- 23 Mayıs 2018
- 1.703
- 3.092
- 63
Sağol canım içimi rahatlattın, normalde göbekte olurdu endişelendim kontrol araları da çokSürekli hareket halindeler yerleri bol olunca normal canım ben bakıyorum göbeğimin üstünde tam iki dakika sonra bakıyorum aşağıda genelde aşağıda oluyor bu günlerde
Hayatımda sayılıdır kabız olduğum ama ilk tavsiye su ardından kuru kayısıdan çok fayda gören var günde bir soda mideni rahatlatır beni rahatlatıyor en azından bir de biraz tadı garip oluyor ama günde bir yemem kaşığı saf zeytin yağını içebilirsen sek olarak tabi onunda faydası olur sanırım aaa yeşil mercimek de barsakları güzel hızlandırıyor
Valla banada 1 avuç erik yiyip 1 şişe su içmek kesin çözüm oldu.Mercimek haricinde hiçbirşey iyi gelmedi bana canım kabızlık konusunda
Gavisgon yada reenei kullanabilirsin tatlım.bir kaç yudum soğuk sütte anlık rahatlama sağlıyor.Şu anda 22. Haftadayım 17. Hafta da bulantılarım çok şükür geçti fakat bu seferde yeni yeni mide yanmaları başladı en son Dr detaylı ultrason için gitmiştim Dr sormayı unutmuşum mide yanmasına hamilelikte hangi mide şurubu kullanılıyor bilenler varsa yazabilir mi 24 haftada şeker testi için gittiğimde sorup yazdıracağım inşallah ama bazen dayanılmaz olabiliyor
BEnde yarın gidicem inşallah yönlendirecek özeldeki doktor bakalım nereye yönlendirecek onuda bilmiyorum kuzumCok ugrastiracak bide randevu bulmam uzun Sürer diye vazgeçtim canım..
Sanırım çoğu kurum tüm personelini 1 Haziran tarihi itibariyle çağıracakmış ama bizler bu kapsamda mıyız bilemiyorum sonuçta cumhurbaşkanlığı kararnamesinde çok açık bi şekilde bizim olduğumuz grubun direk idari izinli sayılacağı diğer personelin de ilgili kurumun uygun bulması halinde işleri aksatmayacak şekilde esnek çalışma sistemine geçebileceği belirtilmişti yani kurumlara daha çok insiyatif verilmişti. O yüzden benim tahminim bizim için tekrar bi kararname veya resmî yazı gelmeden işe başlamayız diye düşünüyorum ama tabi bu sadece benim tahminim. Bu süreçte işe gel derlerse ne yapcaz hiç bilmiyorumKızlar kamuda calisan idari izinlilee icin herhangi bisey yayinlandimi yada kurumundan cagrilan var mi
Evet hastaneyi arayip direk ona randevu aliyosun ayrintili ultrasin diyorsunDirek m.serdar kütük e randevu mu aldın
Bende oğlumda gitmiştim doktorun adını bulamıyorum çok iyi bir doktor du onu araştırıyorum inşallah bulurum..BEnde yarın gidicem inşallah yönlendirecek özeldeki doktor bakalım nereye yönlendirecek onuda bilmiyorum kuzum
Benim işimde vatandasla ilgilenmek cok büyük risk grubundayiz aslinda suanlik herhangi bir aciklama yok ama insallah ortalik biraz daha duzelene kadar bizleri kimse çağırmazSanırım çoğu kurum tüm personelini 1 Haziran tarihi itibariyle çağıracakmış ama bizler bu kapsamda mıyız bilemiyorum sonuçta cumhurbaşkanlığı kararnamesinde çok açık bi şekilde bizim olduğumuz grubun direk idari izinli sayılacağı diğer personelin de ilgili kurumun uygun bulması halinde işleri aksatmayacak şekilde esnek çalışma sistemine geçebileceği belirtilmişti yani kurumlara daha çok insiyatif verilmişti. O yüzden benim tahminim bizim için tekrar bi kararname veya resmî yazı gelmeden işe başlamayız diye düşünüyorum ama tabi bu sadece benim tahminim. Bu süreçte işe gel derlerse ne yapcaz hiç bilmiyorumkorkmuyorda değilim benim işimde de gün içinde odaya en az 2-3 vatandaşda geliyor mecbur onunla ilgilenmem gerek. İnşAllah bizlere ayrı bi çözüm bulurlar.
Şuan evde kalan çalışmayan hamişler bence çok şanslı en azından kafaları bize göre daha rahat olacak.
E nabızdan çıkmaz mı kuzumBende oğlumda gitmiştim doktorun adını bulamıyorum çok iyi bir doktor du onu araştırıyorum inşallah bulurum..
Devlet değil canim özel klinikti bir de 7 sene oldu..E nabızdan çıkmaz mı kuzum
Doğru ozaman çıkmaz kuzum gittiğin kliniğini hatırlıyor musunDevlet değil canim özel klinikti bir de 7 sene oldu..
