2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Oo masal gözün aydın canimm saglikla büyüt

Spinal nasıl oluyor canım bu arada gözün aydın sağlıkla büyüt

Gözün aydın ALLAH analı babalı büyütsün canım

Bazen dr lar bizim ne kadar kaygılanacagmzi düşünmeden soru işareti bırakıyorlar.hayirliis olsun sakin olmaya çalışıyorum ama zor.covid testinden bahsedilmedi bana umarım yapmazlar ya zaten herseyden korkuyorum. Bebeğin kilosu nasil

Gözün aydın canım sağlıkla büyüt inşallah

bir civciv annesi Civciv saliha hayırlı olsun minişleriniz çarşambadan beri pek giremiyorum kızlar başka doğuran varsa ve gözümden kaçmışsa kusura bakmayın lütfen.tüm doğuranlara geçmiş olsın ve hayırlı olsun
iş doğurduktan sonra başlıyormuş bunu çok iyi anladım benim bebeğim hala küvözde ve sürekli süt sağıp hastaneye götürüyorum.bebeğimi günde bir kez görebiliyorum ve daha kucağıma bile alamadım

Allahim sana sabirlar versin, ben 1 gun ayri kaldim canimdan can gitti. 10gunde oyle alismisimki. Tez zamanda kavusun ins

gunaydin kizlar gece benim dogumum oldu sukurler olsun Allah kimseyi o yollarda eylemesin 12 bucukta hastaneye girdim 1:45de dogum oldu cok hizli oldu gercekten 3. dodgumlar Boyle oluyormus demekki
Ah canım gözün aydın detaylarıda müsait olunca anlatırmısın ? Ya kaç gün önce sancıların başlamıştı sanırım

Canim covitin testinden bile korkuyordum bende ama oyle korkulacak birsey yokmus.burundan suruntu alirken biraz fazla sokup aliyorlar anlik o rahatsiz etti o kadar.Cok sukur negatif cikti sonucum.Bebegim 3040 gr dedi dr aslinda ama iste 400 gr eksi -arti dedi.

kızlar doğum yapanları tebrik ederim. allah hayırlısıyla büyütmeyi nasip etsin inşallah

biliyosunuz muayeneden sonra perinatolojiye sevk edilmiştim bebeğim iri olduğu için. dün kontrole geldiğimde perinatolog yatış verdi acilden. bundan sonraki süreci detaylı anlatıyorum ki belki korkan veya takip eden vardır öğrenmiş olur nacizane.

elimde kağıtlarımla acilden girdim. annem, eşim ve kardeşim dışardalardı hemen acil kapısının önünde. ben içeri girdim önce evraklar dolduruldu bu esnada tansiyon takibi yapıldı. tansiyonum biraz yüksek çıkınca beni doğum yerine müşadeye aldılar ve servise çıkarmak için beklediler. bu esnada nst ye bağlandım. yatış kağıtlarım imzalandı. kan ve idrar alındı rutin şeylerdi yani. oda için biraz beklemek durumunda kaldım nihayetinde odaya alındım.

odaya geldiğimde çoktan annem ve hemşireler beni bekliyordu. önlük giydim, bonemi taktım yatağa uzandım. ondan sonra hemşire sonda taktı ki itiraf edeyim bu kısmı sevmedim. can acıtıcı kesinlikle değil ama rahatsızlık verici bir histi sonda hissi.

sonra yatakla birlikte ameliyathanelerin olduğu kata indirildim. sıramı beklerken çok heyecanlandım ve gerisi rüya gibi gerçekten allaha binlerce kez şükürler olsun. anestezi doktoru yanıma geldi ve spinal yapacağını söyledi. ben genel istediğimi söyledim. o bana ikisinin de artı ve eksilerini söyledi ve spinali kabul ettim. sıram geldiğinde ameliyathaneye girdim. tabii ki doğal olarak korku, heyecan vs her şey bir arada.

