meyve cayi yapip iciyorum ama parol icmedim bogazim cok fena iyi gelir mi ki parolBol c vitamini al parol iç bi tane de dinlen biraz baktın hala kötü hissediyosun nefes darlığın falan var doktorunla görüş
bende gitmek istemiyorum da esim bi hastaneye git diyip duruyorGeçmiş olsun canım, bol sıcak şeyler ve c vitamini al bi kaç gün baktin kötüye gidiyor öyle git bence. Hastaneler de çok riskli. Hamileligin son zamanlarında covid olanları devlet hastanelerine gönderiyolarmis doğum için. Bunu duyduktan sonra daha dikkatli olmaya karar verdim ben.
Bende grip oldum canım doktorum 5 günlük ilaç verdi düzeldim.. ilerlemeden bence görüş hamileyken ağır gidiyor gripKizlar cok fena gribim ya doktorla gorusmem gerekir mi acaba
Evet evet rahatlatır biraz doktorada gitsen parol verecekler vücudunun kırıklığını alır biraz parol iç yat yatağa uyumaya çalış iyi gelirmeyve cayi yapip iciyorum ama parol icmedim bogazim cok fena iyi gelir mi ki parol
ay ilac kullanabiliyor muymusuz ya zaten ilac kullanamam diye gitmek istemiyordumBende grip oldum canım doktorum 5 günlük ilaç verdi düzeldim.. ilerlemeden bence görüş hamileyken ağır gidiyor grip
iciyim canim belki biraz rahatlatir gozumu zor aciyorumEvet evet rahatlatır biraz doktorada gitsen parol verecekler vücudunun kırıklığını alır biraz parol iç yat yatağa uyumaya çalış iyi gelir
Kan tahlili yapıcaktır muhtemelen ona göre yazıyor canım ilaç bana burun spreyi bile verdi günde 1 tıkanınca kullan demiştiay ilac kullanabiliyor muymusuz ya zaten ilac kullanamam diye gitmek istemiyordum
Ah bu nazlı kızlarSenin kızın=benim kızımbenimki de aynı kıpır kıpır oluyo sonra doktora gittik mi nstye bağladılar mı sakin duruyo hareketli olması gereken yerde doktorun yanına girdiğimiz zaman da kımıl kımıl göremiyoruz yüzünü inatçı prensesimin bugün benim de kontrolüm var güzel haberler alırız inşallah canım
Alır canım daha merak etme sen bol bol kaşar süt yoğurt tüketKontrolden geldik.
Yine karın çevresi 2 hafta geri çıktı
Bugün tam 33+0 olduk 1920 gram çıktı bilmiyorum çok mu zayıf.
Kan akışı da iyi dedi ama niye oluyor böyle anlamadım kafaya takmayacağım artık inşallah sağlıklı doğar meleğim.
Beslenmeyle alakalı yapabileceğim bişey kalmadı canım inan ki.Alır canım daha merak etme sen bol bol kaşar süt yoğurt tüket
Geldimmm canım... Evett kızlar geldim kontrolden. Nstde bir sancı falan çıkmadı temiz gayet iyi. Çatı muayenesi yaptı biraz utandım amaHadi bakalım hayırlı haberler bekliyoruz belki tarihle ilgili bişi derler
Geçmiş olsun canım inşallah çabuk atlatırsın.Kizlar cok fena gribim ya doktorla gorusmem gerekir mi acaba
Çokk teşekkür ederiz çok güzel yazmışsınız en azından bir nebze de olsa hem moral verdiniz hem de gerçekleri yansıttınız çok sağolun.Kızlar selamlar ağustos annesiyim söyle bir geriye dönüp baktım da birileri bana bunlari dese yahut şu anki bilgim en başta olsa bunları yasamazdim dediğim şeyler var. Kendimi karşıma alıp sırtımı sivazlayip geçecek sakin ol demek isterdim. Sizin nezdinizde bunu yapacağım. Kendime şefkatle yaklasmadigim o günler için grubunuza bu tecrübeleri düşünceleri aktaricam. Belki birkaç tanesini. Yakın zamanda doğum yapacak olanlar olarak Aralık annelerine bir gideyim dedim keşke herkesin göreceği bir şey olsa. Insta mom filan olasım geldi.
