2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    294
Hevesinizi kırmak istemem ama alerji çok ciddi boyutta olmadıkça testlerle tespit edilmesi çok zor. Benim kızıma hem deri yama testi yapıldı hem kanda bakıldı alerji çıkmadı. Test temiz çıkacak aileniz sen abartıyorsun baskısını artıracak. Benim tavsiyem randevuyu erteleyin, 2 hafta çok sağlam diyet yapın ve doktora gitmeden önceki gün diyeti bozun. Bebek nasıl değişiyor görmüş olursunuz ve doktora bu diyet deneyiminizi anlatırsınız, testi de yaptırırsınız sürekli git gelden kurtulursunuz tek seferde. Ben böyle yapmıştım ve testler temiz çıktığında doktor kagitlara bakıp alerji yok demişti. Diyet deneyimimi anlattım, bunu nasıl yorumluyorsunuz dedim, aaa alerji rapor yazalım hemen dedi ve yazdı.

Bu arada testten önce bebeğin sırtını mutlaka tıraş edin, ağda gibi can yakıyor o bantlar, kızımın canından can gitmişti dün gibi hatırlıyorum.
 
Sizin adınıza çok üzüldüm bazen ara ara benim eşim de böyle oluyordu bu kadar değil ama o bile benim moralimi bozardı. Sonra ben de onun gibi davrandım bir şey istedi cvp vermedim sordu cvp vermedim yani onu takmadım sonra bir gün böyle oldu 2. Gun baktı gene aynıyım sonra o bana yaklaşmaya başladı aşkım canım cicim. Dene bence. Ama erkeklerin geneli böyle gerçekten üzülme diyecem çok zor Allah yardimcin olsun sen de kızına sarıl Allaha sarıl canım.
 
Evet canım o sınava girdik. Ama o sınavı geçmeye yönelik çalıştık biz. Onlar bunu sorar Sen böyle De falan.
Ezber Yani. Almanca öğrenmem için ciddi kursa girmem gerek
 
Dün kirkimiz cikti bizimde arkadaslar gece hicbirsey yoktu sabah 7 bucukta bir basladik hic dogru duzgun uyumadi bugun kus uykusu gibi uyudu hep ne oldu anlamadim umarim gecicidir.
 
Mizaclar kan gruplarına çok benziyor. Kan grupları günümüz teknolojisiyle yapılmış bir kategorilendirme. Mizaclarsa ilk uygur türklerinden günümüze ulaşmış çok çok kadim bir ilmin konusu. Her insanın anne babasının mizacının etkisi ve gebelikte annesinin beslenmesiyle oluşan bir mizacı oluyor. 4 tane mizaç var, balgami, demevi, safravi ve sovdavi. A kan grubundakiler genelde balgami, 0 kan grubundakiler genelde demevi, b kan grubundakiler genelde safravi, ab kan grubundakiler genelde sovdavi mizaçlı oluyor ama istisnaları da olabilecek bir genelleme bu. Her mizacın belli başlı fiziksel özellikleri, belli başlı kişilik özellikleri var. Mizaç uzmanları bunlara bakarak teşhis ediyor mizacı.

Tıpkı insanlar gibi evrendeki her şeyin de bir mizacı var. Besinlerin de mizacı var. Mesela balgami mizaçlı bir insan soğuk ve nemlidir. Bedeninin soğukluğunu ve nemliliğini dengelemek için sıcak ve kuru mizaçlı besinler yemesi gerekir. Fakat çok ölçüsüz sıcak kuru beslenirse bu sefer mizaç dengesi bozulur ve hastalıklar oluşur. Ya da ölçüsüzce soğuk nemli beslenirse yine mizaç dengesi bozulur. Önemli olan mizacı dengede tutmaktır.

Kadınlar genelde soğuk mizaçlıdır, balgami ya da sovdavi yani. Ve hastalıkların da yuzde doksanı vücudun yanlış yaşam tarzı sonucu aşırı sogumasindan kaynaklanır. Biraz da Turk kültürünün vazgeçilmezi süt ürünleri, hamurişi, siyah çay, çok ve karışık yemek, kızartmalar, inek eti mizacı soğutuyor. Ayrıca hazir yiyecekler, suni kokular, deterjanlar da mizacı soğutuyor. O yüzden bir çok kadının anne olduğunda mizacı soğumuş oluyor. Mizacı soğumuş annenin sütünün mizacı da soğuk olur ve soğuk süt sanki soğuk havanın bedeni çarpması gibi bebeği çarpar. Bebeği ısıtmak için giydirdigimiz gibi sütü de ısıtmak için sıcak mizaçlı beslenmemiz gerek. Ben sadece bu hususlara dikkat ederek çözdüm bebegimin gaz sorununu. Ki bende aşırı soğuma mevcut, bebeğimde de soğukluk oluşmuş, ona rağmen iki gün sıcak besleniyorum bebegimin gazı kesiliyor.

