- 16 Kasım 2019
- 1.558
- 3.407
- 133
- 31
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #24.681
Bilmiyorum ki canım bazı yerlerde okudum aptamil çok gaz yapiyomus aptamilin conformil diye bi maması daha var o gaz yapmiyomus hatta sindirim sistemini duzenliyomus diye bi yazı gördüm. Ondan aldık bugün bide onu denicem bakalım faydası olucak miYa simdi yazacaktim vallahi nasil denk geldi paylasimin. Bizde aptamil kullaniyoruz. Yari anne sutu yari mama seklinde. Ve 2 gun kaka yapmadi oglum. En son dun sabah yapti ve sonrasinda yine yapmadi. Sabah dr kontrolumuz var, aptamil mi yapiyo acaba
Hastaneden çıktığımın 4.günü yemek yaptım canım.6.gün de normal hayatıma döndüm tabii temizlik haricinde.annem ablam ve kardeşimin eşi yemek göndermişti hepsi saolsun onlar üç gün bizi idare etti.sonra kül kedisine döndümbir hafta da kahvaltıyı kayınvalidemde yaptık.şu anda vileda kovasını doldurup boşaltma haricinde her şeyi ben yapıyorum(bugün 25.günüm) ama kendini kimseyle kıyaslama bence.çünkü iyileşme hızı Kişiden kişiye değişiklik gösterir.sinirlerini de yıpratmamaya bak.Allah korusun sütün etkilenir canım
Valla bravo kızlar,13.günüm ama keşke kendim yapsaymışım daha az sinirlerim bozulurmuş olay tabiki eşimin senin annen benim annem kavgasına getirmesiyle son buldu.annem erken gitmişmiş ki kendi annesi yazlıkta şu an.neyse sinirlerim çok bozuldu sütümün etkilenmemesi olanaksız.Sabahtan beri ağlıyorum çünkü.Allaha havale ...Canım 5günden sonra ben yaptım yemeğimi temizliktede 3.günden itibaren yaptım alışırsın sende illa yada eşini alıştır
Kendini toparlayana kadar idare etmeye çalışın canım . Olmadi dışarıdan söyleyinÇok ağır ama saatlerce kim beklicek.
Canim hic yapmadiysa daha once yemek, cok bisi bekleme yemek konusund bence. Yada aperstif gecirin menemen yapin, buzlugunda varsa bisiler onu yapin. Firina kanat patates atin vs vs. Benim teyzem 3 gun geliyor haftada ana yemeklerimi yapiyor ama haricinde bende kalkip mesela yanina bulgur pilavi, kizima corbalar yemekler falan yapiyorum. 2 cocukla evet cok zor oluyor ama esim cocuklarla ilgilensin ben yaparim diyorumİyi bari tek ben değilmişim.valla annem gidince sudan çıkmış balığa döndüm.hiç bir işten anlamadığı gibi üste çıkıyor bir de.
Biraz bi şeyler yaptı annem sağolsun ama hemen bitti hazıra dağ dayanmıyor.Ben kendim yaptım ama annemden buzluğa atmalık köfte, kavrulmuş kıyma vs. İstemiştim. Onları pişirdim. Benim eşimde hiç anlsmaz.
Buzluğa atmalık birşeyler yaptır annene. Biraz daha idare eder.
Denede banada haber et 1-2 gozlemledikten sonra. Bende sorayim dra oda onerecektir muhtemelenBilmiyorum ki canım bazı yerlerde okudum aptamil çok gaz yapiyomus aptamilin conformil diye bi maması daha var o gaz yapmiyomus hatta sindirim sistemini duzenliyomus diye bi yazı gördüm. Ondan aldık bugün bide onu denicem bakalım faydası olucak mi
Dün dışardan söyledik böyle olacağını bilsem yine söylerdim.sinirimin bozulduğuyla kaldım.Kendini toparlayana kadar idare etmeye çalışın canım . Olmadi dışarıdan söyleyin
Malesef elinden hiç bir iş gelmiyor.Beğenmeyince de küsüp kızıyor sanki ben değil o lohusa,fırsat buldukça uyuyor zaten bazen doğuranın o olduğunu düşünüyorumCanim hic yapmadiysa daha once yemek cok bisi bekleme yemek konusund bence. Yada aperstif gecirin menemen yapin, buzlugunda varsa bisiler onu yapin. Firina kanat patates atin vs vs. Benim teyzem 3 gun geliyor haftada ana yemeklerimi yapiyor ama haricinde bende kalkip mesela yanina bulgur pilavi, kizima corbalar yemekler falan yapiyorum. 2 cocukla evet cok zor oluyor ama esim cocuklarla ilgilensin ben yaparim diyorum
Elinden ne is gelebilir onu bir dusun. Mesela ben emzirdikten sonra mamayi esim yapiyo yedieiyo altini alip gazini cikarip yatiriyor. Ben o arada buyuklede ilgileniyorum, yemek varsa isitip sifra hazirliyorum. Yikancaksa buyugu yikayip esya katlayip asiyorum yada. Sende deneyebilirsin. Biraz ikinizde anlayisli olun, bu bir surec sadece ve gececekMalesef elinden hiç bir iş gelmiyor.Beğenmeyince de küsüp kızıyor sanki ben değil o lohusa,fırsat buldukça uyuyor zaten bazen doğuranın o olduğunu düşünüyorum
Tabi ki haberdar ederim. Sen de bana doktorun önerilerini söylersin canım:)Denede banada haber et 1-2 gozlemledikten sonra. Bende sorayim dra oda onerecektir muhtemelen
Hastaneden çıktığım gün yemek yaptım evi topladım bende dün camları sildim evi temizledim hamileyken de hep yalnızdım ama çok yıprandım çok kadar çok gözüm ariyorki yardım edeni ailem pandemiden yanımda olamadıHastaneden çıktığımın 4.günü yemek yaptım canım.6.gün de normal hayatıma döndüm tabii temizlik haricinde.annem ablam ve kardeşimin eşi yemek göndermişti hepsi saolsun onlar üç gün bizi idare etti.sonra kül kedisine döndümbir hafta da kahvaltıyı kayınvalidemde yaptık.şu anda vileda kovasını doldurup boşaltma haricinde her şeyi ben yapıyorum(bugün 25.günüm) ama kendini kimseyle kıyaslama bence.çünkü iyileşme hızı Kişiden kişiye değişiklik gösterir.sinirlerini de yıpratmamaya bak.Allah korusun sütün etkilenir canım
Benim eşim bebeği oyalıyor ben yemek yapıyorum.Yaptı annem sağolsun ama yine de yardım edecek biri lazım.
