2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Benimde yarın kontrolüm var
Planladığımız tarih 5 ekim ama yarın netleşicek
Valizi hazırladım içindekiler

Bebek için ;
İlk kıyafet olarak tulum
Çıtlıtlı badi ( ben iç zıbın kullanmadım hiç oğlumda badiler daha rahattı)
Şapka eldiven çorap battaniye bunları ayrı paket yaptım doğumhaneye vericem üzerine bebek soyisim yazıcam

Aynı şekilde 1 tulum takım( çıtçıtlı badi şapka çorap eldiven şeklinde )
2 takımda alt üst olucak şekilde takım yaptım
İki battaniye
Toplam 2 tulumlu 2 altüstlü 4 takım koymuş oldum
1 müslin örtü
1 yelek
Ağız mendili penyelerden
1 hazır kundak koydum ( kundak e bebekten çok kullanışlıydı )
Emzik biberon alt açma bez yenidoğan ıslak mendil koydum.

Kendime
Sabahlıklı pijama takımı
1 kısa kol kısa gecelik( ilk önce kısa kollu rahat oluyor kolda kelebek oluyor ya serum için)
1 uzun kol uzun gecelik
Ped depend göğüs pedi
2 tane emzirme atleti
1 emzirme sütyeni
3 kilot
Terlik taç ve makyaj ve temizlik malzemeleri
Süt sağma makinam
Göğüs kalkanı
Göğüs kremi
Göğüs ucu için silikon uçlar varya ondan

Bebeğin yatağı için çarşaf yastık biraz süslemek için yani
Havlu koyucam bazen terliyorsun yastığıma falan koyarım

Bunların hepsini netten valiz düzenleyici hurç seti aldım çok kullanışlı
Valize düzenleyerek koydum

Birde mama alırım nolur nolmaz hemşireler veriyor ama

A anidefteri Canım gözün Aydın tebrik ederim, Allah analı babalı büyütsün. Hayırla sağlıkla büyütün bebişinizi

Maşallah canım bayağı iyi gidiyormuş bebek. Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah.
Amin inşallah canım rabbim hepimize nasip etsin o güzel duyguyu .benim ilk oğlumda böyleydi iri gitti Doğum dan 1 yıl sonra bayağı zayıfladı En azından Doğum da güzel olsunlar da inşallah sonrası sağlık olsun yeterli

Alalhim bndee oleyim ya bebeginki hazir kendim icinde sadece cantama koyucam oda canta bazanin altinda bi tuurlu esime diyemedm cikartlm diye Bnde yarina insllah

canim bbebek icin baddaniye olarak ne koydun bnim iki tane baddaniyesi var bi tane o kalim kislik olanlar bi tanede findik baddaniye diye geciyor onu koyuyum diyorm

kızlar sezeryan tarihini doktor bebeğin ilerde olmasına göre vermez. herşey sat tarihi üzerine kuruludur. bebek önde gidiyor diye haftası usg ye göre hesaplanmaz. o yüzden nornal zamanlarını beklemek lazım.
Doğru canım bebeğin ileri de olduğu icin vermez ama eger bebek iriyse ve boyuda ona göre uzunsa alınır dedi doktor .o yüzden kac hafta önde onu da dikkat alıyoruz dedi

9 ay boyunca kendimi o kadar hazırlamıştım ki normale . Niyeyse normal doğurmazsam eksik anne olurum gibi hissediyorum . O bağ kurulmaz gibi.
Ben normal doğumdan korktuğum için sezaryeni kendim tercih ediyorum.Ama alttan değil de karnımdan çıktı diye eksik anne olacağımı düşünmüyorum.Sen neden böyle düşünüyorsun anlamadım canım alttan çıkınca tam anne neden olunur sence?

Aaa unuttum söylemeyi doktora bebek aşagıda ve kasılmalar oluyor diye sordum oda diger doktorlarında dediği gibi normal ama eger sancı sürekli belli bir Aralık’ta olursa o zaman hastaneye gel dedi

Makyaj malzemesi koymana şaşırdım canım valla o halde yine de makyaj yaparsan helal olsun

Ne kadar okursan oku , ne yaparsan yap insanın bilincaltima işleyen o duyguyu atamıyorum kafamdan . Hiç sağlıklı bir duygu değil biliyorum . Kendimi ikna etmeye çalışıyorum bende . Tabi ki doğum doğumdur. Vajinal yada sezaryan farketmez elbette .

