2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Canım birde sen hemen çocuk düşünüyorsun bu anlattıklarından sonra çok zor heralde üst üste yapmak sezaryenlisin ve bakanın yok nasıl bakacaksın Allah yardımcın olsun. Dil bilmiyorsun 3 senede kursa gidemiyceksin bir daha olursa bu 4-5 sene olucak çok yalnız hissedersin kendini bir kuruma markete falan gitsen derdini anlatamazsın kursa gidemiyorsun ama öğrenme setleri alsan yada internetten öğrenmeye çalışsan bebek biraz toparlanınca dil bilmen çok önemli.Ben ayrıca sınava giriliyor diye biliyorum yani seni oraya almadan o sınava girip geçmen gerekiyor dil üzerine. Sen ona girmedin mi?

gunebakan_ kızım iki aylik olmak üzere ,buboonuda aramızda en tecrübeli sizsiniz sanırım o yüzden danışmak istiyorum, kızımın alerjik olduğundan şüpheleniyorum. Çok aşırı bı kusması var ,yüzümde bı kaç gündür bu tarz lekeler çıktı. Kafasında ve alnında konak olustu. Ağzından sürekli su geliyor ama doktor yok dedi.eşimi bir türlü ikna edemiyorum alerjiai olduğuna, süt ürünlerini kestim dört beş gündür kusması azaldı ama iki gündür yumurta yemeye başladım diye bu lekeler çıktı yüzünde.

Eklentiler

• IMG_20210120_133144.webp
    27,5 KB · Görüntüleme: 63
Cidden cok biliyolar beni de bilmis halleri deli ediyo

Tamam dikkat ederim peki hayvansal gidalarin hepsini mi kesmemiz gerekiyo peynir yogurt sut yumurta vs

Ergobaby 360 kullandım. Çok rahat ama çok kalın. Alırsanız yazın kullanamazsınız. Bu sizin için sorun olmayacaksa çok güzel bir ürün.
Bende bu modele baktım ergonomik görünüyor. Hem evde hem dışarda kullanmak istiyorum ama şimdilik daha çok evde işime yarayacak bu sıralar kucağımdan ayrılmak istemiyor bebeğim, takıp işlerimi hallederim diye düşünüyorum. Tesettürlüyüm aslında zaten üstümde kıyafetlerim oluyor, yazın bunu takmak daha mı çok bunaltır bilemedim

Nasıl kullanılıyor gaz için mi
Gaz için canım fındık büyüklüğünde bişey netten bakabilirsin aktarlarda eczanede varmış . Onu kiriyosun bıçakla çok ince bişey kaziyomuş gibi yapıyorsun cundu bildiğin sert kabuklu bişey aslında bı baharatmis bu bir çay kaşığı anne sütüne karıştırıp verdim ama çok az bişey toplasan 5 tane görünürde vardı o bile yetti iki gündür çok rahatız bugün vermedim bile kullanıp kullanmamak size kalmış çünkü 2 yaş altı önerilmiyo ama bı zararı olduğunu dusunmuyorum doğal bisey eskiler ilaç yokken hem bundan verirmiş. Öneren kişi de doktor kendi cocuklarinda her damlayı deneyen birisi bütün hastalarına da damla yerine bundan oneriyormus.

Tamam dikkat ederim peki hayvansal gidalarin hepsini mi kesmemiz gerekiyo peynir yogurt sut yumurta vs
Yok en azından ben mesela sadece sütlü kahveyi bırakıyorum. Daha önce peynir vs yediyseniz birşey olmadıysa kesmeyin onları. Bende olmamıştı çok abartmayacağım tabi ama kesmeyeceğim de onları. Sadece sütlü birşey içmeyeceğim

Yazın slingden daha rahat ettirir sizi ama bebeği çok yakar. Yani bebeği içine çıplak bile koysanız terler bence :) wrap slingde küçük bebek çok rahat ediyor, evde kullanmak için bence çok uygun. Ama onun da sarma şekli standart ve bebeğin sırtına üç kat kumaş geliyor, anneyi de birer kat sırtından ve omuzlarından sarıyor. O yüzden yazın kullanmak için halkali sling daha mantıklı olur ama ben bizzat denemedim sadece akıl yürütüyorum.

