- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.890
- 133
Psikolojinin, bilinçaltının doğrudan fizyolojimize etkisi var doğru ama ben şu meşhur barış muslu'nun yaptığı gibi her hastalığı bir travmaya, bir duygusal sebebe bağlamayı doğru bulmuyorum. Insan, ruhu da, psikilojiyi de bedenin somut parçalarını da kapsayan bir bütün. Bir hastalık söz konusu olduğunda psikolojiyi dikkate almamak ne kadar yanlışsa sadece psikolojiye odaklanmak da o kadar yanlış bana göre. Bir de insanların iyileşme zaafından faydalanmak için bilinçaltı temizliği gibi vaadlerle piyasayı dolduran sahtekarlar var. Küreselleşen dünyanın yeni dini newage şu an ve bilinçaltına yönelik tedavi metotlarının tamamının kaynağı bu uyduruk din aslında. Bence mutlaka uzak durmak gerek aile dizimi, ata bağı, bilinçaltı temizliği, nöroformat, theta healing, esma terapisi gibi kavramlardan, bununla iyileşme sağladığını iddia edenlerden. İyileşme gibi görünen değişimlerin oldukça karanlık sebepleri var.Bir de hastalıkların duygusal sebepleri hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Aşı olduysa ondan kaynaklanıyor olabilir. Değilse sebebini tahmin etmek çok zor. Bir ihtimal çok soğuk beslenmiş olabilirsiniz. Kan grubunuz ab ise arama motorundan sovdavi mizaç ozelliklerine bir bakın tutuyor mu. Çoğunluğu tutuyorsa belki gerçekten sovdavisinizdir. Sovda mizaçlılar soğuk kuru beslenince kabızlık artar. Sıcak nemli beslenmeleri gerekir. Belki sadece beslenmeyi düzelterek bebeğinizin sorunlaeini çözebilirsinizKesinlikle doğru ben eğer kabızsan bebeğim de aynı şekilde huzursuz oluyor ve gazlı oluyor. Kan grubum ab sanırım magnezyum kullanabilirim. Hiç kusmayan bebeğim dün ve bugün dolu dolu bir şekilde kustu sebebini anlamadım ne olabilir acaba 39 günlük bu arada
Sekiz gün önce aşı olmuştu Ama ondan olabilir mi ? beslenme şeklini araştıracağım Teşekkür ederim bilgiler içinAşı olduysa ondan kaynaklanıyor olabilir. Değilse sebebini tahmin etmek çok zor. Bir ihtimal çok soğuk beslenmiş olabilirsiniz. Kan grubunuz ab ise arama motorundan sovdavi mizaç ozelliklerine bir bakın tutuyor mu. Çoğunluğu tutuyorsa belki gerçekten sovdavisinizdir. Sovda mizaçlılar soğuk kuru beslenince kabızlık artar. Sıcak nemli beslenmeleri gerekir. Belki sadece beslenmeyi düzelterek bebeğinizin sorunlaeini çözebilirsiniz
Benim kızıma olan her şey aşıları takip eden hafta içinde oldu.Sekiz gün önce aşı olmuştu Ama ondan olabilir mi ? beslenme şeklini araştıracağım Teşekkür ederim bilgiler için
MaşallahBenim 51 günlük ama derhal yaptırın daha fazla büyümesin bak onların pipilerinde henüz damarlar tam gelişmedi kanama cok olmuyor ne kadar erken o kadar iyi ve asla korkma cok basit 1 kere bile ağlamadı uyumayan çocugum 2 gündür fosut fosur uyuyor tek derdimiz pipiymiş
Çok sordu sordum ama kusura bakmayın
Tamam canım bir araştırayım bakalımYorumlar iyi aslında canım içinde birçok bitkinin yağı var. Sende araştır istersen. Bebeğime vermektense kendim kullanmam daha mantıklı sanki. Ama yine de doktora danışmak isterim. İntagramda eylülonline çok tavsiye ediyor
