Göğüs uçlarım çok acıo, lansinohu bi kere kullandımCanım önce bebeği emzir artık ne kadar emerse sonra bi güzel sağ az çok deme 10 ml bile çıksa onu kasikla yada enjektör le ver yada zor akan bi biberonla ki kolay alismasin gündüz bi şekilde emzirmeye çalış akşam mama verirsin günde 1 yada 2 kere mama ver ama mümkün mertebe emzir ve sağ anne sütü ortam sıcaklığında 3 saat durabilir
Kaçar dk sağıcam peki?Canm meme reddi felan değil merak etme burnunu sık topuğunu sık zorla uyandır aç kalmasın altını da açabilirsin uyansın diye
Göğüs uçlarım çok acıo, lansinohu bi kere kullandımof analık fenalık yaaa
O kremi her emzirmeden sonra ve kurduğunu hissettiğin an sur hiç boş bırakma meme uclarini ben böyle yaparak yara olmadan atlattimGöğüs uçlarım çok acıo, lansinohu bi kere kullandımof analık fenalık yaaa
10 yada 15 dk sağmak yeterliKaçar dk sağıcam peki?
Canım çok şükür o zaman bir kaşık şekerli su verebilirsin o kendine gelmesini sağlar ve güzelce emer sarılık varsa bile emerek geciyo tercih meselesi verip vermemen ama uyku hali illaki goruluyo o durumdaSağolun kızlar sağdığım sütü verdim içti çok şükür umarım sağmadan da kendi emmeye devam eder
Canım gözünüz aydın sagsalim sende kavustunKızlar ben doğum yaptımSabah 9 da geldik nst bağladılar bebeğin nabzı bayağ yüksek çıkınca acil sezeryana aldılar zaten planlı sezeryandı ama biraz hızlı gelişti. Çok şükür bebeğim de ben de iyiyiz ❤❤ Bekleyen herkese hayırlı doğumlar diliyorum, dua edenlere de çok teşekkür ediyorum. Allah bu mucizeyi bekleyen herkese nasip etsin.
Biz kaldık. Sabırsızlanıyorum canım. Bizim aynı gün senle. Bakalım inşaallah hayırlısı ile bizde alırız bebeğimizi kucağımızaCanım gözünüz aydın sagsalim sende kavustuniyisiniz insallah bebeğin nasıl kaç kg dogdu beraber gün sayıyoduk
Aleyküm selam canım.Kızlar selam
Belki bana kızacaksınız belki akıl vereceksiniz ama yardımınıza ihtiyacım var ben doğum yapalı 13 gün oldu allaha şükür ki sağ sağlim kızıma kavuştum. Hamilelik beklentim yoktu planlı bir hamilelik değildi açıkcası çnkü ilk kızım öok küçüktü neyse hamileliğimi öğrendim bir cana kıyma fikrine bile kapılmadım.
İlk kızımda yani ilk hamileliğim de yaşadığım heycanı coskuyu yaşamadım açıkcası ne hafta fotoğrafı ne bebek alışverişi ne başka birşey bazen hamile olduğumu bile unutuyordum. Neyse doğum geldi çattı kucağına alınca farklı olur derler ya evlat işte senden bir parça bambaşka bir sevgi kapladı içimi nasıl öpeceğimi nasıl koklayacağımı şaşırıyorum. Şimdi sizden yardım istediğim konu şu bn kızıma hala alışamadım yani varlığına alışamadım evet o var ama gece ağlıyor duymuyorum ilk gün sütüm gelmedi bile halbuki ilk kızımda hemn gelmişti lohusalık dedikleri şeyi çok ağır yaşıyorum galiba drvamlı kıyaslama yspıyorum bunun sebebi de şu ilk kızıma 36 saat suni sancı alarak kavuştum 20 gün fototerapi gördü pusetten düştü yani onda öyle acılar yaşafım ki anlatamam onun yerini hiç bırakamıyorum kafam allak bullak ağlasa hemn uyanırdım yani annelik yapamıyormuşum gibi geliyor halbuki o kdr çok seviyorum ki bebeğimi anlatamam ne yapacagım bna yardım edin ağlamaktan yoruldum artık
Allah razı olsun canım.Selam güzel hamişler ve taze anneler.
