- 6 Mayıs 2018
- 1.483
- 1.671
- 63
- 33
Korkma kuzu kadınların vücudu sandığımızdan daha esnek bu tür sapmalar için. Mesela benim ufaklığın baş çapı 9.7 cm idi ama klasik bir doğum yaşadım.Açıklık 3 cm olmuş kızlar yetersiz tabi. Plasenta yaşlanmış sancı da en yüksek sınırda çıktı ama bu haftanın sonuna kadar da bekleyebiliriz dedi.
Bebek 3900 dedi 4 buçuğa kadar normal doğum olabilir dedi de bu kilo da beni korkutmadı değilo kiloda doğmaz dimi ultrason genelde fazla çıkıyor çünkü.
Benim aşırı kaşıntı olmuştu bi haftadır tahlil istedi onların sonucuna bakacak. Allah korusun karaciğerle ilgili kolestaz mıydı neydi o hastalık varsa eğer acil sezeryanla alacak.
Biz hem tahlilleri yapmak için hem de 1 2 gün daha beklemek için çıktık. Normal doğum istediğim için bekleyelim dedik. Hızlı ilerler bundan sonra dimi çünkü dün 1.5 cm olan açıklık bi günde 3 cm e çıkmış. İnşAllah yanlış bi karar almamışımdır risklerden bahsetti korkuyorum ama bişe olmaz inşAllah 1 2 güne dimi kızlar ya
Suniyle olabilir açılma artabilir dedi ama bekleyebiliriz de dedi. Tahlil sonuçları için ve açılma ilerlemiş diye bekleme yoluna gitti heralde. Karar sizin dedi o kesin bişe söylemeyince biz de napcağımızı bilemedikkarar senin kararın canım. bebeğinin hareketlerini takip et tabi. ama neden suni vermediler bekleme yoluna gidiliyor? kilosu da artmış baya çünkü. sanki ben suni isterdim beklemezdim. plesentada yaşlanmış çünkü
Doktora sordum canım dikişlere birşey olmaz ama tabi senin canın çok yanar dedi.Ayy cok kotu bende bir kere hapsurdum cok fena acidi dikislerim ne oksurmek istiyorum ne de hapsurmak anlik aci olabilir ama devami geliyorsa ve akinti vs varsa bir gorun doktoruna dikis kontrolun ne zaman beni 1hafta olnca cagirmisti doktorum
Biz de aynı durumdayız. Doktor sarılık başlamış 15 dk bir meme 15 dk diğer meme en az emzir üstüne de mama ver ne kadar yerse dedi. Ama imkanı yok yarım saat emzirmenin. Hemen uyuyor. O kar uğraş uyandır iki dk olmadan yine uyuyor.Dogumdan sonra buraya hic giremedim. Son bir haftadir dogum yapablara hem gecmis olsun hem hayirli olsun.
Simdi cogunluk gibi benim de derdim emzirme. Bebegim meme gorunce 5 dk bile emmeden uyuyakaliyor. Bacak ovmaktan, cene durtmekten bir hal oldum. Boyle olunca da doymuyor tabi. Su an 10ar dk emzirip ustune eds ile 30-60 cc arasi mama veriyorum. Ama uyanik tutmak icin ne zahmetlerle... varsa onerileriniz beklerim.
Ya bu soyma olayından da korkuyorum. Ev 24-25 derece arası. Nasıl giydirsem kaç kat örtsem bilemiyorum.Benim de en büyük dedim uyandıramamak her yerini ovuyorum tık yok doktor kıyamıyorsun dedi ama neler neler yapıyorum en son sürekli altını açıyorum bez değiştiriyorum kirlenmediyse bile soyuyorum en güzel soyunca uyanıyor canım
Herkeste aynı durum. Ya hiç uyumuyorlar ya da uyanmıyorlar. Bir kaç hafta sonra da uyumuyor diye yazarız.Bunu yazmak için girmiştim siz yazmışsınız tamamen aynı durumdayım meme orada duruyor kendi uyuyor altına bakayım derken uyanıp aranıyor alıyorum emecek diye yine 4 dk hevesle çekiyor ve uyuyor
Benim de ilk oğlumda 2 aylıktık bir sürü ilaç kullanıyorduk hepsini bıraktırdı. Mamayı da kestirtti. Ona gittiğimiz dönemde çok ilaç kullanmadık. Demek size de böyle denk gelmiş. Dediğiniz doktorun çok mu muayene ücreti. Büyük oğlum bağışıklık sıkıntılı onu başka bir enfeksiyon profa götürüyorduk ama ücret çok fazla benim de güvenilecek bir doktora ihtiyacım var.Hmm anladım canım..Erdoğan yüzkollara büyük oğlumu götürmüştüm bi kere 3 aylık çocuğa antibiyotik yazınca benim için o gün bitmiştioğlumun daha sonra devamlı doktoru Ahmet Memeşaydi ama bu sefer pek sanmıyorum götürebilecegimi heray malum muayene ücreti çok çok yüksek Ahmet Beyin ama en çok ondan memnun kaldım tabiki
Ben sezaryen oldum Kızlar yarın 5. Gün doktor randevum var. Dikişleri mi kontrol ediyor yoksa ultrasonla karından mi alttan mı bakıyor. Malum sezaryen sonrası temizlik yapamadım. Yaptım da su geçirmez bant var oralar ne alemde falan insan çekiniyor.
