İlk gebelikte ben de öyle olmuştum. Pozitif düşünmeye çalış canım yoksa çok üzülüyor insan. İnan ki küvöze de girse, hasta da olsa bebeklerimiz sandığımızdan çok daha güçlüler. Sen içini ferah tut. Herşey geçiyor bak Betül de bebeğini küvezden alıp evine geçti. Ne kadar kafana takarsan süreci o kadar zor atlatırsın. Hep insanlar için herşey. İyisiyle kötüsüyle yaşıyoruz ve devam ediyoruz. Ki bebeklerimiz inşallah sağlıcakla gelecekler. Küvöze girmesi, düşük kilolu doğması, hatta erken doğması, kalpte üfürüm olması, topuk kanında hormon değerlerinin yüksek çıkması bunlar bir çok yeni doğum yapan annenin yaşadığı ama geçip gidecek sorunlar. Bebek yaşına gelmeden hepsinin üstesinden geliyor yeterki sen geçici bunlar deyip güçlü durmaya bak. Şimdi 4 buçuk yaşında kızım var neler atlattık çok şükür hepsi geçti. Zatürresi, kaynar suyla ayağının yanması, tiroid hormonları. Şimdi geriye dönebilsem o kadar heba etmezdim kendimi. Ne çok yıprattım ağlamaktan üzülmekten bebekliğinin tadını çıkaramadım. Şimdi sadece foto ve videolarını sevebiliyorum artık kucağıma bile gelmiyor. Anın tadını çıkar kötü şeyler geçip gittiğinde sadece onun ne kadar sevimli ve güzel olduğunu hatırlayacaksın. Keşke daha çok sevip mıncıklasaydım diyeceksin.çok stresliyim garip bir biçimde
Hep en kötüyü düşünme huyum vardı normalde de top noktasına ulaştı artık huzursuz ediyor beni..
Bu sitede okuduğum şeylerden de çok etkileniyorum artık sürekli sorular dönüyor kafamda.. Sağlıklı mı? Küveze girer mi? Beklenmedik bir şey çıkar mı?
Hem doğurup evladımı bir şekilde kucaklamak istiyorum hem de korkuyorum stresleniyorum benim gibi olan var mı bilmiyorum dokunsalar ağlayacak gibiyim
dun gaksam benim kız büyük abdestini yapmış ama ben hiç koku almadım ne zamanki açıyor dedi ozamn fark ettim hemn sen geldin aklıma ya bebek yaparsa anlamazsan aman dikkat et sık sık kontrol et altini bide pişik ugrasmakoku ve tat alamıyorum sadecr canım
Sürekli doğuma girip çıkacaksın ve herşey yolunda olacak boşuna üzüldüm diyeceksin diye kendımı telkın etmeye calısıyorum.. Çok teşekkür ederim kuzum moral verdinİlk gebelikte ben de öyle olmuştum. Pozitif düşünmeye çalış canım yoksa çok üzülüyor insan. İnan ki küvöze de girse, hasta da olsa bebeklerimiz sandığımızdan çok daha güçlüler. Sen içini ferah tut. Herşey geçiyor bak Betül de bebeğini küvezden alıp evine geçti. Ne kadar kafana takarsan süreci o kadar zor atlatırsın. Hep insanlar için herşey. İyisiyle kötüsüyle yaşıyoruz ve devam ediyoruz. Ki bebeklerimiz inşallah sağlıcakla gelecekler. Küvöze girmesi, düşük kilolu doğması, hatta erken doğması, kalpte üfürüm olması, topuk kanında hormon değerlerinin yüksek çıkması bunlar bir çok yeni doğum yapan annenin yaşadığı ama geçip gidecek sorunlar. Bebek yaşına gelmeden hepsinin üstesinden geliyor yeterki sen geçici bunlar deyip güçlü durmaya bak. Şimdi 4 buçuk yaşında kızım var neler atlattık çok şükür hepsi geçti. Zatürresi, kaynar suyla ayağının yanması, tiroid hormonları. Şimdi geriye dönebilsem o kadar heba etmezdim kendimi. Ne çok yıprattım ağlamaktan üzülmekten bebekliğinin tadını çıkaramadım. Şimdi sadece foto ve videolarını sevebiliyorum artık kucağıma bile gelmiyor. Anın tadını çıkar kötü şeyler geçip gittiğinde sadece onun ne kadar sevimli ve güzel olduğunu hatırlayacaksın. Keşke daha çok sevip mıncıklasaydım diyeceksin.
