2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Ben de acaba idrar yolu enfeksiyonu mu oldum dedim. Ama bir çok kişi yazmış sağ olsunlar. Genelde çoğu kişide olmuş.
Sağol canım.Aslında biz takıyoruz çok doktorlar o bölgenin tamamen temiz olmasının iyi olmadığını bile söylüyorlar ama gel gör ki öyle gitmek istemiyor insan. Valla ben de jiletle yapabildiğim kadar yaptım doğum öncesi. Şimdi de öyle yaptım ama bantın altı kaldı.
Smear hemen olmuyor diye biliyorum. Bir ay geçince alınıyor.
Bende de titreme yaptı üşüyorum sürekli sagınca daha kötü oluyo makine göğüs ucuma uygun deil galiba bebegin emmesi den Baska carem yok ama mastitli göğsümde ucum da yok cocuk emmek istemiyor bildiğin cıkmazdayım

Dikişleri kontrol ediyor ultrasonla bakıyor dikişlerde açılma varmı diye hala bantlamı duruyorsun canım ben 3.günü cıkarttım bandı duş aldım takmadım sonra
Bana çıkar ya da çıkarma demediler ben de kontrole kadar kalacak diye düşündüm. Islanması sorun olmaz mı? Sana çıkar mu dediler.

Herkesler iyi mi ?
Ben hiç iyi değilim vallahi. Sezaryen 4. Gün. Boğazım ağrıyor, başım ağrıyor, hafif ateşim var, öksürmemek için çaba sarf ediyorum, Sırtım ağrıyor, bacağım ağrıyor, belim ağrıyor, dikişlerim açıyor, memelerim acıyor, canım sıkılıyor, bir gülüp bir ağlıyorum. Acayip ödemim var. Tartıldım hiç kilo vermemişim nasıl bir ödem olduysa.

Kızlar bebekleri nasıl giydiriyorsunuz, örtüyorsunuz, oda ısınız nasıl? Bizde ev 24-25 derece arası şu an. Ama o kadar kat giydiriyoruz ki yanlış yapıyoruz gibi geliyor. Altta çıtçıtlı body, üstüne bir kat takım ya da tulum. Üstüne kundak ya da battaniyeye sarıyoruz. Üstüne bir battaniye daha atıyoruz. Yeminle onu öyle görünce ben fenalık geçiriyorum.

Valla bi kez cocuk bosalttı bes dk sonra yine aynı şişip tıkandı daha ne kdr böyle devam edecek anlamadm gitti
Aynisi bana doğumdan sonraki 3. gün oldu. Sonra kendiliğinden geçti. Bir kere sagmayi bıraktım göğüslerini l zaman bebeğime de mama verdiğim tek zamandı o ara. Ne sağdım ne emzirdim ertesi güne rahatlamıştı birazcık. Arz talep meselesi sanırım. Ama o göğüslerle uyumak ger ekten çok zordu. En fazla 2 güne düzelecektir. Süt şişmesi diye geçiyor sanırım bu durum.
He bir de meme ucu yok diye üzülme o birazda ufaklık emdikçe şekilleniyor.

Sağolasın kuzum, seZaryen in sonrasından korkuyorum, kişiden kişiden göre değişiyormuş ama bilemiyorum. Doktor 12 den sonra bişey yeme içme dedi. Birde büyük abdest zor oluyormuş, onun içinde zeytinyağı götürcem orda içicem. Zaten hemoroid oldum. Napıcam bilmiyorum o konuda.

Makine için almak ile almamak arasındayım. Bi yandan çok memnum olanalr var, Bi yandan gereksiz diyenler var. Doktoruma da danışıcam mecburen.

Aman yavrum dikkat et, doktoruna filanda danış sen yine ama doktorlar hep çocukları soğuktan değil soğuktan hasta ediyorsunuz diye kızıyorlar.

Hasta kendinizden bir kat fazla giydirin sadece diyorlar. Eğer tedirginliğin varsa kışlık harika kaliteli tulumlar var, içinde bir kat birde o yatırıryorsun. Üstünü açto açmadı dedi oluyormuş.

Canım sezaryende kendini kasma yeter. Epidural olacaksan muhabbetle bir çabukta bitiyor. Odaya geldiğin gibi uyuşukluğun geçmeden bol bol fotoğraf çekil. Bizim çocuk doktorumuz buhar makinasını asla önermiyordu.

Yaaaa uyuşukluk kısmı önemliyse, hastane foticisinide erken ayarlamam gerek. Bunu söylediğin çok iyi oldu bebeeemmm

Ben de acaba idrar yolu enfeksiyonu mu oldum dedim. Ama bir çok kişi yazmış sağ olsunlar. Genelde çoğu kişide olmuş.

