2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Bende hiç kilo almadım daha ama bu hafta kusmam geçti iştahım açıldı normalmidir

Bende hiç kilo almadım daha ama bu hafta kusmam geçti iştahım açıldı normalmidir
İştah benimde arttı canım. Normal süreçte ilerliyoruz bence. Benim kusma yok ama ara sıra bulantı hissediyorum. Önceden de çok hazımsızlık çekiyodum, o yüzden kusuyodum. Ne zaman sakız çiğneyeme başladım midem rahatladı.

Ben hic vermedim ama almadimda ilk 3 ayı kilosuz bitirdigime cok mutluyum ve sürekli yatiyorum ne kadar az kilo alırsan o kadar iyi demisti doktorum
Bende aynı canım 52kiloyla devam karnın çıktımı benim elle hissediyorum arada çok sert oluyor arada iniyor

Aynen canım benimde aynı bulantı oluyor arada geçiyor kusma geçti birazda olsa yemeye başladım ama şişkinlik ve kabızlık başladı bu sefer Kuru kayısı yiyorum habire karnımda bigün sert oluyor bigün iniyor bebiş bide lekelenmem var ah bi bitsede rahatlasam

Canım tatlı ve kızartma zararı mı vardı bende tatlı yiyesim gelmiyor arada yiyorum kızartmada öyle

Tatlıyı canım istemiyor canım ondan yiyemiyorum. Kızartma yerine fırında yapmak daha sağlıklı tabii, yoksa doktor bir uyarıda bulunduğundan değil, kendimce sağlıklı beslenmeye çalıştığım için

Merhaba arkadaşlar herkes nasıl iyisinizdir ve bebisler de iyidir umarim 12+0'da ikili testim vardı, muayene 5 dk bile sürmedi hemen burun kemiği var dedi enseyi ölçtü normal dedi, 1 sn falan da hemen bebeğe popodan baktı kıza yatkın görünüyor dedi. Bitti muayene. Sonrada kan verdim çıktım.
1.si bu kadar kısa mi sürdü sizinki de?
2.si bebegin bacak arası acıktı ve hemen çevirdi o pozisyona nasıl oldu anlamadım yani bu kadar kolay mi cinsiyet tahmini. 12.haftada kızda da çıkıntı oluyor diyorlar benim bebisimin hicbiseyi gelişmemiş gibiydi yani kız bile olsa klitoris çıkıntısı görünmezmi anlamadım gitti valla..Şuan kızım diye seviyorum 16.haftada 4lü tarama ve cinsiyet muayenesi var yine. Değişirse baya afallayacağım. 1 sn bile bakmadan kız dedi ve inandım şuan.

Merhaba bugün biraz bel ağrısı yordu beni onun haricinde sıkıntı yok çok şükür, bana 12+3 te 50 dk baktılar, detaylı ultrasonum vardı onda bile kız gibi ama kesin diyemem dedi. Seninkinin pozisyonu çok netti sanırım doktor bu kadar emin olduğuna göre

Anladım canım tatlı bende yiyesim gelmiyor bakalım ne zaman gelcek Ama ilk 3ay kilo almadığımız iyi oldu sonra birden alcakmışız zaten

Kilo alımı konusunda sessiz kitlelere moral olmaya geldim. Ben şu ana kadar 2 kilo aldım Çünkü bulantım sadece 1 hafta çok hafif oldu ve 4-8. haftalar arası iştahım inanılmaz açıldı. 2 saatte bir baştan bir öğün yemek istiyordum. 5. haftadan sonra kilo almamak için dikkat etmeye çalıştım, akşam yemeğinden sonra bir şey yemedim ama açlıktan midem ağrıyordu, açım diye ağlıyordum. Kilo almama aşılama sırasında aldığım hormonların ve hep hassas olan bağırsaklarımın da katkısı olmuştur ama esasen yedim ve aldım.

50 dakika mi baktı?Detaylı ultrasonu 20.haftada yapacak benimkisi bu ikili testti ben çocuğun burun kemiğini bile göremedim ama o nasılsa kız olduğunu gördüilk bana içine ne doğuyo dedi bende kız dedim o da 0.5 sn bakarak bencede kıza yatkın dedine bileyim herkes diyo yok ikisinde de çıkıntı var karışıyor, yok göbek kordonu geçiyor, yok göstermedi vs. dedim cinsiyet tahmini bu kadar kolay mi yani. Yani bacak arası boştu ama yavrum zaten minicikti heryeri küçücük cinsel organı bile yoktuCinsiyetten geçtim de hadi ikili tarama bu kadar kısa mi sürüyor yoksa doktorum çok mu deneyimli bir doktor onu anlamadım valla.

Bebekte down sendromu var mı yok mu onun ihtimal oranı belli oluyor canım %100 doğru diye birşey yok sadece ihtimalin düşük veya yüksek çıkıyor
Doktor ultrasondan burun kemiği var mı yok mu diye bakıyor bir de ense kalınlığını ölçüyor canım. Burun kemiği olmayan bebeklerde down sendromu riski oluyormuş bir de ense kalınlığı 2.5 cm üzerindeyse risk teşkil ediyormuş. Bir de kan verdim ama onu bende bilmiyorum sanırım bir risk yüzdesi verecek. Allah sağlıklı sıhhatli bebisler nasip etsin hepimize, inşallah gönül ferahlığı ile geçsin gebeliklerimiz.

2 haftaya sonuçlar çıkar gel demişti bakalım hayırlısı canım

Bu arada kanaması ve lekelenmesi olan arkadaşlar bilginiz var mı benim 1 nisanda kanamam başlamıştı 1-2 saat sürdü sonra kahverengi lekelenmeye döndü doktor kese etrafında kanama alanı var dedi ilaç vermişti 2 gündür lekelenmem de bitti acaba kanama alanı geçmiş midir yoksa ilacın etkisiyle mi lekelenme durdu kafam karıştı

Ayy bilmiom valla bnm hic belim agrınadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…