2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Ben de kullanıyorum kan sulandırıcı ama neden epidural olmuyormuş ilk defa sizden duydum. Spinal olmuyor mu?

Doktorumda aynısını dedi amaç test yapmak işte bide üstüne para alıyorlar siz doğum paketi mi almıştınız covid testi için para ödediniz mi
Özel sağlık sigortamız var eşimin çalıştığı iş yerinden dolayı canım bizim ek bi ücret ödemedim

Ben 1. Derece akrabaların da gelmesini istemiyorum annem babam kv kp gelip görüp gitse keşke.. Bizimkilerde çoluk çocuk çok var hepsi bebek göreceğiz diye tutturacaklar bende fıttıracağım..

Ama işte oksaparın prospektüsünde epidural anestezi yapılamaz diyor felç riski oluyormuş korktum açıkcası.Doktorumla ben daha konuşmadım sen de konuşunca bana haber ver
Canım ben de kullanıyorum prospektüste bende epidural ile arasında en az 24 saat olmalı yazıyor. Yani doğumdan bir gün önce kestiklerinde sorun olmuyor.

Boşver canım haketmediği paradan hayır görmez zaten..
Bir daha birini çağırırsan yapılacak işi sırala ona göre gelmesini iste öyle olunca kaytaramıyorlar..

Ben kullanıyorum canim, ilk hamileligimde de kullanmıştım. Ve genel anestezi olmadım, belimden iğne oldum sadece. Bebeği de hemen gördüm şükür.

Ayy ne güzel az yiyorsun ben sabah bi kalkıyorum önce kahvaltı sonra sürekli meyve bir iki bir iki derken akşam yemeğine kadar hiç boş durmadan meyve yiyorum sonra akşam yemeği daha sonra yatana kadar yine sürekli meyve veya şerbetli tatlı bu yemek aşkı beni öldürecek sonra da midem sürekli yanıyor

Teşekkür ederim canım benim 37 ye 3 hafta 38 e 1 ay var ama oralara yetişirmiyim hiç belli değil
Beni gören doğum rengi gelmiş yüzüne diyor 35'e de razıyım artık
Olur canim insallah görürsün 35 i bana kalsa bir hafta daha beklerdim de bobreklerim cok kotu o yuzden beklemek istemedik

Olur canim insallah görürsün 35 i bana kalsa bir hafta daha beklerdim de bobreklerim cok kotu o yuzden beklemek istemedik
Sağlıcakla al kucağına canım ikiz taşımak zor bakalım bende bir aksilik olmasa 38'e kadar gideceğim inşallah son haftalarda kardeşim yanıma gelecek hiç kalkmadam belki gideriz 38'e

Ben 1. Derece akrabaların da gelmesini istemiyorum annem babam kv kp gelip görüp gitse keşke.. Bizimkilerde çoluk çocuk çok var hepsi bebek göreceğiz diye tutturacaklar bende fıttıracağım..
Ayyy bizimde öyle, bende bir sürü elti görümce ne ararsan var hepsinde de bir sürü çocuk çoluk. İnşallah doktor bir süre ziyaretçi kabul etmeyin der bende onlara bu şekilde iletirim ve yalansız dolansız ertelerim şu bebek görme olayını. Cidden istemiyorum kendime sağlam Bi şekilde gelene kadar

Ben ne yesem bin pişman oluyorum sadece açlığım gitsin diye yiyorum. Eğer fazla kaçırırsam göğsümün altındaki kaslar yıetılacakmış gibi oluyor çok canım yanıyor. Oturtamıyorum kalkamıyorum, nefes alamıyorum. Açken sadece karın açlığım var. Şu an açım mesela en son 3 de birşey yedim karnım gurulduyor ama şimdi yesem uyku falan uyuyamam. Yiyememek de kötü komşular vs birşey getiriyor özellikle hamur işi falan biraz yiyeyim patlayacak gibi oluyorum. Onlar bana ben onlara bakıyorum.

