- 6 Eylül 2019
- 422
- 361
- 53
- 40
Tesekkurler inşallah. ...hayirli olsun canim cok şükür rabbim hayirli evlat etsin insallah sütünde gelir acele etme keyfini cikar bugunlerin
Amin inşallah canım rabbim hepimize nasip etsin o güzel duyguyu .benim ilk oğlumda böyleydi iri gitti Doğum dan 1 yıl sonra bayağı zayıfladıMaşallah canım bayağı iyi gidiyormuş bebek. Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah.
Ay ben de hazırlamadım dahaeşim her gün soruyor artık en sonunda suyun filan gelir bana çantam hazır değil onu bunu getir dersen yapmam çok fena bozuşuruz dedi adam ya. Herşey hazır bir türlü çantaya yerleştiremedim artık Allah izin verirse yarına
Benimde yarın kontrolüm var
Planladığımız tarih 5 ekim ama yarın netleşicek
Valizi hazırladım içindekiler
Bebek için ;
İlk kıyafet olarak tulum
Çıtlıtlı badi ( ben iç zıbın kullanmadım hiç oğlumda badiler daha rahattı)
Şapka eldiven çorap battaniye bunları ayrı paket yaptım doğumhaneye vericem üzerine bebek soyisim yazıcam
Aynı şekilde 1 tulum takım( çıtçıtlı badi şapka çorap eldiven şeklinde )
2 takımda alt üst olucak şekilde takım yaptım
İki battaniye
Toplam 2 tulumlu 2 altüstlü 4 takım koymuş oldum
1 müslin örtü
1 yelek
Ağız mendili penyelerden
1 hazır kundak koydum ( kundak e bebekten çok kullanışlıydı )
Emzik biberon alt açma bez yenidoğan ıslak mendil koydum.
Kendime
Sabahlıklı pijama takımı
1 kısa kol kısa gecelik( ilk önce kısa kollu rahat oluyor kolda kelebek oluyor ya serum için)
1 uzun kol uzun gecelik
Ped depend göğüs pedi
2 tane emzirme atleti
1 emzirme sütyeni
3 kilot
Terlik taç ve makyaj ve temizlik malzemeleri
Süt sağma makinam
Göğüs kalkanı
Göğüs kremi
Göğüs ucu için silikon uçlar varya ondan
Bebeğin yatağı için çarşaf yastık biraz süslemek için yani
Havlu koyucam bazen terliyorsun yastığıma falan koyarım
Bunların hepsini netten valiz düzenleyici hurç seti aldım çok kullanışlı
Valize düzenleyerek koydum
Birde mama alırım nolur nolmaz hemşireler veriyor ama
Doğru canım bebeğin ileri de olduğu icin vermez ama eger bebek iriyse ve boyuda ona göre uzunsa alınır dedi doktor .o yüzden kac hafta önde onu da dikkat alıyoruz dedikızlar sezeryan tarihini doktor bebeğin ilerde olmasına göre vermez. herşey sat tarihi üzerine kuruludur. bebek önde gidiyor diye haftası usg ye göre hesaplanmaz. o yüzden nornal zamanlarını beklemek lazım.
Ben normal doğumdan korktuğum için sezaryeni kendim tercih ediyorum.Ama alttan değil de karnımdan çıktı diye eksik anne olacağımı düşünmüyorum.Sen neden böyle düşünüyorsun anlamadım canım alttan çıkınca tam anne neden olunur sence?9 ay boyunca kendimi o kadar hazırlamıştım ki normale . Niyeyse normal doğurmazsam eksik anne olurum gibi hissediyorum . O bağ kurulmaz gibi.
