2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Ay inşallah insan kendini suçlu hisseder uyuyup kalınırsa ilk zamanlar zor olsa da düzene girer zaten bı sure sonra
Girer girer merak etmeyin, bebeğin kendi biyolojik saatini beklemek daha mantıklı hatta. Sarılığı yoksa emdiği zaman da güzel emip karnı doyuyorsa sürekli uyandırıp emzirmeye çalışmak daha çok huzursuzlaştırıyor bence. İlk hafta gündüzler hariç hiç uyandırıp emzirmeye çalışmadım ben zamanla düzeni oturuyor, hatta biraz daha uyusa da bende rahat bir uyku çeksem diyecek hale geliyorsun

Kızlar bebeğimin doğduğundan beri hafta hafta gözlemlediğim değişiklikleri sizlerle paylaşmak istiyorum, aynı şeyleri yaşayan var mı merak ediyorum. Henüz yaşamamış olanları da önden bilgilendirmiş olurum belki biraz
Benim kızım belki biraz erken doğduğundan dolayı da olabilir, ilk günler memeyi tutmayı pek beceremiyordu tutsa da birkaç kere çekip hemen uyuyordu. Sütüm de artmamıştı henüz ilk 3 gün tüm günümü emzirmeye alışmaya harcıyordum. İlk iki haftamız çok rahattı gaz uyku vs hiçbir sorun yaşamadık. Gece acıkınca mızırdanıyor ağlamadan ben uyanıp emziriyordum hemen uykuya devam ediyordu. Bende oh ne güzel böyle bebek bakmakta ne varmış diye havalanıyordum Ne olduysa 2. hafta bittikten sonra oldu acayip bir memeye düşkünlük başladı bizde. Meğer büyüme atağına geçiyormuş bebekler bu haftadan sonra. Birkaç gün çok fazla emdi sonra normal seyrine döndü ama ben çok emmesinden kaynaklı sütümün çoğalıp birikmesiyle nerdeyse mastit oluyordum. Bir gün fenalaşıp hemen tedbir alarak ertesi güne toparladım. Çok fena bişeydi o yüzden öyle bir durum yaşarsanız bol bol masaj yapıp sütünüzü sağın derim. 3. haftadan itibaren de uyanık kalma süresi uzamaya başladı. Artık uyandıktan sonra emse de hemen uyumuyor, her beslenmeden sonra en az 1 saatimiz uyanık geçiyor. Uyuyup uyanma saatleri de yavaştan düzene girmeye başladı. Her gün geceleri belli bir saatte uyanıp huzursuzlaşıyor 2 saatimiz sakinleştirip uyuymaya çalışmakla geçiyor. Geceleri uyurken sürekli bir ıkınma gaz çıkarmak için uğraşma hali de halihazırda devam ediyor biz bugün itibariyle 28 günlük olduk nasıl geçti hiç anlamadım daha dün doğurmuşum gibi ama bu kadar zamanda bu kadar çok huy değiştirmiş meğerse
Bugüne kadar yaşadıklarımızdan aklıma gelenler bunlardı. Doğum yapan tüm arkadaşlarıma kolaylık, yapmayanlara da hayırlı doğumlar diliyorum. Son olarak doğurmamış olanlara tavsiyem; uyuyun, uyuyun, uyuyun

Biraz geç cvp vermiş oluyorum ama benim de oğlum küçük . Ilk zamanlar çabuk yoruluyodu ama şu an baya düzeldi. 1 haftalık oldu. Benimkide öyle yoruluyo bırakıyo sonra birdaha aliyo
Teşekkür ederim benimde aynı durumda ister istemez insan korkuyor

Kızlar 1 2 saattir belimde ağrı ve kasığımda şiddetli baskı hissediyorum. Bu doğum sancısı olabilir mi

Doğum sancısı da olabilir yalancı sancı da olabilir. Dakika tutman lazım. Sıklaşırsa hastaneye gitmek lazım. Oradaki NST gösterir doğum sancısı mı değil mi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…