Valla canım ben de çok korkuyorum ama Allah büyük bir kolaylığını verir inşallahAnnem ilk hamileliğimde hep o orada kalmayacak elbet bir şekilde çıkacak derdi gerçekten de öyle. Normal doğum veya sezaryen bir şekilde olacak. İkisinin de artı eksileri var ama normal doğum daha iyi bence çünkü doğum olayı bittikten sonra normal yaşantına kaldığın yerden devam ediyorsun. Ahh canım ben doğumumu anlatsam burada tam sitcomluk ben biraz erken doğurdum ailemin yanında tatildeydim oğlum süpriz yaptı bende tanımadığım bir hastanede tanımadığım bir doktorla doğum yaptım neler yaşandı neler yani
Merak olarak kalsın o zaman ama bi tırsmadım değilboşver bazı konular sadece merak olarak kalsınmesela benimde hep ilk hamileliğimden beri düşündüğüm gece suyum gelecek hastaneye gideceğim nasıl gideceğim , araba batmasın fln absürt hayaller .. kendi ayağımla doğuma gittim . İlkini yaşadın , ikincide niye ısrar ediyorsun bu hayalde yine devam etti çok seyahatlerim oldu ikinci gebeliğimde ,son güne kadar da gezdim , oğlumu gezdirdim ,aşırı hareketliydim . Hep e5 te suyum gelecek , arabayı durdurup dörtlüyü yakıcam, eşimi arayacağım , ambulansı arayacağım ..hayaller yine böyle sonuç kendi ayağımla doğuma gittim
Ne kadarlık erken bir doğum oldu ki?
Ay çok mu zor geçti seninki ya valla Allah annelere kolaylık versin.
Ben de normal istiyorum ama işte kısmet her şey bakalım inşallah herkesinki kolaycık geçer de güzel hatırlarız.
Merak olarak kalsın o zaman ama bi tırsmadım değil
Ben de öyle korkuyorum ya öyle olmuyor muDiyorum ki denize girsem ya suyum gelse ben anlamasam ve bebeğim orada susuz kalsa Allah korusun. Şu su gelme olayını hayal edemiyorum pek.
İkisine de maşAllahAyy ne güzel maşallah öyle gelsinAma benimki biraz kaba olacak herhalde. Akşamları çok hareketleniyor zaten geç saatlere kadar yemediğim tekme kalmıyor herhalde biraz partici bir tip olacak. Dıpdıs dıpdıs
kendini şartlama sakın illa şöyle olsun , böyle olsun diye arkadaşım kendini o kadar normal doğum için şartlamıştı ki mecburen sezeryan oldu ve ağır lohusalık depresyonu geçirdi ve kendisi kadın doğumcu , komplikasyonları herkesten iyi biliyor . Sebep sadece bilinçaltında kendini şartlanmasıydı
Nasıl normal doğumlar oluyor , sezeryan kadar dikişli veya sezeryan oluyor ertesi günü normal hayatına dönebilecek enerjiklikte oluyor . Bebeklerimize sağlıklı kavuşalım inşallahta ❤
İşte hayal edemiyorum mertur kafamda deli sorular gerçektenyok yaa öyle olmuyor, suyun geldiğinde kasılmalar da oluyor . Suyun geldiğinde hemen doğumda olmuyor
Ay ben ona neler diyorum yavrum ya neler çekecek benden şebeğe dönecek iyiceİkisine de maşAllahkaba demesene yeğenime
Benimki daha küçük teyzesi daha öğrenecek partide eğlenmeyi
Cidden aramızda 10 gün varmış ondan olabilir dimi. Büyüdükçe tekmeler kuvvetlenecek
İşte hayal edemiyorum mertur kafamda deli sorular gerçekten
Ay aman şartlamayayım tamam ama ne kadar çok parametre var ya bu nedir
Ay ben ona neler diyorum yavrum ya neler çekecek benden şebeğe dönecek iyice
Heee 10 gün mü var ben 10 gün önce hissetmiyordum ki böyle şeyler damar atması gibi hissediyorum nadiren
Ondandır o zaman küçük çünkü daha ayaklayı ve elleyi yaşı vuyabiliy ki anneşi
Bizimkiler küçük daha annesi korkma öyle günler gelecek sanırım ayağı karnımdan çıkacak diyeceksinDimi naşı vuyacak minicik daha. Size yetişiriz o zaman 10 gün sonra inşAllah
Merak olarak kalsın o zaman ama bi tırsmadım değil
Ben de öyle korkuyorum ya öyle olmuyor muDiyorum ki denize girsem ya suyum gelse ben anlamasam ve bebeğim orada susuz kalsa Allah korusun. Şu su gelme olayını hayal edemiyorum pek.
