Evet ondan veriliyormuş kan dolaşımında sıkıntılar oluşmasın diyeOksapari bende kullandım canm ya ondan mı vermiş banada valla zor da bulduk meğer korona ilaç tedavisinden sonra bu iğne veriliyormuş piyasada yok
Söylediklerinize katılıyorum. Sezaryen kesinlikle çok önemli ve hayat kurtaran bir ameliyat. Ama gerçekten gerekli bir sebep yokken doktorlar neden bu kadar çok tercih ediyor anlamıyorum. Kar zarar konusundan bahsetmeyeceğim kimseyi olumsuz etkilemek istemem ama doktorum da normal doğum destekçisi. Herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallahArkadaşlar zorunlu haller dışında, bebeği normal doğumla riske atmayalım sezaryenle alıverelim diyen doktora lütfen risklerin neler olduğunu sorun ve bu riskleri sezaryen riskleriyle kısaca bir kıyaslamasını rica edin. Normal doğumun trafikte arac kullanmakta da olduğu gibi riskleri elbette var fakat sezaryen gibi büyük bir ameliyatla risk bakımından asla kıyaslanamaz. Memeli hayvanların dogasındaki doğum şekli vajinal doğumdur. Bir kedi için vajinal doğum, karnı kesilip yavrularının çıkarılmasından nasıl daha riskli olabilir? Eger sezaryen, normal doğumdan daha az riskli olsaydı bir kere sezaryen olan kadın yaradılışından gelen bir yetenek olan normal doğurabilme özelliğinden hiçbir şey kaybetmezdi.
Ilk kez doğum yapacak olmak korkusu, aslında dedikleri ikna edici gelmese de doktora inanmak istemeye sevkediyor insanı bunu yaşadığım için biliyorum. Ben de dogurmaktan cok korkuyordum ama dünyaya gelme konusunda fikrini almadan taşımaya başladığım bebeğime normal doğumu borçlu olduğumu da biliyordum. Bu yüzden sezaryen fikrini aklımdan atmaya çalışıyordum. Normal doğum için gerekli tüm hazırlıkları istemeden de olsa yapmıştım bildiğim ve gücüm yettiği kadar. Bir yandan da içimden bir ses ah bir sebep çıksa da sezaryen olsam, sorumluluk üstümden kalsa ve vicdan azabı çekmeden doğuruversem diyordu. Siz de böyle hissediyorsanız ve bir kaçış arıyorsanız bunu önce kendinize itiraf edin, sonra sizi yargılamayacak biriyle hislerinizi paylaşıp bu yükten kurtulun. Eminim korkularınız azalacaktır. Bebeğinize de kendinize de bir şans verin, olmayacağını hissederseniz yine sezaryen seçeneğiniz olacak. Ve hem sancı çektim hem ameliyat oldum diye hiç hayıflanmayın çünkü doğum sancısı başka hiçbir şeyin salgılatamadığı hormonlar salgılatacak bebeğinize de size de. Bu hormonlar sayesinde rahminiz kolayca toparlanacak, sütünüz kolayca gelecek, bebeğinizle bağınız kuvvetli olacak ve lohusa depresyonundan korunma şansınız artacak. Umarım bekleyen herkes için doğumu kolay ve güzel geçer.
Ayy çok teşekkür ederim gerçekten bu durum bni çok rahatlattıRica ederim canım benim aynı duygulardayız. Ben de en başta bir ben yaşıyorum bunları sanıyordum. Sürece alışamıyorum bebeğe alışamıyorum diye kendime kızıyordum daha çok yıpratıyordum. Sonra nette araştırınca yalnız olmadığımı ve aslında çoğu kadının yaşadığı bir durumu yaşadığımı anladım. Bu beni biraz daha rahatlattı çünkü atlatabileceğimi alışabileceğimi öğrendim. Bir şekilde alışacağız canım merak etme. Şimdi bunalıyoruz ama sonra alışacağız inşallah. Onlara olan sevgimizden dolayı aslında çok bunalıyoruz endişe ediyoruz hepsi bu.
