2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar dua edenlerden Allah razı olsun. Dün gece iki tane ciğer geliştiği iğne vuruldu ve dört tane serum takıldı. Üç saatte bir de nst ye bağladılar. Çok şükür nst de sancı çıkmadı ve bebeğin kalp atışları iyi cıktı. Sabah doktor tekrar doppler yaptı iki farklı acıdan ve grafikler iyi cıktı. Sevinçten ağladım ama doktor resmen sevinmedi ve nasıl olur dün grafikler bozuktu sende gördün dedi ki gercekten bozuktu hepsi. Sonra emin olmak için beni başka bir tıp merkezine ultrason uzmanına gönderdi. Orda da neredeyse detaylı ultrason yapar gibi bebeğin herşeyine baktılar özellikle kan akımının normal olup olmadığına. Çok şükür orda da normal cıktı. Bebeğe kan akımını sağlayan iki ana hat varmış biri bildiğimiz göbek kordonu eşten bebeğe giden biri de bizden bebeğin plasentasina giden. Ikisine de baktı şükür iyi. Birde grafikteki değerler yüksek olan büyük tansiyonu düşük olan küçük tansiyonda kalp akışını gösteriyormuş alt çizgiye yaklaşmaması lazım dedi. Dün bizimkinde boşluklar, bozukluklar hatta geri basma bile cikmisti. Benim kalbimde üfürüm var ama normalde beni rahatsız etmiyor dün biraz ağrım vardı ondan olmuş olabilir büyük ihtimal diye düşünüyorum.

Şimdi geleyim kadın doktordan niye hiç menmun kalmadığıma. Sanki farklı bir olcummus gibi anlattı bize kordondan geçen kana baktığını. Kendi devam ettiğim doktor da her gittiğimde kan akışına bakıyordu ama hiç tansiyon vs gibi söylemedi. Doktorun bu şekilde anlatması bizi yanılttı ve korkuttu. Beynine oksijen gitmez dedi ☹ Ayrıca çok hareket ettirerek baktı kordona ki kordona baktığını söylemiyor tansiyonu bebeğin diyor ki bebek zaten hareketliydi belki grafikler ondan da bozuk çıkmış olabilir. Ultrason doktorundan da geldikten sonra normal sonuçlarla bir hafta yatırayım sürekli nst bakalım ve doppler yapalım dedi. Tabi biz kabul etmedik ve çıkacağımızı söyledik. Öyle söyleyince bebeğin suyu yok denecek kadar az dün coraspin içmedin bugün akşam sezeryanla alalım bebeği dedi, dün ilk gittimizde bebeğin suyu azalma eğilimde demişti ki ciğer geliştirici yeni yapıldı ve ertesi gün alalım diyor ne fayda edecek bebeğe bir gün de, artı benim kanamam ne olacak coraspini yeni kesmişim oksapar dün vurulmuşum simdi coraspin içmiyorum 35+1 deyim. Oksapar 0,6 vurulacak doğumdan bir gün önceye kadar. Çok uzun yazdım kusura bakmayın ama insanlar en zor anınızda bile para için herşeyi yapabiliyolar demekki.

Büyük bir tehlike atlattık hem bebeğim hem ben arkamiza bile bakmadan çıktık hastaneden. Kendi doktoruma 3 gün de bir gitmeye karar verdim risk almamak için haftada bir çağırmıştı ama ultrason doktoru çok ilgilendi ve dataylı açıkladık da suyu azalmış dediği için daha sık gidecem. Allah hepimizi yavrularını bize bagislasin. Ama sanirim benimde doğum yakın bi hafta on günü bulmaz suyundan dolayı.

Allah yardımcımız olsun hepimizin ❤ soran arkadaşları etiketleyemedim ama sagolun kızlar.

Canim ben de ecopirin iciyodum 34+5 de gittim biraktirdi 35 ya da 36 da birakcaz diyodu benim doktor

Iyi yapmışsın canım ben de dün bıraktım 35+0 da bebeğin kalbinde delik kalabiliyomus. Kendi doktorum doğuma 10 gün kala bırak dedi ama daha fazla risk alamicam. Oksapar 0,4 den 0,6 ya çıkardı bu gittiğim bayan doktor.

Masallah ..dr.a guvenmek gerek evet bende bana kalsa aslinda sezeryan istiyorum baglatmak icin ama esim yanasmiyor zaten devlette de istege gore yapilmiyormus
Bende sezaryenden korktuğum için normal doğum istiyordum açıkcası hatta epidural bile istemiyordum sonrasında vücuttan atılması zor oluyor diye ama sağlıkla olsun da normal sezaryen farketmez öyle diretmek istemiyorum doktorumla en başından beri normal olarak ilerledik ama ilk defa bugün zorlayacak gibi dedi. Bende doktoruma güveniyorum açıkcası. Hayırlısı sağlıkla gelsinler de
Sen neden bağlatmak istiyorsun canım?