kendini şartlama sakın illa şöyle olsun , böyle olsun diye arkadaşım kendini o kadar normal doğum için şartlamıştı ki mecburen sezeryan oldu ve ağır lohusalık depresyonu geçirdi ve kendisi kadın doğumcu , komplikasyonları herkesten iyi biliyor . Sebep sadece bilinçaltında kendini şartlanmasıydı
Nasıl normal doğumlar oluyor , sezeryan kadar dikişli veya sezeryan oluyor ertesi günü normal hayatına dönebilecek enerjiklikte oluyor . Bebeklerimize sağlıklı kavuşalım inşallahta ❤
yok yaa öyle olmuyor, suyun geldiğinde kasılmalar da oluyor . Suyun geldiğinde hemen doğumda olmuyor
Gelsin o günlerBizimkiler küçük daha annesi korkma öyle günler gelecek sanırım ayağı karnımdan çıkacak diyeceksin
Tamam o zaman şimdi olayın eğlence kısmına odaklanalımyaşamdan hayal edemezsinsenin şimdi düşüneceğin ay şu zıbın ne tatlı , ay burda indirim var, tekme attı , canım şunu çekti ... boşver doğum fln 36 . Haftalarda başlarsın nasıl doğuracağım diye şimdi daha çook var.❤
Minnacık kiDimi naşı vuyacak minicik daha. Size yetişiriz o zaman 10 gün sonra inşAllah
Sen de benim gibi acemi endişeleri yaşıyorsun di miMermaid1991 sorularıma tercüman oldun resmen. O su olayını ben de ne zamandır düşünüyordum. Teşekkürler canlar valla içimi rahatlattınız. Aniden olan şeyler değil demekki. Geç kalma olayı olur mu zamanlama nasıl olmalı bunları düşünüyorum sürekli.
Onlarda fırsattan istifade ederek zam yaparlar hatta belki yapmışlardır bile..zamlar gümrük vergileri sebepli kızlar. bir çok üründe vergi arttırıldı. ithal ürünlerde fiyatlar artar. yerli ürünleri etkilemez
zaten bekliyorduk bu zamlari..Kızlar e bebekte gördünüz mü bayramdan sonra bebek arabasını falan aksak mı
Canım normal doğum yapmadım ama suni sancı çektim inan dayanilmayacak gibi bir durum değil.. Sancinin son raddesine geldim ben yani hiç bitmeyen bir sancı, açılma olmadığı için sezeryan tercih ettim. Suni sancı verilmez ise bu sancılar ara ara geliyor.. Örneğin 5 dakikada bir 30 saniye 4 dakikaya düşüyor 3 dakikaya düşüyor son sancı gelene kadar zor olan tek bir şey var doğum anı oda açılma olduğu anda çok uzun sürmüyor..Ne kadarlık erken bir doğum oldu ki?
Ay çok mu zor geçti seninki ya valla Allah annelere kolaylık versin.
Ben de normal istiyorum ama işte kısmet her şey bakalım inşallah herkesinki kolaycık geçer de güzel hatırlarız.
Canım nasıl oldu kolun ?Ciddiyim vallaEşim rahat şu ara.
Senin 9 aylık bir bahanen var en rahat zamanlar bak bunlar soyliyeyim.
Bir de suni sancı normal sancıya göre daha zor olurmuş. Bir de şey düşünüyorum ya o ana gelince çekmek zorunda oluyorsun ya şimdiki kadar korkunç olmazmış gibi başa gelince ama işte iyimser bir yaklaşım sunuyorum sadece kendime belki deCanım normal doğum yapmadım ama suni sancı çektim inan dayanilmayacak gibi bir durum değil.. Sancinin son raddesine geldim ben yani hiç bitmeyen bir sancı, açılma olmadığı için sezeryan tercih ettim. Suni sancı verilmez ise bu sancılar ara ara geliyor.. Örneğin 5 dakikada bir 30 saniye 4 dakikaya düşüyor 3 dakikaya düşüyor son sancı gelene kadar zor olan tek bir şey var doğum anı oda açılma olduğu anda çok uzun sürmüyor..
Benim ikiz olmasaydı ve normal doguma engel bir durum olmasaydı sezeryan sonra tekrar normal doğumu tercih ederdim.
Aynı hala, özellikle arkaya doğru hareketi kısıtlayan bir ağrı var. Seninki nasıl oldu?Canım nasıl oldu kolun ?
Bugün daha iyi diyeceğm yineAynı hala, özellikle arkaya doğru hareketi kısıtlayan bir ağrı var. Seninki nasıl oldu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?