Eğer doktorunuz süreci hızlandırmaya çalışmadan bebeği sabırla beklerse çatınız bebeğe göre genişler, perineniz de bebeğe göre esner. Şu an normal doğumlar anneler doğumdan korktuğu ve hastaneler doğumu hızlandırdığı için zor oluyor. Doğumda suni sancıyla müdahale olduğunda doğum kaslarınız, çatınız ve perineniz hazır olmadan bebeğin ordan çıkması gerekiyor ve doğum zor oluyor. Annem ben dahil beş çocuğunu 4 kilo üzeri dikişsiz doğurdu. Instagramda doktor ramiz dursun var, doğuma çok saygılı bir doktor. İri bebekleri hatta makat geliş bebekleri bile dikişsiz doğurtuyor anneye ve bebeğe zaman verdiği için. Inceleyin derim, motivasyon oluyor insana.
Hareket konusuna gelince aslında hemen hepimiz evde geçiriyoruz gebelik sürecini. Ev işleri de çok güzel hareket oluyor tabi ama asıl hareket rahim çevresindeki kasları da uyaracak türden olmalı. Yerde bağdaş kuruyor gibi oturup ayak tabanlarınızı birbirine degdirin ve ayakların teması kesilmeden olabildiği kadar kendinize dogru çekin. O pozisyonda dizlerinizi yukarı aşağı hareket ettirin, dizlerle kanat çırpıyor gibi bir görüntü, bilmiyorum tarif edebildim mi
Yer siliyor gibi çömelip yürümek de çok etkili. Varsa plates topu üzerine oturup kalcayla daireler cizmek, bebegin başı aşağıdaysa hafif hafif zıplamak çok iyi gelir.