MaşallahSelam kızlar dün akşam suyum geldi bizim kız geldi çok şükür sağlıklı, size tavsiyem emzirme için ucu biberon ucu gibi kapaklar var silikon onlardan alın, ben meme ucum çok çıkık diye almamıştım ama lazım oldu çok rahat ettim
Sezeryan kucağıma aldım ilk bebeğimi, çok şükürtam bir anne gibi hissettim hayırlısıyla bak sende al ne güzel hissedeceksin Hastane fotoğrafçı alıyor mu? Hangi hastane o? Ben 2 defa konuştum asla dediler
Aaaa makyaj malzemesi olmadan olur mu? Fotoğrafçı gelmese bile eşin fotoğrafları çekecekbenim çantama ilk koyduğum şey makyaj malzemelerim
Ya çok maşallah boyu genelde doğru ölçüyorlarmış, kilo da yanılsalar bile yine 3 ün üstü ve gelene kadar az daha alır. Tontiş bi bebiş severizKızlar bende geldim doktordan 3300 gr
52 cm olmuş ben pek güvenmiyorum bu ölçümlere ama umursamıyorumda yalnız günü benden sonra olanlar benden önce sezaryen günü almış bana 29 eylül verdi hemde çocuk 1 hafta önde yani nerdeyse 40.hafta oluyo çokmu geç davranıyo bu doktor.
Kıyafet kağıdına bebeğin soyadını yazmak çok mantıklı, isme teslimBenimde yarın kontrolüm var
Planladığımız tarih 5 ekim ama yarın netleşicek
Valizi hazırladım içindekiler
Bebek için ;
İlk kıyafet olarak tulum
Çıtlıtlı badi ( ben iç zıbın kullanmadım hiç oğlumda badiler daha rahattı)
Şapka eldiven çorap battaniye bunları ayrı paket yaptım doğumhaneye vericem üzerine bebek soyisim yazıcam
Aynı şekilde 1 tulum takım( çıtçıtlı badi şapka çorap eldiven şeklinde )
2 takımda alt üst olucak şekilde takım yaptım
İki battaniye
Toplam 2 tulumlu 2 altüstlü 4 takım koymuş oldum
1 müslin örtü
1 yelek
Ağız mendili penyelerden
1 hazır kundak koydum ( kundak e bebekten çok kullanışlıydı )
Emzik biberon alt açma bez yenidoğan ıslak mendil koydum.
Kendime
Sabahlıklı pijama takımı
1 kısa kol kısa gecelik( ilk önce kısa kollu rahat oluyor kolda kelebek oluyor ya serum için)
1 uzun kol uzun gecelik
Ped depend göğüs pedi
2 tane emzirme atleti
1 emzirme sütyeni
3 kilot
Terlik taç ve makyaj ve temizlik malzemeleri
Süt sağma makinam
Göğüs kalkanı
Göğüs kremi
Göğüs ucu için silikon uçlar varya ondan
Bebeğin yatağı için çarşaf yastık biraz süslemek için yani
Havlu koyucam bazen terliyorsun yastığıma falan koyarım
Bunların hepsini netten valiz düzenleyici hurç seti aldım çok kullanışlı
Valize düzenleyerek koydum
Birde mama alırım nolur nolmaz hemşireler veriyor ama
Gözünüz aydın canımSelam kızlar dün akşam suyum geldi bizim kız geldi çok şükür sağlıklı, size tavsiyem emzirme için ucu biberon ucu gibi kapaklar var silikon onlardan alın, ben meme ucum çok çıkık diye almamıştım ama lazım oldu çok rahat ettim
Hepimiz akademik olarak iyi yerlere gelmiş insanlarız ama nedense benim ailemin tamamı da bu düşüncede . Bende aşmış olacağım bu sayede:)Yani bazı yerlerde böyle görüşler olduğunu duymuştum.Ama galba etrafımda olmadığı için bana garip geldi.Kucağına aldığında bu düşüncede olmayacağını düşünüyorum.Sezaryen olarak belki bu düşünceyi de aşmış olursun iyi olur.
