- 18 Temmuz 2017
- 1.347
- 1.878
- 83
Pozisyon olarak yanlis tutuyor olabilir misiniz bende memeyi tam tutturamazsam aciyor ordan biliyorum duzeltip tekrar veriyorum agzinaKızlar benim kızım emerken göğsümü ısırır gibi acıtıyor eşim ise bu durumun olacagina inanmiyor yasayan var mi aranizda
Onu bende bekleyeceğim yaza doğru onu düşünürüm diyorum. Hakkımızda hayırlısı artıkAnladim bende kardesi olduktan sonra hayatinda degisiklikler yapilmamali diye okumustum bi yerde siz zamana ve yavrunuzun durumuna gore ayarlarsiniz artik iyice buyumeden. Bende tuvalet egitimi icin bekliycem hem havalarin isinmasini hem biraz alismasini.
Aynen bana da gayet normal dedi doktor hatta çok iyi dediMaşallahbenim bebeğim de 3925 gr. doğdu 1 kilonun üzerinde de kilo alımı oldu şuan 35 günlük. Fazla mı aldı diye merak ettim Gerçi ilk 3-4 ay kilo alımı fazla oluyormuş sanırım sonra yavaşlıyormuş
canim sen ne fitili kullaniyorsun. hep fitil koydum diyorsun. kabizlik icin falan mi?
Yok canım nerdeee benim ilki de çok fenaydı. Bu da kucaktan inmiyor. Hele gaz sancısı vurunca hepimiz yay gibi geriliyoruz. Annem biraz sakinleştirebiliyor. Durmadan kucakta hoplatıyor. Şarkı söyleyip konuşuyor. Yoksa ağlıyor hep. Allah yardımcımız olsun.offf herkesin bebekleri çok mu sessiz ya ağlamıyor emip uyuyor falan mı bi benim çocugum mu bu kadar inat agrasif sinirli anlamıyorum neden sinirli neden agrasf bu kadar ya annemle üstesinden gelemiyoruz resmen
Zeytin yağı kullanmani tavsiye ederim canım sabah akşam bir çay kaşığı zeytinyağı ver. Bide poposuna sür bide tuvaletini yaparken yardım et ayaklarını karnına doğru ittir benim kide o şekilde yapıyordu sukurbduzene girdi
Benim bebiş 6 gündür falan kakasini yapmıyor. Aslında 10 gün diyeyim fitille yaptı bi kere. Doktor 1 defalık fitil verdi. Sonra 6 gün geçti hala tık yok.her altını açtığımda kaka umuduyla açıyorum ama yok bu hafta yine doktora götüreceğim. Ama kullandığımız şeylerden mi bilmiyorum. Pek ıkınma olayı yok sabah ıkınma oluyor bazen sub simplex veriyorum gevşiyor. Naapsam da kaka yapsa bilemedim. Zeytinyağı iciremem ben poposunu da uyardım. Biogaia verdi doktor yapsın diye. Onu da tınlamiyor:) duaya kaldım
Benimki 20 günlük 1100 gr almış ebe mamayı kesin dedi. Mama yüzünden galiba fazla şişirdik çocuğuKızlar bebeğinizin kilo alımı nasıl? İlk ay kaç kilo aldılar?
Mama veriyorsan biberona damlat iki üç damla zeytinyağı öyle içiyor benimki ve kakasını rahat yapıyorBenim bebiş 6 gündür falan kakasini yapmıyor. Aslında 10 gün diyeyim fitille yaptı bi kere. Doktor 1 defalık fitil verdi. Sonra 6 gün geçti hala tık yok.her altını açtığımda kaka umuduyla açıyorum ama yok bu hafta yine doktora götüreceğim. Ama kullandığımız şeylerden mi bilmiyorum. Pek ıkınma olayı yok sabah ıkınma oluyor bazen sub simplex veriyorum gevşiyor. Naapsam da kaka yapsa bilemedim. Zeytinyağı iciremem ben poposunu da uyardım. Biogaia verdi doktor yapsın diye. Onu da tınlamiyor:) duaya kaldım
Evet eldiven kullanıyorum. Hem elleri üşüyor hem yüzünü yırtiyor diye. Ama sakinken ellerini açıyorum gözlemliyorum tabi.
İlk bebeğim bakım konusunda zorlandığım oluyor tabi. Allah sağlık sorunu vermesin diyerek sabrediyorum. Benim bebegimede bütün bebeklerede.Ama başka sebeplerden dolayı iyi bi lohusalık geçirmiyorum. Hayal ettiğim gibi değil yani.
Kisiden kisiye değişir diye biliyorum.
