- 9 Şubat 2020
- 973
- 1.297
- 43
- 35
Öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz.Merhaba! Ben de 2020 Ekim annesi olacağım inşallah. O sebeple bu foruma dahil olmak, kimseyle görüşemediğimiz bu günlerde başka tecrübelerden de faydalanmak istedim.
Maalesef mesaj yazmadan önce son konuşulanları görüp baya üzüldüm. Ben de bir doktorum ve inanın hele de bu günlerde doktorların üzerinde bu denli yoğun baskılar varken bu tarz söylemler çok kırıcı. Her meslekte sert mizaçlı insanlar vardır. Nitekim banka memuru, belediye çalışanı vs bize güler yüz göstermek zorunda olmadığı gibi maaşlı bir devlet memuru olan doktor da güler yüz göstermekle değil işini doğru yapmakla mükelleftir. Ha tabi ki güler yüzlü olması onun insanlığını iyiliğini gösterir. Kimin ne koşullarda çalıştığını bilmiyorsunuz. Günde 500 basta baktığımı hatırlıyorum, bu koşullar düzeltilsin diye ses çıkaracağımıza 24 saatte 10 dk tuvalete zor giden doktor gülsün diye isyan ediyoruz. Özel ve devletteki en büyük fark da buradan gelir maalesef. Pazar dönüşü eve bırakılması için doktorlu ambulans çağıran, 3 gündür parmağı kaşınıyor diye acil servise gelenlerle dolu ülkemiz. İnanın sokağa çıkma yasağında dışarı çıkmak için acile başvuran o kadar çok hasta oldu ki çalışanlar bıkkınlık geçirdi. Tabi ki herkese gereksiz gelmiş gibi muamele yapılamaz ama doktorun insan sarrafı olmasını da bekleyemeyiz, öyle bir eğitim yok. Nasıl ki her hastayı gezmeye gelmiş diye azarlayan doktora sinirleniyorsak biz de her sinirli doktorda bütün cefakar sağlık çalışanlarını kıracak yorumlar yapmamalıyız. Hele müge anlıya destek vermek dayağı hak ediyorlar seviyesi filan çok ilkel ve çok üzücü kusura bakmayın.
Başlangıç için uzun bir mesaj oldu farkındayım ama bu taraftan birinin de kırgınlığını bıkkınlığını bilin istedim.
herkese günaydın
kızlar demir için solgarın tableti var. gentle iron diye geçiyor. hiç bir yan etkisi yok. doktorlarınıza danışın isterseniz. benim doktorum onu verdi bana gebelikten önce kanım ve demirim düşük diye. hala devam ediyorum. değerlerimi çok iyi toparladı.
Merhaba! Ben de 2020 Ekim annesi olacağım inşallah. O sebeple bu foruma dahil olmak, kimseyle görüşemediğimiz bu günlerde başka tecrübelerden de faydalanmak istedim.
Maalesef mesaj yazmadan önce son konuşulanları görüp baya üzüldüm. Ben de bir doktorum ve inanın hele de bu günlerde doktorların üzerinde bu denli yoğun baskılar varken bu tarz söylemler çok kırıcı. Her meslekte sert mizaçlı insanlar vardır. Nitekim banka memuru, belediye çalışanı vs bize güler yüz göstermek zorunda olmadığı gibi maaşlı bir devlet memuru olan doktor da güler yüz göstermekle değil işini doğru yapmakla mükelleftir. Ha tabi ki güler yüzlü olması onun insanlığını iyiliğini gösterir. Kimin ne koşullarda çalıştığını bilmiyorsunuz. Günde 500 basta baktığımı hatırlıyorum, bu koşullar düzeltilsin diye ses çıkaracağımıza 24 saatte 10 dk tuvalete zor giden doktor gülsün diye isyan ediyoruz. Özel ve devletteki en büyük fark da buradan gelir maalesef. Pazar dönüşü eve bırakılması için doktorlu ambulans çağıran, 3 gündür parmağı kaşınıyor diye acil servise gelenlerle dolu ülkemiz. İnanın sokağa çıkma yasağında dışarı çıkmak için acile başvuran o kadar çok hasta oldu ki çalışanlar bıkkınlık geçirdi. Tabi ki herkese gereksiz gelmiş gibi muamele yapılamaz ama doktorun insan sarrafı olmasını da bekleyemeyiz, öyle bir eğitim yok. Nasıl ki her hastayı gezmeye gelmiş diye azarlayan doktora sinirleniyorsak biz de her sinirli doktorda bütün cefakar sağlık çalışanlarını kıracak yorumlar yapmamalıyız. Hele müge anlıya destek vermek dayağı hak ediyorlar seviyesi filan çok ilkel ve çok üzücü kusura bakmayın.
