refakatçiyle anneye test yapıp 800 küsür alan hastaneler varmış ay çıldırmışlar.

Supriz babyshower
Keşkek yoktu masada herşey çok güzeldi eşim ve annem düşünmüşler sağolsunlar öyle iyi geldi ki ❣
Sizinle de paylaşmak istedim teyzeleri
Sağlıkla tamamına ereriz inşallah
Karnın çıkmamış maşaallah. Kilon iyi görünüyor

Benim kızım uykusuz gecelere hazırlık yapıyor galiba.
Bütün gece durmadı sağa döndüm sola döndüm bana mısın demedi kalktım oturuyorum.
İnşallah keyiftendir bir sıkıntısı yoktur.
Sabah doktor kontrolü var orda da her zamanki gibi uyur kıpırdamaz bile

O zaman bekleyip doğumdan sonra inşallah sütün durumuna göre almak en iyisi canım teşekkür ederim

Çok geçmiş olsun canım dayın en kısa zamanda iyileşir inşallah işleri güçleri para zaten dünya kadar parayı verdik daha testi bahane edip alacaklar. Birde bu testlerin hiçbirinin yüzde yüz güvenilir olmadığı aylardır ortalıkta dönüyor söyleniyor. Negatif olduğumuz halde pozitif çıkarsa haydi siz şehir hastanesine gidin derlerse son anda kafayı yerim herhalde ki pozitif bile çıksak devlet hastanesine yönlendirmeleri bana saçma geliyor oradaki doktorların canı yok mu anlamış değilim

Çok değil. Sadece Ara Ara oluyor
Anladım canım yalancı sancı onlar bende de oluyor. Tabi biraz daha yoğun artık benim 37+0 oldum bugün bir tık daha yoğun hisseder oldum.
En iyisi böyle olması canım eğer çocuğu götürmüyorsa kendi bakacak yapacak birşey yok valla iyice stres oldum miğdeme vuruyor agrı
Aynen canım benim. Sakin olmaya çalış biliyorum senin durumunda zor ama bebeğin için sakin olman lazım. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Supriz babyshower
Keşkek yoktu masada herşey çok güzeldi eşim ve annem düşünmüşler sağolsunlar öyle iyi geldi ki ❣
Sizinle de paylaşmak istedim teyzeleri
Sağlıkla tamamına ereriz inşallah
Çooook güzel olmuş canımmm çok sevindim inan ki ne güzel düşünmüşler doğum öncesi moral olmuş ne güzel maşallah

Senin kızın=benim kızım benimki de aynı kıpır kıpır oluyo sonra doktora gittik mi nstye bağladılar mı sakin duruyo hareketli olması gereken yerde doktorun yanına girdiğimiz zaman da kımıl kımıl göremiyoruz yüzünü inatçı prensesimin bugün benim de kontrolüm var güzel haberler alırız inşallah canım

Aynen öyle doğuma kadar gel gel bütün testleri kontrolleri özelde yaptır doğuma gelene kadar bir dünya para öde tam doğum zamanı gelsin o kadar para döktüğün yerde değil de devlette doğum yap. Nasıl sinir bozucu olur. Buna hakları olmaması lazım bence çok büyük saçmalık. Biz niye özele gidiyoruz istediğimiz doktor orda diye son anda tanımadığımız birinin eline bırakacaklarsa bizi ne anlamı var?.. Çok sinir bir durum. İnşallah hiç birimiz böyle şeyler yaşamak zorunda kalmayız. Sonuna kadar doktorunuzla devam ederiz inşallah.

İnşallah kızlar ya öyle bir durumla karşılaşmayız hiçbirimiz

Kızlar selamlar ağustos annesiyim söyle bir geriye dönüp baktım da birileri bana bunlari dese yahut şu anki bilgim en başta olsa bunları yasamazdim dediğim şeyler var. Kendimi karşıma alıp sırtımı sivazlayip geçecek sakin ol demek isterdim. Sizin nezdinizde bunu yapacağım. Kendime şefkatle yaklasmadigim o günler için grubunuza bu tecrübeleri düşünceleri aktaricam. Belki birkaç tanesini. Yakın zamanda doğum yapacak olanlar olarak Aralık annelerine bir gideyim dedim keşke herkesin göreceği bir şey olsa. Insta mom filan olasım geldi.