Kızlar sezaryen 4. Gün bitti çişimi yaparken yanma var normal durum mu acaba yoksa sadece bende mi bu durum.
Bende de öle oldu ilk zamn şakır şakırdı sonra nazar değdi sanırım ama bide su var ilk zamn depolardaki birikmiş sütler geliyomus sonrasında direk kanallardan süt üretildikçe geliyo yani yediğin şeylere göre süt üretiliyormus bende de baya düştü sağıyordum gelmiyodu sınra yine abandımmaüt yapan seyleri içmeye filan smdilik düzeldi ama o ilk zamn ki gibi değil tabi yineDoğum yapan anneler gözünüz Aydın güle güle büyütün bebeğinizi, tebrik ediyorum hepinizimalum bebekten hiç fırsat kalmıyor okuyorum ama yazmaya hiç fırsat bulamıyorum. Kem gözlere geldim galiba çok moralim bozuk bugün kızım 15 günlük oldu, maşallah sütümüz güzel geliyor, göğüs kalkanı kullanıyorum süt ondan akıp üstümü ıslatıyordu dün kayınvalidemde yemekteydik ben yemek yiyene kadar üstüm başım sırılsıklam olmuş eltim üstüne ne oldu dedi ben de boş bulunup süt akmıştır dedim ama derdemez pişman oldum göğüs kalkanından dökülmüştür diye toparlamaya çalıştım ama iş işten geçti ve bugün hiç akan süt müt yok
Geçmiş olsun canım bebeğiniz hayırlı olsun, sen aklıma geldin de nickin aklıma gelmedi çok şükür bebeğini kucağına almışsınBen sezaryen oldum Kızlar yarın 5. Gün doktor randevum var. Dikişleri mi kontrol ediyor yoksa ultrasonla karından mi alttan mı bakıyor. Malum sezaryen sonrası temizlik yapamadım. Yaptım da su geçirmez bant var oralar ne alemde falan insan çekiniyor.
Dikiş varsa onu kontrol eder kanamayı değerlendirir bir de bildiğim kadarıyla smear alınıyordu doğum sonrası merak ettiğin genital bölge bakılacak mi ise çoğunlukla bakılıyor sezeryan olsa da smear nedeniyle bakılıyorKızlar hani doktor 10 gün sonra kontrole çağırıyor ya kadın doğum doktoru. Neye bakıyor o zaman?
Smear testini kırkım çıktıktan sonra yapacak benim doktorum.. Ben gittiğimde sadece dikişlerime baktı karından ultrason ile baktı bana..Dikiş varsa onu kontrol eder kanamayı değerlendirir bir de bildiğim kadarıyla smear alınıyordu doğum sonrası merak ettiğin genital bölge bakılacak mi ise çoğunlukla bakılıyor sezeryan olsa da smear nedeniyle bakılıyor
Bende de ilk 1 hafta oldu şimdi iyiyim..Kızlar sezaryen 4. Gün bitti çişimi yaparken yanma var normal durum mu acaba yoksa sadece bende mi bu durum.
Bende de titreme yaptı üşüyorum sürekli sagınca daha kötü oluyo makine göğüs ucuma uygun deil galiba bebegin emmesi den Baska carem yok ama mastitli göğsümde ucum da yok cocuk emmek istemiyor bildiğin cıkmazdayımLahana var mı canım evde sıcak suya koyup memeleri onunla sar
Sıcak su kompresi yap sürekli bende benzer sıkıntıyı yaşıyorum 4-5 gün sürüyor maalesef
Ben de aşırı terleme de var
Yaparsın yaparsın bak bana çocuk piskolojimi bozuyor ona rağmen birden üçledim ben, sen ikinciyi yap kapat bu defteri
Dikişleri kontrol ediyor ultrasonla bakıyor dikişlerde açılma varmı diye hala bantlamı duruyorsun canım ben 3.günü cıkarttım bandı duş aldım takmadım sonraBen sezaryen oldum Kızlar yarın 5. Gün doktor randevum var. Dikişleri mi kontrol ediyor yoksa ultrasonla karından mi alttan mı bakıyor. Malum sezaryen sonrası temizlik yapamadım. Yaptım da su geçirmez bant var oralar ne alemde falan insan çekiniyor.
Bende de titreme yaptı üşüyorum sürekli sagınca daha kötü oluyo makine göğüs ucuma uygun deil galiba bebegin emmesi den Baska carem yok ama mastitli göğsümde ucum da yok cocuk emmek istemiyor bildiğin cıkmazdayım
Silikon gögüs ucu denefinmi cnm ben öle tutturuyorumBende de titreme yaptı üşüyorum sürekli sagınca daha kötü oluyo makine göğüs ucuma uygun deil galiba bebegin emmesi den Baska carem yok ama mastitli göğsümde ucum da yok cocuk emmek istemiyor bildiğin cıkmazdayım
Ya sorma aldım silikon uc büyük boyunu vermiş eczane kücüğünü bulamadım netten aldım biberon ucu göndermiş trendyol ben silikon uca ulasana kadr mastit oldumSilikon gögüs ucu denefinmi cnm ben öle tutturuyorum
Valla bi kez cocuk bosalttı bes dk sonra yine aynı şişip tıkandı daha ne kdr böyle devam edecek anlamadm gittiCanim bendede olmustu sicak dusa gir ve elinle sag zaten kendi akip gidiyo ben yarim saat sicak dusun altinda sagmistim kendimi de oyle gecti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?