- 25 Şubat 2016
- 5.895
- 8.675
- 198
Ben baktım en ucuzu 1999 du bende 2 biberona 500 baydım bunu da alim nolacak dedim ama olmadıaz önce reklamlarda gördüm xiaomi nin robot süpurgesi 999 tl ye inmiş bende.almayı düşündüm baya ucuzlamış
Nasıl kesiyor canım ya cok minikler agzını nasıl acıyorBiz bugün kestirdik kkb doktoru kesiyor
Hamgi sitede canımaz önce reklamlarda gördüm xiaomi nin robot süpurgesi 999 tl ye inmiş bende.almayı düşündüm baya ucuzlamış
Biz de 4 ü geçmişiz biraz hala 1 kullanıyoruz. Bir sıkıntı yaşamadık. Acaba yanlış mı yapıyoruz sıkmıyor bence çocuğu. Büyük olunca da ayaklarına kadar bez hiç sevmiyorum.Oglum 10 gun once 4 kilouydu hala 1 numarayi kullaniyorum. Sleepy'de bile 1 numara oluyor.
Hayatta yaptığım en doğru şey kurutma makinası almak bence. Gidere gerek yok depoya topluyor.Kızlar konu ile alakası yok ama birşey sorucam kurutma makinalarına su gider yeri lazım oluyormu? Artık kıyafetlere yetişemiyorum yerim de yok başımın üstüne de koysam kurutma makinasını alıcam olmuyor..
Artıyor canım. Ben ilk bebekte çok uğraştım. Her emzirme sonrası sağdım.sütüm arttı ama benim bebeğim memeyi hiç istemiyordu. 20 ay sağıp emme sonrası biberonla verdim. Emme dediğim memede oyun oynuyordu çekmiyordu. Ona rağmen 2. Aydan 6. Aya kadar hiç mama vermedim. 20 aya kadar da emzirdim. Sütümü o dönem en çok artıran şey milkplus tı. Bu bebekte de ilk günden içmeye başladım sütüm çoktu sonradan süt gitti. Yine aldım internetten artırır gibi oldu yine gitti süt. Sahte miydi diyorum. Şimdi bestlak diye bir damla aldım. Sanki o da işe yarıyor. Ama hasta falan oldum süt yine azaldı.Kizlar her emzirmeden sonra sağsam artarmı sütüm.bu mama bizde kabızlık yapmaya başladi yaa..benim bu işe bi el atmam lazım artık bi sekilde artacak bu süt.. emmiyo doğru düzgün çünkü bu çocuk böyle artmıcak sütüm..şimdi bide pompa almam lazım bana tavsiye de bulunun hangisi én.güzel çekiyor
2 saatte 120 bence çok. Nerdeyse 1,5 litre süt yapacak. Sağmaya göre hesap yapmayın hiç bebek daha fazla çekiyot diyorlar. Kilo alımı iyiyse yetiyordur.1 aylık bebek 2 saatte bir 120 cc anne sütü içse yeter diyen de var 60 cc icse yeter diyen de birine göre sütüm yetiyo digerine göre yetmio sizce nasıl hesaplicaz ya da hesaplamicam salcam gitcek
Ben haftaya yalnız kalacağım. Şimdiye kadar kayınvalidem bizdeydi. Artık yalnız kalmak da istiyorum. İlk çocuğum aşırı şımardı. Yalnız olunca beni dinler diye umuyorum. Ev işleri umrumda değil. Akşam eşim gelince yapsın. Ben yiyecek birşeyler hazırlayabilsem yeter diye düşünüyorum. Bu arada robot süpürge aldım çok şükür en azından ev süpürülüyor. Diğerleri de salla gitsin diyorum. Ben ütü yapmayalım uzun yıllar oluyor. Çoktan bıraktım.Tek olanlar nasıl yetiştiriyorsunuz hiç bi şekilde yetişemiyorum yetemiyorum saat 4den beri uyanığım ilk önce gazla uğraştım gaz çıktı emip kusmalar başladı memede kaldık en sonunda ayağımda salladım uyudu hemen çamaşır atayım biraz ütü yapayım dedim 15 dakika sonra başladı yine ağlamaya kafayı sıyırmak üzereyim ya da sıyırmış olabilirim henüz kahvaltı yapmadım daha bunun akşam yemeği süpürmesi var tuvalete gidemiyorum birini çağıracaktım yardım için çağıracağım kişi covid olmuş, annem desen bahanesiyle gelmiyor uyku falan istemiyorum artık şu ev işlerini halledeyim yetecek ev üstüme geliyor ne zamana kadar böyle devem edecek