Uçtu uçtu 40 ımız uçtu40landık biz kızlar darısı bekleyenlerin başına
Cok gecmis olsun canim tahmin edebiliyorum zor cabukda gecmiyor bir iki haftada ancak bitiyor,Allah kolaylik versin mantazol cok guzel eczaciya sorun lohusa oldugunu anlat verir,benim.denemedigim ilac kalmadi birtek mantazol gecirdi iki gunde.Allah razi olsun ins saglikla dogar bebem canim benim sende saglikla buyut minnakiçok kötüyüm inan ki
daha önce hiç böyle bir sızlama kaşıntı yaşamadım travazol aldım eczaneden sirkeli suyla da silindim işe yaramazsa senin yazdıklarını da alır denerim bez ütüleyip koyacağım kayınvalide geldi gitmesini bekliyorum Allah evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin çok teşekkür ederim
Canim halk dilinde sut durma diyorlar sanirim ona benim sol gogusum olmusdu ama benim cok kotuydu dr cerrah yarmasi gerekiyor dedi ben gitmedim suyu kaynattim minik havluyu islattim dayanabildigim kadar sicak havlu koydum ve bebegi aglayarak emzirdim bebegi sutten kesene kadar her hafta yasadim o sorunu tedavisininoyle buldum gecmis olsunKızlar mastit sadece şiş göğüste mi olur sağ göğsüm birkaç saattir ağrıyor bir ara azıcık şiş gibiydi sağdım. Emzirdim de. Şişlik gitti sadece sıkarak sağdım biraz acıyor ama ateşim var gibi halsizlik var böyle etlerimi sanki cımbızla çekiyorlar. Mastit olmuş olabilir miyim
Olabilir zaten göğüs ucum pek olmadigi icin zorlaniyorum emzirirkenPozisyon olarak yanlis tutuyor olabilir misiniz bende memeyi tam tutturamazsam aciyor ordan biliyorum duzeltip tekrar veriyorum agzina
Merhaba ne yaptinjz wbc degerinzile benim 19 cikti doktorum hematologa gorun dedi cok tirsiyomCanım sonuçlar benim değildi ben atmadım buraya başka bir arkadaş attı benim WBC 78 bu değerin yüksekliği ciddiyimis sanırım
Hayırlı olsun. Sağlıkla büyüsün bebeğinizMerhaba. Bebeğim sonunda kendi isteği ile 42+5te tam 10 aylık bir delikanlı olarak ve 3500 gram ağırlığında geldi dünyaya. Ikinci doğumlar kolay olur derler, bu konuda çok ümitliydim fakat yine oldukça zor bir doğum oldu. Allah'ın takdiri. Dogumdan 4 gün önce kuvvetli sancı çekmeye başladım. Gece yarısı başlayıp gün aydınlanınca bitiyordu sancılar, toplamda 10 saat suren kuvvetli yalancı sancılar... Haliyle geceleri hiç uyumadım, gun içinde üç dört saat uykuyla idare ettim. Üçüncü gün sabah başlayan gerçek sancıyı doğum yaptığım günün sabahına kadar 25 saat evde çektim. Sancılar ciddi anlamda dayanılmaz olduğunda hastaneye gittik. İkinci doğumunu yapacak olan ben 25 saat boyunca sadece 6 cm açıklığa ulaşabilmiştim. Bazi sebeplerden planladığımız hastanede planladığımız doktorla olamadık. Gittiğimiz en yakın hastanenin prosedürü ise beni o kadar şiddetli sancıyla nstye bağlayıp sancıyı yatakta karşılamamı istiyordu. Mecburen epidural istedim ve takıldı. Kaç gün sancı çektiğimi anlatmama rağmen ısrarla ikinci doğum hızlı olur dediler ve epidural etkisini kaybettiginde ilacı yenilemediler. Her seferinde yalvar yakar yeni doz istedim, açıklık kontrol edip doğumun uzak olduğuna ikna olduktan sonra iki kere dozu yenilediler. Epiduralli ama yine sancılı, epizyolu bir normal doğum oldu, kaderden kaçılmıyor galibaSabah yattığım hastaneden gece 2de ayrıldık. Doğumum kesintisiz sancıların başladığı günden itibaren toplamda 35 saat sürdü. Sevgili C _cedric_ sizin için bu süreye 14 çocuk sığıyor. Hayaller hayatlar
Merak eden herkese teşekkür ederim. Allah herkesin yavrusunu hayırla büyütsün
Gogus ucu cikartmak icin masaj ve bazi yontemler var onlari deneyin isterseniz o da olmuyuyorsa plastik meme ucuyla deneyebilirsiniz.Olabilir zaten göğüs ucum pek olmadigi icin zorlaniyorum emzirirken
Bz 90 veriyoruz bazen mama 3 gögsmü emdikten sonra ve fazlasını bile cıkarmıyor memem olmazsa emziği çekiyor ilacları bile iştahla yıtyorYa yerim onun iştahınıbiz bi öğün 90 cc verelim dedik.hani 150 cc ye kadar yolu var güya.yer herhalde dedik.verince çocuk patlayacak sandık. Gaz, şişkinlik, reflu ne ararsan oldu 40 ı cıkmış bebeğe:) tırstım. 60-70i geçmiyorum biberonla verince. Seninki yemeyi seviyor demek annesi
Bana sorarsan benmkide yetmiyor ama 2 doktorda kesinlikle maöa verme bak cok fazla ayına göre kilosu diyor 37 günlük 5 kilo 150 gramdı 1 hafta önceA Anladım Benimki de çok yemiyor ama maalesef henüz verdiği kiloları geri aldı sadece bu duruma çok üzülüyorum sütüm yetmiyor
Oy maşallahBenimki 20 günlük 1100 gr almış ebe mamayı kesin dedi. Mama yüzünden galiba fazla şişirdik çocuğu
Oh icim rahatlıyor şu gaz olmasa keski yemn ediyorum gaz sancısı beni günaha sokuyorYok canım nerdeee benim ilki de çok fenaydı. Bu da kucaktan inmiyor. Hele gaz sancısı vurunca hepimiz yay gibi geriliyoruz. Annem biraz sakinleştirebiliyor. Durmadan kucakta hoplatıyor. Şarkı söyleyip konuşuyor. Yoksa ağlıyor hep. Allah yardımcımız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?