Başlangıç için uzun bir mesaj oldu farkındayım ama bu taraftan birinin de kırgınlığını bıkkınlığını bilin istedim.
Benim eşimde son bikaç gündür hissediyor ama bebiş çok nazlı haraket ederken babası elini koyunca hemen hareketi kesiyorBen çok daha minnoş bir şey paylaşmak istiyordum demir, kabızlık filan derken unuttum
Arife günü eşim bebeğin hareketini hissetti! Öncesinde de birkaç kez denemiştik ama denk gelmemişti. Dün de ikinci kez denk getirebildik. İlk hissettiğinde çok şaşırdı, çok mutlu oldu. Keşke diyorum bir alıcı olsa onun karnına yapıştırsak ben ne hissediyorsam aynısını hissetse.
Başka denk getirebilen oldu mu? Baba adayı ne tepki verdi?
Gerçekten de ufak bir değişiklikte hareket kesiliyor. Benim eşim en fazla 1 dakika dayanıyor, senin eşin yine elinden geleni yapıyormuş :))Benim eşimde son bikaç gündür hissediyor ama bebiş çok nazlı haraket ederken babası elini koyunca hemen hareketi kesiyoreşimde uzun uzun beklerken kolu yoruluyor uyuya kalıyor
Ben de bir Sağlık çalışanı olarak kendisi veya yakını sağlık çalışanı olmayanların bizi anlayamayacağını düşünüyorum. Ama biz sanırım kendi yaşadığımız zorlukları bildiğimiz için gittiğimiz herhangi bir yer de bir poliklinikte bir bankada belediyede daha sabırlı oluyoruz onları anlıyoruz ama oralarda çalışanlar bizi nedense pek anlayamıyor. Buna çok üzülüyorum ben de bakamadım uzun süre yazmak gelmedi. Her meslekte herkes aynı değildir ama biri kötü davransa bile onun hayat kurtaran biri olduğu unutulmamalıo mesajları gördükten sonra içimden geçenleri yazmışsın . Şahsen o tarz mesajlara bende kırıldım ve foruma yazasım gelmedi . Pandemi döneminde diğer ülkelerinde sağlık sistemlerini görmemiz için fırsat oldu . Dr lar ilk haftalardan bırakıp kaçtı . Bizim ülkemizde basına yansımayan ve korona sebebiyle ölen kaç tane dr var . Sadece şu dönemdeki fedakarlıkları bile sayılamayacak kadar fazla Üç ay boyunca çocuğundan ,ailesinden uzak kalan mi dersin. Çocukları her gün telefonda ağlayıp duruyorlar( bizzat şahidim ) siz hayal edin bir anne baba için o psikolojiyi . Öte yandan devlet tepesinde bu yasak günleri diğer mesleklere zorunlu tatil oluyor ama dr lardan evde kalanı telefon başında . Cumartesi / pazar tatili yok hastalarını arayıp fiiliasyon yapıyor ve devlet hala tehdit ediyor performans yiyeceksin maaşından kesilecek 7/24 telefonda gece gündüze karışmış. Zaten ne kadar maaş alıyorlar. Kazanması ayrı zor , okuması ayrı zor ömrünü adıyorsun okumaya
Ben elimi koydugum an kaçıyor bizimki ben bile denk gelemedim henüz elimle hissedemedimBen çok daha minnoş bir şey paylaşmak istiyordum demir, kabızlık filan derken unuttum
Arife günü eşim bebeğin hareketini hissetti! Öncesinde de birkaç kez denemiştik ama denk gelmemişti. Dün de ikinci kez denk getirebildik. İlk hissettiğinde çok şaşırdı, çok mutlu oldu. Keşke diyorum bir alıcı olsa onun karnına yapıştırsak ben ne hissediyorsam aynısını hissetse.