Canım 2. Ti yapmasaydım ben yapmazdım. Hayatta olmaz diyordum. Zaman geçince işk çocuğa kıyamadık bir kardeşi olsun dedik. Şimdi bebeğe zarar vermesin diye uğraşıyoruz.Yok ben değildim geçen kaka lekesini çıkarmamıştı organiklerin öyle bir sıkıntısı oluyor gerçi ben de sudan geçirmeden atmışım sudan geçirince cıktı asıl ek gıda Zamanı anlarız bir de ben akıllı ilk aylar neye lazım olacak Ki ek gıda zamanı alırım diye almamıştımkaka olayını düşünmemişim hiç saolsun güzel fışkırtıyor arada
Tek çocuk hiç çocuk diyorlar ya ben de hiç çocukta kalayım ne güzel diyorum geçen kocayı aldım karşıma ciddi ciddi uzun uzun konuştum dakikalarca bir daha çocuk deme sakın bana diyesonuç ben tek çocuğum tamam 3 olmayabilir ama 2 kesin olacak şimdi düşünme bunları daha erken yeni doğum yaptın vs bir sürü şey söyleyip lafı ağzıma tıktı herşey de de o kadar çok yardım ediyor ki saolsun beraber yaparız ederiz yine yanında olurum deyince birşey de diyemedim daha bunlar iyi günler farkında değil zorlukları görsün bakalım biraz daha
Hiç o psikolojiye girmeyin. Sağılanla bebeğe giden bir olmuyor. Kilo alıyorsa sorun yokBenim de sütüm en fazla 70 80 cıktı genelde 50 60 cıkıyo ikisinden 34 günlüğüz burda 120leri falan duyunca sütüm yetmiyor psikolojisine girdim
Saniyelik birşey ve zar çok ince 2 hemşire tuttu doktor kesti 1 damla kan aktı 40 ı çıkmadan kestirmek gerekirmiş çünkü zamanla kalınlaşıyormuş. Birde 40 ından önce sinirler gelişmemiş olduğundan anesteziye gerek olmuyormuş bebek acı hissetmiyormuş o yüzden hemen yaptırdık. Orda çalışan bir sağlık çalışanı benim bebeğimdede vardı doğduğu gün yaptırdık hemen hiçbir sıkıntı olmadı diyorNasıl kesiyor canım ya cok minikler agzını nasıl acıyor
Evet canım birimde kabızlık düzeldi aptamille ama çok acıkıyor anlamadım ben smada iyiymiş onun kıvamı nasıl aptamile göreYapmadı kabız canım en cok hipp yaptı bıraz daha koyuydu sanki okdr mama denedimki inan hatırlamıyrum kızımı smayla büyüttüm
Teşekkür ederim canımSaniyelik birşey ve zar çok ince 2 hemşire tuttu doktor kesti 1 damla kan aktı 40 ı çıkmadan kestirmek gerekirmiş çünkü zamanla kalınlaşıyormuş. Birde 40 ından önce sinirler gelişmemiş olduğundan anesteziye gerek olmuyormuş bebek acı hissetmiyormuş o yüzden hemen yaptırdık. Orda çalışan bir sağlık çalışanı benim bebeğimdede vardı doğduğu gün yaptırdık hemen hiçbir sıkıntı olmadı diyor
Çok güzel anlatmışsın aynen öyle sebepsiz ağlamalar ondan oluyor emzik basen alıyor bazen sinirlenip atıyor huzursuzken sallıyorum öyle duruyor şimdiBen tecrubeli degilim ama 1 ayda sunu gordum benimki 3 sey icin agliyor: acim (en buyuk neden bu), uykum geldi ama kendim dalamiyorum/uyandim beni uyut, bi seye canim sikildi (mesela alt degistirme uzadi, urperdim) agladim simdi de kendimi teselli edemiyorum. Sebepsiz aglamalarin cogu ucuncu grupta gibi. Kimi bebek daha sakin (mesela benimki) kimi daha huzursuz. Benim rn buyuk yardimcim emzik.
