2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Kızlar devletin mecbur tutmadığı aşıları yaptırmayı düşünüyor musunuz ücretli olanları sanırım rota aşısı menenjit falan varmış
Menenjiti hatırlamıyorum ama durumunuz müsaitse rota aşısını yaptırmanızı tavsiye ederim. Eğer yakalanırsa çok ağır geçiyor. İki doz bu arada rota. Mesela teki 300 civarıysa x2 olarak düşünüp yaptırın çünkü tek doz yaptırıp bırakmak pek bi işe yaramıyormuş...

Kızlar devletin mecbur tutmadığı aşıları yaptırmayı düşünüyor musunuz ücretli olanları sanırım rota aşısı menenjit falan varmış

İlk cocukta Dr siz bilirsiniz faydasi olur ama sart degil demisti.
Siz olsaydiniz yaptirir miydiniz dedik
İki cocugum var ikisine de yaptirdim dedi .
İyi madem bizde yaptiralim demistik

İkinci bebise de yaptiracagiz (rota vrusu)

Yaa en zoru seninkiymiş 2 yaş sendromunun üstine birde bebek gelmiş 2 yaş sendromu tek başına bile çekilmiyor
Hakkaten öyle.. ne istediği belli değil, bir şey istiyor veriyorum sonra istemiyor kendini ordan oraya atıyor, sebepsiz ağlamalar Sendromun alasını yaşıyoruz evde ama artık bunlarıda sorun etmiyorum sakin kalarak bi şekilde halletmeye çalışıyorum. Fakat şu uyku saatleri günün benim ve sabrımın bittiği saatler. Bunu bi düzene sokmam lazım...

Kilosu çok iyi maşallah Doğum kilosu da güzelmiş tosbanin Doktor bana geçen gün 500 gr ile 1 kilo arasında değişir demişti 2. ay için. Senin bıdık da çok güzel kilo almış bence
Sarılıktan dolayı çok uyuyor çok ememiyor acaba dedim az mı kilo almış çok sevindim iyiyse kilosu Teşekkür ederiz teyzesi

Ah ne zor.. Gun icinde destek alabilecegin biri varsa sabah gelse az az iki ogun mama verse sende dusunu alip ogle saatine kadar uyusan...Dinlenebilmen cok onemli. boyle yorgun zamanlarda ani yukselmeler de yasayabiliyoruz sonra pismanlik... Allah yardimcin (yardimcimiz) olsun...

Merak ettigim 2yasindaki cocugunun odasi ayri mi?
Gunduz uykusu toplasan ne kadar suruyor?

Ortalama 1,5- 2 saat arası uyuyor öğlen. Evet Odamız var ama ben ayrı odada yatırmayı tercih etmedim güvenli bağlanma açısından. Hamilelik sürecinde babamızdan çok istemiştim biraz kendine alıştır benden ayrılsın yavaş yavaş bak zorlanıcaz diye ama pek oralı olmamıştı şimdİ onun pişmanlığını yaşıyor oda. Babamız akşamları evde ama etkisiz eleman ve maalesef başka destekçimiz yok..

Kızlar emzirme kampına girsem diye düşünüyorum mamayı bırakmak için cocuk ac kalır eziyet eder miyim ya cesaret edemiyorum

Kızlar emzirme kampına girsem diye düşünüyorum mamayı bırakmak için cocuk ac kalır eziyet eder miyim ya cesaret edemiyorum
Bebeğin eğer emmeye istekliyse memenden indirme aç tok deme gak dese emzir guk dese emzir ben bebeğim mememdeyken uyuyorum düşün takatim kalmıyor. Süt olsa da olmasa da çeksin dursun emzik gibi düşün kendini zaten miniğin yorulup aç kaldığında emin ol ağlayacaktır o zaman mama takviyesi yap sonra tekrar al emsin.
Bu olaya başlamadan tart bebeğini bir hafta sonra yine tart duruma göre mama takviyesini azalt. Ben bu şekilde yaptım bebek emmek istedikçe sütte artış oluyor

Ayy cok fena alısmıs bizim kuzenin oğlumda öyle arabada uyuyordu gece yarısı kalkıp arabayla gezdiriyorlardı 2 yasına geldi hala öyle uyuyor
Bizde yakında başlıcaz turlara durmayınca napcanı şaşırıyo insan

4e kadar gazdan ağladı ıkındı. En son uyudu beşiğe yatırdık gene bağırdı. Aldım bizim yatağa verdim memeyi ağzına yanına da ben uzandım uyumuşuz. 4.30 dan bu saate kadar. İnşallah 2 saat daha uyur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…