- 25 Eylül 2014
- 1.263
- 891
- 123
Yok cnm sorun olmaz simdiye kadar cıkarman laZımdı temizlemen lazımdı günlük kızımdada dusdan sonra cıkardım 3.günüBen de acaba idrar yolu enfeksiyonu mu oldum dedim. Ama bir çok kişi yazmış sağ olsunlar. Genelde çoğu kişide olmuş.
Sağol canım.Aslında biz takıyoruz çok doktorlar o bölgenin tamamen temiz olmasının iyi olmadığını bile söylüyorlar ama gel gör ki öyle gitmek istemiyor insan. Valla ben de jiletle yapabildiğim kadar yaptım doğum öncesi. Şimdi de öyle yaptım ama bantın altı kaldı.
Smear hemen olmuyor diye biliyorum. Bir ay geçince alınıyor.
Bende de titreme yaptı üşüyorum sürekli sagınca daha kötü oluyo makine göğüs ucuma uygun deil galiba bebegin emmesi den Baska carem yok ama mastitli göğsümde ucum da yok cocuk emmek istemiyor bildiğin cıkmazdayım
Bana çıkar ya da çıkarma demediler ben de kontrole kadar kalacak diye düşündüm. Islanması sorun olmaz mı? Sana çıkar mu dediler.
Maşallah canımKızlar bebekleri nasıl giydiriyorsunuz, örtüyorsunuz, oda ısınız nasıl? Bizde ev 24-25 derece arası şu an. Ama o kadar kat giydiriyoruz ki yanlış yapıyoruz gibi geliyor. Altta çıtçıtlı body, üstüne bir kat takım ya da tulum. Üstüne kundak ya da battaniyeye sarıyoruz. Üstüne bir battaniye daha atıyoruz. Yeminle onu öyle görünce ben fenalık geçiriyorum.
Canım sezaryen sonrası tamamen şans bir de sanırım yapan doktorun yeteneği. İlk sezaryenimde o kadar kötüydüm ki 2 ay elimden tutup kaldırdılar. Bunda ikinci gün çok rahat kalktım gezdim. Çocuğu kendim koyup aldım. Şu an 4 gün bitti. Sezaryenle ilgili bir sorunum yok denecek kadar az. Sadece dikiş acıları var o da hiç takılacak cinsten değil. İyi düşün iyi olsun. Ben bunda hep olumlu düşündüm çok şükür çok iyi geçti herşey. İlk bebeğimin bir ayını bilmiyorum bile ama bunda her anını yaşıyorum çok şükür. İnşallh senin de böyle olur.
Büyük abdest için biz evde günkurusu kayısı kaynattık ilk andan itibaren hep onu içtim. Hiçbir sıkıntı olmadı. Çok rahat yaptım yani.
Valla cnm herseyi dene ben damla aldım malt içecek aldım humana aldım hepsine yükledim He bide komposto yapmıstık böyle abanınca arttı yine bide stres yapma bnde strese girdim süt gelmiyo diye neyse sonra düzeldiBugün pek dinlenemedim doğru dürüst beslenemedim de, inşallah geçici bir durumdur yoksa daha göğüslerin terbiye olmasına var, bende sıvı alımını arttırayım bakalım ne olacak
Aaa doğru diyorsun kanamanın bitmesi lazım sonuçtaSmear testini kırkım çıktıktan sonra yapacak benim doktorum.. Ben gittiğimde sadece dikişlerime baktı karından ultrason ile baktı bana..
Merak etme canım ben onu doğru okumuştum zaten. Öyle de insan ya üşürse diye korkuyor işte. Bunaltıyoruz belki de çocuğu.
Çok normal hiç merak etme.Bilmiyorum canım ama zannetmiyorum hiç soğuk gelmedi bir de çok kısa kaldım zaten. Ben tüm hamileliğim boyunca boğaz ağrımı geçiremedim zaten. Şu an daha bir arttı baş da eklendi. Bende de gümüş kalkan var. Görünürde hiç bir yara yok ama içten birşeyler var çok acıyor. Hele bir tanesi felaket. Bıçakla kesseler daha az acır sanki. Ben de bir iki güne alışır da kurtulurum inşallah diyorum.
