2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
tşk ederm güzel bi açıklam olmus dediğiniz gibi sadece bi tanesi pzitif oda ıgg kızamıkçık olan demekki bi sorun yok ama gönül ister doktorlarda öle acıklasın :)

Günaydın kızlar.Oğlanı okula gönderdim size bi selam verim dedim.Ben iki hamileleğimdede son aylar kabızlık yaşadım bunda yaştanmıdır bilemiyorum öğrendiğimden beri çok sıkıntı çekiyorum söylemesi ayıp üç günde bir çıkıyorum tuvalete nasıl geçecek bu 8 ay bilemiyorum tavsiye istiyorum

Ben yıllarca regl başlamadan önce kabızlık çektim. Progesteron kasların gevşemesine ve bağırsak hareketinin yavaşlamasına neden oluyor çünkü. Resmen bugünlere hazırlıkmış. 4. haftada ben de sorun yaşadım ama tecrübeli olduğum için atlattım. Kabızlığa tek çözüm formülü var: su + lif + hareket. Sık tuvalete çıksan da üşenme bol bol su iç. Lifli gıdalar tüketmek bile bazen yeterli gelmiyor, o zaman lif takviyesi alabilirsin. Ben Metamucil kullanıyorum, Solgar Psyllium Husk da tavsiye ediliyor. Bunlar laktasifler gibi alışkanlık yapan şeyler değil. Klozet kullanıyorsan ayağının altına 10-15 cm'lik bir tabure alabilirsin. Dizlerin kalça kemiğinden yukarda olması kolaylaştırıyor.

Benim de tam tersi oldu çok afedersiniz ishal durumu. Doktora dedim o da şaşırdı kabızlık yaşanır hep diye.

Benim de tam tersi oldu çok afedersiniz ishal durumu. Doktora dedim o da şaşırdı kabızlık yaşanır hep diye.
Benim de dördüncü haftanın içinde önce kabızlık ertesi gün ishal ertesi gün kabızlık şeklinde 4-5 günüm oldu. İBS olmamama rağmen heralde bu da geldi başıma dedim ama gebeliktenmiş. Gerçekten de progesteron artışından dolayı kabızlık çok görülüyor. İnşallah o günleri görürsek üçüncü trimester da ne yapacağız bilmiyorum.

Bana doktorum ılık süt içine yarım kaşık kepekli un koy iç dedi kabızlık için. Denemedim ama belki sende işe yarar

Ögrendigmde ilk hafta ben de ishaldim hep belki heyecandan da olabilir ama simdilerde kabızlıga döndü hormonlar degisiyor demek ki :)
bnmde öleydi zaten her regl olmadan önce ishal olurdum hayatım ishal üzerine kurulu ilk 1 2 hafta öle gecti şimdi midemde bagırsakalrıma biri oturyor sanki :)

Günaydın, kabızlık sorununa lifli gıdalar ile çözüm buldum ben. Haftada birkaç kez kere baklagillerden (nohut, fasulye, mercimek, bezelye) yiyorum, bol su içiyorum. Ben de çok kabız olurdum artık hiç olmuyorum. Daha önce kayısı da denedim ama onda çözüm bulamadım. Bir de muz yemek bana hiç iyi gelmiyor bu konuda.

12. haftaya kadar hiçbir emare göstermedi mi herşey normal devam ediyorken bir anda mı sonlandı? Allah hiçbirimizin başına vermesin çok zor bir durum. İnsan küçücük bir susam tanesi iken bile bağlanıyor. Hakkımızda hayırlısı için dua ediyorum tabii ki ama yine de ne bileyim zor.

2li test için gittiğimde öğrendim, ondan önce herhangi bi sıkıntı yoktu. Çok zor gerçekten. Allah kimseye yaşatmasın

Günaydın kızlar. İdrar renginde koyuysa kız, açık sarıysa erkek oluyormuş. Başta hayırlı sağlıklı olsunda doğal olarak şimdiden cinsiyet merakı sardı:) varmıdır idrar rengiyle cinsiyetün bi alakası sizce

Günaydın bence cinsiyetin ne karın şekliyle, ne idrar rengiyle ne de canımızın ne çektiğiyle bir alakası yok. Biyolojide bize öğretilen XX kromozomlari denk gelirse kız XY olursa erkek, bunların hepsi bana hurafe geliyor

aa öylemi yeni duydum onu :) bende şeyi biliyorum canın tatlı çekerse oğlan ekşi çekerse kız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…