Inşallah. Çok motive oldum boşuna ağlamışım diyorum su an bileSezeryan kucağıma aldım ilk bebeğimi, çok şükürtam bir anne gibi hissettim hayırlısıyla bak sende al ne güzel hissedeceksin Hastane fotoğrafçı alıyor mu? Hangi hastane o? Ben 2 defa konuştum asla dediler
Ben de ondan kullanıyorum dr um emzirme süresince kullan dedi. Hatta diğer ilaçlar için de dedi. Velbon ve ferrosanolVitamin olarak ne kullanıyordun canım bende regenesis max kullanıyorum doğuma kadar kullanıcaz mı merak ediyordum. Hatta doğumdan sonra 3 ay daha kullanmayı tavsiye edenlerde varmış
Yani ailenden etkilemmişsindir illa ki sen de haklısın.Çünkü annem bana doğumda çok çektim bence sezaryen ol dedi teyzem de iki kere sezaryen olunca ben de etkilenip sezaryene karar verdimHepimiz akademik olarak iyi yerlere gelmiş insanlarız ama nedense benim ailemin tamamı da bu düşüncede . Bende aşmış olacağım bu sayede:)
Inşallah. Çok motive oldum boşuna ağlamışım diyorum su an bile
Ankara ortadoğu hastanesi. Şimdilik bi engel yok dediler bakalım haftaya gidince netlesecek:)
Sıklığı nasıl canım emin misin?Tam anlamiyla regl agrisi yasiyorum bu gece..karnimin alt bolgesinde..20 sn 30 sn...1 saattir boyle..internetten baktim yalanci sanci tarifine uyuyo tamamen
Nasıl oldun canım bugün ben de ara ara yaşadım ama hafifti sanırım hazırlıklar başlıyor kasılmam çok fazla oluyor taş gibi sertleşiyorum ama o da hareketlerinden farkındayım mg bırakınca 2-3 gündür arttı iyiceTam anlamiyla regl agrisi yasiyorum bu gece..karnimin alt bolgesinde..20 sn 30 sn...1 saattir boyle..internetten baktim yalanci sanci tarifine uyuyo tamamen
3 haftadır her hafta gidiyordum bu seferde tedirgin oldum sancım olur hissetmem falan sonrada bişey kalmıyor zatenBen Salı günü gittim iki hafta sonraya randevu verdi doktorum. Seninkiyle aynı yani.
ayni benim eşimde aynısını diyor her seferinde daha ne bekliyon diyede soruyor cvp yok bende bilmiyorum ne bekledigimi benimde hersey hazir sadece yerlesecek insallah fırsat bulursam yarin bende yapayimAy ben de hazırlamadım dahaeşim her gün soruyor artık en sonunda suyun filan gelir bana çantam hazır değil onu bunu getir dersen yapmam çok fena bozuşuruz dedi adam ya. Herşey hazır bir türlü çantaya yerleştiremedim artık Allah izin verirse yarına
O artik yapamaz zaten bebisli günleri başladı yapacak gönüllü bulmak lazımAnı defteri yapıyordu biz de gelenleri ona yönlendiriyorduk biraz daha öteleyelim yeni doğum yaptı
Bir haftada 500 grm mi almis masallah canim cok cok iyi normalde bu haftalarda 300 -350 grm falan alıyor bebisler iyi beslenmisin sen ben artik 15 dk zor yürüyorum belimin ve kasik agrimdan sana normal dogummu dedi peki canimÖnceki kontrolde 2450 idi, bu hafta 2650 falan olması gerekirken 2950 olmuş. Ben de ciddi bel ağrısı çekiyorum ve yürüyüş artık işkenceye döndü. Mola vermeden parkuru bitiremiyorum
Yarın hepimiz hazirlayalimda kurtulalim kızlar heran hersey olabilir durumdayız kafamız rahat olur kocalarımızın daAlalhim bndee oleyim ya bebeginki hazir kendim icinde sadece cantama koyucam oda canta bazanin altinda bi tuurlu esime diyemedm cikartlm diye Bnde yarina insllah
Canim bende öyleyim vajina ağrısı var benimde ve bebeğim hic durmuyor cok hareketli ruyamdada dogum senaryolari gördüm hadi uyu uyuyabilirsenBu gece sabah olur mu . birkac saattir karnimin agrisi gecmiyor. Duzenli birsey yok ama gecmeyen bir agrim var.Karnim cok sert.Bebek hareketleri fazlaca iyi..
Canim bellide olmaz günün yakın seninde şuan durumun nasil gectimi ağrıların bizede haber ver insallahTam anlamiyla regl agrisi yasiyorum bu gece..karnimin alt bolgesinde..20 sn 30 sn...1 saattir boyle..internetten baktim yalanci sanci tarifine uyuyo tamamen
canim bbebek icin baddaniye olarak ne koydun bnim iki tane baddaniyesi var bi tane o kalim kislik olanlar bi tanede findik baddaniye diye geciyor onu koyuyum diyorm
Mide yanmasından afedersiniz geyire geyire bi hal olduk sormaBu gece herkes uyuyormu kimsecikler yok mu mide yangınıyla uyandim sogul süt ictim şuan kızım tekmelerle saldırıyor cok hareketli ve bütün uykum kaçtı uyuyamiyorum ne olcak bu halimiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?