Makyaj malzemesi koymana şaşırdım canım valla o halde yine de makyaj yaparsan helal olsunBenimde yarın kontrolüm var
Planladığımız tarih 5 ekim ama yarın netleşicek
Valizi hazırladım içindekiler
Bebek için ;
İlk kıyafet olarak tulum
Çıtlıtlı badi ( ben iç zıbın kullanmadım hiç oğlumda badiler daha rahattı)
Şapka eldiven çorap battaniye bunları ayrı paket yaptım doğumhaneye vericem üzerine bebek soyisim yazıcam
Aynı şekilde 1 tulum takım( çıtçıtlı badi şapka çorap eldiven şeklinde )
2 takımda alt üst olucak şekilde takım yaptım
İki battaniye
Toplam 2 tulumlu 2 altüstlü 4 takım koymuş oldum
1 müslin örtü
1 yelek
Ağız mendili penyelerden
1 hazır kundak koydum ( kundak e bebekten çok kullanışlıydı )
Emzik biberon alt açma bez yenidoğan ıslak mendil koydum.
Kendime
Sabahlıklı pijama takımı
1 kısa kol kısa gecelik( ilk önce kısa kollu rahat oluyor kolda kelebek oluyor ya serum için)
1 uzun kol uzun gecelik
Ped depend göğüs pedi
2 tane emzirme atleti
1 emzirme sütyeni
3 kilot
Terlik taç ve makyaj ve temizlik malzemeleri
Süt sağma makinam
Göğüs kalkanı
Göğüs kremi
Göğüs ucu için silikon uçlar varya ondan
Bebeğin yatağı için çarşaf yastık biraz süslemek için yani
Havlu koyucam bazen terliyorsun yastığıma falan koyarım
Bunların hepsini netten valiz düzenleyici hurç seti aldım çok kullanışlı
Valize düzenleyerek koydum
Birde mama alırım nolur nolmaz hemşireler veriyor ama
Ne kadar okursan oku , ne yaparsan yap insanın bilincaltima işleyen o duyguyu atamıyorum kafamdan . Hiç sağlıklı bir duygu değil biliyorum . Kendimi ikna etmeye çalışıyorum bende . Tabi ki doğum doğumdur. Vajinal yada sezaryan farketmez elbette .Ben normal doğumdan korktuğum için sezaryeni kendim tercih ediyorum.Ama alttan değil de karnımdan çıktı diye eksik anne olacağımı düşünmüyorum.Sen neden böyle düşünüyorsun anlamadım canım alttan çıkınca tam anne neden olunur sence?
Bende ekledim . Yapıcaz tabiiMakyaj malzemesi koymana şaşırdım canım valla o halde yine de makyaj yaparsan helal olsun
Yani bazı yerlerde böyle görüşler olduğunu duymuştum.Ama galba etrafımda olmadığı için bana garip geldi.Kucağına aldığında bu düşüncede olmayacağını düşünüyorum.Sezaryen olarak belki bu düşünceyi de aşmış olursun iyi olur.Ne kadar okursan oku , ne yaparsan yap insanın bilincaltima işleyen o duyguyu atamıyorum kafamdan . Hiç sağlıklı bir duygu değil biliyorum . Kendimi ikna etmeye çalışıyorum bende . Tabi ki doğum doğumdur. Vajinal yada sezaryan farketmez elbette .
