2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Hm biz ilk 4 ay iliskiye devam ettik de böyle gaz varmış da her an kaçırabilirim hissi oluyordu biraz. Onu mu diyorsun ki
Daha çok gaz sıkışması karnımda hafif sizi ve ağrıya sebep oluyor, aklım karnımda oluyor insanın siniri bozuluyor :) ben kendimi çok dinleyen biriyim belki de bilmiyorum. Bu ne ağrısı şu ne sancısı acaba derken cinsel birşeye odaklanamiyorum

Arkuatın ne olduğunu bilmiyordum. Netten baktım kalp rahim demekmiş. Sıkıntı olmicak inşAllah canım olumlu düşünelim öyle olsun.
Hiç yapamayız tabiki. Ben çok merak ediyorum doğumu. Hem korku hem merak

İlk doğumlar çok güzel oluyor , çok araştırmazsanız birşey bilmiyorsun ohhh mis ben ikincisinde çatı kontrolü için çatala çıkınca aşağı inememiştim korkudan bacaklarım tutmamıştı ilki çok zor olmuştu o zaman geldi aklıma

Hahah beni 6 ay önce normal doğum yapan bi arkadaşım çok korkuttu. O da yetmezmiş gibi yapmamam gereken bişey de yaptım. Doğum videosu izledim

Ben işte tam da bu asamadayim Doktorumu da uzun zamandır tanıdığım için sorgulamiyorum, araştırmiyorum. En son ellerimin uyusmasi için WhatsApp tan yazdığımda sağlık ocağına gideyim mi ne zaman gideyim dedim. 20. Haftada geleceksin, gelince soyliycem dedi peki dedim Hani siz şu haftada bu bu haftada bu yapılıyor diyorsunuz ya. Hiç bakmadım onlara ben. Bir tek ayda 1 tiroid tahlillerimi yaptırıyorum sağlık ocağında. Aile hekimim de başka gereken varsa ekliyor tahlillere. Gerisi emir eri gibiyim Doktor ne zaman ne derse o Öyle bir sakin dingin kafadayim, çok kurcalayinca hele de netten sorgulayinca hiç hayırlı şeyler görmüyor insan, kafalar bulanıyor durduk yere.

Bugün kargo ve market alışverişi için dışarı çıktık. Bir AVM nin içindeki 5m migrosa girip alisverisimizi yaptık. Bizim evin yakınındaki marketler bugün kalabalık olduğu için daha sakin olur diye araçla gidilen bir yere girdik. AVM ve mağazalarda pek bir kalabalık yoktu, market içi de insanlar gayet dikkatliydi. Tabi 5m migrosa girince bir ara bebek kıyafetleri reyonunda buldum kendimi, bir ara emzik, biberon, tırnak makası vs reyonunda minicik tırnak makasini aldım elime ayy şuna bak diyorum eşime. Eşim de dur daha ortada fol yok yumurta yok diyor Ben karnımı tutuyorum ajanda burda diye Hele bı gelsin diyor.. dedim sana kalırsak çocuk donsuz kalacak Kısa kollu badiler vardı , eşim hadi al bı tane dedi ama almadım Ekim çocuğu olacak sonuçta gaza gelip mantıksız alışveriş yapmak istemedim. Market işini bir an önce halledip çıkalım derdine dustugumuz için e bebeğe de girmedik hiç. Uzun zamandır bu kadar fazla ortalıkta dolanmadigim için epey yoruldugumu hissettim bugün

Benim rahimde anormali olmasa erken doğum riski olmasa ben de gitmezdim herhalde ya. Her ay bir test çıkıyor dediğin gibi hep bir stres yaşıyoruz.
Annem hiç yaptırmamış bizde ama turp gibiyiz maşallah
Annemizin zamanında tetkik mi varmış ki yaptırsınlar? Benim annem kontroller için ayda bir Hacettepe'nin profesörüne gidiyormuş. Orda bile elle kontrol edip karnını ölçüyormuş doktor. Kilo takibi, demir hapı vs...

Hep test yaptırıp yaptırmamak meselesinde aldırma gündeme geliyor ben bundan rahatsız oluyorum. Yaptıranlar da belki andırma niyetiyle yaptırmıyor. Anomali olan bebeklerin annelerinde tansiyon ve şeker sıkıntıları daha sık oluyor. Böyle bir durum varsa anne ona göre daha sıkı takip ediliyor. Ayrıca öyle durumlar oluyor ki bebeğe doğduğu gün mudahale edilmesi gerekebiliyor. Bu durumlarda hastane tercihi, doğum şekli, müdahale olacaksa onu yapacak çocuk cerrahı vs. ona göre ayarlanıyor. Doğum sonrası kontroller ona göre yapılıyor. Ayrıca anne karnında müdahale edilebilen durumlar da var. Cinsiyet öğrenmek için haftada bir doktora gidenler varken, ikili test yaptırmak veya detaylı ultrason incelemesine girmek afaki veya lüks değil bence. Bir de beni annem normal doğumla doğurmuş ama ben makat gelişmişim. Neredeyse ikimiz de ölüyorduk diyor. Hastanede olmasaydık ikimiz de bugün bu kadar sağlıklı olur muyduk bilmiyorum. Sizle detaylı şart değil, her hafta yaptırabilirsiniz, önemli olan takip eden doktor diye konuşmuştuk. Beni yanlış anlamayın. Ama modern tıbbın nimetleri de o kadar gereksiz değil.