6günde 600gr aptamil bittiEvet canım birimde kabızlık düzeldi aptamille ama çok acıkıyor anlamadım ben smada iyiymiş onun kıvamı nasıl aptamile göre
Geceye kadar uyumadı bütün gün evi turladık durdukBenimki de öyle ya. Son çare duş aldirdik akşam. O çok iyi geldi bi sakinledi, bayağı saat uyudu maşallah. Biz de bi kendimize geldik, yorgunluk aldı başını gitmişti bayağı yani uyumasaydı napardim bilmem
Biraz çok değil mi canım? Kaç cc veriyorsun?6günde 600gr aptamil bittisma biraz daha koyuydu kokusu kötüydü aptamil güzel kokuyor tadı var
Evet canım tadını farkettim güzel bi kaşık yiyorum hep6günde 600gr aptamil bittisma biraz daha koyuydu kokusu kötüydü aptamil güzel kokuyor tadı var
Canım size gene sorucam ya ana kucaklarının sallama hızları nasıl sizce iyi mi birkaç yerde yavaş demişlerdeBiraz çok değil mi canım? Kaç cc veriyorsun?
Cok gecmiş olsun minnosa ama gece mama verince daha uzun uyuyorlar ben gunduz veriyorum yoksa gece hic ememiyor gogusler cok sisiyor agrıyoBizim dil bağı sorunumuz vardı emerken zorlanıyor ve terliyordu. Saat başı emzirmeme rağmen kilo almamış. Bugün dil bağını aldırdım. Daha düzgün emiyor sanki. Geceleri mama takviyesine de başlicam. Umarım artık alır. Uanması için de yapmadığım kalmıyor en aon üstünü tamamen soyuyoruz ancak öyle o da zorla yani.
Sutum az degil ama uzun emdiği için cok acıyo ucları gogusler iyice yumusayınca veriyorum 50 60cc falanNe güzel el darısı diğer mamayı bırakmak isteyenlere sütün az mıydı
benim kızımdan kalma duruyor program onunla girdimBakanlığın programında kullanıcı adı ve şifreyi nereden aldın
Günde 600cc içiyor hemen hemen dr normal dedi emmiyorsa cnm sütüm çok azaldıBiraz çok değil mi canım? Kaç cc veriyorsun?
Yok canım 3saatte içiyor 90cc aptamilde saat bası 30cc bazen 120-150 buluyor 3saatte.dr midesi büyüyor normal dedi 1aylık 1kilo almıs dr mamaya bağlamadı cok ama acıkınca çığlıgı basıyoEvet canım tadını farkettim güzel bi kaşık yiyorum hepsma da da sık acıkıyormuydu böyle
evt mamalar süreli ama serin rutubetsiz yerdeyse +1hafta daha kullanıyorum ben. bir sıkıntı yaşamadım hiç. süresi geçince hemen bozulmuyor yani. birşey olmamıştır içirdiysen deKızlar bugün yeni fark ettim. Mama olarak hipp combiotic kullanıyorduk. Mamanın üstünde küçücük açıldıktan sonra3 hafta içinde tüketiniz diyor. Biz çok az tükettiğimiz için çoğu duruyordu. 3 haftayı da geçti. Veriyordum vallahi çocuğa. Bozuk mozaik içti çocuk. Allahtan çok içmedi de sorun yaşamadık sanırım. Ya bunların küçük paketleri neden yok yazık değil mi az para da değiller. Mecbur arada bazı günler vermek için yine koca paket alıp 3 hafta sonra çöpe dökeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?