- 26 Şubat 2015
- 1.223
- 878
- 123
Ben de acaba idrar yolu enfeksiyonu mu oldum dedim. Ama bir çok kişi yazmış sağ olsunlar. Genelde çoğu kişide olmuş.Valla canim ben hic umursamadim zaten caniyla ugrasiyo insan benim sadece dikislere bakmisti usgyle falan bakmadi bana
Ben 19.gundeyim hala yanma var ama siddeti ilk zamanlar cok daha fazlaydi tuvalete cikmak istemiyordum resmen sondadan falan olabilir
Sağol canım.Aslında biz takıyoruz çok doktorlar o bölgenin tamamen temiz olmasının iyi olmadığını bile söylüyorlar ama gel gör ki öyle gitmek istemiyor insan. Valla ben de jiletle yapabildiğim kadar yaptım doğum öncesi. Şimdi de öyle yaptım ama bantın altı kaldı.Geçmiş olsun canım bebeğiniz hayırlı olsun, sen aklıma geldin de nickin aklıma gelmedi çok şükür bebeğini kucağına almışsın
Benim sadece ameliyat yerime baktı birde karından ultrason ile baktı..
Bende ağda yapamam diye tüy dökücü krem kullandım pişman oldumbende ped o bölgede tahrişe sebep oluyor tüy dökücü krem de çok fena yaktı jilette kullanamıyorum hertarafımı keserim diye korkuyorum ne bela bir iş şu temizlik işi ağdanın gözünü seveyim..
Smear hemen olmuyor diye biliyorum. Bir ay geçince alınıyor.Dikiş varsa onu kontrol eder kanamayı değerlendirir bir de bildiğim kadarıyla smear alınıyordu doğum sonrası merak ettiğin genital bölge bakılacak mi ise çoğunlukla bakılıyor sezeryan olsa da smear nedeniyle bakılıyor
Bana çıkar ya da çıkarma demediler ben de kontrole kadar kalacak diye düşündüm. Islanması sorun olmaz mı? Sana çıkar mu dediler.Dikişleri kontrol ediyor ultrasonla bakıyor dikişlerde açılma varmı diye hala bantlamı duruyorsun canım ben 3.günü cıkarttım bandı duş aldım takmadım sonra
Ben hiç iyi değilim vallahi. Sezaryen 4. Gün. Boğazım ağrıyor, başım ağrıyor, hafif ateşim var, öksürmemek için çaba sarf ediyorum, Sırtım ağrıyor, bacağım ağrıyor, belim ağrıyor, dikişlerim açıyor, memelerim acıyor, canım sıkılıyor, bir gülüp bir ağlıyorum. Acayip ödemim var. Tartıldım hiç kilo vermemişim nasıl bir ödem olduysa.Herkesler iyi mi ?
Aynisi bana doğumdan sonraki 3. gün oldu. Sonra kendiliğinden geçti. Bir kere sagmayi bıraktım göğüslerini l zaman bebeğime de mama verdiğim tek zamandı o ara. Ne sağdım ne emzirdim ertesi güne rahatlamıştı birazcık. Arz talep meselesi sanırım. Ama o göğüslerle uyumak ger ekten çok zordu. En fazla 2 güne düzelecektir.Valla bi kez cocuk bosalttı bes dk sonra yine aynı şişip tıkandı daha ne kdr böyle devam edecek anlamadm gitti
Ben temuz camasirlarin bir kismini odaya asiyorum. Ankarada olmamiza ragmen nem orani %50ye cikiyor. Henuz makine almayi dusunmuyorum.
Ben sezaryen oldum ve cok memnun kaldim. Sakin korkma. Oncesinde aclik onemli, mide bulantisini engelliyor. Dogum sonrasi izin verilince bol su ve yuruyus cogu seyi yoluna sokuyor. Dogumdan 2-3 gun sonra korse kullanmaya basladim. O gucsuzluk hissini aldi cok memnun kaldim.
Kızlar bebekleri nasıl giydiriyorsunuz, örtüyorsunuz, oda ısınız nasıl? Bizde ev 24-25 derece arası şu an. Ama o kadar kat giydiriyoruz ki yanlış yapıyoruz gibi geliyor. Altta çıtçıtlı body, üstüne bir kat takım ya da tulum. Üstüne kundak ya da battaniyeye sarıyoruz. Üstüne bir battaniye daha atıyoruz. Yeminle onu öyle görünce ben fenalık geçiriyorum.