Herkesin bildiği ama uygulamada kazin ayağı öyle değilmiş dediği gibi; her şeyin başı sakinlik. Huzur. Dinginlik. Rahatlık. Ne kadar stresiniz varsa hepsini koyun kenara. Eşiniz kaynananiz görümceniz. Bebeğinize iyi gelmediğini düşündüğünüz her şeyi atın kenara, ki siz de o topa girip kendinize ve bebeğinize zarar vermeyin.
Doğum sonrasına daha çok hazırlanın. Evet her şeye hazırlıklı olmak imkansız. Ama o boş zamanlarım sıkıldığım o son günler geri gelse uyku emzirme alt değiştirme kundak pamukcuk yenidoğan düzeni lohusalik ile ilgili daha çok şey okur ve daha hazırlıklı olurdum. Zira bilmediğim hazirlanmadigim her şey 12 den vurdu beni.
Yenidoğan 19 saat uyur efsanesine inanmasaydim keşke. Dünyaya yeni gelen miniğimin ayak uydurma sancılarını daha sakin karşılar robot gibi uyumasını beklemezdim.
Her yediğiniz şeye Kimyon atın. Gaz için damla kullanmak çok da sağlıklı değil.
Az sutum olacak diye endişe etmek kadar saçma şey yok. Göğüslerin fizyolojik yapısını ve her şeyin kafada bittiğini iyi öğrenin. Bunu göreceksiniz.
Asla bebeğinizi ayakta battaniye de beşikte sallamayın. Kucağınızda hafif es verin. Ne kadar çok sallamak o kadar çok zorluk. Uyuyacak merak etmeyin. Hemen uyusun diye yaptığınız her hata fatura olarak geri dönecek. Amaç uyutmak değil sakinleştirmek ve derdini anlamak olmalı. O zaman zaten uyur. Bu sallama olayını bilip uygulamak işin yüzde 70 i. Gerisi hallolur.
Sarılıka dikkat. Kasik biberonu al ememedigi yerde sağ ver. Kaşıkla başa cikilmiyor. Biberon illa meme reddi yapmaz. Bende ve birçok kişide yapmadı. Ama sutum bol diye. Yine de yapabilir. Ama aç bırakma. İçtiği kadar ver emdiği kadar ver hiç durma. Fazla gelirse anlarsın. Gerekiyorsa az bir mama ver korkma. Hastaneye yatmasindan iyidir. Sutun var ama memeyi alamıyor mu elle sagmayi öğren mutlaka şimdiden. Pompaya hiç gerek yok. Ben o dehlize düştüm. Daha kısa sürede daha kolay sagarsin merak etme. Bebeğin suyu seviyorsa 4 veya 5 günden sonra yıka. Her gün yıkamaktan da korkma.
Yanında olmasını istemediğin insanlar varsa yolla. Korkma. Kırılır üzülür canımı sıkar deme. Önlem almazsan daha çok can sıkıyor. Katı kurallar koymaktan çekinme. Ama kendini de kasma. Teknonemli olan şey sensin ve bebeğin.
Evet bebeğine bakmak için iyi olman lazım. Önce sen. Hep önce sen.
Doğum için de endişe etme. Çıkacak. Öyle ya da böyle. Yürü plates yap hareketli ol. Ama önce inan güzel düşün. Kimseye hiçbir şeye ihtiyacın yok. Doktora bile. Onlar sadece yanında duruyor. Sen bunu yapacak kabiliyette yaratıldın. Abartma olayı kafanda.
Sezaryen mi. Olsun. Salla gitsin. Sadece çabuk ayağa kalkıp toparlanmak için dua et.
Ve ilk 3 ay efsanesi. Doğru. Gerçek. Her şey kötü olacak. Hayalperest olma. Her şeyin en zor olduğu moralinin en dipte olduğu aylar. Ama geçince evladına ısınmaya başlayacak yeni hayata alışacaksın. Sabırlı ol. Acele etme. Ha hiçbir şey bitmeyecek. Düzene girecek. Ama şunu unutma her şey aşırı zor olacak. Cici bebek tatlı melek fasa fiso. Süreç seni mengene gibi sıkacak. Bunları bilmeli herkes. Ama asla yilmayacak bir güç bulacaksın içinde.
