2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Göğüs uçlarım çok acıo, lansinohu bi kere kullandım of analık fenalık yaaa

Sağolun kızlar sağdığım sütü verdim içti çok şükür umarım sağmadan da kendi emmeye devam eder
Canım çok şükür o zaman bir kaşık şekerli su verebilirsin o kendine gelmesini sağlar ve güzelce emer sarılık varsa bile emerek geciyo tercih meselesi verip vermemen ama uyku hali illaki goruluyo o durumda

Canım gözünüz aydın sagsalim sende kavustun iyisiniz insallah bebeğin nasıl kaç kg dogdu beraber gün sayıyoduk

Kızlar selam
Belki bana kızacaksınız belki akıl vereceksiniz ama yardımınıza ihtiyacım var ben doğum yapalı 13 gün oldu allaha şükür ki sağ sağlim kızıma kavuştum. Hamilelik beklentim yoktu planlı bir hamilelik değildi açıkcası çnkü ilk kızım öok küçüktü neyse hamileliğimi öğrendim bir cana kıyma fikrine bile kapılmadım.

İlk kızımda yani ilk hamileliğim de yaşadığım heycanı coskuyu yaşamadım açıkcası ne hafta fotoğrafı ne bebek alışverişi ne başka birşey bazen hamile olduğumu bile unutuyordum. Neyse doğum geldi çattı kucağına alınca farklı olur derler ya evlat işte senden bir parça bambaşka bir sevgi kapladı içimi nasıl öpeceğimi nasıl koklayacağımı şaşırıyorum. Şimdi sizden yardım istediğim konu şu bn kızıma hala alışamadım yani varlığına alışamadım evet o var ama gece ağlıyor duymuyorum ilk gün sütüm gelmedi bile halbuki ilk kızımda hemn gelmişti lohusalık dedikleri şeyi çok ağır yaşıyorum galiba drvamlı kıyaslama yspıyorum bunun sebebi de şu ilk kızıma 36 saat suni sancı alarak kavuştum 20 gün fototerapi gördü pusetten düştü yani onda öyle acılar yaşafım ki anlatamam onun yerini hiç bırakamıyorum kafam allak bullak ağlasa hemn uyanırdım yani annelik yapamıyormuşum gibi geliyor halbuki o kdr çok seviyorum ki bebeğimi anlatamam ne yapacagım bna yardım edin ağlamaktan yoruldum artık

Selam güzel hamişler ve taze anneler.
Biz taze anneler pek vakit bulamıyoz sanırım topiği takip için. Sayfalar birikiyo okurken uyuyakalıyorum. Hadi okudum bu sefer de alıntı yaptıklarımı unutuyorum yine uyuyakalıyorum vs vs.
Epey bebişimiz gelmiş. Doğum yapan annelerimiz gözünüz aydın olsun. Sağlıkla büyütün bebeklerinizi.
Bekleyen annelerin sabrı tükenmek üzere sanırım son zamanlar yavaş geçiyordur. Ama bence değerlendirin bu günleri boool boool uyuyun arayıp bulamicanız sonra.
Biz işte meme-gaz-kaka-uyku gündemiyle günleri geçiriyoruz. 22 günlük olduk bile.
Taze anneler ilk 1 hafta 10 gün zor geçiyor ama 15 günden sonra alışılıyor. Dikişler iyileşiyor, meme yaraları geçmeye emmeler düzelmeye başlıyor, uykusuzluğa alışılıyo. Geçmicek iyilesmeyecek gibi geliyo ama hepsi de geçiyor merak etmeyin.
Hamileliğinden tut doğurup doğum sonrası bile zor zamanlar. Analık delilik bence. Yalnız o yumuşacık suratları, gıdıkları koklayıp öpünce unutuluyor hepsi.
Hadi hepiniz sağlıkla doğurun da gaz kaka uyku sohbetleri başlasın

Aleyküm selam canım.
Eşinle aran nasıl.
Yanı evde sorunların problemlerin varmı.
Eğer yok ise bebeğine odaklanman lazım.
Eşim sorunların yoksa
Herşey yolunda ise özür dilerim Bu yaptığın sorumsuzluktan başka birşey değil gibi.
Psikolojik olabilir ama öyle olduğunu sanmıyorum çünki diyorsun bebeğimi seviyorum
Bir evlat arayıp bulamayanlar var.
Yıllarca.
Bunun için Allaha şükür etmelisin.
Sen planlamadan olmuş
Çünki Allah öyle istemiş.
Hem bu 2 Inci evladın.
Öyle çok çoluk çocuk da yok.
Eğer bir ön yargım oldu ise
Seni kıracak birşey söyledim se hakkını helal et.
Çünki belliki üzülüyorsun bu duruma bizimle paylaşma gereği duymuşsun.
İnşaallah en kısa zamanda her şey düzelir.