Canım sezaryende kendini kasma yeter. Epidural olacaksan muhabbetle bir çabukta bitiyor. Odaya geldiğin gibi uyuşukluğun geçmeden bol bol fotoğraf çekil. Bizim çocuk doktorumuz buhar makinasını asla önermiyordu.
Ben de acaba idrar yolu enfeksiyonu mu oldum dedim. Ama bir çok kişi yazmış sağ olsunlar. Genelde çoğu kişide olmuş.
34. Gündeyim bazen 70 cc bazen 60 cc zor çıkıyor sütüm az napimBen de 13 gündeyim 30 40 ancak cıkıyo ama mamayı 120 verdim deenemk icin bitirdi 30 40la nası doysun cocuk anlamıyorm
Canım geçmiş olsun ameliyathanede mi üşüttün acaba ?Ben hiç iyi değilim vallahi. Sezaryen 4. Gün. Boğazım ağrıyor, başım ağrıyor, hafif ateşim var, öksürmemek için çaba sarf ediyorum, Sırtım ağrıyor, bacağım ağrıyor, belim ağrıyor, dikişlerim açıyor, memelerim acıyor, canım sıkılıyor, bir gülüp bir ağlıyorum. Acayip ödemim var. Tartıldım hiç kilo vermemişim nasıl bir ödem olduysa.
Benimde 10. Günüm 30 cc bile çıkmıyor34. Gündeyim bazen 70 cc bazen 60 cc zor çıkıyor sütüm az napim
Aman yavrum dikkat et, doktoruna filanda danış sen yine ama doktorlar hep çocukları soğuktan değil soğuktan hasta ediyorsunuz diye kızıyorlar.
Hasta kendinizden bir kat fazla giydirin sadece diyorlar. Eğer tedirginliğin varsa kışlık harika kaliteli tulumlar var, içinde bir kat birde o yatırıryorsun. Üstünü açto açmadı dedi oluyormuş.
Canım sezaryen sonrası tamamen şans bir de sanırım yapan doktorun yeteneği. İlk sezaryenimde o kadar kötüydüm ki 2 ay elimden tutup kaldırdılar. Bunda ikinci gün çok rahat kalktım gezdim. Çocuğu kendim koyup aldım. Şu an 4 gün bitti. Sezaryenle ilgili bir sorunum yok denecek kadar az. Sadece dikiş acıları var o da hiç takılacak cinsten değil. İyi düşün iyi olsun. Ben bunda hep olumlu düşündüm çok şükür çok iyi geçti herşey. İlk bebeğimin bir ayını bilmiyorum bile ama bunda her anını yaşıyorum çok şükür. İnşallh senin de böyle olur.Sağolasın kuzum, seZaryen in sonrasından korkuyorum, kişiden kişiden göre değişiyormuş ama bilemiyorum. Doktor 12 den sonra bişey yeme içme dedi. Birde büyük abdest zor oluyormuş, onun içinde zeytinyağı götürcem orda içicem. Zaten hemoroid oldum. Napıcam bilmiyorum o konuda.
Makine için almak ile almamak arasındayım. Bi yandan çok memnum olanalr var, Bi yandan gereksiz diyenler var. Doktoruma da danışıcam mecburen.
Canım benim ilk bebeğimde çok az çıkıyordu. Doktor mamayı kesti. Dedim 30 cc ancak çıkıyor ki bu 2. Ay civarıydı. Ooo yeter o makina 30 cc çekiyorsa bebek rahat 3 katı çekiyordur dedi. Gerçekten de yetti. 6. Aya kadar hiç mama vermeden emdi. Lütfen kafanızı rahatlatın. Sütüm yeter diye düşünün. Ben olmayan sütle büyüttüm bebeğimi diyorum. Sağlığımda hep 20-30 cc sütle gitti.34. Gündeyim bazen 70 cc bazen 60 cc zor çıkıyor sütüm az napim
Tatlım senin iki tane normal değilmi.34. Gündeyim bazen 70 cc bazen 60 cc zor çıkıyor sütüm az napim
Merak etme canım ben onu doğru okumuştum zaten. Öyle de insan ya üşürse diye korkuyor işte. Bunaltıyoruz belki de çocuğu.Otomatik düzeltme beni gıcık ediyor ya.