İlk hafta mastıt yaşayan çok olacak. Baktın sutun aşırı bol ver nane çayını bolca. Günde iki üç bardak. Abartma ama. Sutun baktın yok Rezene anason çayı Kimyon çayı balık yağı dere otu helva beyaz üzüm beyaz dut kuru yemiş veeee en önemlisi bollll su. Mastıt için antibiyotik hiç ise yaramiyor benden demesi.
Meryem ve insikak sürelerini bol oku muhakkak faydası var. Dua dua dua çok çok iyi gelecek sana.
Doğumda harbiden bağırma. Hiç işine yaramaz. Doktor ne derse onu yap. Ikinirken kaka yapar gibi arkayı zorla. Sakin ol. Geçecek emin ol.
Kıyafet al hemen küçülecek diye başının etini yiyenlere bakma çok lazım oluyor 3 tane yenidoğan zibini ile geçmez bu donem. Ama 3 haftada bir beden değiştirmeye hazır olman lazım. O nedenle alışverişi çeşitli yap. Doğumdan sonra gidip gidip almaya vaktin olmuyor. Nette gezmeye de. Olmuyor yani polyanna olmaya gerek yok. İnşallah bebeğin koyunca uyur alınca emer vurunca gaz çıkartır hormonların hemen durulur da... Yüzde on belki böyledir. Sen böyle bisi bekleme bosver olursa ne ala.
3 aylık bebekler hep 6-9 gidiyor şimdi. Kalıplar çok değişken. Ayaklı tulum ilk dönem için iyi ama 3-6 ve 6-9 karı ayaksız alsan daha iyi.
Bol ağız lazım oldu bana
Müslin bez 4 5 tane lazım bence
Duşta dizine yatırıp yikamak 1 aydan sonra daha iyi bence daha kolay.
Aglamak isteyince ağla gülmek isteyince gül ve eşinden çok bisi bekleme. Anlamayacak. Oralı olmayacak. Onu istediğin yere çekmek için efor harcama. Olduğu kadar.
Bebeği sessizlikte uyutmaya çalışma güven ortamı oluştur. Ama beyaz gürültü hafif müzik Ninni. TV sesi değil.
Dışarı çıkarmaktan korkma. Kendini de onu da bunaltma. Markete bakkala gezmeye onunla her şeyi yapmaya devam et. Bisi olmaz. Soğuktan korkma.
Kendini de bebeni de kimseyle karşılaştirma.
Kilo konusunda da ne kadar rahat olursan o kadar çabuk düzelir. Belki Düzelmez bunu 3 5 aydan sonra dert et. Şimdiden stres yaparsan kalır öyle.
Yardım almaktan çekinme ama kendin bakmak istiyorsun diye kimsenin seni suçlamak istemesine de izin verme. İlk zambak kimse dokunmasın istiyorsun. O zamana dokunmasınlar olay basit. Ama kendine zarar verme.
Sünnet olayını araştır yaptır gitsin hemen hiç korkma.
Kız bebekse vajinal bakımını iyi öğren.
Bas bağrına meleğini uzak tutma. Anlamaya çalış onu.
3 saatlik easy uygula başta 2 saat de olabilir. Tracy hog araştır.
İlla bir şeyi yapacağım diye kasma.
Eskiye dönmek için acele etme.
Zaten hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sabredersen daha güzel olacak.
Ama eskisi gibi dizi izleyemiyorum ayaklarımı uzatıp istediğim zaman yatamıyorum kocamın yüzünü göremiyorum gezmeye gidemiyorum deme hiç. Ne bekliyordun ki. Sana muhtaç senden başka kimsesi olmayan bir can var. Onun için de senin için de zor bir dönem. Bir şekilde atlat bu dönemi. Yipranmadan. Gececek.
Biri bana deseydi ki geçecek.
Belki dedi de.
Anlamadım. İdrak edemedim.
Ama üzerine basarak diyorum ki
GEÇECEK.
Fırtınaya hazır ol
Fırtınayı yasa kendini ona bırak dibi gir
Fırtınanın gececegini bil
Bir baktın ek gıda dış çıkarma uyku eğitimi diye devam edip gidiyor
Baktın sürünsün yürüdü filan.
Hadi bana eyvallah.