Canim.bende duymuştum onu nasil.kullaniuorizÖnemli değil canim her gün verilmez zaten ben iki sefer verdim çok faydasını gördüm yoksa ozellikle gece gazdan 4 saat uykusuz kaliyo içim aciyo tam dalacakken sancilanmasi en sonunda doğal bisey deneyim dedim çevremde de yeni doğum yapanlar kullanıyomus. Biz alttan üstten gaz çıkarınca bitti sanıyoruz oysaki asıl rahatsız eden halen bağırsaklarda olanmis çünkü diğerlerini bı sekilde açığa çıkarıyor gerçekten de öyle benim bir de gastiritim var oldum olası zaten yiyemem gaz yapıcı şeyler o yüzden bebeğimin böyle olmasi uzuyo beni yesem kim bilir ne olacak diyorum
Ben çok anlamadım şimdi sol taraftakiler mi soğuk olanlar ,onları mi yememeliyimMerhaba. Alerji konusunda kimseyi ikna etmeye çalışmakla boşuna yıpratmayın kendinizi. Ben diyetle ispat edene kadar bana ne eşim inandı ne çevrem ne doktor. Diyet yaptım kızım düzeldi, doktor raporu öyle çıktı, eşim raporla ikna oldu. Akrabalardan bir çoğu doktorlara bakma her şeyi de bilmiyorlar ne alerjisi yedir çocuk gıdasını alamıyor dediler durdular. Çocuklarımız gıdanın bile en kirli olduğu zamana doğdu ve çağlar boyunca hiçbir bebeğin maruz kalmadığı kadar kimyasala, elektromanyetik frekansa maruz kalıyorlar. O yüzden artık her on bebekten dokuzu alerjik ama bu da bu cağın normali olduğu için kime sorsanız her belirtiye normal deyip geçiyor. Mesela aralık annelerine 50 anne yazıyorsa iki üç tanesinin bebeği belki uyuyordur, diğerlerinin hepsinin bebeğinde bir sorun var ve uykusuzlar. Reflü normal, konak normal, geçmeyen pişik normal, gaz normal, kusma normal, uyumama normal her şey normalse demek ki 50 sene önce bebeği emzirip kenara koyan işine gücüne bakan ninelerimizin bebekleri normal değildi o zaman.
Benim kızım 3.5 yaşında oldu hala konağı geçmedi. Ben tıpta Aidin Salih ekolünü takip ederim, onun dediğine göre konak, beyinde biriken toksini vücudun atmaya çalıştığını gösterir. Kusması azaldıysa diyete devam edin. Ruhsal anlamda gücünüz varsa yumurtayı da kesin bir süre. Benim kızımın ilk 3 ay süt alerjisi vardı, aşıdan sonra yumurta eklendi, 6 ay aşısından sonra çoklu besin alerjisi gelişti. Her bebekte alerji bu sıralamayla gelişecek diye bir kural yok ama madem diyettesiniz bir de yumurtayı kesip deneyin ki içiniz rahat etsin.
Alerji dışında bir de mizaç konusu var o da çok önemli. Hani emziren annelere hep derler ya ayaklarını sıcak tut diye, aynı mantıkla yiyecekleri de vücudu ısıtacak olanlardan seçmek lazım. Annenin vücudunu sıcak tutması da ısıtıcı yiyecekler yemesi de sütünün mizacını ısıtır ve bu süt bebeğin hem gazını azaltır hem alerjiyle baş etmesini kolaylaştırır. Mizaç konusu çok derin, mantığını anlatmak çok uzatır konuyu ama saçma bile gelmiş olsa en azından iki hafta şans verip sıcak yiyecekler yiyin, soğuk yiyecekleri hiç tüketmeyin ve bebeğinizin nasıl değiştiğine şahit olun. Benim oğlum aşısız, ilaçsız 17 günlük. Soğuk beslenirsem gazlı, sıcak beslenirsem emip uyuyor gece gündüz. Soğuk gıdaların listesini ekliyorum aşağı. Ille soguk mizacli gida yemeniz gerekirse en sağdaki sütunda yer alan yiyeceklerle beraber yerseniz soğukluğunu alır. En tehlikeli soğuk besinler siyah çay, yeşil çay, süt ürünleri, sirke, büyükbaş eti, mercimek, kuru fasulye. Sütü ısıtmak içinse her gün bal(alerji varsa dikkatli tüketin), hurma, rezene, nane(rezene icmediginiz gün kullanmayin sütü azaltır), kimyon, tahin, çörekotu yemeye çalışın. 2 litreyi geçmeyecek şekilde sıcak su için. Haftada iki üç kere kemikli koyun eti tüketin.
