Doktorunuz doğru söylemiş ve kendini nihayet guncellemis bence. Zira magnezyum oksitin biyoyararlanimi magnezyum sitrat, biglisinat , malat gibi formlarından oldukça az. Magnezyum oksit kabızlıkta işe yarıyor ama kas beyin kan bariyerini geçmekte diğerleri gibi maharetli değil. Devletin ödediği sitrat formunda bir magnezyum markası yok bildiğim kadarıyla. Ha keza d vitamini bha içeriyor, b 12 ler siyonokobalamin formunda hem biyoyararlanimi az hem siyanür içeriyor. Folik asitlerin çoğu sentetik folik asit. Vs vs. Ben vitamin ve mineral takviyesi konusunda devletin ödediği bu gibilerini kullanmıyorum.
Magnezyum konusunda şuraya bir link ilistireyim
Neden magnezyumsuz olmuyor?
Benim tercihim siz tabi ki alabilirsiniz.
Hepsinin formlarının ne olması gerektiğini biliyorum.
Fakat bana geçen sene perinatoloji doktoru kontrolünde emilimde problem olup olmadığına bakıldı emilim problemi yok vitamin doz aralıkları kullandığım gibi arttı.
Hatta perinatoloji doktoru bana marka form bile vermedi. Yazayım mi dedi yok evde var dedim. İyi kullan onları bakalım dedi. Ki perinatoloji doktoru kadın doğum üstüdür.
Ben geçen sene bu sene de magosit kullandim.
Emilimde sorun asla ama asla yaşamadım efermesan da hap olarak kullandığımda karnım pamuk gibi oldu.
Efermesan olarak ictigimde hemen etki etti hap olarak ictigimde kısa sürede.
Asla bu sefer dünya paralar vermicem.
Vitamin de elevit kullanıyorum 26 TL gayet memnunum.
Ben ömür boyu B12 folik asit kullanmak zorunda olduğun için sadece onları belirli bi markanın belirli forumlarını kullanıyorum.
Geçen sene yolunduğum gibi bu sene asla asla yolunmam. O olmaz bu bu olmaz o, diğerine gidiyorsun aaa o marka iyi ama bu daha iyi.
Yoksa formların ne olduğunu bildiğim için konu da formlar hakkında bi yorumda bulunmadım.
Ama bu güne kadar magosit yaz yaz şimdi yok o öyle değil bunu al derse inadına almam.
Sıfır bı hastası olsam ilk gitsem söylese alırdım.