2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Tam olarak bebeginiz kac gunlukken oldu ben de yaptiricam ama cok korkuyorum bugun 32 gunluk oldu
Benim 51 günlük ama derhal yaptırın daha fazla büyümesin bak onların pipilerinde henüz damarlar tam gelişmedi kanama cok olmuyor ne kadar erken o kadar iyi ve asla korkma cok basit 1 kere bile ağlamadı uyumayan çocugum 2 gündür fosut fosur uyuyor tek derdimiz pipiymiş

Anladım Şu an nurse harveys kullanıyoruz Ama bu bilgi de işime yarar Tabii ki bazı günler gaz sancısından uyuyamıyor zavallım elimizde bulunsun Teşekkür ederim ayrıntılı açıklama için

Belki bana da kızacaksınız ama Nescafe içmezsiniz mi acaba içerisinde kafein var

Maşallah çok tatlı bebeğiniz bu tarz kırmızı döküntüler sivilcemsi siri'ye benzeyen alerjiler benim çocuğum da ilk ayında çıktı Hala da devam ediyor Hatta bütün vücuduna yayıldı Ben doktorumuza sorduğunda benim yapabileceğim hiçbir şey olmadı Onu hormonlardan kaynaklandığını ve bende bilinen geçeceğini herhangi bir gece olmadığını söylemişti Sizinki aynısı mıdır bilemem bizim hala var vücuduna yayıldı kendinden geçecekmiş

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Merak ediyorum emzirme döneminde nasıl besleniyorsunuz ? Bir de hastalıkların duygusal sebepleri hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Rica ederim ne demek. Günde iki öğün besleniyorum. Öğün zamanı gelmeden yemek istediğim bir şey olursa son öğünümün üstünden 4 saat geçmesini bekliyorum. Her öğünde petekli bal yiyorum. Her gün bir çay kaşığı rezene, kimyon, nane, çörekotu tüketiyorum, bazen çay şeklinde bazen dogrudan yutarak. Tahin, hurma, çiğ kuruyemiş ya sabah ya aksam en az bir öğün mutlaka yiyorum. Haftada en az iki kere küçücük bir parça da olsa kemikli koyun eti ile pişmiş yemek yiyorum. Kabızlığı önlemek için her gün bir öğünümü ya meyveyle yapıyorum ya da kahvaltıya bol meyveyle başlıyorum. Siyah çay perhiz listemde, onun yerine tarçın, karanfil, rezene, nane, kekik ve kimyon tohumundan karışımlar yapıp çay hazırlıyorum. Inek eti, mercimek, süt ürünleri, sirke, kuru fasulye perhiz listemde. Oğlumun kırkı çıkana kadar pirinç, baklagiller, kış sebzeleri, domates, salatalık ve soğuk mizaçlı meyveleri de minimum miktarda tüketiyorum. Instagramda @ beslenmededektifi sayfasında eski gönderiler arasında sıcak gıdaların da listesi var bakabilirsiniz.

Ben meyve baklagil kış sebzesi yiyemiyorum. Yersem bebeğim o gün gazdan çatlıyor. O yüzden kabızlık çekiyorum. Peki kalsiyum ihtiyacını nasıl karşılıyorsunuz ?

Anladım Şu an nurse harveys kullanıyoruz Ama bu bilgi de işime yarar Tabii ki bazı günler gaz sancısından uyuyamıyor zavallım elimizde bulunsun Teşekkür ederim ayrıntılı açıklama için
Önemli değil canim her gün verilmez zaten ben iki sefer verdim çok faydasını gördüm yoksa ozellikle gece gazdan 4 saat uykusuz kaliyo içim aciyo tam dalacakken sancilanmasi en sonunda doğal bisey deneyim dedim çevremde de yeni doğum yapanlar kullanıyomus. Biz alttan üstten gaz çıkarınca bitti sanıyoruz oysaki asıl rahatsız eden halen bağırsaklarda olanmis çünkü diğerlerini bı sekilde açığa çıkarıyor gerçekten de öyle benim bir de gastiritim var oldum olası zaten yiyemem gaz yapıcı şeyler o yüzden bebeğimin böyle olmasi uzuyo beni yesem kim bilir ne olacak diyorum

Ben meyve baklagil kış sebzesi yiyemiyorum. Yersem bebeğim o gün gazdan çatlıyor. O yüzden kabızlık çekiyorum. Peki kalsiyum ihtiyacını nasıl karşılıyorsunuz ?
Inşallah alerji değildir, ben meyve, baklagil ve kış sebzelerini 1.5 sene yemedim alerji yüzünden. Kan grubunuz 0 değilse kabızlık için düzenli olarak magnezyum sülfat kullanabilirsiniz. Kan grubunuz 0 ise sinameki kullanabilirsiniz. Ben kabız olduğumda oğlum çok huysuz ve gazlı oluyor. Annenin bağırsak durumuyla bebegin bağırsakları arasında sıkı bir ilişki olduğuna inanıyorum. Kalsiyum konusunu ben hiç düşünmedim çünkü anne olmadan önce beslenmesinin yuzde altmışını süt ürünü oluşturan biri olduğum için normal aralığın üzerindeydi kalsiyum değerlerim. Doktor taş oluşmadığına şükret demişti. Ama zaten kalsiyum sadece süt ürünlerinde yok, arama motorundan kalsiyum kaynakları yazsanız ulaşırsınız hepsine.

Kesinlikle doğru ben eğer kabızsan bebeğim de aynı şekilde huzursuz oluyor ve gazlı oluyor. Kan grubum ab sanırım magnezyum kullanabilirim. Hiç kusmayan bebeğim dün ve bugün dolu dolu bir şekilde kustu sebebini anlamadım ne olabilir acaba 39 günlük bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…