Yani bazı yerlerde böyle görüşler olduğunu duymuştum.Ama galba etrafımda olmadığı için bana garip geldi.Kucağına aldığında bu düşüncede olmayacağını düşünüyorum.Sezaryen olarak belki bu düşünceyi de aşmış olursun iyi olur.

Bu gece sabah olur mu . birkac saattir karnimin agrisi gecmiyor. Duzenli birsey yok ama gecmeyen bir agrim var.Karnim cok sert.Bebek hareketleri fazlaca iyi..

Anestezi şeklini sor kilosu suyu rahim uzunluğu normalmi sor
Plasentan kreçlenmişmi sor
Anestezi şeklim hep belli olduğundan onu sormadimda haftaya kesinlikle.plesantanım durumunj sorucam bugün biraz şaşkınlıkla aklıma gelmedi neden önceki haftalarda 2 haftada 700 -800 gram.alan çocuk iki kontroldür 300 gram alıyor merak ettim..doktoruma göre hala normal her hafta belli bir artışla devam etmek zorunda değil dedi..plesanta yaşlanmış ya da kireçlenmiş olsaydıda söylerdi diye düşünüyorum
Olabilir valla nasil denk gelmiş bugün bunu ben sormadım ama.doktorum söyledi..testim pozitif çıkarsa planladığımız hastane değilde başka bir özel hastanede yapıcaz dedi en çok bunu duyduğuma sevindim
Evet.canim haklisin aslinda.gununden once.aklina gelenleri not almak lazim ama.ben.unutuyorum hep onuda..banada bugün usg sırasında hepsini ben sormadan söyledi zaten..rahimagzı kapalı hersey yolunda..dogumla ilgili bi sıkıntı yok dedi ..plesantayı sorucam ama haftaya jji

Gözün aydın olsun canıM..Rabbim analı babalı buyutmeyi nasip etsin insallah..
Hay masallah boyuna posuna 1 haftadan fazla.ileri gibi boyu falan ..doktorunun 39 .haftayı beklemeside güzel bugun ben ozellikle.sordum nicin 2.sezeryanlarda erken aliniyor risk varmı gercekten diye evet tabiki var az da olsa ozellikle ilk sezaryenden sonra ikincisiyle arası çok yoksa rahim yırtılabilir nadirde olsa gözükebilen birşey dedi ..senin gerci bu risk daha az 10 yıldan fazla dedi sezaryen arası ama yinede tedbirli kontrolde fayda var ilkinin haftasini beklemem bunda dedi
9 ay boyunca kendimi o kadar hazırlamıştım ki normale . Niyeyse normal doğurmazsam eksik anne olurum gibi hissediyorum . O bağ kurulmaz gibi.
Çok enteresan bi düşünce bu .Nasil yerleşmişse sil gitsin kafandan..Nasıl eksik olabilirsin sen taşımadinmi bu cocugu aylardır karnında.o bağ zaten kuruldu rahmine düşmesiylee..aşağıdanmı çıkması gerekiyor illa tam anne olman icin.cıks cıks cıksss çok yanlış böyle düşünme lütfen

Evet çekim olacak inşallah hem doğum hikayesi hem normal cekim
Sezeryan kucağıma aldım ilk bebeğimi, çok şükür tam bir anne gibi hissettim hayırlısıyla bak sende al ne güzel hissedeceksin Hastane fotoğrafçı alıyor mu? Hangi hastane o? Ben 2 defa konuştum asla dediler
Makyaj malzemesi koymana şaşırdım canım valla o halde yine de makyaj yaparsan helal olsun
Aaaa makyaj malzemesi olmadan olur mu? Fotoğrafçı gelmese bile eşin fotoğrafları çekecek benim çantama ilk koyduğum şey makyaj malzemelerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…