2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Vardı tedavi görmüştüm ve değerlerim normale dönmüştü ama hamilelikte bu Demir ilacına çok önem veriyorlar ne yapcam kafam karıştı

Ben bütün gün o sancıyla dolaşıyorum özellikle tuvalete girdiğimde oturduğum da

Gaz sancisi..Butun gun cekilebilecek bi sanci degil ki.. Hareketleri kisitliyor yada zaman zaman kilitliyor insani.. Bence doktoruna gorun yada varsa iletisim bilgisi paylas. Cektirme kendne bunu..

Kullanmadım canım ama bi kaç sitede yorumlarda kabız olanlar bu ilacı kullanmış ismini duymuştum. Sen bunu kullanıyor musun ? Kullanıyorsan ne sıklıkta kullanılacak ? Bu kabızlık yüzünden bebişi de strese sokmaya başladığımı düşünüyorum çok zorluyor beni

Hoşgeldiniz
Aramıza katılmanız biraz buruk olmuş Sizin adınıza ama hepimizde sadece biraz hassaslık var sanırım hamilelik hormonları üstene yaşanılan süreç. her meslekte sıkıntılar var bence meslekten ziyade insan olmakla ilgili sıkıntı ve ne olursa olsun şiddetin her türlüsü her meslek adına kötü bir düşünce tabi
İyiki geldiniz mesleki deneyimlerinizden yararlanırız biz de

Vardı tedavi görmüştüm ve değerlerim normale dönmüştü ama hamilelikte bu Demir ilacına çok önem veriyorlar ne yapcam kafam karıştı
Endişelerimi söylediğimde gerçekten de benim doktorum da ısrar etti bu konuda. Ama yine aynı sorun baş gösterince ben vitamini 1 haftada bıraktım. Doktoruma da artık ısrarcı olamadı. Ben beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum. Sanırım ölçümlerde eksiklik çıkarsa damar yolundan demir verilecek. Sen de mutlaka konuşmalısın, her zaman bir alternatif bulunabilir diye düşünüyorum. Eğer mevcutta tespit edilmiş bir eksiklik yoksa bir sonraki kontrolüne kadar demiri bırakman büyük bir sorun olmaz sanıyorum.

Canım ben Medikalpark Florya’ya gidiyorum hamilelik takibi için. Perinatolog da var hastanede ve nette araştırdığım kadarıyla çok iyi. İkili testimi ona yaptırmıştım ve çok memnun kaldım. Detaylı için de ondan randevu aldım, 600 tl. Doçent doktor Ali Gedikbaşı.

Bu arada bu kabızlık problemi sanırım hepimizde tekrar başladı. Bu haftalarda başlıyormuş diye okumuştum. Daha önce kuru kayısı yiyerek çözüm bulmuştum ama şimdi o kadar da etki etmedi. Bu sabah daha etkili bi yol buldum ama. Bir su bardağı suya 4-5 tane kurusu kayısı atıp cezvede ısıtın. Sonra da kayısıları yiyip suyu da sıcak için. Tabi kaynar olmasın, ağzınız yanmayacak kadar, çay gibi mesela. Sıcak su içmek bağırsakları bu dönemde yumuşatıyormuş ve kabızlığa çareymiş. Yalnız sabah aç karnına içmeniz gerekli.

Öncelikle duygularımıza tercüman olmussunuz aslında biz zaten genelleme yaptık şahsi algılamanıza üzüldüm mesele meslek meselesi değil aslında söylediklerinize cok haklısınız amaaa ben kendi adıma söleyim gğleryüz beklemiyorum kesinlikle cunkü ne şartlarda çalısıldıgını tahmin ediyorum ama ne olursa bu sekilde azarlamaya hor görmeye de hakları yok sonucta bizlerinde işleri stresli bizde yeri geliyo sinirleniyoruz ama kimseyi de azarlayıp hor görmüyoruz Müge anlıya hak veren bendim o yüzden cvb vermek istedim şiddeti savunduğunu düşünmediğim için neden sinirlendiğinde hak vermek açısından söyledim yani her doktor her polis her hemşire aynı değil kişisel algılamayın lütfen yinede kırdıysak kusura bakmayın işiniz zor hepimizin işi zor hayat zor malesef..