Benim bu 3.:)surpriz oldu bize...asla dusunmuyordum hala da kucagima alana kadar o moda giremiyorum kucagima aldigimda duzelecek diye kendimi motive etmeye calisiyorum neyseki abla ve abisi buyukler ama 3 cocuklu bi hayati hic dusunmemistim hani diyorlar ya hayat siz planlar yaparken basiniza gelenlerden olusur diye oyle oldu biraz:)

İyi olmanıza çok sevindim canım ama o kadın doktorun yaptığı ne kadar ayıp ya sizi bu kadar strese sokmaya ne hakkı var. Resmen doğuma alacakmış seni. Dediğin gibi bazı doktorların para için yapmayacakları şey yok hepsi için demiyordum elbette ama maalesef böyle doktorlar da var. Kendi doktorunda daha sık takip edilir, sağsağlim alırsın bebeğini kucağına

Çok geçmiş olsun canım tekrardan Allah'a emanetiz/ler inşallah daha güzel sonuçlar olur. Suyun için bol su iç ve havuç suyu iyi geliyo diye biliyorum . Kuzum zaten bir hafta daha dayansa bütün gelişimi tamamlanmış oluyo ki ciğer geliştiriciye filanda vurulmussun onun dışında bebek sadece kilo aliyomus. Öyle karar alman iyi olmuş güzelce git görün daha iyi bilirler neyin ne olacağını .

Sizin adınıza çok sevindim belki dün doktorunuz öyle diyince streslendiniz ondan da öyle çıkmış olabilir neyse ki yolunda şu an Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Benim doktorum her gittiğimde detaylı ultrason yaptırmış mıydın diye soruyor resmen hatırlamıyor bile beni ya da problem mi görüyor söylemiyor mu diye tedirgin ediyor beni Allah iyi insanlarla karşılaştırsın ben Allah'a inanıyorum doktorlara güvenmiyorum artık

Ben hiç nst girmedim neden acaba beni sokmadı
Doktordan doktora senin durumuna göre degisiyo canım benim gittiğim hastane 34 sonrasında aliyo haftaya gitcem inşallah önlem amaçlı 33 de gitmiştim çekmişlerdi sonrasında zaten haftada bire düşer .

Doktordan doktora senin durumuna göre degisiyo canım benim gittiğim hastane 34 sonrasında aliyo haftaya gitcem inşallah önlem amaçlı 33 de gitmiştim çekmişlerdi sonrasında zaten haftada bire düşer .
Bende son gittigimde nst ye girdim Missyloves dogum tarihlerimiz ayni :)erkek miydi seninde bakalim hangimiz once doguracak:)))

Bir sonraki geldiğimde nts gircem mi dedim hayır dedi benim de kafama girmemek takıldı 36 haftalık olcam gittiğimde çünkü

Malesef canım kaç kere ağladım her seferinde nst de bebeğin kalp atışı fazlalaştı. Ağlamak da giden oksijeni azaltıyomus. Dikkat etmek lazım ama bazen çaresiz kalabiliyoruz. Inşallah canım az kaldı

Evet canım 36 yi tamamlasa için daha rahat edecek. Bugün akşam alacaktı resmen ya şaka gibi Allah korudu da çok şükür iyi cıktı. Iyi çıkmasına hile bozuldu kadın bu seferde yok suyu az böbreği zarar görür bak diyo biz saf gibi bebeğimiz çok geç oldu riskli gebelik filan dedik ilk muayeneye girince sanırım iyice korkutmak istedi çünkü normalde başka bi ozel hastaneye devam ediyorum.

Güvenmemek lazım canım Allaha emanetiz gerçekten. Son haftalarımdayım bu kadar vicdansız olabileceğini düşünmezdim bir insanın. Psikolojimi çok bozdu dünden beri.

Çok şükür şuanda iyisiniz allah iyi insanlarla karşılaştırsın para için bunları yapanlarında Allah’ından bulsun yaşattığı stres seni zora sokmuştur sağ Salim kavuşalım inşallah bol bol havuç suyu iç bebeğin suyuna çok iyi geliyormuş hayırlısıyla sağlıkla gelsin inşallah

Amin canım Allah sorsun yaptığını. Havuç suyu icecem sabah akşam inşallah birde deveci armutu suyu artıyormuş bu arada benzer sorunu olan varsa.

Bir sonraki geldiğimde nts gircem mi dedim hayır dedi benim de kafama girmemek takıldı 36 haftalık olcam gittiğimde çünkü
Bende hala girmedim 35+5 de yani dün gitmiştim 10 gün sonra çağırdı ozaman yapıcakmış nts doktordan doktora değişiyor sanırım bu olay

Sen beni anlatıyorsun
Sancı olmazsa anlaşılmıyor ki
40 haftam dolunca doktor vajinal bakalım ne durumda dedi 5 cm açılmam olmuş bile ordan suni sancı ve doğum
Yaa çok iyi kaldı 10 günüm beklliyorum ilk doğum nasıl bişi bilmiyorum umuyorum ki açılmayı anlamim hoppp diye doğrim

Bende hala girmedim 35+5 de yani dün gitmiştim 10 gün sonra çağırdı ozaman yapıcakmış nts doktordan doktora değişiyor sanırım bu olay
olabilir ben acaba önemsemiyor mu diye düşündüm de burada herkes girmiş gibi geliyor bana inşallah beni de sokar

Kizlar erkenci dogru.:).erkekler gununu bekliyo sanirim:) bizde 26 yada 27 aralik gorunuyo ama arkadaslar dogum yaptikca acaba diyorum erken gelir mi oglumda
Evet genelleme yaparsak kizlar erkenci erkekler de içerde rahat yapılarında var zaten benim oğlum 40+4 de alindi daha da gelmeye niyeti yoktu ikinci 39.haftada Perşembe günü dogucak Allah'ın izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…