Merhaba. Alerji konusunda kimseyi ikna etmeye çalışmakla boşuna yıpratmayın kendinizi. Ben diyetle ispat edene kadar bana ne eşim inandı ne çevrem ne doktor. Diyet yaptım kızım düzeldi, doktor raporu öyle çıktı, eşim raporla ikna oldu. Akrabalardan bir çoğu doktorlara bakma her şeyi de bilmiyorlar ne alerjisi yedir çocuk gıdasını alamıyor dediler durdular. Çocuklarımız gıdanın bile en kirli olduğu zamana doğdu ve çağlar boyunca hiçbir bebeğin maruz kalmadığı kadar kimyasala, elektromanyetik frekansa maruz kalıyorlar. O yüzden artık her on bebekten dokuzu alerjik ama bu da bu cağın normali olduğu için kime sorsanız her belirtiye normal deyip geçiyor. Mesela aralık annelerine 50 anne yazıyorsa iki üç tanesinin bebeği belki uyuyordur, diğerlerinin hepsinin bebeğinde bir sorun var ve uykusuzlar. Reflü normal, konak normal, geçmeyen pişik normal, gaz normal, kusma normal, uyumama normal her şey normalse demek ki 50 sene önce bebeği emzirip kenara koyan işine gücüne bakan ninelerimizin bebekleri normal değildi o zaman.

Benim kızım 3.5 yaşında oldu hala konağı geçmedi. Ben tıpta Aidin Salih ekolünü takip ederim, onun dediğine göre konak, beyinde biriken toksini vücudun atmaya çalıştığını gösterir. Kusması azaldıysa diyete devam edin. Ruhsal anlamda gücünüz varsa yumurtayı da kesin bir süre. Benim kızımın ilk 3 ay süt alerjisi vardı, aşıdan sonra yumurta eklendi, 6 ay aşısından sonra çoklu besin alerjisi gelişti. Her bebekte alerji bu sıralamayla gelişecek diye bir kural yok ama madem diyettesiniz bir de yumurtayı kesip deneyin ki içiniz rahat etsin.

Alerji dışında bir de mizaç konusu var o da çok önemli. Hani emziren annelere hep derler ya ayaklarını sıcak tut diye, aynı mantıkla yiyecekleri de vücudu ısıtacak olanlardan seçmek lazım. Annenin vücudunu sıcak tutması da ısıtıcı yiyecekler yemesi de sütünün mizacını ısıtır ve bu süt bebeğin hem gazını azaltır hem alerjiyle baş etmesini kolaylaştırır. Mizaç konusu çok derin, mantığını anlatmak çok uzatır konuyu ama saçma bile gelmiş olsa en azından iki hafta şans verip sıcak yiyecekler yiyin, soğuk yiyecekleri hiç tüketmeyin ve bebeğinizin nasıl değiştiğine şahit olun. Benim oğlum aşısız, ilaçsız 17 günlük. Soğuk beslenirsem gazlı, sıcak beslenirsem emip uyuyor gece gündüz. Soğuk gıdaların listesini ekliyorum aşağı. Ille soguk mizacli gida yemeniz gerekirse en sağdaki sütunda yer alan yiyeceklerle beraber yerseniz soğukluğunu alır. En tehlikeli soğuk besinler siyah çay, yeşil çay, süt ürünleri, sirke, büyükbaş eti, mercimek, kuru fasulye. Sütü ısıtmak içinse her gün bal(alerji varsa dikkatli tüketin), hurma, rezene, nane(rezene icmediginiz gün kullanmayin sütü azaltır), kimyon, tahin, çörekotu yemeye çalışın. 2 litreyi geçmeyecek şekilde sıcak su için. Haftada iki üç kere kemikli koyun eti tüketin.