Hadi hayırlısıyla inşallah gelir miniğin canım valla benim tarih tam net değil ama bana da artıl şu son haftalar geçmiyorKızlar 3 aralık doğumum günler geçmiyor
Beslenmeyle alakalı yapabileceğim bişey kalmadı canım inan ki.
Süt muz yoğurt baklagil et yumurta taze kuruyemiş hepsini bolca tüketiyorum ama olmayınca olmuyor demek ki. Zaten şeker de var öyle bal pekmez yiyemiyorum.
Başka da gelmiyor elimden bişey.
Canım parol sadece ağrılarını alır bir nebze rahatlarsın ama boğazına pek etki etmez. Önce telefonda doktorunla görüş bence ona durumu anlat belki ona göre bir reçete yazıp telefondan da atabilir ya da gel bekleme de diyebilir. Önce doktoruna danış kuzum ona göre hareket et. Bence bekleme ilerlerse çok daha zor atlatabilirsin. Çok geçmiş olsun canım inşallah en kısa zamanda düzelirsin.Kizlar cok fena gribim ya doktorla gorusmem gerekir mi acaba
Ne güzel anlatmışsınız okudukça bi olumlama hafifleme geldi.Kızlar selamlar ağustos annesiyim söyle bir geriye dönüp baktım da birileri bana bunlari dese yahut şu anki bilgim en başta olsa bunları yasamazdim dediğim şeyler var. Kendimi karşıma alıp sırtımı sivazlayip geçecek sakin ol demek isterdim. Sizin nezdinizde bunu yapacağım. Kendime şefkatle yaklasmadigim o günler için grubunuza bu tecrübeleri düşünceleri aktaricam. Belki birkaç tanesini. Yakın zamanda doğum yapacak olanlar olarak Aralık annelerine bir gideyim dedim keşke herkesin göreceği bir şey olsa. Insta mom filan olasım geldi.
Herkesin bildiği ama uygulamada kazin ayağı öyle değilmiş dediği gibi; her şeyin başı sakinlik. Huzur. Dinginlik. Rahatlık. Ne kadar stresiniz varsa hepsini koyun kenara. Eşiniz kaynananiz görümceniz. Bebeğinize iyi gelmediğini düşündüğünüz her şeyi atın kenara, ki siz de o topa girip kendinize ve bebeğinize zarar vermeyin.
Doğum sonrasına daha çok hazırlanın. Evet her şeye hazırlıklı olmak imkansız. Ama o boş zamanlarım sıkıldığım o son günler geri gelse uyku emzirme alt değiştirme kundak pamukcuk yenidoğan düzeni lohusalik ile ilgili daha çok şey okur ve daha hazırlıklı olurdum. Zira bilmediğim hazirlanmadigim her şey 12 den vurdu beni.
Yenidoğan 19 saat uyur efsanesine inanmasaydim keşke. Dünyaya yeni gelen miniğimin ayak uydurma sancılarını daha sakin karşılar robot gibi uyumasını beklemezdim.
Her yediğiniz şeye Kimyon atın. Gaz için damla kullanmak çok da sağlıklı değil.
Az sutum olacak diye endişe etmek kadar saçma şey yok. Göğüslerin fizyolojik yapısını ve her şeyin kafada bittiğini iyi öğrenin. Bunu göreceksiniz.
Asla bebeğinizi ayakta battaniye de beşikte sallamayın. Kucağınızda hafif es verin. Ne kadar çok sallamak o kadar çok zorluk. Uyuyacak merak etmeyin. Hemen uyusun diye yaptığınız her hata fatura olarak geri dönecek. Amaç uyutmak değil sakinleştirmek ve derdini anlamak olmalı. O zaman zaten uyur. Bu sallama olayını bilip uygulamak işin yüzde 70 i. Gerisi hallolur.
Sarılıka dikkat. Kasik biberonu al ememedigi yerde sağ ver. Kaşıkla başa cikilmiyor. Biberon illa meme reddi yapmaz. Bende ve birçok kişide yapmadı. Ama sutum bol diye. Yine de yapabilir. Ama aç bırakma. İçtiği kadar ver emdiği kadar ver hiç durma. Fazla gelirse anlarsın. Gerekiyorsa az bir mama ver korkma. Hastaneye yatmasindan iyidir. Sutun var ama memeyi alamıyor mu elle sagmayi öğren mutlaka şimdiden. Pompaya hiç gerek yok. Ben o dehlize düştüm. Daha kısa sürede daha kolay sagarsin merak etme. Bebeğin suyu seviyorsa 4 veya 5 günden sonra yıka. Her gün yıkamaktan da korkma.
