- 6 Şubat 2020
- 1.389
- 1.786
- 63
- 35
Canım 5-6 dozu gebelik öncesi almıştım gebelikte hiç almadımBüyük ihtimal ben de böyle demir alacağım. Bir doz alman ne kadar sürüyor? Bu 5-6 dozu arka arkaya mı aldın yoksa 2-3 gün aralıklarla mı? Son sorum da baş ağrısı vb. bir yan etkisi oldu mu?
Bu bilgiler için çok teşekkür ederim. Rutin kontrolüm iki hafta sonra. O zaman netleşir sanırım. Ama bunları öğrendiğim iyi oldu, ona göre sorularımı hazırlayıp giderim.Canım 5-6 dozu gebelik öncesi almıştım gebelikte hiç almadım
İki farklı ilaç var birini ard arda üç gün günde bir doz Alman gerekiyor diğerini bir günde bir doz şeklinde herhangi bir yan etki göstermedim ben hiçbirinde gebelikte de umarım olmaz ilacı Alman maksimum 2 saat 250 cc serum içinde veriliyor genelde bazen arkasından bir 500-1000 cc boş serum gönderiliyor vücuda hızlı dağılım sağlaması açısından her doktorun farklı tarzı var bazıları öncesinde alerjik reaksiyon riskine karşı avil yaptırıyor ama gebelikte yaptıracaklarını sanmıyorum önce çok yavaş başlanıyor deneme dozu oluyor sonra yavaş yavaş arttırılıyor öncesinde avil aldığım zamanlar da sadece aşırı uyku yapıyordu denir ilacının hiç bir etkisi olmadı ben de umarım sende de olmaz zaten hastane ortamımda verildiği için herhangi bir etki olsa da müdahale yapılır
Bende 2 gündür çıkamıyorum tuvalete gaz karnımda birikmiş durumda sancı yapıyorYa kizlaaar benm iki uc gunde buyuk tvaletim ancak geliyor o da az az biseyler .. az az sık sık yiyorum . Yemege bi anda yuklenince midem rahatsiz oluyor .. Var mi onereceginiz birsey.. N apsam ki ? yapamiyor da degilim. Gelmiyo. Gelse zorda olsa yapcam.ama yok yani..
Hayatımda sayılıdır kabız olduğum ama ilk tavsiye su ardından kuru kayısıdan çok fayda gören var günde bir soda mideni rahatlatır beni rahatlatıyor en azından bir de biraz tadı garip oluyor ama günde bir yemem kaşığı saf zeytin yağını içebilirsen sek olarak tabi onunda faydası olur sanırım aaa yeşil mercimek de barsakları güzel hızlandırıyorYa kizlaaar benm iki uc gunde buyuk tvaletim ancak geliyor o da az az biseyler .. az az sık sık yiyorum . Yemege bi anda yuklenince midem rahatsiz oluyor .. Var mi onereceginiz birsey.. N apsam ki ? yapamiyor da degilim. Gelmiyo. Gelse zorda olsa yapcam.ama yok yani..
Eskiden de böyle miydi düzeniniz? Önerilenler hep aynı: lifli beslenme, su, hareket. Bir de ihtiyaç hissetmeseniz bile her sabah aynı saatte 5-10 dakika tuvalete giderek bağırsaklarınızı alıştırmayı deneyebilirsiniz.Ya kizlaaar benm iki uc gunde buyuk tvaletim ancak geliyor o da az az biseyler .. az az sık sık yiyorum . Yemege bi anda yuklenince midem rahatsiz oluyor .. Var mi onereceginiz birsey.. N apsam ki ? yapamiyor da degilim. Gelmiyo. Gelse zorda olsa yapcam.ama yok yani..