Biz taze anneler pek vakit bulamıyoz sanırım topiği takip için. Sayfalar birikiyo okurken uyuyakalıyorum. Hadi okudum bu sefer de alıntı yaptıklarımı unutuyorum yine uyuyakalıyorum vs vs.
Epey bebişimiz gelmiş. Doğum yapan annelerimiz gözünüz aydın olsun. Sağlıkla büyütün bebeklerinizi.
Bekleyen annelerin sabrı tükenmek üzere sanırım son zamanlar yavaş geçiyordur. Ama bence değerlendirin bu günleri boool boool uyuyunarayıp bulamicanız sonra.
Biz işte meme-gaz-kaka-uyku gündemiyle günleri geçiriyoruz. 22 günlük olduk bile.
Taze anneler ilk 1 hafta 10 gün zor geçiyor ama 15 günden sonra alışılıyor. Dikişler iyileşiyor, meme yaraları geçmeye emmeler düzelmeye başlıyor, uykusuzluğa alışılıyo. Geçmicek iyilesmeyecek gibi geliyo ama hepsi de geçiyor merak etmeyin.
Hamileliğinden tut doğurup doğum sonrası bile zor zamanlar. Analık delilik bence. Yalnız o yumuşacık suratları, gıdıkları koklayıp öpünce unutuluyor hepsi.
Hadi hepiniz sağlıkla doğurun da gaz kaka uyku sohbetleri başlasın
Ben şehir hastanesinde doğum yaptım. Bizim hastanede sancı odası tek kişilik ve sancı odasında doğum oluyor. Yerinden hiç kalkmadan aynı yatağı muayene yatağına dönüştürüp doğum yaptırıyorlar. O yüzden rahattım doğum boyunca. Doğum sonrası Temaslı olduğum için izole odada kaldım. Ama öncesinde kanamam olduğunda da 3 gün yatmıştım. Yine tektim odada. Hijyene mesafeye oldukça dikkat ediliyor. Ama bunlar biraz da şehrinizdeki hastaneyle alakalı. Orayı arastirmanda fayda var.Birkaç gündür kafam çok karışık kızlar normalde devlette doğum yapıcaktım ama bu vaka artışı ve düşmemesi hastanelerdeki doluluk beni çok tedirgin ediyor eşim de kendi yapmayacağı için özele karşı ne gerek var para vermeye diyor doğum yapan arkadaşlardan devlette yapan var mı nasıldı süreç ilgi yoğunluk? Artık son günler heran doğum olabilir ve ben ne yapacağıma daha karar vermedim
Sen de yeni doğum yaptın sanırım. Hayırlı olsun canım sağlıkla büyütün inşallah.Kızlar akşamüstü taburcu olduk evimize geldik çok şükürtecrübeli annelere sorum olacak. Sütüm geldi çok şükür, Lidya da güzel kavradı emdi falan. Kan şekeri değerleri mama öncesi ve sonrası çok güzeldi. 3 kere kakasını da yaptı çişini falan da, hemşireler her şeyin normal olması gerektiği gibi olduğunu söylediler. Kilosu ölçüldüğünde 190 gr zayıflamıştı kuzum bir buçuk günde sabah çocuk doktoru çok zayıfladığını normalde 70 80 grın normal kabul edildiğini söyledi. Lidya dün gece çok huzursuzdu meğer açmış yavrum halbuki o halimle bile meme vermeye gayret ettim 2 saatte bir, dikiş ağrılarımı bile hiçe sayarak. Mamaya karşı asla değilim ama doktor günde 2 3 kez memeden sonra 30 cclik mama verebileceğimi söyledi. Yoğun bakımda aylarca mama verioruz sonra yine annelerinş emiolar dedi. Neyse memeden sonra hemşire 15 cclik mama verdi bizimki bir uyudu ama öle böle değil. Sonra hastanede bir kere daha emzirdim.Eve geldk meme denedim uyanmadı hatta mama da denedim yine uyanmadı. Bi iki saat bekledik duşumu aldım sütüm artsın diye tekrar memeyi denedim çok az emdi yine uyudu ama kalktık yine almıo memeyi mama verdim 15 cc uyudu yine. Bu yaşadığımız meme reddi mi ya çok üzüldüm ben, emicek hali yok resmen ama işin tuhafı mamayı da zorla alıo. Napcam ben, perşembe kontrol var, sarılık olmasından korkuorum. Dün gece pek uyuyamadığı için mi bu kadar uyuo yoksa mamadan mı neden