Hahah beni 6 ay önce normal doğum yapan bi arkadaşım çok korkuttu. O da yetmezmiş gibi yapmamam gereken bişey de yaptım. Doğum videosu izledim

izlemeseydin keşke , hiç dinleme doğum hikayelerinide. Herkesin hamileliği kendine has olduğu gibi doğumu da öyle ilk doğumu olupta pırt diye doğuranda var , benim gibi çook sancı çekende bakalım senin hikayen nasıl olacak

bende ilkinde hangi hafta ne var bilmiyordum şimdi önceki gebelikten aklımda kalan tarihler cehalet güzel bazen yaa ben sanki tatile çıkar gibi valizimi alıp hastaneye gitmiştim birşey olduğunda zaten nete bakmıyorum ben hiç , baktığın şeyi hiç bir zaman normal , olabilir sonucuyla bulamıyorsun . Kötü , kötü hastalıklara bağlıyorlar . Ev kitap dolu açıp araştırıyorum

Hahahah sesli güldüm bu söylediğinde samimisin dimi keske benm için de zor olsa ama sabrertsem filan ay ilahi deli kız

0.136 çıkmış 3 hafta önce
Hım baya düşmüş düşük olunca ölemi oluyomus ilk defa duydum o yuzden sordum benmde ha ile olmadan önce 2.5 Du sonra hamile kalınca bakıldı 1.11 Di zaten normalde hamileyken düşüyormuş öle demişti doktor ama 1.11 normal demişti bana

Benim annemin zamanında gayet de varmış. :) Gerek çevre gerek maddi imkanlar bizim gibi sık sık gidemiyormuş.

Hahahah sesli güldüm bu söylediğinde samimisin dimi keske benm için de zor olsa ama sabrertsem filan ay ilahi deli kız
Ciddiyim valla Eşim rahat şu ara.
Senin 9 aylık bir bahanen var en rahat zamanlar bak bunlar soyliyeyim.

Canım sana kaçıncı haftada kiz ihtimalini söyledi bendede böyle bi durum var daha kesinleşmedi bizimde

Ama ben gereksiz demedim ki. Siz de beni yanlış anlamayın. İçimiz rahat olsun diye yaptırıyoruz zaten testleri. Şeker ve tansiyon genelde genetik oluyor. Anomalisi olmayan bebeklerin annelerinde de olabiliyor. Müdahale edilen durumlar hangileri ki ? Şeker ve tansiyon dışında anne karnında müdahale edilen bi durum bilmiyorum yok bence. Şeker ve tansiyon sıkıntısı çıkınca da zaten normal ultrasonda bebek haftasına göre gerideyse tansiyon, şeker testinden sonra da şeker diyeti yaptırılmaya dikkat ediliyor. Takip eden doktor iyi takip etmeli. Haftasına göre geride mi değil mi diye ve dikkatli bakması önemli. Detaylıyı yaptırmak tabiki önemli iyi ama illa yaptırmak gerekli diye bişe yok.

Kendini korkutma, şöyle düşün eğer çookkk zor birşey olsaydı kimse ikinci ve sonrasını doğurmazdı.. annem bana doğurabilir misin acaba derken ben amaaann ne olacak çatır çatır doğurucam dedim.. çok şükür ki doğumum iyi geçti... korkacak birşey yok.. evet ağrı sancı oluyor ama bebek doğduğu anda bütün sancı bitiyor bir anda veee sonra bebeğinle o ilk temas herşeyi unutturuyor..
Doğuma sevinerek gitmeli bence, aylarca hayal kurduğumuz merak ettiğimiz bebeği kucağımıza alıp koklamak kavuşmak var sonunda.

Ayyy muhteşem emojisi bu mesaja tam anlamıyla uyuyor bence. Çok güzel anlatmışsın canım. Ben de öyle düşünüyorum unutuluyor demekki sonrası 2.ciyi 3.cüyü istiyolar çok güzel bi an ya bebeğe ilk dokunuş ilk temas izlerken çok duygulandım orda

İzlediğim video çok güzel anlatmıştı aslında, arkadaşım korkuttu ama kişinin doğumuna göre ve kişinin acı eşiğine göre değişen bişey bu durum. Bakalım inşAllah bi avazda ve kolay olur hepimizin doğumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…