Çoğu gelmeye başladı bile canim ekimler eylül oldu darısı sana seninki zaten çok az kaldı hic belli olmaz heran gelebilirEkim bebekleri son gününe kadar bekleme taraftarı belli hiç aceleci değiller.
Uykusuz geceler devam ediyor.
Bir elinizi göğsünüze bir elinizi karnınıza koyun. Göğsü şişirmeden sadece karnınızı şişirerek nefes alın verin evde buna çalışın doktorda da aynısını yapın bu nefesi yaparken kendini kasmak çok mümkün olmuyor. Ve o an ne yaptığına değil nefesinize odaklanın.Kızlar bugün doktorum ilk defa çatı muayenesi yaptı daha doğrusu kendimi çok kastığım için tam yapamadı açıklığın yok ama çatı kemiğinin uygunluğuna bakamadım dedi eğer Doğum da da kendini böyle kasarsan Bebek oksijensiz kalır Doğum zorlu bi süreç buna kendini hazırlamalısın her seferinde açılman var mı diye bakıcaz Doğum başladığında nasıl dayanacaksın bebeğini tehlikeye atarsın canın yanmıyor psikolojik olarak kendini kasıyorsun böyle giderse normal Doğum yapamazsın normal istiyorsan buna kendini hazırlamalısın ben illede sana normal yapacaksın diye diretemem Cumartesi gel tekrar Çatı muayenesi yapmaya çalışalım dedi bu arada kasılmalarım içinde zorlu süreci atlattık artık normal Bebek doğsada problem yok Progestan bu hafta kese bilirsin dedi
Bize zaten yasak canım. Ama kardeşimin doktoru soylemişti ben de yazayım dedim. Dogumun kolaylıgının yanında bu yazdıklarım dogumun 40 lı haftaları gecmesini engelliyormusKizlar bn ilk hamileligimde iliskiyi 5 aylikken birakmistk Kasiklarimda agri oluyordu Ve dogumumda kolay olmustu yani.Cok ta şey etmemek lazim bu koca göbuşle
Çok bilgilendirici bi paylaşım olmuş teşekkürlerGünaydın kızlar kontrolden geldim şükür herşey yolunda nstde de sıkıntı çıkmadı rahim ağzı uzunluğu da iyi erken doğuma dair bir risk yok şimdilik
doktora sorduğum sorular yönünde biraz bilgilendirme yapayım Soran arkadaşlar vardı Uzun olabilir
Bu hafta perine masajına başlayalım dedi maket üzerinden gösterdiKemankolik in paylaşım yaptığı video gibiydi doğal zeytin yağı kullan masaj yaparken dedi pilates topuna da başlayalım öne arkaya ve sonsuzluk işareti çizer gibi hareketler yaparsan vajina kasların gelişir dedi nefes egzersizlerine başlıyoruz gün içinde bebek hareket ettikçe bunları yap doğumda en çok nefes egzersizleri işimize yarayacakmış 4 sn burundan nefes alarak karnı şişiriyoruz aldığımız nefesi 8 snde ağızdan veriyormuşuz ilk başlarda 8 olmaz 6 olur zamanla uzayacak bu süre dedi
Hurma ve merdiven olayını sordum 37 de başlayacağız onlara bir hafta daha bekle dedi günde 5 hurma sabah akşam adaçayı içebilirsin dedi Ama 37 de pek bitki çayları ile aram yoktur ama deneyeceğim bir içsem yeter bile hurma ve adaçayında oksitosin var doğal suni sancı gibi Adaçayı ilk aylarda kaçınıyoruz ama son haftalarda doğumu kolaylaştırdığına yönelik çalışmalar varmış
