2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz. Bende bi devlet memuru olarak bu dediklerinize katılmakla beraber şu doktor güler yüz göstermek zorunda değil işini doğru yapması gerektiği cümlesine takılıyoruz zaten bizim doktorlardan beklentimiz güler yüz değil insan gibi muamele yapmaları bizi azarlamamaları kusura bakmayın ama devlet sizlere bizi azarlama yetkisi vermedi bizlerin o an size muhtaç olduğumuzun farkında olmamız sizlere o hakkı veriyor gibi düşünüyorsunuz galiba. Bu sadece kadın doğum doktorları için geçerli değil aklıma hastane ve doktorlarla ilgili o kadar çok olumsuz örnek geliyor ki... Özel hasteneye gitmeye imkanı olmayan insanı bile bu tavırlar sırf insan gibi muamele görebilmek için insanları borç alarak özel hastanelere yönlendiriyor bence bu çok acı bi durum.

Dip not: her meslekte olduğu gibi tüm doktorlar için bunları söylemiyorum. Devlette çalışıpta gerçekten çok ilgili olan ve işini gerçekten hakkıyla yapmaya çalışan doktorlarımızda var.

Ben danıştım. Dünya sağlık örgütünün gebelikte demir eksikliği için önerdiği formlardan değil biglisanit, zaten verimli emilim de olmuyor dedi. Ama kullanamazsın demedi, solgar'a da mail atmıştım onlar da gebelikte kullanılabilir demişlerdi. Bence hiç kullanamamaktan iyidir. Hatta olur verseydi kullanmak istiyordum ama şimdi damardan alacağım galiba.

Ben çok daha minnoş bir şey paylaşmak istiyordum demir, kabızlık filan derken unuttum

Arife günü eşim bebeğin hareketini hissetti! Öncesinde de birkaç kez denemiştik ama denk gelmemişti. Dün de ikinci kez denk getirebildik. İlk hissettiğinde çok şaşırdı, çok mutlu oldu. Keşke diyorum bir alıcı olsa onun karnına yapıştırsak ben ne hissediyorsam aynısını hissetse.

Başka denk getirebilen oldu mu? Baba adayı ne tepki verdi?

Şunu da eklemek istiyorum şu zor süreçte doktorlarımızın hakkını yememek gerekiyor gerçekten yaptıkları iş çok zor bizler hastaneye gidip 30 dk durunca endişeleniyoruz onlar hangi hastanın virüslü olup olmadığını bilmeden çalışmak zorunda bu yüzden hepimizin bi vefa borcu var.

Son düzenleme:
Benim eşimde son bikaç gündür hissediyor ama bebiş çok nazlı haraket ederken babası elini koyunca hemen hareketi kesiyor eşimde uzun uzun beklerken kolu yoruluyor uyuya kalıyor

Benim eşimde son bikaç gündür hissediyor ama bebiş çok nazlı haraket ederken babası elini koyunca hemen hareketi kesiyor eşimde uzun uzun beklerken kolu yoruluyor uyuya kalıyor
Gerçekten de ufak bir değişiklikte hareket kesiliyor. Benim eşim en fazla 1 dakika dayanıyor, senin eşin yine elinden geleni yapıyormuş :))

Ben de bir Sağlık çalışanı olarak kendisi veya yakını sağlık çalışanı olmayanların bizi anlayamayacağını düşünüyorum. Ama biz sanırım kendi yaşadığımız zorlukları bildiğimiz için gittiğimiz herhangi bir yer de bir poliklinikte bir bankada belediyede daha sabırlı oluyoruz onları anlıyoruz ama oralarda çalışanlar bizi nedense pek anlayamıyor. Buna çok üzülüyorum ben de bakamadım uzun süre yazmak gelmedi. Her meslekte herkes aynı değildir ama biri kötü davransa bile onun hayat kurtaran biri olduğu unutulmamalı

Ben elimi koydugum an kaçıyor bizimki ben bile denk gelemedim henüz elimle hissedemedim