Bende hamilelikte nerdeyse hiç ödem yoktu. 72 ile doğuma gittim. Bugün tartıldım 70,5. Sadece 1,5 kilo gitmiş. Bebek 3000 kilo doğdu zaten. Ama bacaklarım ayaklarım yüzüm patlatacak gibi ödemden. Normalse sıkıntı yok. İnsan sadece kendinde oluyor gibi düşünüyor.
Canım doktor ev 24 derece olsun yatarken bir kat fazla giydir dedi ben gündüz zıbın tulum ya da zıbın alt üst takım giydiriyorum gece yatarken de üzerine battaniye ve hep sıcacık oluyorKızlar bebekleri nasıl giydiriyorsunuz, örtüyorsunuz, oda ısınız nasıl? Bizde ev 24-25 derece arası şu an. Ama o kadar kat giydiriyoruz ki yanlış yapıyoruz gibi geliyor. Altta çıtçıtlı body, üstüne bir kat takım ya da tulum. Üstüne kundak ya da battaniyeye sarıyoruz. Üstüne bir battaniye daha atıyoruz. Yeminle onu öyle görünce ben fenalık geçiriyorum.
Ben de ben deÇok normal hiç merak etme.
Ne yalan söyleyeyim hamileliğimi özlüyorum :)
Lohusalığı hiç mi hiç sevmedim
Yani şuan tahmini 400-500 civarıdır muayene ücreti ..aylık rutin kontrol içinde fazla geliyo açıkçası..Doktora sordum canım dikişlere birşey olmaz ama tabi senin canın çok yanar dedi.
Biz de aynı durumdayız. Doktor sarılık başlamış 15 dk bir meme 15 dk diğer meme en az emzir üstüne de mama ver ne kadar yerse dedi. Ama imkanı yok yarım saat emzirmenin. Hemen uyuyor. O kar uğraş uyandır iki dk olmadan yine uyuyor.
Ya bu soyma olayından da korkuyorum. Ev 24-25 derece arası. Nasıl giydirsem kaç kat örtsem bilemiyorum.
Herkeste aynı durum. Ya hiç uyumuyorlar ya da uyanmıyorlar. Bir kaç hafta sonra da uyumuyor diye yazarız.
Benim de ilk oğlumda 2 aylıktık bir sürü ilaç kullanıyorduk hepsini bıraktırdı. Mamayı da kestirtti. Ona gittiğimiz dönemde çok ilaç kullanmadık. Demek size de böyle denk gelmiş. Dediğiniz doktorun çok mu muayene ücreti. Büyük oğlum bağışıklık sıkıntılı onu başka bir enfeksiyon profa götürüyorduk ama ücret çok fazla benim de güvenilecek bir doktora ihtiyacım var.
Silikon meme uclari var isinize yarayabilirBende de titreme yaptı üşüyorum sürekli sagınca daha kötü oluyo makine göğüs ucuma uygun deil galiba bebegin emmesi den Baska carem yok ama mastitli göğsümde ucum da yok cocuk emmek istemiyor bildiğin cıkmazdayım
Normal doğum yaptın dimi sen canım ?Korkma kuzu kadınların vücudu sandığımızdan daha esnek bu tür sapmalar için. Mesela benim ufaklığın baş çapı 9.7 cm idi ama klasik bir doğum yaşadım.
Ebet bundan sonra daha hızlı ilerleyebilir. Benim de 3 4 cm e kadar daha yavaş olmuştu.
