- 29 Mart 2017
- 7.825
- 22.352
- 348
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #23.041
Devlette mi oldu? Hangi hastane? Bakırköy değil sankikızlar doğum yapanları tebrik ederim. allah hayırlısıyla büyütmeyi nasip etsin inşallah
biliyosunuz muayeneden sonra perinatolojiye sevk edilmiştim bebeğim iri olduğu için. dün kontrole geldiğimde perinatolog yatış verdi acilden. bundan sonraki süreci detaylı anlatıyorum ki belki korkan veya takip eden vardır öğrenmiş olur nacizane.
elimde kağıtlarımla acilden girdim. annem, eşim ve kardeşim dışardalardı hemen acil kapısının önünde. ben içeri girdim önce evraklar dolduruldu bu esnada tansiyon takibi yapıldı. tansiyonum biraz yüksek çıkınca beni doğum yerine müşadeye aldılar ve servise çıkarmak için beklediler. bu esnada nst ye bağlandım. yatış kağıtlarım imzalandı. kan ve idrar alındı rutin şeylerdi yani. oda için biraz beklemek durumunda kaldım nihayetinde odaya alındım.
odaya geldiğimde çoktan annem ve hemşireler beni bekliyordu. önlük giydim, bonemi taktım yatağa uzandım. ondan sonra hemşire sonda taktı ki itiraf edeyim bu kısmı sevmedim. can acıtıcı kesinlikle değil ama rahatsızlık verici bir histi sonda hissi.
sonra yatakla birlikte ameliyathanelerin olduğu kata indirildim. sıramı beklerken çok heyecanlandım ve gerisi rüya gibi gerçekten allaha binlerce kez şükürler olsun. anestezi doktoru yanıma geldi ve spinal yapacağını söyledi. ben genel istediğimi söyledim. o bana ikisinin de artı ve eksilerini söyledi ve spinali kabul ettim. sıram geldiğinde ameliyathaneye girdim. tabii ki doğal olarak korku, heyecan vs her şey bir arada.
kendi yatağımdan masaya alındım. anestezi doktoru spinal için nasıl durmam gerektiğini anlattı. çenem göğsüme sabit, ellerim dizlerimde, derin ve yavaş nefesler almaya başladım. doktorum çok dikkatliydi çok şükür ki. inanın iğneyi hissetmedim bile çünkü birebir dediklerini yaptım. ilk birkaç sn bişey hissetmedim ama sonra belime bi sıcaklıl yayıldı. ardından bacaklarım ısındı ve uyuşmaya başladı.
doktoruma hissettiğim şeyleri söylemek istediğimi çünkü korktuğumu söyledim o da tamam dedi. bu olanları anlattım. o da yaşadıklarımın normal olduğunu söyledi. ayaklarım ilk etapta uyuşmayıp ben hala ayaklarımı kıpırdatabiliyoken korktum ve ayaklarımı oynatabildiğimi söyledim. doktorum da bana kızının saçları sapsarıymış dediyani ben kendi kendime evhamlanırken bebeğimin başı çoktan çıkmış bile.
burdan sonra yazacaklarım benim bebeğim iri olduğu için gerçekleşti; doktorum şimdi göğsümde fazla bir baskı hissedeceğimi çünkü gövdesinin çıkacağını söyledi. dediği gibi de oldu. his acılı değildi ama rahatsız hissettim ama bu his max 3-4 dk sürdü 5 bile değil çünkü kızım çoktan çıkmıştı bile.
daha sonra kızımı yeşil örtüye sarıp yanıma getirdiler. yüzü gözü poğaça gibiydikısa süre görebildim hemen çocuk doktoruna teslim ettiler daha sonra benimle ilgilendiler. çok değil 15-20 dk içinde çıkmış, uyanma odasına alınmıştım.
odaya geldiğimde ayaklarım daha doğrusu göğsümden altı komple uyuştu. hatırlamıyorum ama birkaç saat his geri gelmedi ki ağrı da hissetmedim bu süreçte. bebeğimi hemen yanıma getirdiler hemen emzirdim. klasik rutin kontrollere devam edildi. sabah saat 6 ya kadar bir şey yiyip içmem yasaktı. sondam dolana kadar takılı kaldı.
