2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Ben de aslında çok rahat bir tipim ama gerçekten bugün hiç iyi değilim ya. Sürekli vajen bölgemi kastigimi farkettim bebeğe bir şey olmasın kafası ile. Ve ağrı hissediyorum. Aklima o kadar cok sacma seyler geliyor ki ağrının psikolojim olup olmadığını bile anlamıyorum. Uyuyup gevsemek istiyorum artik. Su bebekler sağlıkla bir dogsalar sonra çok rahat edeceğiz.
Benim karnım da buz gibi soğuk kalında giysem incede giysem
Ben de battaniye aldım üstüne yatıyorum sıcak sıcak. Gaz sancıları hafifledi sanki böyle.

Oral Demir ilaçlarına intolerans gösteriyorum yiyecekler sıkıntı olmuyor ama Demir olarak almıyor depolayamıyor da yani beslenme kaynaklı olduğunu düşünüyorlardı aslinda ama hayatımda dikkat etmediğim kadar dikkat ediyorum kırmızı et çok daha fazla tüketiyorum yanında C vit içeren bir içecek de içiyorum ama depolar hala boş üstüne regl de olmuyoruz aylardır kanamayla kaybetmiyoruz yani anlamadım barsaklardan emiliyor Demir büyük ihtimal orda bir sıkıntı var da bakalım gebelik öncesi de 3-4 ayda bir damardan alıyordum alırım yine bebek de depolarsan kullanır artık yapacak birşey yok çözümü olan şeyler şükür

İlk defa duydum canım bunu. İğne olarak mi alacaksın ben konunun ortasından daldım az

Bebekler için her şey mübah sağlıkla gelsinler inşallah

Kızlar selam bebeğin hareketlerini daha aşağıda hissediyorum iki gündür sizin de başınıza geldi mi evham yaptım?
Sürekli hareket halindeler yerleri bol olunca normal canım ben bakıyorum göbeğimin üstünde tam iki dakika sonra bakıyorum aşağıda genelde aşağıda oluyor bu günlerde

İlk defa duydum canım bunu. İğne olarak mi alacaksın ben konunun ortasından daldım az
dal canım ne olacak damar yolundan alıyorum 3 gün ayaktan hasta yatışı yapılıyor ilaçı alıp dönüyorum her gün bir doz alıyorum dr multivitamin başladığında içerisinde Demir varsa almayayım demiştim aslında ama az miktarda var deneyelim dedi
Zaten sabah bulantılarım vardı çıkartıp rahatlıyordum ama o ilaçlarda bende ayrı bir şey yapıyor normal bulantı değil yani tüm sindirim sistemim çöküyor iki gün boyunca bulantı kusma ishal gibi Bir yudum su inmeden cıktı en son dehidrate olduğumu farketip virüsün tavan yaptığı zamanlardı hastaneye gitmek de istemedim acile koştur koştur damar yolu açtırdım arkadaşa dr görüşü alarak tabi sonrada ilacı kestik kesince hemen toparladım zaten
Damar yolundan almanın avantajı hızlı yükseltiyor oral ilaçlara göre
Dezavantajı drların kulllanmak istememe sebebi alerjik reaksiyon riski Yüksek şükür şimdiye kadar 5-6 kez aldım hiç karşılaşmadım

Ah canım neler çekiyoruz annelik için.
Çok şaşırdım Demir ilacının böyle bir etkisi olmasına. Neyse ki çaresi varmış zor da olsa senin için. Hamileliğin son zamanına kadar kullanıyor muyuz bu ilacı ? Ne kadar daha alacaksın damar yolu ile?

Demir’i doğumdan sonra da bir süre kullanacağız emzirirken
Yok ya zor değil sürekli almıyorum ki 24. Haftada kendi doktoruma gideceğim o zaman alırım üç doz alınca 2-3 ay almıyorum doğumdan önce de bir kez alırım büyük ihtimal değere bakıp karar veririz artık sonrası bakalım gebelikte regl olmayınca düşmez diye umut ediyordum ama maalesef su an depolarım yüzde 10 dolu gebe kalmadan iki ay önce almıştım 60 ları görmüştüm napalım normal dr um beslenme kaynaklı derdi olmadığını gözüne sokacağım Çünkü gebelikte bayağı dikkat ediyorum bebekler de 20. Haftadan itibaren Demir depolarını kullanıyor bizden 24 e kadar bekleyelim dedi doktorum o arada yüzde 10 luk kısımdan yararlanır zaten

G glnrm teşekkür ederim canım mesleğimi icra etmesem de hemşireyim bilgiler oradan kaynaklı biraz
Ama ne terzi kendi söküğünü dikebiliyor ne de gebelik sürecim okuduğum kitaplar gibi ya da gözlemlediğim gebeler gibi değil farklı oluyor tabi kesin doğumda izlemek gibi olmayacak doktoruma BİLe hemşire olduğumu söylemedim AA sen biliyorsun o zaman herşeyi moduna girip bilgilendirme kısmını kısa tutuyorlar asm de bunu yaşadım oysa bilmekle süreci yaşamak çok farklı ki bilmediğim tonlarca şey öğrendim Bilgi Derya deniz zaten

Son düzenleme:
Kızlar İstanbul Avrupa yakasında oturanlar bu detaylı ultrasonu nerde yaptıracaksınız bide fiyatları yazar mısınız aklımda olsun doktorum beni yönlendirecek ama nereye hangi hastaneye bilmiyorum Çarşamba gidicem

Büyük ihtimal ben de böyle demir alacağım. Bir doz alman ne kadar sürüyor? Bu 5-6 dozu arka arkaya mı aldın yoksa 2-3 gün aralıklarla mı? Son sorum da baş ağrısı vb. bir yan etkisi oldu mu?

Kızlar 3 gündür Demir ilacına başladım ama kabızlıktan ölüyorum acaba bu Demir ilacını bir gün içip bir gün içmesem olur mu aldığımız vitamin ilaçlarında azda olsa Demir takviyesi var o yeterli gelir mi Yoksa ben bir gün daha kabızlık çekersem acillik olucam

Bana multivitaminlerin içindeki demir bile fazla geliyor. Seni anlıyorum. Maalesef demirin en yaygın yan etkisi kabızlık. Gebelikten önce demir eksikliği var mıydı? Yoksa dozu düşürmeyi deneyebilirsin. Eğer eksiklik varsa doktoruna danışsan daha iyi olabilir.

Cnm duphalac kullaniyor musun?Druna danissan belki faydalı olur.Çünkü bende kabızlık icin doğal yöntemler hiç yaramamisti bakliyat zeytinyağ kuru kayisi v.b.Dr da duphalac önerdi zarari olmadığından falanda bahsetmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…