Canim.internette bakmistim ozellikle sezeryan sonrasi oluyormus zaten idrar yolu enfeksiyonu olduk muhtemelen ben bol su iciyorum epey azaldi yanmam artik dogum yaptim ya pek umursamiyorum doktora bile sormadim valla

Canım geçmiş olsun ameliyathanede mi üşüttün acaba ?
Memeler için lansinoh krem ve kalkan bana iyi geldi 5. Günden sonra acısı kalmadı şükür.
Benimde 4 kg gitti normal doğum yaptım bir de :) bebek zaten 3.300 doğdu. Yavaş yavaş gidiyor ama. Doktorum hamilelikten bile daha fazla ödem olacağını 1-2 hafta sonra geçeceğini söyledi

Otomatik düzeltme beni gıcık ediyor ya.

Doktorlar soğuktan değil sıcaktan hadta esiyorsunuz diyor hep.

Canım sezaryen sonrası tamamen şans bir de sanırım yapan doktorun yeteneği. İlk sezaryenimde o kadar kötüydüm ki 2 ay elimden tutup kaldırdılar. Bunda ikinci gün çok rahat kalktım gezdim. Çocuğu kendim koyup aldım. Şu an 4 gün bitti. Sezaryenle ilgili bir sorunum yok denecek kadar az. Sadece dikiş acıları var o da hiç takılacak cinsten değil. İyi düşün iyi olsun. Ben bunda hep olumlu düşündüm çok şükür çok iyi geçti herşey. İlk bebeğimin bir ayını bilmiyorum bile ama bunda her anını yaşıyorum çok şükür. İnşallh senin de böyle olur.
Büyük abdest için biz evde günkurusu kayısı kaynattık ilk andan itibaren hep onu içtim. Hiçbir sıkıntı olmadı. Çok rahat yaptım yani.

34. Gündeyim bazen 70 cc bazen 60 cc zor çıkıyor sütüm az napim
Canım benim ilk bebeğimde çok az çıkıyordu. Doktor mamayı kesti. Dedim 30 cc ancak çıkıyor ki bu 2. Ay civarıydı. Ooo yeter o makina 30 cc çekiyorsa bebek rahat 3 katı çekiyordur dedi. Gerçekten de yetti. 6. Aya kadar hiç mama vermeden emdi. Lütfen kafanızı rahatlatın. Sütüm yeter diye düşünün. Ben olmayan sütle büyüttüm bebeğimi diyorum. Sağlığımda hep 20-30 cc sütle gitti.

Suni sancı düşünmüyor mu hiç
Benim suyum geldiğinde akşam 8 gibi hastaneye gittik 3 cm açıklık vardı doktor en erken sabah sancıların başlar demişti ama 2 saat sonra birden düzenli 10 dkda bir sancı başladı doktor da şaşırdı belli olmuyor canım 1-2 saat sonra da olabilir 1-2 gün sonra da az daha sabır canım
bu arada bebek biraz tombik gelecek Korkma ama bol bol perine masajı Yap

Evet öyleymiş bebek daha çok emermiş sağöaktan mama Takviyeli gidiyorum mecbur ikiz benimkiler
Tatlım senin iki tane normal değilmi.
Emzirdikten sonramı sağıyosun.
Evet canım iki tane emzirdikten sonra sağrsam 50-60 arası emzirmeden sağarsam 70 çıkıyor nasıl iş anlamadım

Bilmiyorum canım ama zannetmiyorum hiç soğuk gelmedi bir de çok kısa kaldım zaten. Ben tüm hamileliğim boyunca boğaz ağrımı geçiremedim zaten. Şu an daha bir arttı baş da eklendi. Bende de gümüş kalkan var. Görünürde hiç bir yara yok ama içten birşeyler var çok acıyor. Hele bir tanesi felaket. Bıçakla kesseler daha az acır sanki. Ben de bir iki güne alışır da kurtulurum inşallah diyorum.
Bende hamilelikte nerdeyse hiç ödem yoktu. 72 ile doğuma gittim. Bugün tartıldım 70,5. Sadece 1,5 kilo gitmiş. Bebek 3000 kilo doğdu zaten. Ama bacaklarım ayaklarım yüzüm patlatacak gibi ödemden. Normalse sıkıntı yok. İnsan sadece kendinde oluyor gibi düşünüyor.

Bugün pek dinlenemedim doğru dürüst beslenemedim de, inşallah geçici bir durumdur yoksa daha göğüslerin terbiye olmasına var, bende sıvı alımını arttırayım bakalım ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…