Arkadaşlar herkes olayı virüse bağlamış ama virüs çıkmadan öncede devlet hastanelerindeki doktorların bazıları zaten yine aynı muameleyi yapıyordu kimse şiddeti desteklemiyor tabi ama kimseye de biz hastalara kötü davranma hakkını vermiyor başından kovar gibi azarlama hakkını vermiyor hanımefendi bana hitaben sanırım söylemiş Güler yüzlü olmak zorunda değil diye güler yüzlü olmasa bile insanlara hastanın problemiyle alakalı açıklayıcı konuşma zorunluluğu vardır sanırım ? Devlet hastanelerinde ki doktorlar artık bize şunu düşündürüyor yada bana diyeyim paran varsa git kardeşim özele çekmezsin suratımı halbuki her ikisi de doktor özelde ki de devlette ki de benim gittiğim özelde ki doktora randevu alınmıyor randevusuz gelen her hastayı alıyor mesela ve kapısında kuyruk oluşuyor abartısız o adam da elli kişiye bakıyor ve Her giren 20 dakıkadan aşşa çıkmıyor odadan yorulmuş oluyor ama ben bir kere kırıcı konuştuğunu yada azarladığını görmedim işini iyi yapan doktorlara saygım sonsuz

Bende Ankaradayım canım ama önceden alınıyor baya dolu diye biliyorum randevu bulamıyorlar genelde ben muayenehaneye gidiyorum 22.haftada yapacağız demişti doktor henüz tam konuşmadık
Canım çok teşekkürler özelde 400 tl fiyat çıkardılar yaptıracağız mecbur umarım memnun kalırız ..sen hangi hastaneye gidiyorsun Ankara da canım?

Ben istanbulda devlet hastanesinden alayım dedim önce kadın doğum uzmanına gitmek gerkiyor sonra gerekirse randevu veriyorlarmış..
Ugrastirip randevu vermeme ihtimali de var onun için vazgeçtim devlet hastanesinden..
Canım çok teşekkürler cevabın için devam edeyim özelde ki doktora bari şu süreçte değiştirmeyeyim

Ben istanbulda devlet hastanesinden alayım dedim önce kadın doğum uzmanına gitmek gerkiyor sonra gerekirse randevu veriyorlarmış..
Ugrastirip randevu vermeme ihtimali de var onun için vazgeçtim devlet hastanesinden..
Ben sormuştum yapan hastanelere yönlendirmişti randevu bulmak ben mümkün tabi kuzum birde çok istersen git bu hastanelere demişti kağıt verdi hangi hastanelerde yapıldığı yazıyordu

Hanımlar bu konuyla ilgili son mesajımı yazmak istedim çok içimde kalacak yoksa şimdi kimse kimsenin işini yapmadan anlamaz empati yeteneğimin gelişmiş oldugunu düşünerekten doktor odasına girerken bile Bi saygıyla nezaketle girdiğimi düşünüyorum hatta para verip gittiğim doktor için bile bu böyledir. İnsan sarraflıgı öğretilmez o tecrübeyle edinilen Bi güdüdür. Yani siz günde 500 tane hastaya baktıktan sonra içeri girenin kıyafetinden tutun bakışlarına kadar ne oldugunu anlamış hale gelmiş olmalısınız diye düşünüyorum o yüzdende bana benim yaptıgım muameleye karsılık beklerim bu sadece doktor hemşire değil nerde olursa olsun öle olmalıdır. Ayrıca genelleme yapılmasına üzülenler balkonlara cıkıp alkısladıgımızda destek verdiğimizde de genelleme yaptık kötüleri ayırmadık hepsini alkısladık hepsine üzüldük destek verdik.. Bende mali müşavirim bu devletin çarkı dönsün sizler maaş alın diye ameliyattan cıkıp hastane yatagında beyanname gönderen arkadaslarım var benim ama sorsanız mali Müşavirler sahtekardr dimi? Demem o ki bence sitem edilecekse başta bu sisteme sonrada kendi meslektaşlarımıza edelim çünkü bu yargılanmaları iki şey sayesinde yasıyoruz.. Eğer siz mesleğinizi hakkıyla icrsa ettiğinizi düşünüyorsanız vicdanınız rahattırsavunmaya ihtiyacınız yoktur bence neyse baya uzun yazdım sanırım kusura bakmayın kızlar insan olana saygım da sevgim de sonsuz

Ne güzel açıklamışsın kuzum

Bende siddeti desteklemiyorum. Lakin doktor guler yuzlu olmak zorunda degil kismina bende takildim.