Herkesin bildiği ama uygulamada kazin ayağı öyle değilmiş dediği gibi; her şeyin başı sakinlik. Huzur. Dinginlik. Rahatlık. Ne kadar stresiniz varsa hepsini koyun kenara. Eşiniz kaynananiz görümceniz. Bebeğinize iyi gelmediğini düşündüğünüz her şeyi atın kenara, ki siz de o topa girip kendinize ve bebeğinize zarar vermeyin.
Doğum sonrasına daha çok hazırlanın. Evet her şeye hazırlıklı olmak imkansız. Ama o boş zamanlarım sıkıldığım o son günler geri gelse uyku emzirme alt değiştirme kundak pamukcuk yenidoğan düzeni lohusalik ile ilgili daha çok şey okur ve daha hazırlıklı olurdum. Zira bilmediğim hazirlanmadigim her şey 12 den vurdu beni.
Yenidoğan 19 saat uyur efsanesine inanmasaydim keşke. Dünyaya yeni gelen miniğimin ayak uydurma sancılarını daha sakin karşılar robot gibi uyumasını beklemezdim.
Her yediğiniz şeye Kimyon atın. Gaz için damla kullanmak çok da sağlıklı değil.
Az sutum olacak diye endişe etmek kadar saçma şey yok. Göğüslerin fizyolojik yapısını ve her şeyin kafada bittiğini iyi öğrenin. Bunu göreceksiniz.
Asla bebeğinizi ayakta battaniye de beşikte sallamayın. Kucağınızda hafif es verin. Ne kadar çok sallamak o kadar çok zorluk. Uyuyacak merak etmeyin. Hemen uyusun diye yaptığınız her hata fatura olarak geri dönecek. Amaç uyutmak değil sakinleştirmek ve derdini anlamak olmalı. O zaman zaten uyur. Bu sallama olayını bilip uygulamak işin yüzde 70 i. Gerisi hallolur.
Sarılıka dikkat. Kasik biberonu al ememedigi yerde sağ ver. Kaşıkla başa cikilmiyor. Biberon illa meme reddi yapmaz. Bende ve birçok kişide yapmadı. Ama sutum bol diye. Yine de yapabilir. Ama aç bırakma. İçtiği kadar ver emdiği kadar ver hiç durma. Fazla gelirse anlarsın. Gerekiyorsa az bir mama ver korkma. Hastaneye yatmasindan iyidir. Sutun var ama memeyi alamıyor mu elle sagmayi öğren mutlaka şimdiden. Pompaya hiç gerek yok. Ben o dehlize düştüm. Daha kısa sürede daha kolay sagarsin merak etme. Bebeğin suyu seviyorsa 4 veya 5 günden sonra yıka. Her gün yıkamaktan da korkma.
Yanında olmasını istemediğin insanlar varsa yolla. Korkma. Kırılır üzülür canımı sıkar deme. Önlem almazsan daha çok can sıkıyor. Katı kurallar koymaktan çekinme. Ama kendini de kasma. Teknonemli olan şey sensin ve bebeğin.
Evet bebeğine bakmak için iyi olman lazım. Önce sen. Hep önce sen.
Doğum için de endişe etme. Çıkacak. Öyle ya da böyle. Yürü plates yap hareketli ol. Ama önce inan güzel düşün. Kimseye hiçbir şeye ihtiyacın yok. Doktora bile. Onlar sadece yanında duruyor. Sen bunu yapacak kabiliyette yaratıldın. Abartma olayı kafanda.
Sezaryen mi. Olsun. Salla gitsin. Sadece çabuk ayağa kalkıp toparlanmak için dua et.
Ve ilk 3 ay efsanesi. Doğru. Gerçek. Her şey kötü olacak. Hayalperest olma. Her şeyin en zor olduğu moralinin en dipte olduğu aylar. Ama geçince evladına ısınmaya başlayacak yeni hayata alışacaksın. Sabırlı ol. Acele etme. Ha hiçbir şey bitmeyecek. Düzene girecek. Ama şunu unutma her şey aşırı zor olacak. Cici bebek tatlı melek fasa fiso. Süreç seni mengene gibi sıkacak. Bunları bilmeli herkes. Ama asla yilmayacak bir güç bulacaksın içinde.
İlk hafta mastıt yaşayan çok olacak. Baktın sutun aşırı bol ver nane çayını bolca. Günde iki üç bardak. Abartma ama. Sutun baktın yok Rezene anason çayı Kimyon çayı balık yağı dere otu helva beyaz üzüm beyaz dut kuru yemiş veeee en önemlisi bollll su. Mastıt için antibiyotik hiç ise yaramiyor benden demesi.