Eklentiler

• 20210120_180325.webp
    33,3 KB · Görüntüleme: 66
  • 20210120_180208.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 65
  • 20210120_180155.webp
    40,1 KB · Görüntüleme: 62
  • 20210120_180308.webp
    43,5 KB · Görüntüleme: 63
  • 20210120_180250.webp
    37 KB · Görüntüleme: 61
  • 20210120_175833.webp
    34,8 KB · Görüntüleme: 62
  • 20210120_175851.webp
    37,5 KB · Görüntüleme: 62
  • 20210120_175842.webp
    31,1 KB · Görüntüleme: 70
Gaitada kan mı bakıldı? Alerji var yok demek için eleminasyon diyeti dışında %100 doğru sonuç veren bir yöntem yok aklınızda bulunsun.

Gaitada kan mı bakıldı? Alerji var yok demek için eleminasyon diyeti dışında %100 doğru sonuç veren bir yöntem yok aklınızda bulunsun.
Gaitadan beş kaleme bakıldı. Bir tanesi 25 ocakta çıkacak. Asıl 4.aydan sonra bakarız dedi.
asıl doktorun söylemek istediği belirgin bazda süt alerjisi yoktu sanırım. Süt bazlı bir çok besin tükettim ama sıkıntı yaratmadı. Özelikle kahvede sütü direkt tüketince sıkıntı yaşadım.

Yarım deri testi için alerji uzmanına gideceğim inşallah , hem kafasında hem kasında alın kısmında konak var normaldir her çocukta olur geçer dediler , yanakları boyun altı hep kızarıklıkla dolu isilik dediler , sürekli kustugu için reflü dediler , yani anlayacağınız dediler de dediler ama kısım bı kaç gündür çok huzursuz ağlıyor bugün toplamda bı saat uyumadı ,az önce fitil vermek zorunda kaldım çünkü iki gündür hem uykusuz hem yorgunum gucim tükendi . Eşimden de destek göremiyorum sen abartıyor sun diyor , inanın ne yapacağımı nasıl dayanacagimi şaşırdım . Benim alerjik astım var bu da bebeğin alerjik olmasını tetikliyormus ama ne yiyeceğimi de şaşırdım artık ac kaliyorum resmen

Evet pipi şişyor ama onlar acı hissetmiyor hiç ağlamyor bile hep gülücük sacıyor

Kırmızı oda diye bir dizi var orda boncuk diye birisini hatırlattın bana

Ben bu sıcak soğuk beslenme olayını tam anlamadım ama mantıklı geldi biraz daha açar mısınız
Bu arada yazdıklarınız okuyorum mantıklı şeyler yazıyorsunuz anlamadığım şey bebeğinize hacamat mı yaptırdınız ben ilk kıZımın doğumundan sonra boyun ağrıları nedeniyle yaptırmıştım çok rahat etmiştim eşimle birlikte tekrar yaptırmak istiyoruz ama Pandemiden dolayı çekiniyoruz küçük bebeklere de hacamat yapılıyor mu

Bugün 2. Ay kontrolümüz vardı kalça usg si çekildi hersey yolunda çok şükür 3. Ayda göz kontrolü rota aşısı ve kalp doktorunda üfürüm için kontrolümüz var sünnet olayını sordum kalp durumunu düzeltelim o zaman konuşalım dedi ama 18 aylık olana kadar yaptırın yoksa 6 yaşına kadar bekleyin dedi

Kahve şu çok karışımlı katkılı kahvelerdense içindeki katkılar da etkilemiş olabilir. Mizaç konusunu yukardaki uzun mesajımda yazdım, alerji yoksa bile soğuk mizaçlı gıdalar bebeğe dokunabilir. Hem kahve hem süt ikisi de soğuk mizaçlıdır, anne sütünü soğutucu etkileri var, o da bebeği rahatsız edebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…