Eger doktorlar icin konusuyorsak Hasta ve Hasta yakini psikolojisi denen birsey var. Bu meslegi yapiyorlarsa bunu da bilmek zorundalar. Bunun icin egitimler seminerler almiyor mu doktorlar ? Mumkun oldugunca sabirla dinlemek zorunda. Azarlamak sadece hastayi ve hasta yakinini rahatsiz etmez . Bu durumda doktor kendisini de geriyor . Sadece bizim icin degil kendi icinde sabirli olmasi gerekiyor. Biz doktor degistiririz vs. Bi cozum yolu buluruz da bu dusuncedeki doktorlar biz olmazsak baska biri ile hergun bunu yasamaya devam edecektir...

Tum meslekteki insanlarin demicem Tum insanlarin guleryuz gostermese de Kibarliktan nasibini almis olmasi gerekir.

Ya zaten insanlarla uğraşmak başlı başına zor iken hasta ve psikolojisi elbette daha zor ama doktor olmak isteyenlerin bunu bilerek tıp fakültesi okudukları konusunda hem fikiriz öyle değil mi? Ki benim gördüğüm idealist doktor sayısı da para için atama garantisi için tıp fakültesi okuyanların yanında azınlıkta. Bu ikinci grupta yer alan kişiler bir süre sonra bu iş para için yapılmaz durumuna geliyorlar ve insanlarla uğraşmak istemiyorlar kapı açık istifa hakkı diye bişey var insanlara zulmetmenin alemi yok bence her meslek de her aile de kutsal diye bişey yok kutsallik şahsiyet meselesi. Ben de gıda mühendisiyim insan sağlığıyla oynayan birsürü meslektaşım var yapma arkadaşım değer mi para için asla arkalarında durmam

Gerçekten de ufak bir değişiklikte hareket kesiliyor. Benim eşim en fazla 1 dakika dayanıyor, senin eşin yine elinden geleni yapıyormuş :))
Yok canım eşim genelde hemen elini çekiyorda ben ona kıza kıza artık beklemeye başladı Bebek daha doğmadan o meşhur bu bebek sadece benim değil ben onu babamın evinden getirmedim cümlesini kullanıyorum içimde kalmasın

Hahaha allah seni bizimkide benim elimi sevmedi galiba deyip çekiyordu elini karnımdan artık bekliyor

herşey insanın kendisinde biter. meslek farketmiyor bu konuda. doktoru hemşiresi bankacısı esnafı herkes aynı olmak durumunda değil. bizler bile iki komşu yeri geliyor anlaşamıyoruz değil mi? uyuşmayabiliyoruz. o zaman geri adım atıp görüşmüyoruz. evet hizmet sektöründe çalışanlar için hep güleryüz bekleniyor. ama sonuçta karşınızdakinin de insan olduğumu unutmamamız gerekiyor.
ben bankacıyım. ama o benim mesleğim. ayrıca insanım. benim de bir hayatım bir ailem bir çocuğum ve sorumluluklarım var. işyerine girerken belki onları kapının dışında bırakmak gerekiyor ama hangimiz yapabiliyoruz bunu?insanlık hali deyip geçmek bazen zor olmamalı. başka seçeneğiniz varsa bir sonrakinde onu değerlendirirsiniz. bir gün gittiğiniz doktor diğer gün belkide aynı şekilde davranmaz sizi şaşırtır.
yani demem o ki bence çok takılmayın. herkes maalesef 4 4lük değil. bu her meslekte aynı. herkesin kusurları var. tüh kaka demek yerine boşverin Allaha havale edin geçin. zaten stresli gidiyorsunuz bir de doktor tavırlarını kafaya taktım mı rahatlamak yerine iyice geriliyoruz. ee olan yine bize oluyor.
iki tarafta kendince haklı bu konularda. çünkü herkesin kendisine göre sıkıntısı var. ortak yolda buluşmak ne hasta için ne doktor için mümkün değil.

Ben sormuştum yapan hastanelere yönlendirmişti randevu bulmak ben mümkün tabi kuzum birde çok istersen git bu hastanelere demişti kağıt verdi hangi hastanelerde yapıldığı yazıyordu
Cok ugrastiracak bide randevu bulmam uzun Sürer diye vazgeçtim canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…