Allah razı olsun canım.
Bu içten sözlerinden dolayı.
Son günler geçmiyor ve sabırsızlanıyuruz
Bir yandan da doğum korkusu var.

Ben şehir hastanesinde doğum yaptım. Bizim hastanede sancı odası tek kişilik ve sancı odasında doğum oluyor. Yerinden hiç kalkmadan aynı yatağı muayene yatağına dönüştürüp doğum yaptırıyorlar. O yüzden rahattım doğum boyunca. Doğum sonrası Temaslı olduğum için izole odada kaldım. Ama öncesinde kanamam olduğunda da 3 gün yatmıştım. Yine tektim odada. Hijyene mesafeye oldukça dikkat ediliyor. Ama bunlar biraz da şehrinizdeki hastaneyle alakalı. Orayı arastirmanda fayda var.
Sen de yeni doğum yaptın sanırım. Hayırlı olsun canım sağlıkla büyütün inşallah.
Kilo kaybı normal görülüyor doğumdan sonra.
Sürekli uyku hali de ilk günlerde çok normal canım. Benim kız da 4. Ve 5. Günde aynı senin anlattığın gibiydi. Hemsire 1.5 saatte uyandır emzir demişti. Mümkünü yok uyandıramıyodum. Ben uyandirana kadar uyku süresi 3 saati buluyordu ve ben de senin gibi çok endişe ettim sarılık olacak diye. Uyanıp emmeye başlıyordu. Azıcık emip geri uyuyaklıyodu.
Ben artık ayaklarını gidikladım burnunu sıktırdım fayda etmedi. En son sırtını gıdıklayınca uyandırabiliyodum. Yine de doyasıya emmedi o iki gün boyunca ama yılmadım 3 saatte de olsa uyandırdım emzirdim. Sarılık olmadı şükür daha doğrusu öyle yükselmedi.
Ayrıca sariligi anliyosun gözünün beyaz yerleri burnu falan sararıyo. Bi de doktor da tenine parmağıyla bastırıp kontrol etmişti hastanede o şekilde de takip edebilirsin

Muhakkak takviye vitamininiz alin lohusa kadınlarn cogu anne olduğu fikrine aslinda hemen alisamaz
Tamamen vücut depoları bosaliyor ,hormonlar degsk ,bi sagklcdn destek alin psikolojik rahatlama icn.Eksik vitmn ve mineral yerine koyun enerjnz de moralnzde yükselir

Allah razı olsun canım.
Bu içten sözlerinden dolayı.
Son günler geçmiyor ve sabırsızlanıyuruz
Bir yandan da doğum korkusu var.
Senden de razı olsun rabbim.
Korkuyu anlıyorum. Senin ilk doğumun sanırım. Ilk doğumda neyle karşılaşacağını bilmeyince ondan da korkuyor insan. Ama normal ya da sezaryen bi şekilde doğacak ve doktorlar ebeler yüzlerce doğum yaptırıyolar. Onlara güvenmekten başka çare yok. Bizler sağlığımız için elimizden geleni yapıp onlara teslim ediyoruz doğumumuzu. Bi de nasip neyse onu yaşıyorsun. O yüzden gözünde büyütme. Illaki ağrılı saatler olacak ama merak etme geçecek. Geçeceğini ve sonunda bebeğine kavuşacağını düşünerek yaşarsan süreci biraz daha sabır geliyor.
İnşallah kolay sağlıklı doğumlarınız olur

Amin Amin Amin inşaallah.

limpido hoşgeldiniz canım evinize Ne yazık ki düşük doğum ağırlı bebeklerde böyle olabiliyor.Şekeri dustugu icinde uyanmiyor olabilir ve kucuk oldugu icin yoruluyordur birde ilk zamanlar cok uyurlar altini acabilirsin uyanmasi icin topuklarini sıkıyormussun zaten önce meme ver aldigi kadar sonra mama ver sarilik olaylari varsa mecbur verirsin bebek kendini toparlayana kadar çokta sıkma kendini öyle ya da böyle buyuyorlar. Baktin almiyor daha sonra 10 15 er dakika sutunu sag onu ver hic degilse senin sutunu emmis olur yavrucak çok daha iyi olur. Doymazsa 30 cc mama hazirlarsin aldigi kadarini verirsin. Sagdigin sutu kisa zamanda vereceksin nasil olsa dolapta bekletip vereceginde kaynar suyun icine kapla koyup ılıtıp verirsin bebisine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…