Yanında olmasını istemediğin insanlar varsa yolla. Korkma. Kırılır üzülür canımı sıkar deme. Önlem almazsan daha çok can sıkıyor. Katı kurallar koymaktan çekinme. Ama kendini de kasma. Teknonemli olan şey sensin ve bebeğin.
Evet bebeğine bakmak için iyi olman lazım. Önce sen. Hep önce sen.
Doğum için de endişe etme. Çıkacak. Öyle ya da böyle. Yürü plates yap hareketli ol. Ama önce inan güzel düşün. Kimseye hiçbir şeye ihtiyacın yok. Doktora bile. Onlar sadece yanında duruyor. Sen bunu yapacak kabiliyette yaratıldın. Abartma olayı kafanda.
Sezaryen mi. Olsun. Salla gitsin. Sadece çabuk ayağa kalkıp toparlanmak için dua et.
Ve ilk 3 ay efsanesi. Doğru. Gerçek. Her şey kötü olacak. Hayalperest olma. Her şeyin en zor olduğu moralinin en dipte olduğu aylar. Ama geçince evladına ısınmaya başlayacak yeni hayata alışacaksın. Sabırlı ol. Acele etme. Ha hiçbir şey bitmeyecek. Düzene girecek. Ama şunu unutma her şey aşırı zor olacak. Cici bebek tatlı melek fasa fiso. Süreç seni mengene gibi sıkacak. Bunları bilmeli herkes. Ama asla yilmayacak bir güç bulacaksın içinde.
İlk hafta mastıt yaşayan çok olacak. Baktın sutun aşırı bol ver nane çayını bolca. Günde iki üç bardak. Abartma ama. Sutun baktın yok Rezene anason çayı Kimyon çayı balık yağı dere otu helva beyaz üzüm beyaz dut kuru yemiş veeee en önemlisi bollll su. Mastıt için antibiyotik hiç ise yaramiyor benden demesi.
Meryem ve insikak sürelerini bol oku muhakkak faydası var. Dua dua dua çok çok iyi gelecek sana.
Doğumda harbiden bağırma. Hiç işine yaramaz. Doktor ne derse onu yap. Ikinirken kaka yapar gibi arkayı zorla. Sakin ol. Geçecek emin ol.
Kıyafet al hemen küçülecek diye başının etini yiyenlere bakma çok lazım oluyor 3 tane yenidoğan zibini ile geçmez bu donem. Ama 3 haftada bir beden değiştirmeye hazır olman lazım. O nedenle alışverişi çeşitli yap. Doğumdan sonra gidip gidip almaya vaktin olmuyor. Nette gezmeye de. Olmuyor yani polyanna olmaya gerek yok. İnşallah bebeğin koyunca uyur alınca emer vurunca gaz çıkartır hormonların hemen durulur da... Yüzde on belki böyledir. Sen böyle bisi bekleme bosver olursa ne ala.
3 aylık bebekler hep 6-9 gidiyor şimdi. Kalıplar çok değişken. Ayaklı tulum ilk dönem için iyi ama 3-6 ve 6-9 karı ayaksız alsan daha iyi.
Bol ağız lazım oldu bana
Müslin bez 4 5 tane lazım bence
Duşta dizine yatırıp yikamak 1 aydan sonra daha iyi bence daha kolay.
Aglamak isteyince ağla gülmek isteyince gül ve eşinden çok bisi bekleme. Anlamayacak. Oralı olmayacak. Onu istediğin yere çekmek için efor harcama. Olduğu kadar.
Bebeği sessizlikte uyutmaya çalışma güven ortamı oluştur. Ama beyaz gürültü hafif müzik Ninni. TV sesi değil.
Dışarı çıkarmaktan korkma. Kendini de onu da bunaltma. Markete bakkala gezmeye onunla her şeyi yapmaya devam et. Bisi olmaz. Soğuktan korkma.
Kendini de bebeni de kimseyle karşılaştirma.
