2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Aynı oldu bendede tuzlu ekşi yedim hep geriden geliyodu minikti hep Çin takvimi tuttu Bi tek Bi dahakine ona göre yapcam o yüzden soruyorum herkese
Benim tutmadı takvime göre erkekti kızımız gelecek inşallah. Bu arada ben hep tatlı yiyorum kızlarda özellikle sütlü ve şekerli şeyler can çekiyormuş ben de resmen süt ve ürünleriyle besleniyorum

300-500 değişiyor valla. Muayene ücreti hariç bir de. Ben üniversite hastanesinde çektirip doktoruma göstereceğim. Daha uyguna geliyor.
300-500 bana şimdi çok normal geldi. Araştırma sırasında muayenehanelerden 900'e varan rakamlar da duydum. Sanırım bebekle röportaj yapıyorlar.

Bence kendini zorlamaya hiç değmez. Ben üçüncü aya kadar oda yapmayı düşünmüyorum. Ondan sonra da yatağını odasına geçirmek yeterli, her şeyinin tam takım hazır olmasına gerek yok. Doğumdan önce anne yanı dışında eve büyük bir eşya almayacağım sanırım.

300-500 bana şimdi çok normal geldi. Araştırma sırasında muayenehanelerden 900'e varan rakamlar da duydum. Sanırım bebekle röportaj yapıyorlar.
Aynen aynen. Dediğim fiyatlara da muayene ücreti ekleniyor zaten Maliyeti artıran ne var ki? Hicbir şey. Aynı ekipman.

Ya öyle ben de öyle düşünüyordum ama içimde kalır mı acaba ve arkadaşım da çocuk sonradan zor alışıyor odasına diyince bi an yapsam mı dedim. Yani kredi kartıyla felan halledilebilir ama acele de etmek ve sıkıştırmak istemiyorum. Tamam canım teşekkürler
Ya işte kıyafet düzeni felan da var evet. Bakalım biraz daha düşüneyim sağol canım teşekkürler
Teşekkür ederim canım

Bende bir yaşına kadar park yatak ya da anne yanı beşik alıp ona yatırmayı düşünüyorum boş odam var ama erken odası için bence gardrobumda da boş yerler var kıyafetlerini yerleştiririm sonra yavaş yavaş hallederiz odasını

Ben de öyle yapcam büyük ihtimalle canım ama sonradan yapınca içimde kalır mı diyorum. Böyle süslü odası oluyor her şeyini yerleştiriyorlar süslüyolar ya doğumdan hemen önce. Onu heves ediyorum işte

Cok tatlı görünüyo ama ben böle bsy giyip yatsam sabah kafama kdr toplanmış kalkarım hiç yatamıyorum böle seylerle
Bende hayatta belim açık uyuyamam, yaz kış. Ama bunun altına tayt falan giyerim bende zaten. Kışa geliyo doğum. Emzirmek için önden düğmeli, kalıbı falan da çok güzel. O yüzden aldım, bi de uzun kollu. Bizim ev biraz büyük, çok fazla ısınmıyo, altta ve üstte kimse doğalgaz yakmadığı için.

Ben yapmıyorum canım, bence ilk etapta seni zora sokucaksa zaten hiç gerek yok. İlk zamanlar mecburen yanında olmak zorunda. O yüzden anne yanı alıcam ben. Biraz büyüdüğünde montessori yataklardan alıcam. Kendi çıkıp inebilsin diye. Şu büyüyen beşikler falan gerekli gelmiyo bana hiç. Görüntü olarak güzel gelebilir çoğu kişiye ama, ilk zamanlar onda yatmıyor bile zaten. Şu tarz odalar daha hoş geliyor bana;

Eklentiler

• 0D8B53E1-DA05-41F0-B7BB-7556DE52882C.webp
    24,8 KB · Görüntüleme: 27
  • 1AC1B81A-C436-4691-9C5F-80638521EBBF.webp
    34 KB · Görüntüleme: 29
Evet benim de dolapta yer var beşik yeri de var. Biz de yavaş yavaş sonradan alıcaz galiba ya. Sadece heves ediyorum instagramda özendirici odalara felan baktım ama mantıklı olan benim için sadece beşik almak zorlamaya sıkıntıya girmeye gerek yok

Ben de bu tarz odalara baktım. Bence de çok güzel ya

O odalar fotoğraf için bence. Önce o eşyalar tozlanıyor, oda kullanılmıyor. Sonra biraz kullanınca o eşyalar odanın içinde üç tur atıyor. Daha sonra tecrübesizlikle alınan eşyaların çoğu kullanışsız geliyor. Hazırda para olsa dahi baştan sonra tam bir oda yapmaya gerek yok.

bebekken anne yanı beşik yeterli oluyor ilk 6 ay 1 sene anne yanı beşiğine girer rahatlıkla zaten 1 yaştan sonra beşik büyük olsa bile sigmiyorlar benim oğlum kocaman besige sığamıyordu gece sağa sola çarpıp duruyordu
Kıyafetlerini koyacak yer yoksa 5 li sifonyer alabilirsin bütün kıyafetler sığar, sonra gönlünün istediği gibi yaparsın odasını sifonyeri de iç çamaşırlik olarak kullanırsın.