Bebeğime evet hacamat yaptırdım 2 kere. Belindeki morluk geçene kadar ayda bir yaptırmaya devam edeceğim. Şimdi hacamat yapan çok doktor var, bir doktora güvenle yaptırabilirsiniz isterseniz. Hangi şehirdesiniz belki doktor önerebilirim.
 
Bu mizaç konusunu derinlemesine araştırıp uygulamak istiyorum ben hastalıkların beslenme kaynaklı olduğunu düşünürüm
Ankara’dayım bu arada
 
Bu mizaç konusunu derinlemesine araştırıp uygulamak istiyorum ben hastalıkların beslenme kaynaklı olduğunu düşünürüm
Ankara’dayım bu arada
Instagramda @drbekirtok @doktorahmetcelik hem bütüncül tıp doktorları hem de hacamat yapıyorlar. Bebeklere kaç aydan itibaren yaparlar bilmiyorum ama.

Mizaç konusunu instagramda @mizacakademisi hesabından takip edebilirsiniz. Ayrıntılı mizaç analizi yapıyorlar.(ben instagramda fidan pesenden danışmanlık aldım) Mizaçla ilgili kitaplara da ayni hesaptan ulaşabilirsiniz. Mizac dahil bir cok alanda eğitim de veriyorlar. Su an almakta olduğum bir eğitim var, biter bitmez ilk işim bu hesaptan mizaç egitimi almak olacak.
 
Aynı sorun bizdede var emerken cok huysuz huzursuz bu ara
 
Suyu bile sicak icmeliyiz oyle mi duzenleyicilerle tuketmek soguklugu mu önlüyor
 
Suyu bile sicak icmeliyiz oyle mi duzenleyicilerle tuketmek soguklugu mu önlüyor
Eğer sütü hızla ısıtmak isterseniz evet sıcak içmek iyi olur. Ama zorlanırsanız su dışındakileri de uygulayabilirsiniz. Düzenleyicilerle birlikte tüketmek besinin mizacını nötrlüyor diyebiliriz. Sütünüzü ısıtmaz ama soğukluğu da artırmaz.
 
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Merak ediyorum emzirme döneminde nasıl besleniyorsunuz ? Bir de hastalıkların duygusal sebepleri hakkında ne düşünüyorsunuz ?
 
Ben de yaptiricam ama korkuyorum
 
Kızlar yardım edin daraldım artık bebeğim geceleri ağlama atağı geçirdiği zamanlarda kayınvalidem ben biraz dinleneyim uyuyayım diye beşiği sürekli sallamış bebekte sallamaya alışmış bir gecede şimdi gece gündüz sırf uyanıp ağlama atağına girmesin diye sürekli sallıyorum sallamadığım an uyanıyor. Nasıl unutturcam bu işi? Hiç bi iş yapamıyorum sürekli beşik başındayım
 
Selam bizim bugun 40 imiz cikti şükürler olsun
Ayrıca 1 ay kontrole gittik bugun hersey yolunda cok sukur kilo alımı tam bir tombik olma yolunda önemli olan saglikli olması elbette kalça usg de çekildik oda iyi sukur.
40 uçurma da banyo yaptik klasik ve en son 40 kasik su döktüm sonra kendim yikandim.
Su aşaği Aslan yukarı diyip dualar ile yikadim.
Hatıra olarakta resim cekindik ekliyorum :) 40 i çıkmayanlara fikir olsun
 

Eklentiler

  • 20210121_001350.jpg
    79 KB · Görüntüleme: 71
  • Screenshot_20210121-001300_Instagram.jpg
    110,6 KB · Görüntüleme: 78
Allah kolaylık versin canim hemen bir gecede nasil alışmış acaba findik. Kucaginda sakinleştirsen ona ninni söylesen. devam ederse isin sonu ayakta sallama ile devam eder
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…