- 4 Kasım 2019
- 300
- 388
- 53
- 31
Ben de Medicana ayla hocaya gidiyorumMedicana'da Süleyman Akarsu'ya gidiyorum. Simdilik oldukca memnunum. Cok sakin ve detaylara boğup tedirgin etmeyen bir doktor. Tavsiye ederim.
tşk ederm güzel bi açıklam olmus dediğiniz gibi sadece bi tanesi pzitif oda ıgg kızamıkçık olan demekki bi sorun yok ama gönül ister doktorlarda öle acıklasın :)Aynı hastalıklar için bir igg bir de igm bakılıyor. Bildiğim kadarıyla igg pozitifse hastalığı daha önce geçirmiş oluyoruz. Sıkıntı değil. Ama igm pozitifse şu anda o enfeksiyon vücutta var demektir. Yani pozitif çıkan igg değerlerinden korkma. Ama igm pozitif çıkarsa zaten doktorun da gerekli açıklamayı yapar.
Ben Başkent Üniversitesi hastanesine gidiyorum.Ankara gebeleri hangi hastaneler hangi doktorlara gidiyorsunuz
Ben yıllarca regl başlamadan önce kabızlık çektim. Progesteron kasların gevşemesine ve bağırsak hareketinin yavaşlamasına neden oluyor çünkü. Resmen bugünlere hazırlıkmış. 4. haftada ben de sorun yaşadım ama tecrübeli olduğum için atlattım. Kabızlığa tek çözüm formülü var: su + lif + hareket. Sık tuvalete çıksan da üşenme bol bol su iç. Lifli gıdalar tüketmek bile bazen yeterli gelmiyor, o zaman lif takviyesi alabilirsin. Ben Metamucil kullanıyorum, Solgar Psyllium Husk da tavsiye ediliyor. Bunlar laktasifler gibi alışkanlık yapan şeyler değil. Klozet kullanıyorsan ayağının altına 10-15 cm'lik bir tabure alabilirsin. Dizlerin kalça kemiğinden yukarda olması kolaylaştırıyor.Günaydın kızlar.Oğlanı okula gönderdim size bi selam verim dedim.Ben iki hamileleğimdede son aylar kabızlık yaşadım bunda yaştanmıdır bilemiyorum öğrendiğimden beri çok sıkıntı çekiyorum söylemesi ayıp üç günde bir çıkıyorum tuvalete nasıl geçecek bu 8 ay bilemiyorum tavsiye istiyorum
Benim de tam tersi oldu çok afedersiniz ishal durumu. Doktora dedim o da şaşırdı kabızlık yaşanır hep diye.Günaydın kızlar.Oğlanı okula gönderdim size bi selam verim dedim.Ben iki hamileleğimdede son aylar kabızlık yaşadım bunda yaştanmıdır bilemiyorum öğrendiğimden beri çok sıkıntı çekiyorum söylemesi ayıp üç günde bir çıkıyorum tuvalete nasıl geçecek bu 8 ay bilemiyorum tavsiye istiyorum
Ögrendigmde ilk hafta ben de ishaldim hep belki heyecandan da olabilir ama simdilerde kabızlıga döndü hormonlar degisiyor demek ki :)Benim de tam tersi oldu çok afedersiniz ishal durumu. Doktora dedim o da şaşırdı kabızlık yaşanır hep diye.
Benim de dördüncü haftanın içinde önce kabızlık ertesi gün ishal ertesi gün kabızlık şeklinde 4-5 günüm oldu. İBS olmamama rağmen heralde bu da geldi başıma dedim ama gebeliktenmiş. Gerçekten de progesteron artışından dolayı kabızlık çok görülüyor. İnşallah o günleri görürsek üçüncü trimester da ne yapacağız bilmiyorum.Benim de tam tersi oldu çok afedersiniz ishal durumu. Doktora dedim o da şaşırdı kabızlık yaşanır hep diye.
