2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Selamlar kızlar arada girip son sayfalara bakıp yazmaya çalışıyorum ama yetişemiyorum
Bizim kız 2 aylık oldu. Cuma gün aşıya gittik. 2 bacak 1 koldan aşı oldu. Kilo ölçümü iyi. Sadece anne sütüyle 1 kilodan fazla almış. Doktoru da az beslememi önermişti 40 günlükken gittigimizde. Ben benim kızı diyete başlatıyım olmazsa
Bu arada aşı ateş yapmadı ama o gün uyumadı pek. Ağrısı oldu sanırım. Hemşire ateş olmasa da calpol ver demişti eve gidince ateş ihtimaline karşın.
Sırada şubat başında dr kontrolü var. Tekrar kalça ultrasonu bakılacak. Sağ kalçada hafif açıklık çıkmıştı.

Majezik içtikten sonra kaç saat sonra sütümüzden çıkar acaba? Kaç saatlik sütü sağıp dökmek gerek, hekimden bilgisi olan var mı?
Bilgim yok ama majeziğin emzirme kategorisi ne prospektüsten bak istersen ben ağrım olunca parol içiyorum ama dökmüyorum sütümü

Çok ilginç canım valla çok duyuyorum çevreden de kızımın göz rengi de 1 sene maviydi ama çok açık değil şimdi ela benim tarafımda herkes iri ve kahve gözlü annemler nasıl sevinmişti mavi diye ama olmadı sağlıklı olsun görsünde rengi önemli değil tabi

Ben iki kızımda da bu kalça ultrasonunu yaptırmadım sağlık ocağından sürekli istedikleri halde çok önemsememişim nedense o zamanlar bir sıkıntıları yok Allahtan. Bugün aşıda söyledi ebe götürmek istiyorum oğlumu ama şu aralarda hastanelerde uğraşmak istemiyorum çocuk doktoruna randevu alıp gitmek gerekiyor dimi? Randevu da bulabilirsek tabi

Götürmeni tavsiye ederim. Önemli bir kontrol canım. Evet çocuk sağlığı ve hastalıkları polikliniğinden randevu alıp muayene sonrası çekiliyor ultrasonu aynı gün. Ama bu poliklinik öyle yoğun olmuyor devlet hastanelerinde. Ertesi güne bile istedigim saatte buluyorum mesela.

Bende karar veremiyorum hem evde hem dışarıda kullanmak için hangisini almalıyım. Kanguru dışarısı için daha mantıklı sanki. Sling kaç aya kadar kullanılır ? Bir de sendeki hangi marka canım
Bu mesaja geri donmemisim kusura bakma canım. Dogumdan itibaren kullanilabilenleri tercih edebilirsin. Ya da ayarlanabilir olanları. Benim slingim neko kangurum da aynı marka. Sling 9 kiloya kadar kullanılıyor. Düşünüyorsan eger şu mesajimda yazmıştım kanguru için ayrıntılı

Bilgim yok ama majeziğin emzirme kategorisi ne prospektüsten bak istersen ben ağrım olunca parol içiyorum ama dökmüyorum sütümü
Emzirirken kullanılmaması gerekiyor ama çok ağrım vardı, ilacı içtim sütümü döküyorum mecbur ama kaç saat böyle yapmalıyım bilemiyorum. Ağrım geri geldi bile

İns geçsin ya bacaklarım titriyor yorgunluktan artık uykusuzum ne gündüz ne gece

Gazına artık o ladar alıştım ki onuda denerim cnkü büssrü ilac deniyorum şuan kullandığmda 215 tl lik ilac

38.günde başlar mı gaz sancısı. Normalde gece 5 saate kadar uyuyan kızım şimdi bir saatte bir kalkıyor. Dalamıyor ıkınıyor gibi hareketler yapıyor gaz çıkıyor Birkaç dakika sonra yine aynı. Akşam 8.30dan 12 ye kadar sürekli uyandı yatırdım kalktı ağladı. 12de uyudu ama kuş uykusu sürekli mızır mızır. Gündüz de aynıydı. Acaba ataktan mı diyorum. Tam bu sıkıntılar başladı bizim ilk atakta başladı. Yoksa gaz Yada başka bir sıkıntısı mı. Uyurken bacaklar kalkıyor eller yüzünde geziniyor sesler çıkıyor ama dalmakta da zorlanıyor. Birkaç günde mahvolduk