Muhakkak takviye vitamininiz alin lohusa kadınlarn cogu anne olduğu fikrine aslinda hemen alisamazKızlar selam
Belki bana kızacaksınız belki akıl vereceksiniz ama yardımınıza ihtiyacım var ben doğum yapalı 13 gün oldu allaha şükür ki sağ sağlim kızıma kavuştum. Hamilelik beklentim yoktu planlı bir hamilelik değildi açıkcası çnkü ilk kızım öok küçüktü neyse hamileliğimi öğrendim bir cana kıyma fikrine bile kapılmadım.
İlk kızımda yani ilk hamileliğim de yaşadığım heycanı coskuyu yaşamadım açıkcası ne hafta fotoğrafı ne bebek alışverişi ne başka birşey bazen hamile olduğumu bile unutuyordum. Neyse doğum geldi çattı kucağına alınca farklı olur derler ya evlat işte senden bir parça bambaşka bir sevgi kapladı içimi nasıl öpeceğimi nasıl koklayacağımı şaşırıyorum. Şimdi sizden yardım istediğim konu şu bn kızıma hala alışamadım yani varlığına alışamadım evet o var ama gece ağlıyor duymuyorum ilk gün sütüm gelmedi bile halbuki ilk kızımda hemn gelmişti lohusalık dedikleri şeyi çok ağır yaşıyorum galiba drvamlı kıyaslama yspıyorum bunun sebebi de şu ilk kızıma 36 saat suni sancı alarak kavuştum 20 gün fototerapi gördü pusetten düştü yani onda öyle acılar yaşafım ki anlatamam onun yerini hiç bırakamıyorum kafam allak bullak ağlasa hemn uyanırdım yani annelik yapamıyormuşum gibi geliyor halbuki o kdr çok seviyorum ki bebeğimi anlatamam ne yapacagım bna yardım edin ağlamaktan yoruldum artık
Senden de razı olsun rabbim.Allah razı olsun canım.
Bu içten sözlerinden dolayı.
Son günler geçmiyor ve sabırsızlanıyuruz
Bir yandan da doğum korkusu var.
Benim bebeğimin de oldu. Merak etme tedbir amaçlı tutuyorlar. En kısa zamanda alırsın kucağınaSezaryen doğum, bir sebep belirtiyorlar , çoğu bebekte dış dünyaya uyumda olabilir dediler
Amin Amin Amin inşaallah.Senden de razı olsun rabbim.
Korkuyu anlıyorum. Senin ilk doğumun sanırım. Ilk doğumda neyle karşılaşacağını bilmeyince ondan da korkuyor insan. Ama normal ya da sezaryen bi şekilde doğacak ve doktorlar ebeler yüzlerce doğum yaptırıyolar. Onlara güvenmekten başka çare yok. Bizler sağlığımız için elimizden geleni yapıp onlara teslim ediyoruz doğumumuzu. Bi de nasip neyse onu yaşıyorsun. O yüzden gözünde büyütme. Illaki ağrılı saatler olacak ama merak etme geçecek. Geçeceğini ve sonunda bebeğine kavuşacağını düşünerek yaşarsan süreci biraz daha sabır geliyor.
İnşallah kolay sağlıklı doğumlarınız olur
Gibisi faZla benceSessizleşti buralar farkında mısın ?
Sanki herkes doğurdu gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?