Doğumla ilgili haftaya konuşalım erken oluyor sonra unutuluyor dedi ama suni sancı vermesini falan merak ediyordum 41 dolana kadar vermem en son seçenek olarak kullanıyorum doğumlarımda dedi bakalım artık normal doğumda epiduralde kullanmıyor benim doktor hastanede ilginç şekilde politikaları gereği yasakmış ben zaten çok istemiyorum da yine de saçma geldi özel hastanede epidural seçenek olarak sunulmalı bence
AA bir de akıntın artar Vajina kendini kayganlaştırarak doğuma hazırlanıyor artık idrar kaçırma olabilir terleyebilirsin bu suyla karışabilir İç çamaşırını değiştirince tekrar hemen Islanıyorsa sudur 15-20 dk sonra İse akıntıdır dedi su sızıntı şeklinde de olabilir birden 1.5 lt de gelebilirmiş su gelirse direkt hastane sancılar düzenli olursa takip edebilirsin 30 dk başlar 20 dk Devam eder 10 dk a düşünce hastaneye gel Düzenli olacak ama. ara ara olan kasılmalarımız doğuma hazırlıkmış pozisyon kaynaklı da olabilir oturuyorsan yürü ya da yat kendi pozisyonu değiştir ılık duş Al böyle geçerse yalancı kasılmaymış
Yine kendini göstermedi sıpa o kadar konuştum bakalım haftaya gösterecek mi
Paylaşmak güzel oluyorÇok bilgilendirici bi paylaşım olmuş teşekkürlerdoktor bana 35 ten sonra başla dese de ben korkuyorum perine masajına başlamaya. Onu yaparsam her an gelecek gibi hissediyorum Hâlâ başlamadım 37 de başlıcam inşAllah. Bi de bişey sorcam kan sulandırıcı kullanıyo muydun sen canım ?
AynenPaylaşmak güzel oluyorYok kullanmıyorum ben
Vücudumuz bizi bebeğimize hazırlıyor.Uyku düzeni hepimizde bozuldu nasıl toparlayacagiz bilemedim.Dün foruma girmedim ama o saatlerde bende uyaniktim.Allahım bu gidisle dogumda uyuyacam kac gündür 2 3 saatlik uykularla ayaktayım. Anksiyetelerim artti Allah hepimize yardimci olsun.
Kızlar lütfen benden önce dogurmayin büyük boşluğa düşerimbizim sayfada doğurmayan 1 2 kişi kaldık herkes doğurdu artık bizimkinin geleceği yok strese girdim buraya bakayım dedim burda da doğuranlar olmuş rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah ama tam strese girdim yani biz abiyiz bekleyiz bizi lutfen bebisleri sıkı sıkı tembihleyin
Tek bana kalsa yine sorun yok ama her gün doğurmadın mi diye gelen mesajlar aramalar iyice bunalıma sokuyor Wallahi psikolojik baskı resmenBen daha önce eylül annesiydim bekleye bekleye ekime kalmıştım eylül grubunda en son ben doğurmuştum seni çokk iyi anlıyorum o yüzden eminim beklemene değecek, sağlıkla sıhhatle gelsin yeter ki paşa kucağına az kalmış az daha sık dişini ❤
Teyze kızımın tam 38+0 da almış doktoru riske girmeyelim demiş. 38 den sonra kanala mı ne giriyormuş dedi teyze kızı o zaman sezaryen zor oluyormuş ama ne kanalı bana pek mantıklı gelmedi. Benim bildiğim bebek kanalda falan beklemez ama.Canım bu 3.sezaryanım üstelik gebeliğin başından beri hep 1 hafta ilerde 39 u bitittireceğim dedi doktorum.
Ama testlerimi yapan doktor 37 bitince alınssın hem 1 hafta ileri hem 3.sezaryen riske girilmesin dedi yani doktorla alakalı sanırım bu karar.