Başka denk getirebilen oldu mu? Baba adayı ne tepki verdi?
Canım çok teşekkürler özelde 400 tl fiyat çıkardılar yaptıracağız mecbur umarım memnun kalırız ..sen hangi hastaneye gidiyorsun Ankara da canım?Bende Ankaradayım canım ama önceden alınıyor baya dolu diye biliyorum randevu bulamıyorlar genelde ben muayenehaneye gidiyorum 22.haftada yapacağız demişti doktor henüz tam konuşmadık
Canım çok teşekkürler cevabın için devam edeyim özelde ki doktora bari şu süreçte değiştirmeyeyimBen istanbulda devlet hastanesinden alayım dedim önce kadın doğum uzmanına gitmek gerkiyor sonra gerekirse randevu veriyorlarmış..
Ugrastirip randevu vermeme ihtimali de var onun için vazgeçtim devlet hastanesinden..
Ben sormuştum yapan hastanelere yönlendirmişti randevu bulmak ben mümkün tabi kuzum birde çok istersen git bu hastanelere demişti kağıt verdi hangi hastanelerde yapıldığı yazıyorduBen istanbulda devlet hastanesinden alayım dedim önce kadın doğum uzmanına gitmek gerkiyor sonra gerekirse randevu veriyorlarmış..
Ugrastirip randevu vermeme ihtimali de var onun için vazgeçtim devlet hastanesinden..
Ne güzel açıklamışsın kuzumHanımlar bu konuyla ilgili son mesajımı yazmak istedim çok içimde kalacak yoksaşimdi kimse kimsenin işini yapmadan anlamaz empati yeteneğimin gelişmiş oldugunu düşünerekten doktor odasına girerken bile Bi saygıyla nezaketle girdiğimi düşünüyorum hatta para verip gittiğim doktor için bile bu böyledir. İnsan sarraflıgı öğretilmez o tecrübeyle edinilen Bi güdüdür. Yani siz günde 500 tane hastaya baktıktan sonra içeri girenin kıyafetinden tutun bakışlarına kadar ne oldugunu anlamış hale gelmiş olmalısınız diye düşünüyorum o yüzdende bana benim yaptıgım muameleye karsılık beklerim bu sadece doktor hemşire değil nerde olursa olsun öle olmalıdır. Ayrıca genelleme yapılmasına üzülenler balkonlara cıkıp alkısladıgımızda destek verdiğimizde de genelleme yaptık kötüleri ayırmadık hepsini alkısladık hepsine üzüldük destek verdik.. Bende mali müşavirim bu devletin çarkı dönsün sizler maaş alın diye ameliyattan cıkıp hastane yatagında beyanname gönderen arkadaslarım var benim ama sorsanız mali Müşavirler sahtekardr dimi? Demem o ki bence sitem edilecekse başta bu sisteme sonrada kendi meslektaşlarımıza edelim çünkü bu yargılanmaları iki şey sayesinde yasıyoruz.. Eğer siz mesleğinizi hakkıyla icrsa ettiğinizi düşünüyorsanız vicdanınız rahattırsavunmaya ihtiyacınız yoktur bence neyse baya uzun yazdım sanırım kusura bakmayın kızlar insan olana saygım da sevgim de sonsuz
Yok canım eşim genelde hemen elini çekiyorda ben ona kıza kıza artık beklemeye başladıGerçekten de ufak bir değişiklikte hareket kesiliyor. Benim eşim en fazla 1 dakika dayanıyor, senin eşin yine elinden geleni yapıyormuş :))
Hahaha allah seniYok canım eşim genelde hemen elini çekiyorda ben ona kıza kıza artık beklemeye başladıBebek daha doğmadan o meşhur bu bebek sadece benim değil ben onu babamın evinden getirmedim cümlesini kullanıyorum içimde kalmasın
Cok ugrastiracak bide randevu bulmam uzun Sürer diye vazgeçtim canım..Ben sormuştum yapan hastanelere yönlendirmişti randevu bulmak ben mümkün tabi kuzum birde çok istersen git bu hastanelere demişti kağıt verdi hangi hastanelerde yapıldığı yazıyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?