sabah 6 da hemşire ve annemin eşliğinde odamda tur attım ama pek hoşuma gitmedi. içimdeki boşluk hissinden dolayı ve kan kaybından dolayı biraz halsizleştim. bayılmadım ama o raddeye geldim diyeyim. 10 gibi bir tur daha eşimle attım ve fark ettim ki yürüdükçe iyileşme sürecim kısaldı. 10 dan sonra sık sık yürümeye başladım. tuvalete gidip gelmeye başladım.
hemşire sıvıdan katıya geçişin benim gaz ve büyük tuvalet çıkışıma bağlı olduğunu söyledi. ki ameliyathaneden dönünce kısa bir süre sonra gaz çıkartabildim. büyük tuvaletimi de bugün hallettim çok şükür.
aklıma gelenler bunlar. spinalden korkan varsa hemen şunu diyeyim; ben de çok ama çok korkuyordum spinalden. hatta bu korkum ameliyat sırasında bile devam etti. bunu ordakilerle konuşarak hallettim. özellikle anestezi doktorundan allah bin kere razı olsun öyle rahatlattı ki beni anlatamam. ekrandaki rakamların ne demek olduğuna varana kadar bile anlattı bana inanın. yine doğursam yine spinal olurum öyle diyeyim.
süt meselemiz var bir de. ilk emzirdiğim an ve ardından sütüm çok iyi geliyordu ama şimdi biraz azaldı gibi. ebeler ve hemşireler sık sık gelip gidiyorlar ve ne yapmam gerektiğini en ince detayına kadar anlatıyorlar. moralim bozulmuştu ama şimdi daha iyiyim.
yürümek çok ama çok önemli gerçekten. ilki kötü hissettiriyor ama devamı çok rahat. bol bol su tüketmeniz lazım hem gaz çıkarmaya yardımcı hem de süte faydalı.
aklıma gelenler bunlar şimdilik. sormak istediğiniz bişey varsa sorun mutlaka
Naptın canım aldınızmı bebeği değerleri düşmüşmü?Allahim sana sabirlar versin, ben 1 gun ayri kaldim canimdan can gitti. 10gunde oyle alismisimki. Tez zamanda kavusun ins
devlette evet. çam ve sakurada doğum yaptımDevlette mi oldu? Hangi hastane? Bakırköy değil sanki
kızlar doğum yapanları tebrik ederim. allah hayırlısıyla büyütmeyi nasip etsin inşallah
biliyosunuz muayeneden sonra perinatolojiye sevk edilmiştim bebeğim iri olduğu için. dün kontrole geldiğimde perinatolog yatış verdi acilden. bundan sonraki süreci detaylı anlatıyorum ki belki korkan veya takip eden vardır öğrenmiş olur nacizane.
elimde kağıtlarımla acilden girdim. annem, eşim ve kardeşim dışardalardı hemen acil kapısının önünde. ben içeri girdim önce evraklar dolduruldu bu esnada tansiyon takibi yapıldı. tansiyonum biraz yüksek çıkınca beni doğum yerine müşadeye aldılar ve servise çıkarmak için beklediler. bu esnada nst ye bağlandım. yatış kağıtlarım imzalandı. kan ve idrar alındı rutin şeylerdi yani. oda için biraz beklemek durumunda kaldım nihayetinde odaya alındım.
odaya geldiğimde çoktan annem ve hemşireler beni bekliyordu. önlük giydim, bonemi taktım yatağa uzandım. ondan sonra hemşire sonda taktı ki itiraf edeyim bu kısmı sevmedim. can acıtıcı kesinlikle değil ama rahatsızlık verici bir histi sonda hissi.
sonra yatakla birlikte ameliyathanelerin olduğu kata indirildim. sıramı beklerken çok heyecanlandım ve gerisi rüya gibi gerçekten allaha binlerce kez şükürler olsun. anestezi doktoru yanıma geldi ve spinal yapacağını söyledi. ben genel istediğimi söyledim. o bana ikisinin de artı ve eksilerini söyledi ve spinali kabul ettim. sıram geldiğinde ameliyathaneye girdim. tabii ki doğal olarak korku, heyecan vs her şey bir arada.