Meryem ve insikak sürelerini bol oku muhakkak faydası var. Dua dua dua çok çok iyi gelecek sana.
Doğumda harbiden bağırma. Hiç işine yaramaz. Doktor ne derse onu yap. Ikinirken kaka yapar gibi arkayı zorla. Sakin ol. Geçecek emin ol.
Kıyafet al hemen küçülecek diye başının etini yiyenlere bakma çok lazım oluyor 3 tane yenidoğan zibini ile geçmez bu donem. Ama 3 haftada bir beden değiştirmeye hazır olman lazım. O nedenle alışverişi çeşitli yap. Doğumdan sonra gidip gidip almaya vaktin olmuyor. Nette gezmeye de. Olmuyor yani polyanna olmaya gerek yok. İnşallah bebeğin koyunca uyur alınca emer vurunca gaz çıkartır hormonların hemen durulur da... Yüzde on belki böyledir. Sen böyle bisi bekleme bosver olursa ne ala.
3 aylık bebekler hep 6-9 gidiyor şimdi. Kalıplar çok değişken. Ayaklı tulum ilk dönem için iyi ama 3-6 ve 6-9 karı ayaksız alsan daha iyi.
Bol ağız lazım oldu bana
Müslin bez 4 5 tane lazım bence
Duşta dizine yatırıp yikamak 1 aydan sonra daha iyi bence daha kolay.
Aglamak isteyince ağla gülmek isteyince gül ve eşinden çok bisi bekleme. Anlamayacak. Oralı olmayacak. Onu istediğin yere çekmek için efor harcama. Olduğu kadar.
Bebeği sessizlikte uyutmaya çalışma güven ortamı oluştur. Ama beyaz gürültü hafif müzik Ninni. TV sesi değil.
Dışarı çıkarmaktan korkma. Kendini de onu da bunaltma. Markete bakkala gezmeye onunla her şeyi yapmaya devam et. Bisi olmaz. Soğuktan korkma.
Kendini de bebeni de kimseyle karşılaştirma.
Kilo konusunda da ne kadar rahat olursan o kadar çabuk düzelir. Belki Düzelmez bunu 3 5 aydan sonra dert et. Şimdiden stres yaparsan kalır öyle.
Yardım almaktan çekinme ama kendin bakmak istiyorsun diye kimsenin seni suçlamak istemesine de izin verme. İlk zambak kimse dokunmasın istiyorsun. O zamana dokunmasınlar olay basit. Ama kendine zarar verme.
Sünnet olayını araştır yaptır gitsin hemen hiç korkma.
Kız bebekse vajinal bakımını iyi öğren.
Bas bağrına meleğini uzak tutma. Anlamaya çalış onu.
3 saatlik easy uygula başta 2 saat de olabilir. Tracy hog araştır.
İlla bir şeyi yapacağım diye kasma.
Eskiye dönmek için acele etme.
Zaten hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sabredersen daha güzel olacak.
Ama eskisi gibi dizi izleyemiyorum ayaklarımı uzatıp istediğim zaman yatamıyorum kocamın yüzünü göremiyorum gezmeye gidemiyorum deme hiç. Ne bekliyordun ki. Sana muhtaç senden başka kimsesi olmayan bir can var. Onun için de senin için de zor bir dönem. Bir şekilde atlat bu dönemi. Yipranmadan. Gececek.
Biri bana deseydi ki geçecek.
Belki dedi de.
Anlamadım. İdrak edemedim.
Ama üzerine basarak diyorum ki
GEÇECEK.
Fırtınaya hazır ol
Fırtınayı yasa kendini ona bırak dibi gir
Fırtınanın gececegini bil
Bir baktın ek gıda dış çıkarma uyku eğitimi diye devam edip gidiyor
Baktın sürünsün yürüdü filan.
Hadi bana eyvallah.

Kizlar cok fena gribim ya doktorla gorusmem gerekir mi acaba

Ne güzel yazmışsınız teşekkürler ❤

Kizlar cok fena gribim ya doktorla gorusmem gerekir mi acaba

Geçmiş olsun canım, bol sıcak şeyler ve c vitamini al bi kaç gün baktin kötüye gidiyor öyle git bence. Hastaneler de çok riskli. Hamileligin son zamanlarında covid olanları devlet hastanelerine gönderiyolarmis doğum için. Bunu duyduktan sonra daha dikkatli olmaya karar verdim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…