Çok korkuyorum aslında ya ben minyonum bebek tombik nasıl olacak hiç bilmiyorumSuni sancı düşünmüyor mu hiç
Benim suyum geldiğinde akşam 8 gibi hastaneye gittik 3 cm açıklık vardı doktor en erken sabah sancıların başlar demişti ama 2 saat sonra birden düzenli 10 dkda bir sancı başladı doktor da şaşırdı belli olmuyor canım 1-2 saat sonra da olabilir 1-2 gün sonra da az daha sabır canım
bu arada bebek biraz tombik gelecek Korkma ama bol bol perine masajı Yap
Hemoroidi bilmiyorum ama ben zorluk cekmedim. Bebegi her emzirmemden sonra yurudum ve cok su ictim. Operasyondan sonraki gun degil bir sonraki gun yani taburcu oldugum aksam tuvalete ciktim. Neredeyse 24 saat bir sey yemedigimiz dusunulurse normal bence. Hemen olacak diye bekleme. Insallah benim kadar rahat atlatirsin.Sağolasın kuzum, seZaryen in sonrasından korkuyorum, kişiden kişiden göre değişiyormuş ama bilemiyorum. Doktor 12 den sonra bişey yeme içme dedi. Birde büyük abdest zor oluyormuş, onun içinde zeytinyağı götürcem orda içicem. Zaten hemoroid oldum. Napıcam bilmiyorum o konuda.
Makine için almak ile almamak arasındayım. Bi yandan çok memnum olanalr var, Bi yandan gereksiz diyenler var. Doktoruma da danışıcam mecburen.
Canım ben de minyonum 47 kg hamile kaldım çoğu kişi normal doğuramam sanıyordu herkes şok oldu ama milyonlukla alakalı değil hatta 3620 gr doğdu kızım ve epizyotomi yapılmadı en son omuz çıkarken biraz yırtık oldu yüzeysel ama dikelim dedi doktor öyle 2 dikişim var Hatta ablam 45 kg iki çocuk doğurdu normal sayılara takılma doğuma odaklan senNormal doğum yaptın dimi sen canım ?
Çok korkuyorum aslında ya ben minyonum bebek tombik nasıl olacak hiç bilmiyorumevet canım sabır daha var galiba. Sürekli düzenli sancı yok hâlâ ara ara geliyor
Niye uzadı ameliyat canım çünkü Benim rahimle mesane yapışmış bir önceki sez. dan kaynaklı olabilirmiş yada olabilen bişeymiş onu ayırdı . İkinci durumum ise eski sez. kesisi çok altta kalmış bu bebeğim de doğum atağı yapmış aşağı çok inmiş sanırım eski kesi yeri sıkıntı oldu aynı yerden kesi olunca. Spinal sürem uzayınca etkisi de uzun sürdü zaten sedasyon da verdiler. Ama işte tüm olumsuzluklara rağmen bebek sorunsuz geldi Allah tan başka ne isteyebilirim kiBanada sedasyon yaptılar..çok hırpalandım öğürtüden,bulantıdan..doktorum minik bir uyu sen dedi gözümü açtığımda dikişlerim bitiyordu aslında cok iyi oldu o baskı anından çok tırsıyordum tansiyonum düşmüştü büyük oğlumda çok kötü olmuştum.o yüzden gòrmediğim iyi oldu.. Senin ameliyatın neden uzadı hayırdır
Yaa çok güzel maşAllah size canım umarım benimki de güzel geçer. Annem de diyo minyon kadınlar diğer kadınlara göre daha çok iri bebek doğuruyo diyeCanım ben de minyonum 47 kg hamile kaldım çoğu kişi normal doğuramam sanıyordu herkes şok oldu ama milyonlukla alakalı değil hatta 3620 gr doğdu kızım ve epizyotomi yapılmadı en son omuz çıkarken biraz yırtık oldu yüzeysel ama dikelim dedi doktor öyle 2 dikişim var Hatta ablam 45 kg iki çocuk doğurdu normal sayılara takılma doğuma odaklan sen
Merhaba. Beni ki de 2 gün geride hep o neden oluyormuş acaba bilginiz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?