kendi yatağımdan masaya alındım. anestezi doktoru spinal için nasıl durmam gerektiğini anlattı. çenem göğsüme sabit, ellerim dizlerimde, derin ve yavaş nefesler almaya başladım. doktorum çok dikkatliydi çok şükür ki. inanın iğneyi hissetmedim bile çünkü birebir dediklerini yaptım. ilk birkaç sn bişey hissetmedim ama sonra belime bi sıcaklıl yayıldı. ardından bacaklarım ısındı ve uyuşmaya başladı.
doktoruma hissettiğim şeyleri söylemek istediğimi çünkü korktuğumu söyledim o da tamam dedi. bu olanları anlattım. o da yaşadıklarımın normal olduğunu söyledi. ayaklarım ilk etapta uyuşmayıp ben hala ayaklarımı kıpırdatabiliyoken korktum ve ayaklarımı oynatabildiğimi söyledim. doktorum da bana kızının saçları sapsarıymış dediyani ben kendi kendime evhamlanırken bebeğimin başı çoktan çıkmış bile.
burdan sonra yazacaklarım benim bebeğim iri olduğu için gerçekleşti; doktorum şimdi göğsümde fazla bir baskı hissedeceğimi çünkü gövdesinin çıkacağını söyledi. dediği gibi de oldu. his acılı değildi ama rahatsız hissettim ama bu his max 3-4 dk sürdü 5 bile değil çünkü kızım çoktan çıkmıştı bile.
daha sonra kızımı yeşil örtüye sarıp yanıma getirdiler. yüzü gözü poğaça gibiydikısa süre görebildim hemen çocuk doktoruna teslim ettiler daha sonra benimle ilgilendiler. çok değil 15-20 dk içinde çıkmış, uyanma odasına alınmıştım.
odaya geldiğimde ayaklarım daha doğrusu göğsümden altı komple uyuştu. hatırlamıyorum ama birkaç saat his geri gelmedi ki ağrı da hissetmedim bu süreçte. bebeğimi hemen yanıma getirdiler hemen emzirdim. klasik rutin kontrollere devam edildi. sabah saat 6 ya kadar bir şey yiyip içmem yasaktı. sondam dolana kadar takılı kaldı.
sabah 6 da hemşire ve annemin eşliğinde odamda tur attım ama pek hoşuma gitmedi. içimdeki boşluk hissinden dolayı ve kan kaybından dolayı biraz halsizleştim. bayılmadım ama o raddeye geldim diyeyim. 10 gibi bir tur daha eşimle attım ve fark ettim ki yürüdükçe iyileşme sürecim kısaldı. 10 dan sonra sık sık yürümeye başladım. tuvalete gidip gelmeye başladım.
hemşire sıvıdan katıya geçişin benim gaz ve büyük tuvalet çıkışıma bağlı olduğunu söyledi. ki ameliyathaneden dönünce kısa bir süre sonra gaz çıkartabildim. büyük tuvaletimi de bugün hallettim çok şükür.
aklıma gelenler bunlar. spinalden korkan varsa hemen şunu diyeyim; ben de çok ama çok korkuyordum spinalden. hatta bu korkum ameliyat sırasında bile devam etti. bunu ordakilerle konuşarak hallettim. özellikle anestezi doktorundan allah bin kere razı olsun öyle rahatlattı ki beni anlatamam. ekrandaki rakamların ne demek olduğuna varana kadar bile anlattı bana inanın. yine doğursam yine spinal olurum öyle diyeyim.
süt meselemiz var bir de. ilk emzirdiğim an ve ardından sütüm çok iyi geliyordu ama şimdi biraz azaldı gibi. ebeler ve hemşireler sık sık gelip gidiyorlar ve ne yapmam gerektiğini en ince detayına kadar anlatıyorlar. moralim bozulmuştu ama şimdi daha iyiyim.
yürümek çok ama çok önemli gerçekten. ilki kötü hissettiriyor ama devamı çok rahat. bol bol su tüketmeniz lazım hem gaz çıkarmaya yardımcı hem de süte faydalı.