Canim malesef bende cok pimpirikliyim o yuzden negatif bir sey gordugum anda okumuyorum hicbir seyi arastirmiyorum ihtimallerle ilgili arastirdikca okudukca cekcegimi dusunuyorum. Her gebelik her bebek cok farkli o yuzden en iyisi cogu seye gozumuzu kapatmak yoksa sinir stres zaten her seyi dahada zorlastirirçok stresliyim garip bir biçimde
Hep en kötüyü düşünme huyum vardı normalde de top noktasına ulaştı artık huzursuz ediyor beni..
Bu sitede okuduğum şeylerden de çok etkileniyorum artık sürekli sorular dönüyor kafamda.. Sağlıklı mı? Küveze girer mi? Beklenmedik bir şey çıkar mı?
Hem doğurup evladımı bir şekilde kucaklamak istiyorum hem de korkuyorum stresleniyorum benim gibi olan var mı bilmiyorum dokunsalar ağlayacak gibiyim
MaaşallahGünaydın kızlar ,doğum yapanlara çok çok geçmiş olsun ,darısı başımıza olsun inşallah. Kontrole geldim ben 37+6 dayım. 3.300 kg olmuş kızım. İğne kullanan arkadaşlar doktorum artık keselim iğneyi dedi ama ben korkuyorum ya bir şey olursa diye , sizin doktorlar bir şey dedi mi acaba bu konuyla ilgili
Haklısın kuzum bende pipirikliyim aşırıCanim malesef bende cok pimpirikliyim o yuzden negatif bir sey gordugum anda okumuyorum hicbir seyi arastirmiyorum ihtimallerle ilgili arastirdikca okudukca cekcegimi dusunuyorum. Her gebelik her bebek cok farkli o yuzden en iyisi cogu seye gozumuzu kapatmak yoksa sinir stres zaten her seyi dahada zorlastirir
Tejrar test yaltirmis miydin cnm. Pozitif ciktiktan kac gun sonra negatife döndüBen de ilaçsız atlattım, bol sıvı, c vitamini atlatırsın inşallah. Ağır semptomların var mı?
Ben yaptirdim ama gerek yok diyorlar, 14.gun yaptırdım negatif çıkmıştı, bol su için, günde 6 litreye çıkmıştım, normalde 2 litre icemem.Tejrar test yaltirmis miydin cnm. Pozitif ciktiktan kac gun sonra negatife döndü
Olmaz mı kuzu ben de öyleyim Kasım annelerinde birçok bebek küvöze girdi, onları okudukça bnm de canım çok sıkılıyor. Onları okumadan böyle düşünceler yoktu hiç aklıma ama şimdi aklımdan çıkmıyor resmen.çok stresliyim garip bir biçimde
Ay kizlar bugunku derdim de yirmilik disim enfeksiyon olmus disciye gittim antibiyotik yazdi cekilmesi lazim ama antibiyotik rahatlatirsa dogum sonrasi cekelim gecmezse cekcez mecbur dedi. 12. haftada bi yirmilik cektirmistim zaten bu 2. olacak nedir bu disten cektigim ya hamileligimi buldu
İkinize de geçmiş olsun, gebelikte kalsiyum ihtiyaci çok fazla olduğu için dişler zarar görmeye başlıyor maalesef.Al benden de o kadar. Şiş şu anda suratım. Sirkeli suyla geçirdim ben biraz gargara yaptım. 10 gün var doğumuma dişle uğraşmak istemiyorum şimdi
Bebeğim mecburen erken alınacağı için ben de kuvoze girer mi, bir soru yaşar mı diye çok korkuyordum. Hâlâ endişelerim var ama doktorum bana dedi ki 35 hafta doğan bebekler kuvoze girmezken bazen 40 haftalık doğan bebek kuvoze girebiliyor. Bunu bebek doğmadan kesin olarak bilemeyiz.çok stresliyim garip bir biçimde
Bende orada okuyup okuyup etkılenıyorumOlmaz mı kuzu ben de öyleyim Kasım annelerinde birçok bebek küvöze girdi, onları okudukça bnm de canım çok sıkılıyor. Onları okumadan böyle düşünceler yoktu hiç aklıma ama şimdi aklımdan çıkmıyor resmen.