Beyaz gürültüyü dinlet canım belki sakinlestirirdün, bugün gündüz ve gece boyu kızım ağlama krizlerine girdi resmen. karnı tok, altı temiz, gazını çıkartıyoruz hem alttan hem üstten. bazen mememde susuyo bazen o da kâr etmiyo. derdinin ne olduğunu anlamayınca çaresiz hissediyorum kendimi.
inşallah tez zamanda geçer.
Benim gelemedilerde canım doğumdan 10 gün önce ben gittim 9 gün sonrada geri evime gelmek zorunda kaldım hemde baya uzun bir yolculuktu eşimin iznide bitti ve biz 3 ay sonra beklerken dün tayini çıktı bu hafta ilişkisini kesecek burasıyla ve bir yandan bebekle ilgileniyorum bir yandan yemek bir yandan eşya toplayıp koli yapıyorum ama rabbim sabrını veriyor bir şekildeİyi bari tek ben değilmişim.valla annem gidince sudan çıkmış balığa döndüm.hiç bir işten anlamadığı gibi üste çıkıyor bir de.
Rabbim şifa versinBayanlar ben uzun süredir sessiz takipçinizdim. Yazmak istedim.Bebeğim 15 günlükken falan böbrek taşı çıktı bende. Tüm böbreğimi iltihap sarmış. Taş tıkamış yolu. İgne vurunmaya başladım emzirmegi kestim. 14 iğne işe yaramadı. 2 gün önce böbrege iltihabı akıtsın diye torba taktılar ameliyat gibi oldu o da. İltihap bitince de haftaya ameliuata alıcaklar beni. Şuam 1 aylık bebeğim. Maalesef hep mama yiyor. Gösümde sakinleşemiyor. Kucagıma alamıyorum. Yatın kalkın sağlıklı oldugunuza şükür edin. En önemlisi sağlıkmış biranda elimden gidince anladım. Moralim sıfır ama dayanmaya çalışıyorum. İsmim özge dualarınızı bekliyorum
Yüzüstü uyutamiyorum ben hiç ya korkutuyor o pozisyon tıkanır diye senin ki gibi sürekli sağ sol yapıyor kafasını sırt üstü uatirsam bile hep yana çeviriyor sağa sola yan şekilde yatmayı seviyor kafa şekli bendede takıntı acikcasi
Canım benim 1 ay oldu annem evine gitti 3-4 gündür tek kalıyorum ben düzenini oturttum çok şükür bebek uyurken gündüz 2 saat bende uyuyorum sonraki uyumasinda yemek yapıyorum bir sonraki günde temizlik yapıyorum o sonraki uyuma saatinde çocuk tabi belli olmuyor saatleri ama yemek yaparken biraz fazla yapıyorum hamileyken baklagilleri falan haşlayıp dolaba atmıştım onlar çok rahat oluyor düdüklüde hemen yarım saatte hazır. Ama Allah'tan eşimde yardımcı oluyor bugün pazardi mesela 2 saat içinde bütün evi supurup sildik toz aldık mutfak dolaplarına kadar sildik. Biraz yapı meselesi sonuçta evde sana sürekli bağlı birisi var anlayışlı olup yardimci olması lazim.Sanada tavsiyem pratik şeyler alıp dolabına koyman en kötü ihtimal hazır mantı gibi falanKızlar yemeklerinizi kim yapıyor?ben 13 gün oldu sezeryan olalı annem gitti iki gün önce,onun yaptığı yemeklerde bitti eşime bugün çorba yap dedim,3 saatte bir çorba anca yapabildi yani insan bu kadar beceriksiz olur.kendim yapsam daha iyiydi en azından aç kalmazdım sonuç tabi birbirimize girdik,dikiş yerlerim acıdı sinirden.rahata alışsın istemiyorum ama böyle de çok aç kaldım,siz de durum ne?malesefki annem erken gitti babam yaşlı olduğu için ı varken herşey yolundaydı tabi annem varken kilo bile aldı şimdi inkar ediyor gitmeseydi diyor sinirlerim bozuldu
Aynı olayı yaşadık bebeğim ağladı ıkınırken ben ağladım. Dr ıkınmayı öğreniyor kasları gelişiyor demiştiGünaydın kızlar benim bebiş kabız değil ama kakasini ıkınarak bikac saat uğraşa uğraşa yapiyo . Süt az olduğu için mama takviyesi yapıyoruz. Aptamil kullanıyorum acaba mamadan dolayı mi anlamadım bi türlü siz hangi mamayı kullaniyosunuz
Ya ne kadar zamanda düzelir acaba endişelendim bende sürekli böyle.oluncaAynı olayı yaşadık bebeğim ağladı ıkınırken ben ağladım. Dr ıkınmayı öğreniyor kasları gelişiyor demişti
Masajla ona yardımcı olmaktan başka çaren yok annesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?