Sanırım iyice hareketsiz kaldık gaz ve kabızlık problemi bitmiyor Demir ilaçları bazı kişilerde kabızlık yapsa da bence temelde hareketsiz yaşamamız da bu durumu TetikliyorBende 2 gündür çıkamıyorum tuvalete gaz karnımda birikmiş durumda sancı yapıyor
Onceden hic aksatamazdim her kahvaltidan sonra bastirirdi ... Gunde bir iki kere olurdu. Simdi iki uc gunde bir. Bebek rahim yoluna cok yakin demisti doktor bundan olsa gerek kucuk tuvaletim icin cok sık wcyi ziyaret ediyorum zaten. :) Ama buyuk yok. .hep kucuk.Eskiden de böyle miydi düzeniniz? Önerilenler hep aynı: lifli beslenme, su, hareket. Bir de ihtiyaç hissetmeseniz bile her sabah aynı saatte 5-10 dakika tuvalete giderek bağırsaklarınızı alıştırmayı deneyebilirsiniz.
Aynen benim de oyle. Cok sık olmasada gunde bir bazen iki kere sanci oluyor bi kitleniyorum cok uzun surmuyor ama yarim saat kadar .. sonra geciyor .Bende 2 gündür çıkamıyorum tuvalete gaz karnımda birikmiş durumda sancı yapıyor
Bezmialem mehmet serdar kutuk 400 tl ben memnjn kaldimKızlar İstanbul Avrupa yakasında oturanlar bu detaylı ultrasonu nerde yaptıracaksınız bide fiyatları yazar mısınız aklımda olsun doktorum beni yönlendirecek ama nereye hangi hastaneye bilmiyorum Çarşamba gidicem
En azından Demir’i düzenli kullanmaya çalış alarm falan kursan bebek depolarını kullanır da sen güçsüz düşebilirsinBu arada ben hic vitamin vs. kullanmiyorum . Degerlerim normal. Bebeginde cok sukur sagligi yerinde gorunuyor . Doktor yaziyor birseyler ama ben takipsizim bu konuda . Sartlandiramiyorum kendimi. İlk gebeligimde hep aldim bi iki kullandim sonra hep unuttum . Aklima geldiginde usendim. Bunda da hic almamaya karar verdim. Sadece folik asit kullandim iki hafta kadar yine duzensiz tabi. Sonra onu da biraktim. Oyle yani.
Dogru oldugunu soylemiyorum ama ben ah ben.. :)
Limonlu soda iki gunde bir icerim normalde de cok severim. Evimde eksik olmaz . Soda aliskanligim hep vardi yani. Kuru kayisi da midemi bulandiriyo.Hayatımda sayılıdır kabız olduğum ama ilk tavsiye su ardından kuru kayısıdan çok fayda gören var günde bir soda mideni rahatlatır beni rahatlatıyor en azından bir de biraz tadı garip oluyor ama günde bir yemem kaşığı saf zeytin yağını içebilirsen sek olarak tabi onunda faydası olur sanırım aaa yeşil mercimek de barsakları güzel hızlandırıyor
Aksaray’da ki mi canım randevulu mu?Bezmialem mehmet serdar kutuk 400 tl ben memnjn kaldim
Tabi anemi öyküm yıllardır varKitapkurdu20 acaba sizde anemi mi var tanı aldınız mı daha önce? Onun da birsürü çeşidi var araştırıldı mı hiç?
Şunun için sordum bilginiz var mı bilmiyorum benim B12 düştüğünde ne kadar demir alsam da hgb yükselmiyor, sanırım B12 eksikliğine bağlı olan anemi çeşidi var bende tıbbi adını bilmiyorum ama. Siz de kendinizde benzer birşey farkettiniz mi merak ettim.
Yok kuzum benim kan ve vitamin ilacım annemde kaldı içemiyorum kaç gündür ondan sanırım ona bağlıyorum benSanırım iyice hareketsiz kaldık gaz ve kabızlık problemi bitmiyor Demir ilaçları bazı kişilerde kabızlık yapsa da bence temelde hareketsiz yaşamamız da bu durumu Tetikliyor
Ben bütün gün o sancıyla dolaşıyorum özellikle tuvalete girdiğimde oturduğum daAynen benim de oyle. Cok sık olmasada gunde bir bazen iki kere sanci oluyor bi kitleniyorum cok uzun surmuyor ama yarim saat kadar .. sonra geciyor .
En azından Demir ilacı kabızlık yapmamış yapmamış en çok görülen yan etkilerden biri sanırımYok kuzum benim kan ve vitamin ilacım annemde kaldı içemiyorum kaç gündür ondan sanırım ona bağlıyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?