Zaten senin bebek arabasının çantası çok güzel hiç almana gerek yok bence
biberon falan taşımak için ideal geldi ama dediğin gibi zamanla ihtiyaç açığı olursa yada fiyatı güzel bir çanta bulursam alırım

Merhaba kızlar ben geçtiğimiz hafta ebebek mağazasına gitmiştim cinsiyet öğrendik birşeylerler alalım diye orada sırt çantası beğendim 120 liraydı çok cebi vardı kullanışlı geldi zaten büyüyünce küçük decathlon sırt çantalarına geçiyorlar hep gördüğüm kadarıyla pratik ve küçük olması açısından sanırım beğendiğimin fotoğrafını atarım lacivert ve gri seçenekleri vardı sadece rengi nette görüldüğü gibi canlı değil siyah toz ve lekeyi çok belli edebilir gönlüm griden yana
Ben mobilyaları ikeadan almayı düşünüyorum hem uygun hem de ergonomik hatta anne yanı gibi bir tarafını takmadığın beşik de var malzeme olarak ikea çok kaliteli olmayabilir sunta diye tercih etmeyenler de çok oluyor ama park yatak yeğenim kullanmıştı plastik kokusu varmış gibi hissediyorduk biz
Zaten bir yıl sonra montessoriye geçmeyi düşünüyorum onu daha kaliteli ahşap alabilirim duruma göre
Beşik dolap alacağım şimdilik komidin falan alıp daraltmak istemiyorum odayı zaten çok büyüm değil ileri de oyuncak masa sandalye derken yerleri şimdiden doldurmayayım dedim

E bebek çanta ve beşik fotoğraflarını attım beşik iki kademeli fikir verir belki

Eklentiler

• 782432EB-4B98-4C06-9068-E8D35CF92CF8.webp
    29,1 KB · Görüntüleme: 29
  • 6C645A5B-C016-44B5-8990-14960D02F543.webp
    27,4 KB · Görüntüleme: 25
  • 1EAC8FF4-D795-47DB-806D-859C3FDA54ED.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 28
  • 839E2C12-AD21-4421-8FEF-A1D20FEBB1CB.webp
    17 KB · Görüntüleme: 24

aynen dediğin gibi o odaları anneler kendileri için yapıyor .zamane çocukları çok Zeki üç dört yaşına gelince bu ne böyle bebek gibi diyor hadi bir daha değiştir Çok yapmak istiyorsan doğumdan sonrada yapabilirsin odasını boşuna sıkıştırmayın bütçenizi beklenmedik harcamalar çıkabiliyor.
ayrıca odasını ayırmak için illaki dolaba , şifonyere ihtiyacı da yok . Düzenle odayı beşiğini geçirirsin odasını ayırmaya karar verdiğinde
Ben ilk bebeğimde mothercare dan arkadaşın fotoğrafını paylaştığı gibi ahşap beşik (60*120) almıştım . İki, üç yıl rahat kullanılıyor. Kendi şifonyerimde de ıvır zıvır vardı . Üç çekmece ,iki kapaklı göz uzun süre yetti . Sonra oda yaptım . Tek kişilik (eni 120 lik) yatak aldım

Mağazalar acikmi canım ben hiç çıkmıyorum dünyadan bi haberim

Pratik çözümler içeren mesajlarının sıkı takipçisiyim.

Benim tutmadı takvime göre erkekti kızımız gelecek inşallah. Bu arada ben hep tatlı yiyorum kızlarda özellikle sütlü ve şekerli şeyler can çekiyormuş ben de resmen süt ve ürünleriyle besleniyorum
Ama ye tatlıyı dogur hakkıyı derlerdi büyüklerimiz, sehir efsanesi tabi de belkide tam tersidir

Mağazalar acikmi canım ben hiç çıkmıyorum dünyadan bi haberim
Ebebek de nöbetçi mağazalar açık biz de bir kere gittik cinsiyeti öğrenince eşim çok heves etti Muğla’dan Marmaris’e gittik aramış gitmeden bir iki kişi vardı ama temmuza kadar gitmem herhalde hatta bayram sonrası beni korkuyor buralar dolar diye tüm seyahat yasakları kalkacak sanki şimdiden yoğunluk var Muğla’da 6 şehirden gelinebilmesine rağmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…