Hazirandan sonra esnek çalışma saatini kaldırıp normal düzene döneceklerini düşünüyorum. Ama bizim izinler bir süre daha devam eder. O yüzden şuanlık bir gelişme olmaz gibi. Yine de bekleyip görelimKızlar kamuda calisan idari izinlilee icin herhangi bisey yayinlandimi yada kurumundan cagrilan var mi
Canım esnek çalışma saatini kaldırmayı Haziran sonuna bırakmayacaklar maliye tüm personelini yarın itibariyle çağırdı bizim bakanlıkta 1 Haziran itibariyle çağırıyorHazirandan sonra esnek çalışma saatini kaldırıp normal düzene döneceklerini düşünüyorum. Ama bizim izinler bir süre daha devam eder. O yüzden şuanlık bir gelişme olmaz gibi. Yine de bekleyip görelim
Yok canım işte hatırlamıyorum ultrason resimleri vardı orda yazar diye Bakındım onlar da yok kaybolmuş 3 sene önce ev taşıdık inşallah çöpe atmamisimdirDoğru ozaman çıkmaz kuzum gittiğin kliniğini hatırlıyor musun
Kızlar 3 gündür Demir ilacına başladım ama kabızlıktan ölüyorumacaba bu Demir ilacını bir gün içip bir gün içmesem olur mu aldığımız vitamin ilaçlarında azda olsa Demir takviyesi var o yeterli gelir mi Yoksa ben bir gün daha kabızlık çekersem acillik olucam
Annem kardeşime hamileyken kaşık kaşık türk kahvesi yerdi kuru kuru. Demek ki demir eksikligindenmis. Tabi o zamanlar şimdiki gibi takviye kullanma bilinci yoktu. Şimdi kardeşim kahveye aşırı düşkün, sen kahveyle doğdun zaten diyoruz onaTabi anemi öyküm yıllardır varhatta keşfim buz yemek ve Türk kahvesi telvesini yememle oldu toprak yemek gibi benimki Demir eksikliği anemisi Hg b12 ve folik asitte sıkıntı yok sadece eritrosit hücrelerim küçük ve işlev göremiyor sizin b12 ye bağlıysa megaloblastik aneminiz vardır sizin de yanlış hatırlamıyorumsam eritrosit hücreleriniz büyük olduğu için işlev göremiyor
Dediğiniz gibi çok çeşiti var
HoşgeldinMerhaba! Ben de 2020 Ekim annesi olacağım inşallah. O sebeple bu foruma dahil olmak, kimseyle görüşemediğimiz bu günlerde başka tecrübelerden de faydalanmak istedim.
Maalesef mesaj yazmadan önce son konuşulanları görüp baya üzüldüm. Ben de bir doktorum ve inanın hele de bu günlerde doktorların üzerinde bu denli yoğun baskılar varken bu tarz söylemler çok kırıcı. Her meslekte sert mizaçlı insanlar vardır. Nitekim banka memuru, belediye çalışanı vs bize güler yüz göstermek zorunda olmadığı gibi maaşlı bir devlet memuru olan doktor da güler yüz göstermekle değil işini doğru yapmakla mükelleftir. Ha tabi ki güler yüzlü olması onun insanlığını iyiliğini gösterir. Kimin ne koşullarda çalıştığını bilmiyorsunuz. Günde 500 basta baktığımı hatırlıyorum, bu koşullar düzeltilsin diye ses çıkaracağımıza 24 saatte 10 dk tuvalete zor giden doktor gülsün diye isyan ediyoruz. Özel ve devletteki en büyük fark da buradan gelir maalesef. Pazar dönüşü eve bırakılması için doktorlu ambulans çağıran, 3 gündür parmağı kaşınıyor diye acil servise gelenlerle dolu ülkemiz. İnanın sokağa çıkma yasağında dışarı çıkmak için acile başvuran o kadar çok hasta oldu ki çalışanlar bıkkınlık geçirdi. Tabi ki herkese gereksiz gelmiş gibi muamele yapılamaz ama doktorun insan sarrafı olmasını da bekleyemeyiz, öyle bir eğitim yok. Nasıl ki her hastayı gezmeye gelmiş diye azarlayan doktora sinirleniyorsak biz de her sinirli doktorda bütün cefakar sağlık çalışanlarını kıracak yorumlar yapmamalıyız. Hele müge anlıya destek vermek dayağı hak ediyorlar seviyesi filan çok ilkel ve çok üzücü kusura bakmayın.
Başlangıç için uzun bir mesaj oldu farkındayım ama bu taraftan birinin de kırgınlığını bıkkınlığını bilin istedim.
Yarından sonra tüm kurumlar için açıklamalar gelecek herhalde. Ben serbest avukatım ama adliyelerde ki yeni normal kuralları yayınlanmış. Biz de durusmalarin başlaması için 15 hazirani bekliyoruzKızlar kamuda calisan idari izinlilee icin herhangi bisey yayinlandimi yada kurumundan cagrilan var mi
Insallah canim ne kadar uzarsa bizim icin iyi 1 2 ay daha uzatsinlar insallahHazirandan sonra esnek çalışma saatini kaldırıp normal düzene döneceklerini düşünüyorum. Ama bizim izinler bir süre daha devam eder. O yüzden şuanlık bir gelişme olmaz gibi. Yine de bekleyip görelim
Ama izinler kararnameyle aciklanmadi mi her kurum kendi kafasina göre cagirabilecekmi cok sacma degilmi bazi devlet kurumlarinda hamileler calisacak bazilarinda calismayacak izinli olacak bilemedim bu nasil olacakCanım esnek çalışma saatini kaldırmayı Haziran sonuna bırakmayacaklar maliye tüm personelini yarın itibariyle çağırdı bizim bakanlıkta 1 Haziran itibariyle çağırıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?