Ne için peki fotoğraf çekimi mi olacakBende ekledim . Yapıcaz tabii
Evet çekim olacak inşallah hem doğum hikayesi hem normal cekimNe için peki fotoğraf çekimi mi olacak
Anestezi şeklim hep belli olduğundan onu sormadimda haftaya kesinlikle.plesantanım durumunj sorucam bugün biraz şaşkınlıkla aklıma gelmedi neden önceki haftalarda 2 haftada 700 -800 gram.alan çocuk iki kontroldür 300 gram alıyor merak ettim..doktoruma göre hala normal her hafta belli bir artışla devam etmek zorunda değil dedi..plesanta yaşlanmış ya da kireçlenmiş olsaydıda söylerdi diye düşünüyorumAnestezi şeklini sor kilosu suyu rahim uzunluğu normalmi sor
Plasentan kreçlenmişmi sor
Olabilir valla nasil denk gelmiş bugün bunu ben sormadım ama.doktorum söyledi..testim pozitif çıkarsa planladığımız hastane değilde başka bir özel hastanede yapıcaz dedi en çok bunu duyduğuma sevindimlivaneli1608 ben en son gittiğimde diyelim ki covid olduk nasıl olcak dogum filan diye sormustum içimemi dogdu şom agzım dan mı oldu bilmiyorum o zmn ortada hastalık filan bsyde yoktu doktorda yanlıs anlamıstır smdi şüphelendiğim için sordum filan sanmıstır
Evet.canim haklisin aslinda.gununden once.aklina gelenleri not almak lazim ama.ben.unutuyorum hep onuda..banada bugün usg sırasında hepsini ben sormadan söyledi zaten..rahimagzı kapalı hersey yolunda..dogumla ilgili bi sıkıntı yok dedi ..plesantayı sorucam ama haftaya jjiCanım ben de öyle olurum diye kağıda yazıp gidiyorum soruları önce konuşuyoruz ben soruları soruyorum sonra usg odasına geçiyoruz doğumla ilgili sordum birşeyler haftaya konuşalım onu dedi unutuyorsunuz sonra dedi pilates hareketlerini perine masajını nefes egzersizlerini konuştuk haftaya doğumda ne isteyecek benden ortam nasıl olacak normal sezeryan onları konuşacağız normal gibi duruyor ama sezeryana da dönebilir sonuçta
Hangi durumlarda hastaneye gitmeliyim diye sordum suyun gelirse sancın düzenli olur da 10 dkya düşerse direkt gel nişan da acele etme dedi vitaminlerim bitmişti yenisini alayım mi dedim almana gerek yok dedi
Usgye geçince de rahim ağzı uzunluğu plasenta durumunu bebeğin pozisyonunu suyunun yeterli olup olmadığını soruyorum genelde çoğunu ben sormadan da söylüyor
Selam kızlar dün akşam suyum geldi bizim kız geldi çok şükür sağlıklı, size tavsiyem emzirme için ucu biberon ucu gibi kapaklar var silikon onlardan alın, ben meme ucum çok çıkık diye almamıştım ama lazım oldu çok rahat ettim
Hay masallah boyuna posuna 1 haftadan fazla.ileri gibi boyu falan ..doktorunun 39 .haftayı beklemeside güzel bugun ben ozellikle.sordum nicin 2.sezeryanlarda erken aliniyor risk varmı gercekten diye evet tabiki var az da olsa ozellikle ilk sezaryenden sonra ikincisiyle arası çok yoksa rahim yırtılabilir nadirde olsa gözükebilen birşey dedi ..senin gerci bu risk daha az 10 yıldan fazla dedi sezaryen arası ama yinede tedbirli kontrolde fayda var ilkinin haftasini beklemem bunda dediKızlar bende geldim doktordan 3300 gr
52 cm olmuş ben pek güvenmiyorum bu ölçümlere ama umursamıyorumda yalnız günü benden sonra olanlar benden önce sezaryen günü almış bana 29 eylül verdi hemde çocuk 1 hafta önde yani nerdeyse 40.hafta oluyo çokmu geç davranıyo bu doktor.
Çok enteresan bi düşünce bu .Nasil yerleşmişse sil gitsin kafandan..Nasıl eksik olabilirsin sen taşımadinmi bu cocugu aylardır karnında.o bağ zaten kuruldu rahmine düşmesiylee..aşağıdanmı çıkması gerekiyor illa tam anne olman icin.cıks cıks cıksss çok yanlış böyle düşünme lütfen9 ay boyunca kendimi o kadar hazırlamıştım ki normale . Niyeyse normal doğurmazsam eksik anne olurum gibi hissediyorum . O bağ kurulmaz gibi.
Hee o zaman tabi yapmak lazımEvet çekim olacak inşallah hem doğum hikayesi hem normal cekim
Sezeryan kucağıma aldım ilk bebeğimi, çok şükürEvet çekim olacak inşallah hem doğum hikayesi hem normal cekim
Aaaa makyaj malzemesi olmadan olur mu? Fotoğrafçı gelmese bile eşin fotoğrafları çekecekMakyaj malzemesi koymana şaşırdım canım valla o halde yine de makyaj yaparsan helal olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?