Bu aşı doğumdakinim tekrarıBenim kızıma olan her şey aşıları takip eden hafta içinde oldu.
Ben bugün bir daha farklı bindoktora götürdüm bakar bakmaz süt ürünleri ve yumurta alerjisi dedi. Pazartesi alerji uzmanına gideceğimMaşallah çok tatlı bebeğiniz bu tarz kırmızı döküntüler sivilcemsi siri'ye benzeyen alerjiler benim çocuğum da ilk ayında çıktı Hala da devam ediyor Hatta bütün vücuduna yayıldı Ben doktorumuza sorduğunda benim yapabileceğim hiçbir şey olmadı Onu hormonlardan kaynaklandığını ve bende bilinen geçeceğini herhangi bir gece olmadığını söylemişti Sizinki aynısı mıdır bilemem bizim hala var vücuduna yayıldı kendinden geçecekmiş
Evet soldakiler soğuklar. Soğuktan yemek zorunda kalırsanız ya da canınız çok çekerse sağ sütundakilerle birlikte yemelisiniz.Ben çok anlamadım şimdi sol taraftakiler mi soğuk olanlar ,onları mi yememeliyim
Her aşı tahribatı biraz daha artırır. Çünkü alerjiye sebep olan şey aşının içine konan adjuvanlardır. Alüminyum türevleri, thimerosal, formaldehit vs tamamı toksik maddelerdir. Her aşıda bunlar bulunuyor, birinde atıyorum 3 birim digerinde 5 birim ama mutlaka her aşıda varlar. Bebeginiz ilk dozda 3 birim adjuvana maruz kalmıştı diyelim, ikinci dozla 3 birim daha girdi vücuduna. Bağışıklık sistemi de diyelim 20 birim adjuvani tolere edebiliyor sadece. Siz adi farketmeksizin aşı oldukca adjuvan biriktirip 20yi astiginizda bebek alerji gelistirir.Bu aşı doğumdakinim tekrarı
Farklı bir etki yaratmaz sanırım
Dr a dün sordum bezini açıp kontrol ediyordu bende pipiyi geri sıyırıp temizleyeyim mi dedim sizin yapmanıza gerek yok nenmkontrol ediyorum dediErkek bebeği olanlar pipi temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Temizlerken altını böyle aşağıya doğru çekiyorum beyaz beyaz pütürler var içinde temizlemeye korkuyorum zarar veririm diyesizinkiler de de var mı benimkinde mi bi sıkıntı var
Canım fındık büyüklüğünde sert zaten kırıyoruz içi de dışındaki kabuksu gibi bişey onu bıçak yardımıyla çok az rendeler gibi yapıyoruz bir kaşık anne sütüyle aristiriyoruz . Aslında iki yaşın altında zararliymis emziren hamilelerde ama dediğim gibi eskiden ilaç olmayınca bundan veriliyomus 12 saatte bir verilmesi önerildi ama ben şuan iki kez verdim o bile çok rahatlattı . Fazla vermiyorsun görüntü yaparken atarım belki yatarım olur diye paylaştım yapmak size kalmışCanim.bende duymuştum onu nasil.kullaniuoriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?