2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Bende ilk doğumumu normal yaptım bu ikinci hamileliğim yarın tam 36+0 oluyorum ve doktorum yarın çatı muayenesi için çağırdı hatta neden yaptığını sordum bebek kanala girmişmi ya da rahimde yumuşama var mı yok mu anlamam gerekiyor dedi canım.

Ay bilmiyorum ne.yemiş.ama ne.yerse.yesin insan o kadar olmaz yaa..Almanya da bunlar oranin havasındanmı suyundanmı çocuklarda hep iri büyük yaa hormonlu gibiler resmen
Tr de cidden bunu yapmışlar mı diye düşünürken Almanya yazdın.
Genetik yapı da etkilidir
Ben ülkemizde 4.5 kg epizyo olmadan doğurtan ebeler de gördüm de 5.5 maşallah çok iyi
Bazen diyorum ebeler bu işi daha iyi mi yapıyordu acaba yurt dışında komplikasyon olmadıkça hekim girmiyor doğuma gerçi bizde de çoğunluğu ebelerle geçiriyorsun en son doktor geliyor da

Yaaa maşallah maşallah diyelim ama yine de çok yorma kendini halsiz düşersin hiç anlamadan. Ye iç yat göbüşünü sev bolca film izle
Benim ilk doğumda ablam kalmıştı yanımda suni sancı verdikleri gün (bende işlemedi o sancı tabi), ertesi gün tekrar denenecekti sancı uyuyup dinlenmem gerekiyodu o gece ablam bana saatlerce iş yerindeki sorunları falan anlatmaya başladı sus yeterde diyemedim ayıp olur diye işkence gibiydihala başına kakarım Ertesi gece de kuzenim kaldı (neyseki ablamın nöbeti vardı kalamadı) annem benim uykusuzluğa dayanamaz, gündüzleri cin gibidir ama gece algısı düşer, hareketleri yavaşlar ve uykusu gelir. O yüzden kuzenim kaldı.Bu doğumda ise annemin görevini oğluma evde bakmak olarak belirledim, annemin çünkü uyku sorunu devam ediyor uyur kalır yani güvenemedim maalesef performansına. O yüzden yanımda teyzem kalacak, hem gözü açık bebeği ben uyuyakalsam da takip eder, hem de uykusuzluğa dayanır diye onu seçtim bu defa. Kriterlerim bunlar benim açıkçası yakın hissetmekten ziyade; çünkü ilk doğumda sezeryan sonrası gece yanımda kalan kuzenimin dikkati ve uyanıklığı ve de ısrarı sayesinde bebekte sıkıntı olabilecek bir durumu atlatmıştık çok şükür o yüzden çok duygusal bi kız olsamda duygusal karar alamıyorum eşim yada annem kadar rahat olamayabilirim yanında ama bu yüzden teyzem kalsın istedim. Teyzem annem bozulmasın diye bana kalmak için çok ısrar ettiğini söylemiş annemeHepimiz için refakatçi seçimi ayrı olay olmuş yanlız

Ya benimki de ne kadar şanslısın senin içinde ben taşısam ben hareketlerini hissetsem diyor bazen sert vurunca refleksif sesim yükseliyor sesinden korkacak o ne yapsın bilerek yapmıyorki diyor dedim şimdiden başlama ne olur
Keşke ben taşısam diyen adama hıçkırığını gösteriyorum üzülüyor yazık ona diyor
Kafası aşağıda ya popo ayak onları gösteriyorum yazıl işkence çekiyor kafa aşağıda diye üzülüyor taşısa 7/24 ağlardı sanırım sıkıldın kızım biliyorum haftayadan itibaren gelebilirsin artık diyor resmen kıskanıyor bende diye

Su yudumlamayı denedin mi yada soğuk süt, biraz oturur pozisyonda uyumaya çalış bakalım bide