Kilo konusunda da ne kadar rahat olursan o kadar çabuk düzelir. Belki Düzelmez bunu 3 5 aydan sonra dert et. Şimdiden stres yaparsan kalır öyle.
Yardım almaktan çekinme ama kendin bakmak istiyorsun diye kimsenin seni suçlamak istemesine de izin verme. İlk zambak kimse dokunmasın istiyorsun. O zamana dokunmasınlar olay basit. Ama kendine zarar verme.
Sünnet olayını araştır yaptır gitsin hemen hiç korkma.
Kız bebekse vajinal bakımını iyi öğren.
Bas bağrına meleğini uzak tutma. Anlamaya çalış onu.
3 saatlik easy uygula başta 2 saat de olabilir. Tracy hog araştır.
İlla bir şeyi yapacağım diye kasma.
Eskiye dönmek için acele etme.
Zaten hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sabredersen daha güzel olacak.
Ama eskisi gibi dizi izleyemiyorum ayaklarımı uzatıp istediğim zaman yatamıyorum kocamın yüzünü göremiyorum gezmeye gidemiyorum deme hiç. Ne bekliyordun ki. Sana muhtaç senden başka kimsesi olmayan bir can var. Onun için de senin için de zor bir dönem. Bir şekilde atlat bu dönemi. Yipranmadan. Gececek.
Biri bana deseydi ki geçecek.
Belki dedi de.
Anlamadım. İdrak edemedim.
Ama üzerine basarak diyorum ki
GEÇECEK.
Fırtınaya hazır ol
Fırtınayı yasa kendini ona bırak dibi gir
Fırtınanın gececegini bil
Bir baktın ek gıda dış çıkarma uyku eğitimi diye devam edip gidiyor
Baktın sürünsün yürüdü filan.
Hadi bana eyvallah.
Canım evdeki imkanları kullan, meyve yoğurt tüket ve bal limon çayı iç bol bol iyi gelir doktora da tlfden danış bi durumunu. Çek geçmiş olsun.Kizlar cok fena gribim ya doktorla gorusmem gerekir mi acaba
Çok şükür canım bak geçti gitti bile, maşallah iyi haberlerini aldın artık meleğini bekle sakin sakin olumlu düşün hepGeldimmm canım... Evett kızlar geldim kontrolden. Nstde bir sancı falan çıkmadı temiz gayet iyi. Çatı muayenesi yaptı biraz utandım amasandığım kadar zor değilmiş. Herhangi bir açıklık yok doğum belirtisi yok çatı kemiklerin şuan için uygun gözüküyor %80 normal doğum dedi. O yüzden tarihimiz yok şimdilik. Nst için randevu vermişti sadece kendisi için vermemişti arada alıcam demişti o yüzden miniğimin boy kilo ölçümünü yapmadı. Haftaya perşembeye de aynı şekilde randevu verdi ama haftaya boy kilo da bakıcaz dedi. İnşallah zamanını böyle güzelce doldurur kızım. Nstde doğru düzgün hiç kımıldamadı korkuttu beni son bir kaç dk kala kımıldadı hanımefendi
Hiç sorma benimkide nstde hiç kımıldamadı cadı kızım benim şimdiden kök söktürüyor bana. Nstde kımıldamadı korkuttu şimdi kıpır kıpır cimcimemAh bu nazlı kızlar
Benimki bugün ilk defa azıcık da olsa gösterdi yüzünü
Ama yine pek usluydu doktorun yanında kıpırdamadı bile
Kuzum üzülme benimki de kaç haftadır hep 2,5 hafta geriden geliyor kilo olarak. Bizim beslenmemizle alakalı bir durum değilmiş bende sordum doktoruma onu. Belki böylesi daha hayırlıdır senin için dedi doktorum normal doğum yapabilmem için kilosu iyi dedi. Doğunca besler kilo aldırırsın üzülme dedi. Bende çok üzülüyordum ama sağlıklı olsun da takmıyorum artık doğunca biz besleriz onları sütlerimizleKontrolden geldik.
Yine karın çevresi 2 hafta geri çıktı
Bugün tam 33+0 olduk 1920 gram çıktı bilmiyorum çok mu zayıf.
Kan akışı da iyi dedi ama niye oluyor böyle anlamadım kafaya takmayacağım artık inşallah sağlıklı doğar meleğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?