Gözünüz aydın canım . Epidurali açılma başladıktan kaç cm sonra vuruyolar ıkınma hissi olusmuyo diye zor oluyo diye duydum toplam kaç saat sürdü herkeste farklı oluyo tabiki ama benim kafam çok karışıkKizlar bu sabah bebegim dunyaya geldi
Dun aksam suyum gelmisti hastaneye gitmistik, epidural ile normal dogum yaptim, biraz sancilarim oldu epidurale ragmen ama normal dogumdan cok korkuyordum doktorum cesaretlendirdi ve iyi ki diyorum simdi. Benim gibi korkanlar varsa diye paylasmak istedim. Kizim 39+2'de 49 cm, 3150 gr olarak dogdu. Herkese saglikli, kolay dogumlar diliyorum. Daha ilk gun, hastanedeyiz bu gece, bakim konusunda destek aliyorum ama sevgi konusunda bambaska bir duygu oldugunu soyleyebilirim benim gibi ilk kez anne olacaklara, izlemeye doyamiyorum kizimi
Kesinlikle canım gerekli durumlarda mutlaka yapılmalı bizde normal bekliyoruz ama Allah korusun herhangi bir durumda sezaryenda olabilir sorun sadece mecburi durumlarda değil çok sık önerilip yapılması doktorlar tarafından normal doğum süreci daha zor olsada sonrası çok kolay ve çabuk toparlanıyor insan bir sıkıntı olmadıktan sonra normal doğum önerilmeli bence deSöylediklerinize katılıyorum. Sezaryen kesinlikle çok önemli ve hayat kurtaran bir ameliyat. Ama gerçekten gerekli bir sebep yokken doktorlar neden bu kadar çok tercih ediyor anlamıyorum. Kar zarar konusundan bahsetmeyeceğim kimseyi olumsuz etkilemek istemem ama doktorum da normal doğum destekçisi. Herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah
Maşallah canım gözün aydın sağlıkla büyüt inşallahKizlar bu sabah bebegim dunyaya geldi
Dun aksam suyum gelmisti hastaneye gitmistik, epidural ile normal dogum yaptim, biraz sancilarim oldu epidurale ragmen ama normal dogumdan cok korkuyordum doktorum cesaretlendirdi ve iyi ki diyorum simdi. Benim gibi korkanlar varsa diye paylasmak istedim. Kizim 39+2'de 49 cm, 3150 gr olarak dogdu. Herkese saglikli, kolay dogumlar diliyorum. Daha ilk gun, hastanedeyiz bu gece, bakim konusunda destek aliyorum ama sevgi konusunda bambaska bir duygu oldugunu soyleyebilirim benim gibi ilk kez anne olacaklara, izlemeye doyamiyorum kizimi
sarilik oldugunu dusunuyorum ben canim. uyku halinin baska bir aciklamasi var mi bilmiyorum. boyle baygin leyla gibi oluyorlar hic uyanmiyorlar sarilik olunca. benim oglumda olmustu ordan biliyorum bir doktora kontrol ettirin bence de. gecmis olsunKızlar bu akşamüstünden beri benim kız yine zor uyanıyor ya, zorla sağdığım sütü verdim resmen. Sizce içtiğim süt artırıcı çaydaki rezene yüzünden olabilir mi? Sarılık oldu desem herhangi bir sarılık belirtisi yok. Doktora gitcez yarın ama çok canım sıkıldı
Allah analı babalı büyütsünKizlar bu sabah bebegim dunyaya geldi
Gözünüz aydınKizlar bu sabah bebegim dunyaya geldi
ben ilk dogumumu epidural normal dogum yaptim . sana anlatayim . bana sancim cok artinca epidural verdiler rahatlatti ama kisa sure sonra sancilarim yine basladi. sancilar cok sistematik sen cok korkuyor gibisin hic korkma bak gercekten cekilmeyecwk bir sanci degil. zaten sanci 3 dakika suruyorsa 5 dakika olmuyor sonra yine basliyor 5 dakika ara ceriyor gibi dusun. dayanamayinca epidural istiyordum ben doktorumdan veriyordu. ikinma hissi ben de hissetmedim gercekten alt kisim uyustugundan herhalde. doktorum bana ikin dedi 3. ikinmada oglum kucagimdaydi ve o agri sanci bicak gibi kesildi bitti hicbirseyim kalmadi.normal dogum sansin varsa denw derim. bak simdi ben 2. yi bormal dogurmak cok istiyorum ama benim kizim ters dondu simdi stres icindeyim ben de sezaryen olmak istemiyorum. insallah normal dogum pozisyonuna doner diye dua ediyorum surekliGözünüz aydın canım . Epidurali açılma başladıktan kaç cm sonra vuruyolar ıkınma hissi olusmuyo diye zor oluyo diye duydum toplam kaç saat sürdü herkeste farklı oluyo tabiki ama benim kafam çok karışık
Burda Doğan bebekler hep 3 üstü oldu. 3 altı da olan oldu ama 2 buçuktan fazla idi.