Hayırlı sabahlar arkadaşlar .ben dünden beri yeni girebildim cünkü alttan muayene edilince biraz daha agrılarım oldu.bayagı mesaj yazan hatta moral olsun diye destek olanda olmuş teşekkür ederim söylediklerim lütfen yanlış anlaşılmasın ama gerçekten dün doktorun yaptığı çok gereksiz hareketlerdi hem imkanlarım olsa niye gitmeyeyim ve sabaha kadar stres ve agrı cektim .ben ne zaman acillik olsam devlet doktorları bu şekil denk geldi o yüzden inanin devlete Doğum yapmaktan korkar oldum moralim bozulur kavga eder bebeğime zarar verirler psikolojisi ile Bazı özel doktorları da öyle ama bu kadar acımasız değiller .bu süreçte gerçekten işinde iyi ve kaliteli doktor bulmak gerek Rabbim hepimizin yardımcısı olsun Ve kimseyi gerekmediği sürece hastanelere düşürüp kimseye muhtaç etmesin herkese çok teşekkür ederim çok şükür iyiyim iyi ki varsınız gerçekten

Bu arada son olarak dün gittiğim doktor sabahtan ben dahil 6 hastayla kavga etmiş diye tepki almış bayağı.bide ben dün gittiğimde hiç yoğun değildi hemşirelerle oturuyorlardı Doğumhane bile boştu .sözüm her doktora değil ama gerçekten işini hakkıyla yapmayı bilmeli bence aldıkları maaşta az degil sonucta .bu arada ben bu süreçte özel hastanede gece gündüz calişan doktorlar bilirim komşularımdan .işini hakkıyla yapandan Allah razı olsun gerisi de Allah’a havale ediyorum

Benim dr akşamları 1 tatlı kaşığı şeklinde kullanabilirsin dedi.Düzene girince 3 günde 1 kullandım.Suan problem yok kullanmıyorum.Sen ama mutlaka drunla görüş senin icin başka bir özel durum oluşmasın.

Tekrar geçmiş olsun Önemli olan güzel haberlerle gelmiş olman bebişe birşey olmaması

Hoşbuldum teşekkür ederim☺

Yo aksine ben genelleme yapılmasına karşı çıktım, şahsi algılamadım. Her meslekte her tür insan var, inşallah her zaman ekstra merhametli insanlara denk geliriz hepimiz

herkese günaydın

kızlar demir için solgarın tableti var. gentle iron diye geçiyor. hiç bir yan etkisi yok. doktorlarınıza danışın isterseniz. benim doktorum onu verdi bana gebelikten önce kanım ve demirim düşük diye. hala devam ediyorum. değerlerimi çok iyi toparladı.

Şu anda 22. Haftadayım 17. Hafta da bulantılarım çok şükür geçti fakat bu seferde yeni yeni mide yanmaları başladı en son Dr detaylı ultrason için gitmiştim Dr sormayı unutmuşum mide yanmasına hamilelikte hangi mide şurubu kullanılıyor bilenler varsa yazabilir mi 24 haftada şeker testi için gittiğimde sorup yazdıracağım inşallah ama bazen dayanılmaz olabiliyor

o mesajları gördükten sonra içimden geçenleri yazmışsın . Şahsen o tarz mesajlara bende kırıldım ve foruma yazasım gelmedi . Pandemi döneminde diğer ülkelerinde sağlık sistemlerini görmemiz için fırsat oldu . Dr lar ilk haftalardan bırakıp kaçtı . Bizim ülkemizde basına yansımayan ve korona sebebiyle ölen kaç tane dr var . Sadece şu dönemdeki fedakarlıkları bile sayılamayacak kadar fazla Üç ay boyunca çocuğundan ,ailesinden uzak kalan mi dersin. Çocukları her gün telefonda ağlayıp duruyorlar( bizzat şahidim ) siz hayal edin bir anne baba için o psikolojiyi . Öte yandan devlet tepesinde bu yasak günleri diğer mesleklere zorunlu tatil oluyor ama dr lardan evde kalanı telefon başında . Cumartesi / pazar tatili yok hastalarını arayıp fiiliasyon yapıyor ve devlet hala tehdit ediyor performans yiyeceksin maaşından kesilecek 7/24 telefonda gece gündüze karışmış. Zaten ne kadar maaş alıyorlar. Kazanması ayrı zor , okuması ayrı zor ömrünü adıyorsun okumaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…