2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Oglum 10 gun once 4 kilouydu hala 1 numarayi kullaniyorum. Sleepy'de bile 1 numara oluyor.
Biz de 4 ü geçmişiz biraz hala 1 kullanıyoruz. Bir sıkıntı yaşamadık. Acaba yanlış mı yapıyoruz sıkmıyor bence çocuğu. Büyük olunca da ayaklarına kadar bez hiç sevmiyorum.
Hayatta yaptığım en doğru şey kurutma makinası almak bence. Gidere gerek yok depoya topluyor.
Artıyor canım. Ben ilk bebekte çok uğraştım. Her emzirme sonrası sağdım.sütüm arttı ama benim bebeğim memeyi hiç istemiyordu. 20 ay sağıp emme sonrası biberonla verdim. Emme dediğim memede oyun oynuyordu çekmiyordu. Ona rağmen 2. Aydan 6. Aya kadar hiç mama vermedim. 20 aya kadar da emzirdim. Sütümü o dönem en çok artıran şey milkplus tı. Bu bebekte de ilk günden içmeye başladım sütüm çoktu sonradan süt gitti. Yine aldım internetten artırır gibi oldu yine gitti süt. Sahte miydi diyorum. Şimdi bestlak diye bir damla aldım. Sanki o da işe yarıyor. Ama hasta falan oldum süt yine azaldı.
1 aylık bebek 2 saatte bir 120 cc anne sütü içse yeter diyen de var 60 cc icse yeter diyen de birine göre sütüm yetiyo digerine göre yetmio sizce nasıl hesaplicaz ya da hesaplamicam salcam gitcek
2 saatte 120 bence çok. Nerdeyse 1,5 litre süt yapacak. Sağmaya göre hesap yapmayın hiç bebek daha fazla çekiyot diyorlar. Kilo alımı iyiyse yetiyordur.
Ben haftaya yalnız kalacağım. Şimdiye kadar kayınvalidem bizdeydi. Artık yalnız kalmak da istiyorum. İlk çocuğum aşırı şımardı. Yalnız olunca beni dinler diye umuyorum. Ev işleri umrumda değil. Akşam eşim gelince yapsın. Ben yiyecek birşeyler hazırlayabilsem yeter diye düşünüyorum. Bu arada robot süpürge aldım çok şükür en azından ev süpürülüyor. Diğerleri de salla gitsin diyorum. Ben ütü yapmayalım uzun yıllar oluyor. Çoktan bıraktım.
Canım 2. Ti yapmasaydım ben yapmazdım. Hayatta olmaz diyordum. Zaman geçince işk çocuğa kıyamadık bir kardeşi olsun dedik. Şimdi bebeğe zarar vermesin diye uğraşıyoruz.
Benim de sütüm en fazla 70 80 cıktı genelde 50 60 cıkıyo ikisinden 34 günlüğüz burda 120leri falan duyunca sütüm yetmiyor psikolojisine girdim
Hiç o psikolojiye girmeyin. Sağılanla bebeğe giden bir olmuyor. Kilo alıyorsa sorun yok

Nasıl kesiyor canım ya cok minikler agzını nasıl acıyor
Saniyelik birşey ve zar çok ince 2 hemşire tuttu doktor kesti 1 damla kan aktı 40 ı çıkmadan kestirmek gerekirmiş çünkü zamanla kalınlaşıyormuş. Birde 40 ından önce sinirler gelişmemiş olduğundan anesteziye gerek olmuyormuş bebek acı hissetmiyormuş o yüzden hemen yaptırdık. Orda çalışan bir sağlık çalışanı benim bebeğimdede vardı doğduğu gün yaptırdık hemen hiçbir sıkıntı olmadı diyor

Yapmadı kabız canım en cok hipp yaptı bıraz daha koyuydu sanki okdr mama denedimki inan hatırlamıyrum kızımı smayla büyüttüm
Evet canım birimde kabızlık düzeldi aptamille ama çok acıkıyor anlamadım ben smada iyiymiş onun kıvamı nasıl aptamile göre

Kızlar bugün doktora gittik. 25 günlüğüz sarılık değeri makinayla ışıkla bakıyorlar ya 9,6 dedi. Normal çok güzel dedi. Yüksek geldi bana. Bu günde hala bu değer.

Teşekkür ederim canım

Çok güzel anlatmışsın aynen öyle sebepsiz ağlamalar ondan oluyor emzik basen alıyor bazen sinirlenip atıyor huzursuzken sallıyorum öyle duruyor şimdi

Evet canım birimde kabızlık düzeldi aptamille ama çok acıkıyor anlamadım ben smada iyiymiş onun kıvamı nasıl aptamile göre
6günde 600gr aptamil bittisma biraz daha koyuydu kokusu kötüydü aptamil güzel kokuyor tadı var

Geceye kadar uyumadı bütün gün evi turladık durduk Belli saatlerde başlıyor sallayıp uyuttum şimdi Arabada uyuyor bide

Cok gecmiş olsun minnosa ama gece mama verince daha uzun uyuyorlar ben gunduz veriyorum yoksa gece hic ememiyor gogusler cok sisiyor agrıyo

Evet canım tadını farkettim güzel bi kaşık yiyorum hep sma da da sık acıkıyormuydu böyle
Yok canım 3saatte içiyor 90cc aptamilde saat bası 30cc bazen 120-150 buluyor 3saatte.dr midesi büyüyor normal dedi 1aylık 1kilo almıs dr mamaya bağlamadı cok ama acıkınca çığlıgı basıyo

evt mamalar süreli ama serin rutubetsiz yerdeyse +1hafta daha kullanıyorum ben. bir sıkıntı yaşamadım hiç. süresi geçince hemen bozulmuyor yani. birşey olmamıştır içirdiysen de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…