Bana doktorum ılık süt içine yarım kaşık kepekli un koy iç dedi kabızlık için. Denemedim ama belki sende işe yararGünaydın kızlar.Oğlanı okula gönderdim size bi selam verim dedim.Ben iki hamileleğimdede son aylar kabızlık yaşadım bunda yaştanmıdır bilemiyorum öğrendiğimden beri çok sıkıntı çekiyorum söylemesi ayıp üç günde bir çıkıyorum tuvalete nasıl geçecek bu 8 ay bilemiyorum tavsiye istiyorum
bnmde öleydi zaten her regl olmadan önce ishal olurdum hayatım ishal üzerine kurulu ilk 1 2 hafta öle gecti şimdi midemde bagırsakalrıma biri oturyor sanki :)Ögrendigmde ilk hafta ben de ishaldim hep belki heyecandan da olabilir ama simdilerde kabızlıga döndü hormonlar degisiyor demek ki :)
Günaydın kızlar.Oğlanı okula gönderdim size bi selam verim dedim.Ben iki hamileleğimdede son aylar kabızlık yaşadım bunda yaştanmıdır bilemiyorum öğrendiğimden beri çok sıkıntı çekiyorum söylemesi ayıp üç günde bir çıkıyorum tuvalete nasıl geçecek bu 8 ay bilemiyorum tavsiye istiyorum
Canım kan vermis miydin sanki idrar testini yapmıştın daha erken bence kese içinBugun dr gittim, maalesef hala kese gorunmuyor dedi... biraz moralim bozuldu. Allah en hayirlisini versin ins.
kaç haftalık sizinki değerleriniz filan kaç ?Bugun dr gittim, maalesef hala kese gorunmuyor dedi... biraz moralim bozuldu. Allah en hayirlisini versin ins.
12. haftaya kadar hiçbir emare göstermedi mi herşey normal devam ediyorken bir anda mı sonlandı? Allah hiçbirimizin başına vermesin çok zor bir durum. İnsan küçücük bir susam tanesi iken bile bağlanıyor. Hakkımızda hayırlısı için dua ediyorum tabii ki ama yine de ne bileyim zor.Öncelikle çok üzüldüğüm gerçekten. Benim de ilk gebeliğimin 12. Haftasında gelişim göstermedi, amniyon sıvısı az dedi. Sonra başka doktora gittik o da bir sürü şey söyledi falan derken aldırmak zorunda kaldım. Kürtaj için büyük olduğundan sunni sancıyla düşük yaptım. Kesinlikle kimsenin yaşamasını istemeyeceğm ve hayattaki en kötü tecrübemdi. Şu anki gebeliğimde şimdilik bir sıkıntı gözükmüyor ama bebekte bir problem varsa da allahım şimdiden al, bana bir daha yaşatma o anları diyorum. Gerçekten beterin beteri var. O yüzden hayırlısı böyleymiş demekten ve sağlıklı bir bebek için dua etmekten başka bir şey gelmiyor insanın elinden. İnşallah haftaya gelişimi ilerler, doktor iyi şeyler söyler. Ama kötü bir şey de olursa nolur çok üzülme. Allah daha iyisini vermek ve verdiğinin kıymetini bilmemiz için bizi hazırlıyor bence. Ben en azından buna inanıyorum
2li test için gittiğimde öğrendim, ondan önce herhangi bi sıkıntı yoktu. Çok zor gerçekten. Allah kimseye yaşatmasın12. haftaya kadar hiçbir emare göstermedi mi herşey normal devam ediyorken bir anda mı sonlandı? Allah hiçbirimizin başına vermesin çok zor bir durum. İnsan küçücük bir susam tanesi iken bile bağlanıyor. Hakkımızda hayırlısı için dua ediyorum tabii ki ama yine de ne bileyim zor.
Günaydın kızlar. İdrar renginde koyuysa kız, açık sarıysa erkek oluyormuş. Başta hayırlı sağlıklı olsunda doğal olarak şimdiden cinsiyet merakı sardı:) varmıdır idrar rengiyle cinsiyetün bi alakası sizce
aa öylemi yeni duydum onu :) bende şeyi biliyorum canın tatlı çekerse oğlan ekşi çekerse kız :)Günaydın kızlar. İdrar renginde koyuysa kız, açık sarıysa erkek oluyormuş. Başta hayırlı sağlıklı olsunda doğal olarak şimdiden cinsiyet merakı sardı:) varmıdır idrar rengiyle cinsiyetün bi alakası sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?