kendi yatağımdan masaya alındım. anestezi doktoru spinal için nasıl durmam gerektiğini anlattı. çenem göğsüme sabit, ellerim dizlerimde, derin ve yavaş nefesler almaya başladım. doktorum çok dikkatliydi çok şükür ki. inanın iğneyi hissetmedim bile çünkü birebir dediklerini yaptım. ilk birkaç sn bişey hissetmedim ama sonra belime bi sıcaklıl yayıldı. ardından bacaklarım ısındı ve uyuşmaya başladı.

doktoruma hissettiğim şeyleri söylemek istediğimi çünkü korktuğumu söyledim o da tamam dedi. bu olanları anlattım. o da yaşadıklarımın normal olduğunu söyledi. ayaklarım ilk etapta uyuşmayıp ben hala ayaklarımı kıpırdatabiliyoken korktum ve ayaklarımı oynatabildiğimi söyledim. doktorum da bana kızının saçları sapsarıymış dedi yani ben kendi kendime evhamlanırken bebeğimin başı çoktan çıkmış bile.

burdan sonra yazacaklarım benim bebeğim iri olduğu için gerçekleşti; doktorum şimdi göğsümde fazla bir baskı hissedeceğimi çünkü gövdesinin çıkacağını söyledi. dediği gibi de oldu. his acılı değildi ama rahatsız hissettim ama bu his max 3-4 dk sürdü 5 bile değil çünkü kızım çoktan çıkmıştı bile.

daha sonra kızımı yeşil örtüye sarıp yanıma getirdiler. yüzü gözü poğaça gibiydi kısa süre görebildim hemen çocuk doktoruna teslim ettiler daha sonra benimle ilgilendiler. çok değil 15-20 dk içinde çıkmış, uyanma odasına alınmıştım.

odaya geldiğimde ayaklarım daha doğrusu göğsümden altı komple uyuştu. hatırlamıyorum ama birkaç saat his geri gelmedi ki ağrı da hissetmedim bu süreçte. bebeğimi hemen yanıma getirdiler hemen emzirdim. klasik rutin kontrollere devam edildi. sabah saat 6 ya kadar bir şey yiyip içmem yasaktı. sondam dolana kadar takılı kaldı.

sabah 6 da hemşire ve annemin eşliğinde odamda tur attım ama pek hoşuma gitmedi. içimdeki boşluk hissinden dolayı ve kan kaybından dolayı biraz halsizleştim. bayılmadım ama o raddeye geldim diyeyim. 10 gibi bir tur daha eşimle attım ve fark ettim ki yürüdükçe iyileşme sürecim kısaldı. 10 dan sonra sık sık yürümeye başladım. tuvalete gidip gelmeye başladım.

hemşire sıvıdan katıya geçişin benim gaz ve büyük tuvalet çıkışıma bağlı olduğunu söyledi. ki ameliyathaneden dönünce kısa bir süre sonra gaz çıkartabildim. büyük tuvaletimi de bugün hallettim çok şükür.

aklıma gelenler bunlar. spinalden korkan varsa hemen şunu diyeyim; ben de çok ama çok korkuyordum spinalden. hatta bu korkum ameliyat sırasında bile devam etti. bunu ordakilerle konuşarak hallettim. özellikle anestezi doktorundan allah bin kere razı olsun öyle rahatlattı ki beni anlatamam. ekrandaki rakamların ne demek olduğuna varana kadar bile anlattı bana inanın. yine doğursam yine spinal olurum öyle diyeyim.

süt meselemiz var bir de. ilk emzirdiğim an ve ardından sütüm çok iyi geliyordu ama şimdi biraz azaldı gibi. ebeler ve hemşireler sık sık gelip gidiyorlar ve ne yapmam gerektiğini en ince detayına kadar anlatıyorlar. moralim bozulmuştu ama şimdi daha iyiyim.

yürümek çok ama çok önemli gerçekten. ilki kötü hissettiriyor ama devamı çok rahat. bol bol su tüketmeniz lazım hem gaz çıkarmaya yardımcı hem de süte faydalı.

aklıma gelenler bunlar şimdilik. sormak istediğiniz bişey varsa sorun mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…