Ben istiyordum en az 2 buçuk olsun.
Ama
Sağlıklı olsun yeter.
Amin canim hepimizinkiniGözünüz aydın
Allah analı babalı büyütsün
Dikiş oldu munormal bekliyorum bende o yüzden merak ediyorum
İnşaallah canım benim kide öyle sağlıklı iyi olur inşaallahBenim kiz 40. Haftada geldi ona ragmen 3 kilo geldi senin daha 15 gunun var uyi beslen alir kilo ve oynama payi mutlaka var ben en son kontrolde 2800 du haftasiba dogurdum 3200 geldi belli olmuyor
Maalesef helede baba da yoksa daha da vahim oluyor.Gercekten çok tuhaf geliyor bana ilişkileri,yadirgiyorum.Ben kızı olarak annemle öyle değilimAh su erkekler ve annelerine bagliligi sinir ediyor beni sanki bir evlat onlar bir anne onlarin ki
Sagol canim. Normalde sanirim 4 cm falan da yapiyorlar ama benim aci esigim yuksek degil sanirim 2 cmde sancilar bayagi artmisti, erken yapildi. Evet ikinmada dezavantaj oluyor pek hissetmedigin icin ama 20 dkda falan bitti benim dogum. Aksam saat 8 civari suyum gelmisti. 9 civari hastaneye gittim, aksam 11 civari epidural aldim, sabah saat 10 civari dogum oldu, yani yaklasik 12 saat gibi surdu toplamda. Su gelmese ilk evreler evde gecirilebilirmis ama su gelince riskli oluyor tabii.Gözünüz aydın canım . Epidurali açılma başladıktan kaç cm sonra vuruyolar ıkınma hissi olusmuyo diye zor oluyo diye duydum toplam kaç saat sürdü herkeste farklı oluyo tabiki ama benim kafam çok karışık
İnşaallah canım inşaallah bende öyle umuyorum. İnşaallah Rabbım büyük.Canım bildiğim kadarıyla ultrason ölçümleri +/- 400 gr olabiliyor yani fazlası da çıkabilir. Çıkmasa da bişey olmaz kendini üzme demek minyon olacak yani senin yapabileceğin bir şey yok. Sen yine kilo aldırıcı gıdalar tüketmeye devam et gerisini bırak düşünme. Haftada ortalama 250 gram alabiliyormuş, 17 günde yarım kg alabilir. Bu ds gayet yeterli olur
Teşekkür ederim cevabın için canımben ilk dogumumu epidural normal dogum yaptim . sana anlatayim . bana sancim cok artinca epidural verdiler rahatlatti ama kisa sure sonra sancilarim yine basladi. sancilar cok sistematik sen cok korkuyor gibisin hic korkma bak gercekten cekilmeyecwk bir sanci degil. zaten sanci 3 dakika suruyorsa 5 dakika olmuyor sonra yine basliyor 5 dakika ara ceriyor gibi dusun. dayanamayinca epidural istiyordum ben doktorumdan veriyordu. ikinma hissi ben de hissetmedim gercekten alt kisim uyustugundan herhalde. doktorum bana ikin dedi 3. ikinmada oglum kucagimdaydi ve o agri sanci bicak gibi kesildi bitti hicbirseyim kalmadi.normal dogum sansin varsa denw derim. bak simdi ben 2. yi bormal dogurmak cok istiyorum ama benim kizim ters dondu simdi stres icindeyim ben de sezaryen olmak istemiyorum. insallah normal dogum pozisyonuna doner diye dua ediyorum sureklihakkinizda hangisi saglikli hayirli olacaksa o olsun tabi ama notmal dogum korkuoacak bir deneyim degil
Teşekkür ederim canım cevabın için . Benimde de ağrı esigim düşük o yüzden zaten muammalardayim bakalım neler yasayacagimSagol canim. Normalde sanirim 4 cm falan da yapiyorlar ama benim aci esigim yuksek degil sanirim 2 cmde sancilar bayagi artmisti, erken yapildi. Evet ikinmada dezavantaj oluyor pek hissetmedigin icin ama 20 dkda falan bitti benim dogum. Aksam saat 8 civari suyum gelmisti. 9 civari hastaneye gittim, aksam 11 civari epidural aldim, sabah saat 10 civari dogum oldu, yani yaklasik 12 saat gibi surdu toplamda. Su gelmese ilk evreler evde gecirilebilirmis ama su gelince riskli oluyor tabii.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?