SöylemiştimBekliyordum ben bu krizde gayet normal
Tamda duygu ve düşüncelerime tercüman oldunuz.Anne karnında kanı değişen bebek anneye rahimde açıklık var diye atılan dikiş.Annem beni doguracağı zaman hastaneye yattığında sancıları var ama çok hissedememis ve ben o ara kakami yapmışım tabi doğal olarak acil sezeryan.Allah kimseye vermesin.Benim arkadaşım bizlerden cok büyük degil evde doğarken hem annesini kaybetmiş hemde kendinde iskelet problemi var.Eskiler evet sağlam hayatlarında katkı maddeleri abur cubur yerine sağlıklı atıştırmalık var.Yağları evde yapım.Bizde oyle mi? Ev yapımı alsan bile hayvansal üründe hayvanın yedikleri problem bitkiselde bilincsizce kullanilan tarım ilaçları.Türkiye'nin %50sinde bulunan tsh problemi bile bebek gelişimi için nekadar onemliyken kan testleri gereksiz degil diye düşünüyorum.Hepimize sağlıklı rahat hamilelik diliyorum.Annemizin zamanında tetkik mi varmış ki yaptırsınlar? Benim annem kontroller için ayda bir Hacettepe'nin profesörüne gidiyormuş. Orda bile elle kontrol edip karnını ölçüyormuş doktor. Kilo takibi, demir hapı vs...
Hep test yaptırıp yaptırmamak meselesinde aldırma gündeme geliyor ben bundan rahatsız oluyorum. Yaptıranlar da belki andırma niyetiyle yaptırmıyor. Anomali olan bebeklerin annelerinde tansiyon ve şeker sıkıntıları daha sık oluyor. Böyle bir durum varsa anne ona göre daha sıkı takip ediliyor. Ayrıca öyle durumlar oluyor ki bebeğe doğduğu gün mudahale edilmesi gerekebiliyor. Bu durumlarda hastane tercihi, doğum şekli, müdahale olacaksa onu yapacak çocuk cerrahı vs. ona göre ayarlanıyor. Doğum sonrası kontroller ona göre yapılıyor. Ayrıca anne karnında müdahale edilebilen durumlar da var. Cinsiyet öğrenmek için haftada bir doktora gidenler varken, ikili test yaptırmak veya detaylı ultrason incelemesine girmek afaki veya lüks değil bence. Bir de beni annem normal doğumla doğurmuş ama ben makat gelişmişim. Neredeyse ikimiz de ölüyorduk diyor. Hastanede olmasaydık ikimiz de bugün bu kadar sağlıklı olur muyduk bilmiyorum. Sizle detaylı şart değil, her hafta yaptırabilirsiniz, önemli olan takip eden doktor diye konuşmuştuk. Beni yanlış anlamayın. Ama modern tıbbın nimetleri de o kadar gereksiz değil.
Teşekkür ederiz teyzesi, al senden de o kadarHahahgörecen acıyı daha dur seeen diyememiş de öyle mi demiş acaba Anne olacan hem de çok güzel bi anne olacan ben de güveniyorum hem yeğenime hem güzel anesine
Kız bebek mi senin Kemankolik, kızlar kibardır vurmaz öyle severYaa ben de tekme yemek istiyorumama kendim için değil eşim de hissetsin istiyorum şuan benim hissettiğimi eşim hissetmiyor kalıyorum öyle kendi duygularımla başbaşa
Aaa ben bilmeden gecen hafta almıştım ama satıcı mal pek gelmiyor deyince biz almaya niyetlendik.Malum uretimler falan hep zayıfladı.Çok acil ihtiyaç mı bilmiyorumKızlar e bebekte gördünüz mü bayramdan sonra bebek arabasını falan aksak mı
Yaş farkları ortaya çıktı :)Benim annemin zamanında gayet de varmış. :) Gerek çevre gerek maddi imkanlar bizim gibi sık sık gidemiyormuş.
Ama ben gereksiz demedim ki. Siz de beni yanlış anlamayın. İçimiz rahat olsun diye yaptırıyoruz zaten testleri. Şeker ve tansiyon genelde genetik oluyor. Anomalisi olmayan bebeklerin annelerinde de olabiliyor. Müdahale edilen durumlar hangileri ki ? Şeker ve tansiyon dışında anne karnında müdahale edilen bi durum bilmiyorum yok bence. Şeker ve tansiyon sıkıntısı çıkınca da zaten normal ultrasonda bebek haftasına göre gerideyse tansiyon, şeker testinden sonra da şeker diyeti yaptırılmaya dikkat ediliyor. Takip eden doktor iyi takip etmeli. Haftasına göre geride mi değil mi diye ve dikkatli bakması önemli. Detaylıyı yaptırmak tabiki önemli iyi ama illa yaptırmak gerekli diye bişe yok.
Detaylı ultrason sırasında doktor ailede engelli, anomalili doğan var mı diye sordu. Benim kuzenim aslında tavşan dudak ama çok çok küçükken ameliyat olmuş ve ufak bir iz dışında hiçbir şey yok. O yüzden ben bunu unutup yok dedim. Eşim de bizim ailede zeka geriliği olan biri var dedi. Ama doğum sırasında oksijensiz kalmaktan olmuş. Öyle diyince doktor hiç önemsemedi. Bir örnek erken müdahalenin diğeri tıbbi yardım eksikliğinin sonucu. Sizin verdiğiniz örnekler de çok güzel, yerinde. Ben çok şükrediyorum imkan var ve sonuna kadar faydalanıyorum diye.Tamda duygu ve düşüncelerime tercüman oldunuz.Anne karnında kanı değişen bebek anneye rahimde açıklık var diye atılan dikiş.Annem beni doguracağı zaman hastaneye yattığında sancıları var ama çok hissedememis ve ben o ara kakami yapmışım tabi doğal olarak acil sezeryan.Allah kimseye vermesin.Benim arkadaşım bizlerden cok büyük degil evde doğarken hem annesini kaybetmiş hemde kendinde iskelet problemi var.Eskiler evet sağlam hayatlarında katkı maddeleri abur cubur yerine sağlıklı atıştırmalık var.Yağları evde yapım.Bizde oyle mi? Ev yapımı alsan bile hayvansal üründe hayvanın yedikleri problem bitkiselde bilincsizce kullanilan tarım ilaçları.Türkiye'nin %50sinde bulunan tsh problemi bile bebek gelişimi için nekadar onemliyken kan testleri gereksiz degil diye düşünüyorum.Hepimize sağlıklı rahat hamilelik diliyorum.