Kafanı yükselt canım ben de uyuyamadım farkettim Ki yastık visko olunca çöküyor daha çok geliyor iki kat Yastık yaptım tek tek tüm yastıkları odaya taşıdım valla ben de nazar ettim kendime ödem yok dedim ayaklar davul oldu dedi ona yastık kaburgama vurmuyor allahtan dedim yattığımdan beri Zor nefes alıyorum kaburga mide güzel çalışıyor en son 5-6 yastığı bırakıp salona geldim

Evet 2 cm var ama devamı gelmiyor malesef
Canım doğum için yürüyüş öneriyorlar onuda yapamiyorum bahsetmiştim plesenta rahim ağzını kapatmıştı yürüyüş yasaktı diye 2 adim atsam nefes nefeseyim ama hergun evi bastan assagi temizliyorum bak onu yapabiliyorum
sen burda takıl uymadı Eylül grubu sana
Aynen canım öyle yapıcam bende

Bende kendime günlük mutlaka tüketeceğim şeyler listesi yapmıştım, tam yatarken yoğurt yemediğimi fark ettim kalkıp yiyeyim derken uykum açıldı gitti
Benim için uyku hayal gibi artık bu son 4 haftadır ve özellikle bu 40.hafta ne uyuyabiliyorsun ne oturabiliyorsun hiç bi yer kabul etmiyor artık seni

Bende kendime günlük mutlaka tüketeceğim şeyler listesi yapmıştım, tam yatarken yoğurt yemediğimi fark ettim kalkıp yiyeyim derken uykum açıldı gitti
Ay ben de yoğurdu hem öğlen hem akşam yemiş oldum öyle böyle gaz yapmadı sanırım laktoz intoleransı var ben de süt de içemiyorum içsem gazdan kıvranıyorum Dr da süt yoğurt olmadan olmaz doğumdan sonra dişler gider kemikler gider dedi kalsiyum yazdı onun yerine doğal alayım diye 2 haftadır zorluyorum kendimi de gaz olayı fena emzirirken nasıl tüketeceğim ben ne olur gazı bana benzemesin diye hergün dua ediyorum
Hamilelikte en çok neyde zorlandın deseler gaz direkt gaz derim

Benim için uyku hayal gibi artık bu son 4 haftadır ve özellikle bu 40.hafta ne uyuyabiliyorsun ne oturabiliyorsun hiç bi yer kabul etmiyor artık seni
Eylül annelerine bakayım pembiş doğurmuş mu acaba diyordum buralardasın
Bana da hep 40 ı dolduracakmışım gibi geliyor

Şu an çıkmasına hazır değilim ama o hafta gelince de kesin hadi gelsin derim kesin haklısın
Nişan gelmiş miydi senin
Yok canım gelmedi sadece sancim vardı gittim geçen hafta işte açıklık var dendi salı günü 40.haftam doluyor 41 hafta oluyorum tekrardan gidicem bakalım ne diyecek

Al benden de o kadar.. gaz gaz gaz
Kimse uyuyamadı yine anlaşılan
Bütün gün uyudum şimdi uyuyamıyorum

Yok canım gelmedi sadece sancim vardı gittim geçen hafta işte açıklık var dendi salı günü 40.haftam doluyor 41 hafta oluyorum tekrardan gidicem bakalım ne diyecek
Hadi bakalım güzel haberlerle gelirsin inşallah Bana yarın yani bugün doğuracaksın gibi geliyor ama pek iç sesime de güvenemiyorum ablama bugün yarın derken tutturamadım bir türlü 40 artı küsur da Doğum yaptı iki ikinciydi bir de genelde ikinciler erken gelir derler biz ne dersek diyelim keyifleri ne zaman isterse

Ay inşallah ya ama o gecenin bu vaktinde bile dogmayi düşünmeyip beni tekmelemeye devam ediyor artık kaburgalarima vuruyor cok hareket etsin istemiyorum can yakıcı cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…