Sağlıklı bir bebeğin bu kadar uykusuz kalabilmesi mümkün değil. Yetişkin dayanamazken bebek hiç dayanamaz bu kadar uykusuz kalmaya ve bir yerde bayılır uyur. Bence siz klasik alerjik bebek büyütmeye çalışıyorsunuz. Benim kızım alerjikti en uzun uykusu 20 dakika idi. O da göğsümde ya da omzumda dik pozisyonda uyuyorsa. Babası bazen yastığa yatırır zıplata zıplata tüm evi gezdirirdi, uzun süre sonra kızım uyurdu, çok sevinirdik uyandırmadan yerine yatiracagimiz bir uyutma yöntemi bulduk diye. Yastıkla beraber kızımı yatağa bırakırdık 5 dakika surmezdi uyanması. Kucağımda gezdirirken bile her an huysuzdu, hareketsiz kaldığımda ağlamaya başlardı, hiçbir pozisyonda mutlu olmazdı. Sadece ekleyeceğim videodaki şekilde tutunca sakinleşirdi hatta o vaziyette sızar uyurdu yavrum. Tüm gün ya emzirdim ya hoplata titrete bebek gezdirdim. Ayakta bebek gezdirirken baygınlık geçiririm, uyuyakalirim da bebeğime bir şey olur diye korkardım. Kırkı çıkınca düzelir dediler her gün gün saydım, her gün çıldırmadan önceki son günü yaşadığımı düşünerek gün saydım. Kırkı çıktı hiçbir şey değişmedi. 3 ayı dolsun, hareketlenir gazını kendi atar düzelir dediler. Aynı psikolojiyle 3 ayını doldursun diye bekledim. Yine hiçbir şey değişmedi. 6 ayını bekle sen dönmeye başlar gaz maz kalmaz dediler. Bekledim daha beter oldu 6 aydan sonra. Benimki 9. ayda düzeldi dedi bir akraba, diktim gözümü 9. aya ama maalesef hiçbir şey değişmedi. Herkes yaşından sonra düzelir dedi, düzelmedi. Yürüsün düzelir dediler düzelmedi. En son bu huy, uyumayı sevmiyor dediler. Şaka mı temel ihtiyacı uyku olan bir bebek 20 saat uykusuz kalabilir mi? Benimki kalıyordu, çünkü alerjikti.
Ben size hayvan sütü alerjisi var gibi diyet yapmanızı, kuyruk sokumundan hacamat yaptırmanızı ve maddi imkanınız varsa(300 lira) mizaç danışmanlığı alıp mizaca göre beslenmenizi tavsiye ederim. Eminim 1 hafta içinde uyumaya başlayacaksınız.