Doktorlar soğuktan değil sıcaktan hadta esiyorsunuz diyor hep.
Suni sancı düşünmüyor mu hiçAçıklık 3 cm olmuş kızlar yetersiz tabi. Plasenta yaşlanmış sancı da en yüksek sınırda çıktı ama bu haftanın sonuna kadar da bekleyebiliriz dedi.
Bebek 3900 dedi 4 buçuğa kadar normal doğum olabilir dedi de bu kilo da beni korkutmadı değilo kiloda doğmaz dimi ultrason genelde fazla çıkıyor çünkü.
Benim aşırı kaşıntı olmuştu bi haftadır tahlil istedi onların sonucuna bakacak. Allah korusun karaciğerle ilgili kolestaz mıydı neydi o hastalık varsa eğer acil sezeryanla alacak.
Biz hem tahlilleri yapmak için hem de 1 2 gün daha beklemek için çıktık. Normal doğum istediğim için bekleyelim dedik. Hızlı ilerler bundan sonra dimi çünkü dün 1.5 cm olan açıklık bi günde 3 cm e çıkmış. İnşAllah yanlış bi karar almamışımdır risklerden bahsetti korkuyorum ama bişe olmaz inşAllah 1 2 güne dimi kızlar ya
Evet öyleymiş bebek daha çok emermiş sağöaktan mama Takviyeli gidiyorum mecbur ikiz benimkilerCanım benim ilk bebeğimde çok az çıkıyordu. Doktor mamayı kesti. Dedim 30 cc ancak çıkıyor ki bu 2. Ay civarıydı. Ooo yeter o makina 30 cc çekiyorsa bebek rahat 3 katı çekiyordur dedi. Gerçekten de yetti. 6. Aya kadar hiç mama vermeden emdi. Lütfen kafanızı rahatlatın. Sütüm yeter diye düşünün. Ben olmayan sütle büyüttüm bebeğimi diyorum. Sağlığımda hep 20-30 cc sütle gitti.
Evet canım iki tane emzirdikten sonra sağrsam 50-60 arası emzirmeden sağarsam 70 çıkıyor nasıl iş anlamadımTatlım senin iki tane normal değilmi.
Emzirdikten sonramı sağıyosun.
Bilmiyorum canım ama zannetmiyorum hiç soğuk gelmedi bir de çok kısa kaldım zaten. Ben tüm hamileliğim boyunca boğaz ağrımı geçiremedim zaten. Şu an daha bir arttı baş da eklendi. Bende de gümüş kalkan var. Görünürde hiç bir yara yok ama içten birşeyler var çok acıyor. Hele bir tanesi felaket. Bıçakla kesseler daha az acır sanki. Ben de bir iki güne alışır da kurtulurum inşallah diyorum.Canım geçmiş olsun ameliyathanede mi üşüttün acaba ?
Memeler için lansinoh krem ve kalkan bana iyi geldi 5. Günden sonra acısı kalmadı şükür.
Benimde 4 kg gitti normal doğum yaptım bir de :) bebek zaten 3.300 doğdu. Yavaş yavaş gidiyor ama. Doktorum hamilelikten bile daha fazla ödem olacağını 1-2 hafta sonra geçeceğini söyledi
Bende de öle oldu ilk zamn şakır şakırdı sonra nazar değdi sanırım ama bide su var ilk zamn depolardaki birikmiş sütler geliyomus sonrasında direk kanallardan süt üretildikçe geliyo yani yediğin şeylere göre süt üretiliyormus bende de baya düştü sağıyordum gelmiyodu sınra yine abandımmaüt yapan seyleri içmeye filan smdilik düzeldi ama o ilk zamn ki gibi değil tabi yine
Bugün pek dinlenemedim doğru dürüst beslenemedim de, inşallah geçici bir durumdur yoksa daha göğüslerin terbiye olmasına var, bende sıvı alımını arttırayım bakalım ne olacakBende de öle oldu ilk zamn şakır şakırdı sonra nazar değdi sanırım ama bide su var ilk zamn depolardaki birikmiş sütler geliyomus sonrasında direk kanallardan süt üretildikçe geliyo yani yediğin şeylere göre süt üretiliyormus bende de baya düştü sağıyordum gelmiyodu sınra yine abandımmaüt yapan seyleri içmeye filan smdilik düzeldi ama o ilk zamn ki gibi değil tabi yine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?