2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Masallah kilosu iyi canim ölçümlerde hata cikabiliyor bendede sanci falan cikmadi kilosuda 1 haftaya yakin onde halen 3600 grm dedi haftaya gel dogmazsa sezaryani konusalim dedi ayni gün gidecegiz yine

Gelsinler artik yaa valla stres oluyorum ben birsey olursa falan diye gobek 1hafta onde kafasiyla bacak boyu da 2hafta geride kalmis canim sıkıldı biraz birde hep onde gidiyordu seninki de tombiskos olcak insallah kontrole kadar dogururuz yaa hangimizinki gelecek bakalim seninkinin cinsiyeti neydi bu arada

Kızlar akşam üzeri kontrol vardı bayağı uzun sürdü 1.5 sa kadar doğuma ilişkin konuştuk uzun uzun hem normal hem sezeryan bir iki tavsiyesini yazayım belki size de faydası olur
Normal doğum için yanında meyve suyu enerji içeceği Ve hurma getir enerjiye ihtiyacın olacak hızlı enerji verecek şeyler olsun dedi ben zaten meyve suyu yapmıştım onu alırım dedim şeker koymadıysan alma hazır al dedi
Sıcak su iyi geliyor banyo için kaydırmaz terlik al mutlaka dedi pilates topu hastanede var ama ölçüsüne alışık olduğunu da getirebilirsin dedi
Akşam Işıklar kapalı gündüz perdeler inmiş olsun loş ortam sessizlik sözsüz müzik ayarlayabililirsin kokulu mum tütsü alabilirsin dedi
kasılmalar mide bulantısı kusma yapıyormuş gerek görürsek serumla ilaç veririz ama serum askısıyla yürürsün seni yatağa bağlamaz o dedi
Aklıma gelen önemli gördüklerim bunlar güzel doğumlarımız olsun
Bu arada kızın keyfi yerinde gelmeye niyeti yok yolu bulamamış Kemankolik hatta geçen hafta bayağı kanaldaydı yüzü gözükmüyordu hiç bu hafta yukarı çıkmış sanki yüzünü gösterdi 20 hftan sonra ilk kez her randevu öncesi tembih ediyordum göstersin diye bu hafta artık kanala girdi göstermez diye tembih etmedim kız kendi kendine gösterdi bu kız beni elinde oynatacak kesin

Kizksr bu gün doğuran var mi bilmiyorum yeni gkedim çok sayfa vardı okuyamadim. Benim kontrol vardı bu gün bebek çok asagidaymis daha 3 hafta var ama beklemez bu bebek dedi alttan baktı açıklık 2 cm. 3 ten yukarı olsaydı yatış yapacaktı 1 hafta sında yeniden gideceğim 3 kg olmuşuz gelişimi iyi çok şükür beklemedeyiz yani.

Peki meyve suyu veya hurmayi dogum oncesimi yedirecekler sanki bulanti falan olmasin diye birsey yedirmiyorlar dogum oncesi diye biliyorum ama bi de lavman falan da yapiliyor

Bebeği 3,5 veya üzerinde doğan oldu mu? Ne beden kıyafet giydirdiniz? Yenidoğan olmayan 0-1 ay (56 cm) kıyafetler çok mu büyük oluyor?
Canım benim ilk bebek 3650 kg idi boyu da 52 cm di. Hastane çıkışını değiştirince başka yenidoğan yoktu, hep 0-1 aylık, 0_3 aylık kıyafetler almıştım yedek ve geniş olmuştu yaka paça falan fit durmuyodu hiç içime sinmemişti. Eşim bida gidip yenidoğan kıyafeti almıştı. Benim bu bebekte 3500 dü geçen hf, doğana kadar da en az abisi kadar olur ben o yüzden geçen seferden ders alıp yenidoğan takımını fazla aldım çünkü kilo da veriyolar ödemleri geçince, tam üst değişeceğimiz zaman küçülen kiloya büyüyen takım giydirmiş oluyoruz yani. Bizim de tecrübemiz bu yönde.:)

Kitapkurdu20 ne güzel cnm her detayı konusmussunuz benm doktorum hiç böle seyler söylemedi bu kdr enerjiye ihtiyacım olcagını kendm düşündüm hatta sancı gecesi uyumaya çalıstım dogum filan olursa zorlanmayım diye uyumasaydım cok fena olurdum ayrıca dogum öncesi istediğininye dediler ben kahvaltı edip gitmiştim bide sandviç yedim o kdr heralde nasılsa kuscaz diye istediğini ye dediler

36da 300 gr aldı 37de 280gr sanırım 35de 2050grdı

O zaman hemşirelere 0-1 aylık olanı verip yenidoğanı yedek tutayım. Abest derecede büyük kalmadıkça biraz yakası paçası dağınık dursa benim için sorun olmaz. Hatta acemi halimle büyük kıyafeti daha rahat giydirip çıkarırım diye bile düşünüyorum.

Peki meyve suyu veya hurmayi dogum oncesimi yedirecekler sanki bulanti falan olmasin diye birsey yedirmiyorlar dogum oncesi diye biliyorum ama bi de lavman falan da yapiliyor
Canım doğum öncesi açılma tamamlanana kadar olan doğumun ilk evresinde enerji vermesi için dedi yoksa güçsüz düşermişim bir de zaten genelde bulantı oluyor kusar rahatlarsın sıvı şeyler genelde bir hurma var katı o da kan şekerini dengelemek için seni zorlamaz dedi hatta ben olur da sezeryan olacak olursa dedim o zaman BİLe lavmana gerek yok son çalışmalar sıvı beslenmenin zararı olmadığı yönünde dedi normal doğumda da lavman yapmıyor benimki

Aynen ben de bilgilendirmelerinden çok memnunun geçtiğimiz pazar eğitim vardı ertelendi önümüzdeki pazara riske atmak istemedi doğum olursa diye bugün çağırdı konuşmak için hatta muayene sonrası yakında gelecek Gibi durmuyor çift eğitimli olacaksın diyor bakalım 39+4 ü görür müyüz bana hep 40 gibi geliyor ama kısmet artık
Normal doğumu aç sürdürmek zor en azından şeker tansiyon düşmesin diye birşeyler içmek mantıklı damar yolundan değil de ağızdan veriyor aslında hareketi kısıtlamamak adına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…