estağfurullah canım benim ne darlaması.canım çok güzel anlatmışsın, Allah razı olsun inşallah bizlerde senin gibi geçiririz doğumlarımızı. benim merak ettiğim bir kaç şey var, müsait olduğunda yazarsan çok sevinirim. Sezaryen dikişin eriyen dikiş mi yoksa sonra dikiş aldırmaya gidicek misin..? Anestezi doktorunla beraber spinale karar verdiğini yazmışsın, seni genelden spinale döndüren faktör neydi? Doğuma girmeden önce lavman yapıldı mı? birde gazını şükür ki çok kolay atmışsın. Doğum sonrası sana sıcak yatağa yatırdılar mı yada hemen ayaklarına çorap mı giydin?
çok soru sordum canım benimde doğumum pazartesi olduğu için sürekli düşünüyorum, seni darladıysam çok özür dilerim
Banada aynisini yapti dr um.21 i sezeryan planliyorduk.Dun kontrole gittim vajinadaki sancilar bosa degilmis.Bebegin kafasi ilk sezeryan dikislerinden bile asagida şuan dedi.nasil yani rahim boynu kac cm?acilmami var dedim.cok basinc var eski dikislerin acilmadan gel bana barib nolur bi sîkıntı yasamayalim dedi.17 persembe gun veriyorum ama durmaz bu dedi.Sonra gec olmadin normal doguma cevirmesin dedim birsey demedi.Covit testim yapildi kan verdim her ihtimale karsi onceden hazirlik yaptik.Ama hala doguma girecek anestezisyen rastgelen olacagi icin net birsey belirleyemedik.
Bu muayeneden konusmadan siz ne anladiniz kizlar???Butun gece uyuyamadim panikten ki arada vajina sancilarida devam ediyor.cok duzenli degil sanki ama...bebegikin hareketlerini vajinanin icinde hissediyorum.sanki disariya neredeyse elini kolunu uzatacakmis gibi.
bir de ben duymamistim iceriye almadiklari eşime dr kapida "durmayabilir acilma var "demis.esim yanlis anlamadiysa tabii...
Madem acilma basladi normal dogurmam cok sakincali bunu bile bile niye acil sezeryana almadi anlamadik.icim hic rahat degil.bu sabah turnusol kagitdada damla kadar mavilik oldu.Sanirim suyumda gelmeye basladi.ne zaman dr a gitmem gerektigini gercekten bilmiyorum hicbirsey anlamadim???
Canım çok geçmiş olsun benim de sana soracaklarım olacak.Benim spinal artı epidural olacak gibi sence gerek var mı?ağrı kesiciymiş wpidural ekstra olarak,birde bacaklarının açılması çok mu uzun sürdü ortalama ne kadar.Bizim için de dua et 22 Eylül de benim sezeryan tarihim bir de içindeki boşluk seni rahatlatmadı mı,hamilelik çok zorlaştı şu süreçte.darısı başıma diyelimkızlar doğum yapanları tebrik ederim. allah hayırlısıyla büyütmeyi nasip etsin inşallah
Merhaba doktorunuzun adi neydi hastaneden memnun kaldiniz midevlette evet. çam ve sakurada doğum yaptım
Cok sukur kavustuk yawrumuza canim baya dusmus ama hala nazli uyandirmak zor ama bunada sükürNaptın canım aldınızmı bebeği değerleri düşmüşmü?
Canim bu nasil ic camasiri giydiginle alakali.ben dusuk bel giyiyorum mesela tam ize denk geliyor. Tamamen dikis yeri izi inmeyebiliyor biraz sis kalabilir ama buda ten ile alakali. Ben esmer oldugum icin benim dikis izlerim kabarik kaliyor meselaSezaryen doğum yapmış anneler dikiş izleriniz nerde benimki kilodun bir parmak üzerinde kalıyor sonra iner mi öyle mi kalır şuan orası şiş
Amin canım inşAllahhhAllahim sana sabirlar versin, ben 1 gun ayri kaldim canimdan can gitti. 10gunde oyle alismisimki. Tez zamanda kavusun ins
Geçmiş olsun tekrardan canım.evet ben de odaya alındıktan sonra yaklaşık iki saat tir tir titredim.çorap almıştım yanıma(miyom ameliyatından tecrübem)onu giydirttim hemen.üstüme de iki tane pike attılar.ameliyathane buzzzzzz gibiydi bence ondanestağfurullah canım benim ne darlaması.