Ben de almayı düşünüyorum ama bedene karar veremedim ben de. Sanırım m/l olur ama büyük olunca da toparlamaz diye korkuyorum. Gebelik öncesi 65 kilo 1.55 boyum vardı. Şu an 71 kiloyum. Doğumdan sonra kilom muhtemelen 63 civarında olur. Kararsızım yani. Ama sezaryen sonrası hemen takılmaz herhalde o zamanki duruma göre mi alsam diyorum.Selam kızlar owli korse almayı düşünen var mı ? Ben dün sipariş verdim akşam bugün teslim edildi . Yalnız bedenini tutturamadım sanırıms almam gerekiyormuş . M/L aldım , almayı düşünen bendekini almak ister mi acaba bende s alayım
Ben de doktora 4 haftadır gitmedim hiç de doğum konuşmadık ama kendi kafamdan planlar yapıyorum 38 de alırsa annem yetişemeyecek vs 39 a kalınca da korkuyorum. Bir de 22 ekimi geçince akrep Burcu oluyor onun yerine terazi olsun diyorum. Doktora desem 22 sinden önce al terazi olsun diyecek saf mıdır nedir.Sanırım dr a ve bebişin durumuna göre değişiyor o. Bana son iki kontroldür 39.hf yı veriyor sezeryan tarihi olarak ama serviks uzunluğu iyi, sancı yok,bebeğin durumu vs vs gibi kriterler var, eğer bir değişme olursa bunlarda daha önce de olabilir yani, planlı doğum ama dr un planı bunlar benim kız ters köşe yapabilir o yüzden illa her kontrole bagajda hast çantasıyla gidiyoruz. Ama herşey yolundaysa 39 u bekliyor dr, benim de ikinci sezeryanim olacak nasipse
Ben hiç zannetmiyorum ya üzerinden 4 yıldan fazla zaman geçmiş. Artık orda dikiş falan kalmamıştır bütün dokular bütünleşmiştir diye düşünüyorum. Kısa aralıklarla ili doğumda belki yaşanabilir ama üzerinden belli zaman geçtikten sonra olmaz herhalde. Ama teyzemin kızı gebeyken apandisit ameliyatı olmak zorunda kaldı. Doğum 5 ay sonra oldu. O zaman doğum doktoru bayağı bir uğraşmış önceki ameliyatın dikişleriyle falan.Genelde 2 ve 3 .doğumlar 40 haftayı beklemediği için normal doğum sancıları ve kasılmaları kanamaya sebep olup önceki sezeryandan kaynaklanan dikişleri falan patlatabiliyomuş.Ama pratikte ne kadar yaşanıyo tartışılır.
Tek bana kalsa yine sorun yok ama her gün doğurmadın mi diye gelen mesajlar aramalar iyice bunalıma sokuyor Wallahi psikolojik baskı resmen
Hahah keyfi yerinde demekkiIsın komik tarafı hamileliğin basından belli erken doğum riski dediler 9 ay boyunca yürüyüş ilişki temizlik vs herşey yasaktı doktor wc harici yerimden kalkmami yasaklamisti ama gel gör ki 40 haftalık oldukşimdide bizim bebiş küstü gelmiyor
Kızımda 38.haftada gün vermişti dr.gelişim geriliği devam ederse daha erken alabilir dr cnm.suan bendede var doktorum öyle dedi takip edip karar vericez bugun benmde kontrolum var ins kilo almıstır.kızımda 37de suyum geldi ani genel sezeryan oldum ben hiç bi sorun yaşamadım kendime geldigimdede cok iyiydi agrı illaki oluyor dikişler alınmıyo canım zaten 3gün kapalı kalıyor dikişlerintunaydin kizlar bende heycanla pazartesiyi bekliyorum eger nasipse sezeryan icin gun alicam 38 artilarda sezeryan yaparlar mi sizce bekletirler mi en bastan beri hep normal dogum dusunmustum ama bebegimizde gelisim geriligi baslayinca sezeryani bir secenek olarak dusunmeye basladim zayif ve kucuk oldugu icin strese girmesi iyi degil dedi doktor birde basurum var o da korkuttu beni sanirim en iyisi sezeryan olucak sezeryan icin onerebilceginiz sunu yap diyebilceginiz seyler var mi kizlar birde en merak ettigim sezeryan dikisleri aliniyor mu kendiliginden mi eriyor
Bize zaten yasak canım. Ama kardeşimin doktoru soylemişti ben de yazayım dedim. Dogumun kolaylıgının yanında bu yazdıklarım dogumun 40 lı haftaları gecmesini engelliyormus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?