2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Yuruyus yapamiyorum hareket edemiyorum kisildim kaldim evin içinde... evde hep ayaktayim hareket halindeyim ama yeterli degil gini acayip uykuda bastiriyor gun icinde. Birde benim oglan 3400 olmus 4kiloyu gecerse nornal zor olur dedi oneriniz var mi ?

Bende evde hep yatıp uyuyorum. Benimki tembellikten.

Eğer doktorunuz süreci hızlandırmaya çalışmadan bebeği sabırla beklerse çatınız bebeğe göre genişler, perineniz de bebeğe göre esner. Şu an normal doğumlar anneler doğumdan korktuğu ve hastaneler doğumu hızlandırdığı için zor oluyor. Doğumda suni sancıyla müdahale olduğunda doğum kaslarınız, çatınız ve perineniz hazır olmadan bebeğin ordan çıkması gerekiyor ve doğum zor oluyor. Annem ben dahil beş çocuğunu 4 kilo üzeri dikişsiz doğurdu. Instagramda doktor ramiz dursun var, doğuma çok saygılı bir doktor. İri bebekleri hatta makat geliş bebekleri bile dikişsiz doğurtuyor anneye ve bebeğe zaman verdiği için. Inceleyin derim, motivasyon oluyor insana.

Hareket konusuna gelince aslında hemen hepimiz evde geçiriyoruz gebelik sürecini. Ev işleri de çok güzel hareket oluyor tabi ama asıl hareket rahim çevresindeki kasları da uyaracak türden olmalı. Yerde bağdaş kuruyor gibi oturup ayak tabanlarınızı birbirine degdirin ve ayakların teması kesilmeden olabildiği kadar kendinize dogru çekin. O pozisyonda dizlerinizi yukarı aşağı hareket ettirin, dizlerle kanat çırpıyor gibi bir görüntü, bilmiyorum tarif edebildim mi Yer siliyor gibi çömelip yürümek de çok etkili. Varsa plates topu üzerine oturup kalcayla daireler cizmek, bebegin başı aşağıdaysa hafif hafif zıplamak çok iyi gelir.

Bu gece hiç rahatım yoktu sağa sola dönemeye çalışarak sabahladım. Sanki biraz ağrım var ama gaz mı sancı mı anlayamadım. Dün balık yemiştim sanki gaz yaptı ama emin değilim. İkinci gebeliğim ama sancıyı suni aldığım için sanırım şu an tam anlayamıyorum

Ultrason ölçümleri -400/+400 oynuyor bana da doğumdan bir gün önce gittiğimde 3500 doğar demişti 3200 doğdu

Kontrolden ciktim bebegim donmus sonunda cok sukur gerci doktorum seninki yine geri donebilir belli olmaz dedi 53 cm 3400 gr olmusuz kanala girmemis daha nst de sancim cikmadi 3-4 arasiydi hep. Cati muayenesi son hafta yapicakmis bugun 38+0 im. Annem haftaya sali gelicek ins o zamana kadar durur kizim

Kızlar günaydınn Bebeğinizin takibini yapabildiğiniz, ay ay detaylı bilgi veren, sıçramaları gösteren bildiğiniz bir program var mı ios için?
Ben hamilelik + kullanıyorum başından beri bebek olunca da ayrıca uygulaması var ona devam ederim sanirim baya bilgi veriliyo.

benim ilk gebelik de 40 dolunca doğmuştu. Şimdi de hala bir işaret yok. Hayırlı vakti bekliyorlar demek ne diyelim
Ama sen benden önce doğuracaksın öyle geçiyor içimden
Canım bizim kuzular karnımızı çok seviyorlar cikası gelmiyor benim de biri 41de diğeri 42de doğmuştu bu bebisimi de 42 de doğacak gibi alistirdim yoksa son haftalar geçmek bilmiyor insan sabredemiyor 2kere yaşamış biri olarak söylüyorum sağlıklı olsunlar da varsın geç gelsinler artık napalim

Ayy
Ne güzel maşallah sana bian önce toparlanırsin insallah..ben gidiyorum temizlik yapmaya temizlik yapanlar hemen doğuruyor

Bugün sağlık ocağı kontrolüm vardı kan idrar verdim. İdrarda kan varmış. Kadın doğumcuna da söyle tekrar tahlil yapsın bu erken doğuma sebep olabilir dedi.
Ee enfeksiyon varsa doğuma kadar geçer mi ki zaten Perşembe 37 hafta doluyor.

Benimde biri 40 biri 41.haftada doğdu bu da öyle olacak galiba ama ben durmasından memnunum şuan hakkımızda hayırlı inşallah vakti gelince doğarlar zaten inşallah kolaylıkla ve sağlıkla kavuşuruz

Valla canım ben aylardır bu enfeksiyonla uğraşıyorum hala da antibiyotik kullanıyorum bana da erken doğuma sebep olur demişti doktorum ama 36 dan sonra erken de değil aslında.Çok şükür 39. haftadayım ama mutlaka gidip görün verdiği ilaçları kullan berbat bi durum bu enfeksiyon temizlik açısından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…