Bizde gebelikden bu yana cok seyrek gittik hastaneye virüs yüzünden .
Çoğu takibi kaçırdım. Gebelik şekeri detaylı ultrason falan.
Bunlara doktor yönlendirmedi.
Ama yönlendirdiklerini ihmâl etmedim.
kalça ultrasonunu da sağlık ocağından istediler. Çocuk doktorundan randevu alarak gideceğiz mecbur

Aynen öyle tek sağlık olsun Canım aslında çocuk doktoru sadece ultrason a yönlendiriyor seni devlet hastanesine gideceksen randevu almalısın ama özel hastanelerde kendi isteginle de yaptirabiliyorsun çocuk doktoruna gitmeden. Benim kızımda kalca gelişim geriliği olmuştu 2 3 ay uğraştık bandaj vs kullandık o yüzden geç döndü gec oturdu herseyi gecikti umarım oglum da yaşamam önemli yani çektirilmesi gerekiyor birsey varsa erken dönemde tedavisi daha kolay.

Gündüz yaptırırsam belki uyuyor yarım sat gece uyumuyor bu gece 4 aaat uyutmaya calıstım uyudu 1 saat
Sağlıklı bir bebeğin bu kadar uykusuz kalabilmesi mümkün değil. Yetişkin dayanamazken bebek hiç dayanamaz bu kadar uykusuz kalmaya ve bir yerde bayılır uyur. Bence siz klasik alerjik bebek büyütmeye çalışıyorsunuz. Benim kızım alerjikti en uzun uykusu 20 dakika idi. O da göğsümde ya da omzumda dik pozisyonda uyuyorsa. Babası bazen yastığa yatırır zıplata zıplata tüm evi gezdirirdi, uzun süre sonra kızım uyurdu, çok sevinirdik uyandırmadan yerine yatiracagimiz bir uyutma yöntemi bulduk diye. Yastıkla beraber kızımı yatağa bırakırdık 5 dakika surmezdi uyanması. Kucağımda gezdirirken bile her an huysuzdu, hareketsiz kaldığımda ağlamaya başlardı, hiçbir pozisyonda mutlu olmazdı. Sadece ekleyeceğim videodaki şekilde tutunca sakinleşirdi hatta o vaziyette sızar uyurdu yavrum. Tüm gün ya emzirdim ya hoplata titrete bebek gezdirdim. Ayakta bebek gezdirirken baygınlık geçiririm, uyuyakalirim da bebeğime bir şey olur diye korkardım. Kırkı çıkınca düzelir dediler her gün gün saydım, her gün çıldırmadan önceki son günü yaşadığımı düşünerek gün saydım. Kırkı çıktı hiçbir şey değişmedi. 3 ayı dolsun, hareketlenir gazını kendi atar düzelir dediler. Aynı psikolojiyle 3 ayını doldursun diye bekledim. Yine hiçbir şey değişmedi. 6 ayını bekle sen dönmeye başlar gaz maz kalmaz dediler. Bekledim daha beter oldu 6 aydan sonra. Benimki 9. ayda düzeldi dedi bir akraba, diktim gözümü 9. aya ama maalesef hiçbir şey değişmedi. Herkes yaşından sonra düzelir dedi, düzelmedi. Yürüsün düzelir dediler düzelmedi. En son bu huy, uyumayı sevmiyor dediler. Şaka mı temel ihtiyacı uyku olan bir bebek 20 saat uykusuz kalabilir mi? Benimki kalıyordu, çünkü alerjikti.

Ben size hayvan sütü alerjisi var gibi diyet yapmanızı, kuyruk sokumundan hacamat yaptırmanızı ve maddi imkanınız varsa(300 lira) mizaç danışmanlığı alıp mizaca göre beslenmenizi tavsiye ederim. Eminim 1 hafta içinde uyumaya başlayacaksınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…