2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Krese gondermenizi yadirgamadiysa iyi olmus Allah bağışlasın zor ama gececek insallah bugunler 27 aylik benim kizimda.

Benim büyük de devamlı benim yanıma gel, benimle oyna, gitme diyordu, ikisine yetişmek zor oluyordu ki kayınvalidem yanımda olduğu halde, ben de okula gönderdim geçen hafta.
İlla ki oluyor bizde de var. Çok öpüyor kızım öpmedik yeri kalmıyor çocuğun öpme desen daha çok öpüyor. Sebepsiz sinirlenmeler ufak tefek nedenlerle ağlamalar. Onları da anlamak lazım. Tabii lohusa halimizle herşeye yetişmeye çalışırken bazen mümkün olmuyor ama geçecek zamanla düzene girecek

Kızlar gecler bende dogum yaptim cok zordu daha once yazdim maalesef korona olmustum. Hastaneye yatirildim. İki gun sonra sancilarim basladi nst de bebegin kalp atislari cok azdi on ikideki testte saat6 da sezaryene alindim bebegiin kalbi durmuus on bes dkika bir hafta yogunbakimda yatti ben covid bolumunde cok zor bir surecti cok sukur simdi iyiyiz 19 aralikta dogdu oglum Ateş Doruk koydum adını

Benim kızlarım da sürekli öpmek kucaklarına almak istiyorlar tutturuyorum kendim de tutarak benim elimi de istemeyip söyleniyolar özellikle küçük kızım başını çok sert seviyor uyarınca küsüyor ona da üzülüyorum 4,5 saatten sonra şimdi uyuttum oğlumu ama o ağlarken bile eşime bırakıp kızları uyutmak zorunda kalıyorum ben ellerini tutmadan uyumuyorlar Allah hepimizin yardımcısı olsun
Canım senin değil bebeğin bilgileri istediğim, doğduğu gün, kaçıncı haftada doğduğu, ismi ve bebeğin kilosu ve boyu :)
Valla canım ben geçen yazdım yine listede yokum ama yazayım yine 40+0 3200 gr 51 cm 17 Aralık ismi de Cihat Emir
Arkadaşlar size birkaç şey sormak istiyorum.
Bebeklerinize eldiven kullanıyor musunuz?
Ben takıyorum elleri üşüyor bide tırnakları uzun yüzünü çiziyor arada çıkarıyorum kavrasın biraz diye
Emziren anneler adet olur mu?
Nezaman olur?
Ben bir kızımda 40 ım çıkınca birinde de 2 ay sonra oldum tabi ki olur ama kaç ay sonra kişiden kişiye değişir

offf herkesin bebekleri çok mu sessiz ya ağlamıyor emip uyuyor falan mı bi benim çocugum mu bu kadar inat agrasif sinirli anlamıyorum neden sinirli neden agrasf bu kadar ya annemle üstesinden gelemiyoruz resmen

offf herkesin bebekleri çok mu sessiz ya ağlamıyor emip uyuyor falan mı bi benim çocugum mu bu kadar inat agrasif sinirli anlamıyorum neden sinirli neden agrasf bu kadar ya annemle üstesinden gelemiyoruz resmen
Benim ki de huy değiştirdi uyumuyor ve sürekli ağlıyor. Ben de simarikliktan yapıyor saniyordum
Bizimki açlıktan yapıyormuş dr mama vermemizi söyledi
Sizin sütünüz yeterli mı, kilosunu ölçütün isterseniz.