ben ilk kızımı doğurduktan 1 sene sonra alerjik rinit çıktı bende. 2 sene belirli dönemlerde ilaçla atlatıyordum. ama geçen sene baya arttı şikayetlerim ve temmuz ayında aşı tedavisine başladık. her ay aşı vuruluyorum. mayıs ve haziran ayında aynı senin bu yaşadıklarını yaşadım. özellikle geceleri nefes alamıyordum. burun spreyi sıkıyordum her gece mecburen. doktor ilaç veremeyiz dedi aşına devam edicen dedi.2 ay çektim sonra şikayetlerim gittii. bie kaç gündür yine geceleri ek taraflı tıkanıklık oluyor. maalesef gebelik bunu tetikliyor. aslında şlaç veren doktorlar var ama kimisi de vermek istemiyor işte. valla ben iliadin pediatrik sprey alıp kullandım bir sıkıntı yaşamadım. eczacı çok gerek görğrseniz 1 kere sıkın demişti inan o dönem 2hafta her gece sıktım

Bende diyorum keşke doktor eşimi tembihlese eve ziyaretçi kabul etmeyin dese, ben gelmeyin desem kırılacaklar ama eşim söylese ses etmezler.. Ben kendi aileme söyleyebilirim ama onunkilere söyleyemem

İnanırmısın bende kimse gelmeyecek diye çok sevindim keşke eve de kimse gelmese 1 hafta 10 gün..
Ben marttan beri nerdeyse kimseyi sokmadım eve hamileyim diye şimdi bebek gelince hayır diyemiyeceğim bi kaç ziyaretçim var ama bebekle aynı odada tutmamayı düşünüyorum.ama bebeği başka odada bırakıp onlarlada ilgilenemiyceğime göre şöyle kapıdan bi bakıp gitseler ne güzel olur .insanlara gelmede denmez ama ben olsam gitmem yani yeni bebekli ev covid ortamı zaten istanbul aldı başını gidiyo
Eşim benim serttir bu konularda ben gelmeyin derim diyo görüntülü arayıp görsünler bakalım ya stres yaptım bu konuyu.

Arkadaşlar daha önce de yazmıştım bu doğum korkuları gerçekten yersiz. Bir şekilde çalacak o bebekler takmayın kafayı bu kadar. Arkadaşım engelliydi hayatta doğuramazsın ölürsün dediler. Hatta bebeği taşıyamaz ölürsün dediler. Doğum zamanına kadar geldi. Doğum zamanı da ben bu zamana kadar getirdim. Hadi bakalım nasıl çıkartacaksınız onu da siz bulun dedi. Üniversitede konsey falan toplandı. Normal doğum ihtimali yok. Sezaryenle alacaklardı ama genel anesteziden kalkamaz dendi. Engeli nedeniyle epidural spinal olmazdı. Kız bunları hiç düşünmedi. Nasılsa bir yolunu bulurlar dedi. Ve buldular da. Çocuğu da büyüdü. Ondaki gücü gördükten sonra ben ondan bundan korkuyorum nasıl olsa vs diye söylenmeye utanır oldum. Bu bebekler de bizden bir şekilde çıkacak. Hem de senelerdir dünyada milyonlarca kadın nasıl çıkarttıysa öyle çukartacağız. Takmayın kafaya yani.

Bende diyorum keşke doktor eşimi tembihlese eve ziyaretçi kabul etmeyin dese, ben gelmeyin desem kırılacaklar ama eşim söylese ses etmezler.. Ben kendi aileme söyleyebilirim ama onunkilere söyleyemem
Diyeceğin şey çok basit canım ne kendiminkileri ne de seninkileri kabul edemem kusura bakmasın kimse. En yakınlar gelebilir onun dışında iki tane yenidoğan 1 tane de çocuk zaten vicdanı olan gelmez de. Dr una da söyle eşime söyleyin eve misafir kabul etmeyin deyin de rica et.

Yanında kim kalıcak tek başına halledebilecek misin

Ya aklı olan gelmez ki zaten. Ya bi virüs taşısalar Allah korusun. Ha evde duruyolardır karantinada o başka o da çok yakınsa tabi. Anne baba kardeş gibi. 2. Derece amca dayı falan çok uzar o iş bana göre. Bu işin ayıbı yok.

Ayıp olmasın diye kim virüs kapma riskini göze alır

İşte gelmeyin diyemiyoruz hakkımızda hayırlısı olsun.. Olurda geldiler kusura bakmasınlar ben iki dakika yanlarında oturup sonra bebeklerim ile ilgileneceğim aynı ortama da kesinlikle sokmam onları, bırak virüsü normalde bile bebeklerin ayrı ortamda olması daha uygun sonbahardayız tam grip zamanı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…