zamlar gümrük vergileri sebepli kızlar. bir çok üründe vergi arttırıldı. ithal ürünlerde fiyatlar artar. yerli ürünleri etkilemez
tabi o ayrı meseleyerlileride zam gelen diğer unsurlardan dolayı etkiler
Canım doğurmuş biri olarak söylüyorum o iş öyle olmuyorInşallah güzel anılarımız olur
Valla çok güzel bir ornek vermişsin. Ilk gecede hiç de anlatılanlar gibi olmuyordu yani yayılırken olaylar büyüyor. Bebek kucağa geldikten sonra geçecek bence her şey. 2 ikin bu iş biter
Canım doğurmuş biri olarak söylüyorum o iş öyle olmuyorgerçekten doğum bir kadının hayatında yaşadığı en güzel ve en zor olay. Hiç bir şeye benzemiyor. Bana da hep dediler bi doğsun hiç birşey kalmıcak, kuş gibi olacaksın diye hatta kayınvalidem hep eşim doğduktan sonra çatalda uyuduğunu anlatırdı ama öyle olmadı maalesef doğumhane de kandırdılar beni diye bağırıyordum artık düşün
Deme öyle ama ya biz korkuyoruz ilk kez yaşayacaklarCanım doğurmuş biri olarak söylüyorum o iş öyle olmuyorgerçekten doğum bir kadının hayatında yaşadığı en güzel ve en zor olay. Hiç bir şeye benzemiyor. Bana da hep dediler bi doğsun hiç birşey kalmıcak, kuş gibi olacaksın diye hatta kayınvalidem hep eşim doğduktan sonra çatalda uyuduğunu anlatırdı ama öyle olmadı maalesef doğumhane de kandırdılar beni diye bağırıyordum artık düşün
Kandırdılar beni canım, olabilir valla doğumdan sonra hani hiç birşey kalmıyordu dediğimde kıs kıs güldübence kv den çatalda bayılmıştır, sana uyudum diye anlatmıştır
Höf yok yok yalan dedik biz de sanki
Burada yalan değilse doktor anlatıyor neler yapabildiklerini.
Valla canım ben de çok korkuyorum ama Allah büyük bir kolaylığını verir inşallahDeme öyle ama ya biz korkuyoruz ilk kez yaşayacaklarGece bu konunun üzerine konuştuktan sonra uyuyakalmışım, gece bi ara uyandım. Kafamda deli sorular belirdi diyorum ki normal doğum yapsam dikiş olacak olmasam sezeryan olsam o da zor onda da var ben içimdki çocuğu nasıl çıkartcam, şimdi hareketlerinden korkuyorum o zaman nasıl olacak Eşimi de kaldırdım onun da başının etini yedim, daha çok var düşünme şimdiden diyor ama nasıl
Tecrübeni detaylı merak ediyorum ve çok sormak istiyorum ama korkuyorum ama çok da merak ediyorum belirtmek isterim
Yok canım erkek bebek ama kibar bi erkek teyzesiTeşekkür ederiz teyzesi, al senden de o kadarİnşallah 5 ay sonra ay bu ufaklık beni hiç uyutmuyor hep ilgi bekliyor der dururuz burada yine
OyşşinşAllah canım ay uyku deme bana hiç dayanamam uykuya ha
Kız bebek mi senin Kemankolik, kızlar kibardır vurmaz öyle sever
Ne kadarlık erken bir doğum oldu ki?Valla canım ben de çok korkuyorum ama Allah büyük bir kolaylığını verir inşallahAnnem ilk hamileliğimde hep o orada kalmayacak elbet bir şekilde çıkacak derdi gerçekten de öyle. Normal doğum veya sezaryen bir şekilde olacak. İkisinin de artı eksileri var ama normal doğum daha iyi bence çünkü doğum olayı bittikten sonra normal yaşantına kaldığın yerden devam ediyorsun. Ahh canım ben doğumumu anlatsam burada tam sitcomluk ben biraz erken doğurdum ailemin yanında tatildeydim oğlum süpriz yaptı bende tanımadığım bir hastanede tanımadığım bir doktorla doğum yaptım neler yaşandı neler yani
Deme öyle ama ya biz korkuyoruz ilk kez yaşayacaklarGece bu konunun üzerine konuştuktan sonra uyuyakalmışım, gece bi ara uyandım. Kafamda deli sorular belirdi diyorum ki normal doğum yapsam dikiş olacak olmasam sezeryan olsam o da zor onda da var ben içimdki çocuğu nasıl çıkartcam, şimdi hareketlerinden korkuyorum o zaman nasıl olacak Eşimi de kaldırdım onun da başının etini yedim, daha çok var düşünme şimdiden diyor ama nasıl
Tecrübeni detaylı merak ediyorum ve çok sormak istiyorum ama korkuyorum ama çok da merak ediyorum belirtmek isterim
Ayy ne güzel maşallah öyle gelsinYok canım erkek bebek ama kibar bi erkek teyzesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?