estetik dikiş olduğu söylendi sanırım eriyen oluyor.
genelden vazgeçme nedenim uyuma korkusu oldu açıkçası. bir de uyanırken o sersemliğin zor atıldığını söyledi doktorum. ameliyat ağrısı daha fazla hissedebiliyormuş.
lavman yapılmadı ama ben kendim hem küçük hem büyük tuvaletimi yaptım önlüğümü giymeden önce. faydasını da gördüm inan.
sıcak yatağa yatırmadılar doğum sonrası ama hemşire oda ısısını artırdı. bir de ben sezaryenin son 10 dk sı ve peşindeki 2 saat boyunca çok titredim. ameliyathane çok soğuktu ve sanırım narkozdan dolayı bayağı titredim. ısınıp uyuşukluğum geçince o da bitti çok şükür.
Ah kuzum Rabbim peygamber sabri versin, psikolojini tahmin edemiyorum. Ama metanetli olmak zorundayiz. Sonu guzel olacak Allahin iznkyleAmin canım inşAllahhhokadar zor ki 9 ay karnımda taşıdığım evladımı kucağıma bile alamamak bugün de gittim 2 dakika bile bırakmadılar.koronadan dolayı sizi artık dışarı almalıyız dediler ve yarın göremeyeceğim biberonla beslemeye çalışacaklarmış biberonla beslenebiliyorsa sonra mememde deneyeceklermiş .mememi de alırsa oğluşumu taburcu edeceklermiş inşAllah biberon denemesi yarındır da meme denemesi pazartesi günüdür diye dua ediyorum
Doğum anlaşılmıyor bile rahat oluyor
Hayırlısı olsun inşallah hepimiz için. Kalpten gitmezsem bende yazarım doğumdan sonraCanim covitin testinden bile korkuyordum bende ama oyle korkulacak birsey yokmus.burundan suruntu alirken biraz fazla sokup aliyorlar anlik o rahatsiz etti o kadar.Cok sukur negatif cikti sonucum.Bebegim 3040 gr dedi dr aslinda ama iste 400 gr eksi -arti dedi.
Canm hayırlı olsun.rabbim analı babalı büyütsün.masallhkızlar telaşeden yazamadım.
kızımı sün gece 21.30 da kucağıma aldım spinal sezaryanla. 4.850 doğdu tam bir tosun doğurdum elhamdülillah
inanılmaz memeci ayrılamıyoruz. müsait oldukça sezaryanın nasıl geçtiğini de yazarım
CAnım aynısını bende yaşadım doğurdum sonra yanıma gelmeden kuvöze alındı oğluşum süt sağıp getirdik 8 gün kaldı kuvözde son iki günü gidip emzirdim sonrada sağlıkla çıktık çok şükür kendini yıpratma geçicek tatlım kavuşacaksın inşallah yavrunabir civciv annesi @Civciv saliha hayırlı olsun minişleriniz çarşambadan beri pek giremiyorum kızlar başka doğuran varsa ve gözümden kaçmışsa kusura bakmayın lütfen.tüm doğuranlara geçmiş olsın ve hayırlı olsun ☺☺
iş doğurduktan sonra başlıyormuş bunu çok iyi anladımbenim bebeğim hala küvözde ve sürekli süt sağıp hastaneye götürüyorum.bebeğimi günde bir kez görebiliyorum ve daha kucağıma bile alamadım
Evet canım bende düşük giyiyorum bi parmak üzerinde kalıyor şuan acaba biraz daha iner mi aşağıyaCanim bu nasil ic camasiri giydiginle alakali.ben dusuk bel giyiyorum mesela tam ize denk geliyor. Tamamen dikis yeri izi inmeyebiliyor biraz sis kalabilir ama buda ten ile alakali. Ben esmer oldugum icin benim dikis izlerim kabarik kaliyor mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?