Allah kimseyi evladıyla sınamasın bizleri deİkinize de geçmiş olsun, gebelikte kalsiyum ihtiyaci çok fazla olduğu için dişler zarar görmeye başlıyor maalesef.
Bebeğim mecburen erken alınacağı için ben de kuvoze girer mi, bir soru yaşar mı diye çok korkuyordum. Hâlâ endişelerim var ama doktorum bana dedi ki 35 hafta doğan bebekler kuvoze girmezken bazen 40 haftalık doğan bebek kuvoze girebiliyor. Bunu bebek doğmadan kesin olarak bilemeyiz.
Ayrıca bazı seyler bir yere kadar bizim elimiZde. Eminim hepimiz gibi sen de bebeğinin iyiliği için herşeyi yapiyorsundur, bundan gerisi artık bizim elimizde değil. Bol bol dua edeceğiz.
Amin, insaallahAllah kimseyi evladıyla sınamasın bizleri de
dediğin gibi "bundan gerisi artık bizim elimizde değil"
evet bakarak, anlıyorum kızımın, altına yaptıgını kokusuna hasret kaldım yaa zencefil tozu vardı evde çayınımı yapıyım yoğurtlamı yiyimdun gaksam benim kız büyük abdestini yapmış ama ben hiç koku almadım ne zamanki açıyor dedi ozamn fark ettim hemn sen geldin aklıma ya bebek yaparsa anlamazsan aman dikkat et sık sık kontrol et altini bide pişik ugrasma
bide zencefil aldirabilirsen onuda kullan
neden kasım anneleri öyle olmuş kiOlmaz mı kuzu ben de öyleyim Kasım annelerinde birçok bebek küvöze girdi, onları okudukça bnm de canım çok sıkılıyor. Onları okumadan böyle düşünceler yoktu hiç aklıma ama şimdi aklımdan çıkmıyor resmen.
Ben covid olduğum zaman ballı zencefilli süt içtim canım.evet bakarak, anlıyorum kızımın, altına yaptıgını kokusuna hasret kaldım yaa zencefil tozu vardı evde çayınımı yapıyım yoğurtlamı yiyim
Valla kuzum bebeğimi kucağıma aldım hemen diyen çok nadir. Kimi doğum uzun sürünce yorulmuş doğar doğmaz ağlamadı diye almışlar, kimi anne covid diye küvözde tutmuşlar, kimi bebeğin ciğerlerinde sorun varmış, var da var yanineden kasım anneleri öyle olmuş ki
Geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda atlatırsın canımevet bakarak, anlıyorum kızımın, altına yaptıgını kokusuna hasret kaldım yaa zencefil tozu vardı evde çayınımı yapıyım yoğurtlamı yiyim
Evet ya kasimi bende takip ediyordum kuvöz vardi baya bakalim sağlığına kavussunlarda kuvozede girse onlarin iyiligi icinValla kuzum bebeğimi kucağıma aldım hemen diyen çok nadir. Kimi doğum uzun sürünce yorulmuş doğar doğmaz ağlamadı diye almışlar, kimi anne covid diye küvözde tutmuşlar, kimi bebeğin ciğerlerinde sorun varmış, var da var yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?