Ben de eldiven kullanıyorum. Fakat motor becerilerinin gelişmesi için takmayın diyorlar. Orda kararsız kaldım. Parmaklarıyla çok oynuyor..yuzunude çiziyor bu nedenle ne yapacagimi bilemedim.
Lohusalikta ben de hiç naz yapamadım. Ilk günden beri ayaktayım güçlü bir anne olmak için bebeğinin herseyini kendim yaptım ama kayinvalidem pek bu durumdan hoslanmadi. Bebegi cok sevemedogi çin

Cok iyi yaptin. Ben Bir seyden suphelendim. O da kayinvalidenin ordugu hirka. Yelek daha dogrusu. Yatarken de 2 gundur uzerindeydi. Yanagina cok degdi o yeleğin yakası. Dun sabahtan beri giydirmedim. öğleden sonra kizimi da yıkayınca baktim azalmis. Yıkamak ise yarıyormuş gerçekten.

Yaa neden ağlıyor olabilir. Mesela banyo yaptırdıktan sonra nasıl. Rahatlamış oluyor mu biraz? Biri anlatmıştı. Çocuğu sürekli ağlayan,mesela kulak iltahabı olmuş,bu forumda miydi hatirlamiyorum. ondan ağlıyormuş.. doktorunla paylaş mutlaka bebeğinin surekli huzursuz oldugunu..belki goremediginiz bir sey vardir..cunku cok yipratir sizi.
benimki de bazı günler oyle. Sabahtan başlıyor huzursuzluğu. Ama genel olarak karni tok gazi yokken sessiz. Sonra acıkınca başlıyor mızırdanmaya. Emzirmişsem bu süre daha kısa. Mama vermişsem ya da sagdigim sutu biberonla dayamışsam uzun süre rahatim. O yüzden de gece bu yolla besliyorum bebeğimi ki o da ben de biraz dinlenelim. doktorun verdiği damlalar ise yaradı belki de.

Canm cok gazı var bşde iştahı cok fazla gece biboranla beslenk istyor uykusu cok agır memeye koynca snirlenyor zaten cok iri bi bebek doydugunu asla anlaöyorm

Canm cok gazı var bşde iştahı cok fazla gece biboranla beslenk istyor uykusu cok agır memeye koynca snirlenyor zaten cok iri bi bebek doydugunu asla anlaöyorm
Ya yerim onun iştahını biz bi öğün 90 cc verelim dedik.hani 150 cc ye kadar yolu var güya.yer herhalde dedik.verince çocuk patlayacak sandık. Gaz, şişkinlik, reflu ne ararsan oldu 40 ı cıkmış bebeğe:) tırstım. 60-70i geçmiyorum biberonla verince. Seninki yemeyi seviyor demek annesi

Anladim yani cikartilabilir 1 aydan sonra belki bende cikartabilirim 40 indan sonra tirnaklari kesilir derler ben daha kesmedim. Elinden geldigince kendin yapmak en iyisi sonucta anneler kayinvalideler gecici 2 gun sonra gittiklerinde sorun yasayabiliyorlar.

Allah bagislasin sizinkiler kac yaslarinda benim iki tane sizin üç Allah kolaylik versin oglan olmadan 1 ay once kizimin odasini ayirdik sallayarak uyutuyorduk meger iyi degilmiş babasi salliyordu ben karismiyordum 3-4 gundur ben yataginda yaninda durup pışpışlayarak uyutuyorum bazen geceleri kalkip geliyor goturup tekrar uyumasini sagliyorum kendi kendine uyur mu zamanla bilmiyorum nasil yapacagim

Bizimki de cok opuyor birde surekli evin icinde kardeees diyip duruyor dil gelisimi artti sanki eskiden bu kadar kelimesi yoktu simdi ne duysa soylemeye calisiyor kizim

Aynen bazi bebekler yelek giyemez boyunlari yuzleri tahris olur

Bazen gaz çıkarırken ağzından süt geliyor ama her zaman değil.
Canım normal benimki bazen çok yiyo fiskirarark çok yoğun bi sekilde kusuyo doktor normal dedi günde çok olmadığı sürece. Oda mide kapakçığı gevşek oluyomus doyduklarini bilmediklerinden fazlada sıkışınca kusma meydana geliyo öyle anlattı. Çökelek kaviminda sütün yaradığı anlamına geliyo .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…